Sunday, March 12, 2017

Part time job as tax advisor

Assalamualaikummmm. As usual. Klo Ade y email I je mesti semangat nk berblog datang. Tapi sekejap je LA hihi.

So I just nk update kat sini. Rase klo y bca previous entry thu kowt y I Dari dulu sampai sekarang keje DLM bidang tax*in sya Allah forever ever. Am really love my job so setakat ni xde niat nk berhenti lagi*  aka Kira Kira cukai co. Individu. Partnership. Etc. Include register tax file and file form E for majikan.

Masa Kat kg dlu sempat LA buat part time kire2 personal tax untuk orng orng y xnak bayar mahal ni. Yela klo hire professional firm mahunya beratus. Ribu pun Ade. Walhal boleh buat sndri. Personal ke co ke actually x wajib pun hire tax agent untuk report tax tpi klo co besar to be save better hire LA kan. Dormant xpe.Kalo individu y income sikit2 or untuk individu y makan gji y kene report income tu blh je wat sendri.

KLo xnak buat sendri maih I tolong buatkan hihi. With some charges opkos. Actually I just want to add more experience in taxation area. X nak I buatkan. Nak consult, mintak ajar Cara nak kire pun boleh. So if got anything feel free to email me at nurainfarahanim@gmail.com or directly whatsapps at ±6011 2601 8650. Whatapps only ya. Phone call is strictly not allowed. I ni pemalu orngnya eh haha. Bukanlah. Fyi waktu keje fon memang campak ke tepi. Busyyy. Waktu lunch I berfb 😂😂

Question : It is OK to hire me as am not approved tax agent? I think OK kowt. Sebb personal tax sebenarnya mmng boleh submit sendri. Kacang y amat. I will explain the details. Before submission you need to fully understand and agree so worry not. Please take note I akan show Cara Kira cukai ikut format income tax bukan ajar Cara nk avoid cukai so jangan Tanya or minta ajar y mengarut2 ya. Tahukah andaaaa submit incorrect return to IRBM will be punish up to RM20k & being prison! Ouh no. Bukan u je y consult ni pun kire bersubahat. I mude lagi kahwin pun belum. jadi mummy pun belum so tidak akan Ku buat sesuatu y blh musnahkan masa hadapan. Haha.

I wish DAT one day I can be one of the approved tax agent. But it takes time and am also still in learning process. Kindly pray for me. Siapa thu Ade rezeki one day I akan buka firm sendiri. Aaamin.. Tq atas doanya. 😍😍😍. Bye!!! 😀😀

P/s : nk tanya² tentang tax pun blh.y MNA blah jawab akan dijawab. Y xbleh sile tnya orng lain.hihi.mcm y diberitahu seblum ni am still in learning process!!

Eh one more  dah submit form be n E ke belum u olss. Sebulan++ je lagi ni. Jngnn lupeee yeee. 😍😍