Saturday, May 14, 2016

Mimpi kahwin paksa lagii?

Semalam mimpi.. Mimpi tngh dlm situasi ngah dok kat laman rumh lama, bawh pokok durian ngah sapu2 daun kering ..tibe2 suasana riuh rendah dengn suara ade orng nak masuk minang n fara jerit2 xnak xnak!! N bising bising xkire apejdi nak suruh orng y fara suke masuk minang untuk potong lane orng y xdkenali tu. Satu kg katenya ke anak sape ntah x tahu la. Y pasti ending mimpi tu terjerit2 xnk n ape jadipun nak pksa die masuk minang walau die dh x suke fara lgi. Dan TERJAGA! & geleng2 kepala xnak. Just for ur info ini bkn kali pertama fara mimpi kene paksa kawin Haha. Sadis. Kali ke -6 mungkin. Terjaga sambil geleng geleng kepla sambil ckp xnk n seru name Seseorng. Susah nk explain perasaan mse tu. Dramatik betul..

Dan hrni mimpi lgi. Tpi kalo smlm mimpi bru nak merisik nak bertunang. Kali ni dah bertunang dah nk kawin dah. Dlm situasi majlis kawin nampak orng kg otw ke majlis n i saw him dlm lingkungan orng ramai tu. Fara dlm hti 'xkire majlis ni mesti dibatalkan' how dare him just come with muke xkisah ke my wedding. Atur rancngan ngn my friend  halang pngantin laki dtng n paksa 'dia' gnti tmpat pngantin laki. haha sadis cerita. Tapi fara x ingt macam mana y pasti i saw me n him get married. Dan terjaga! Senyum haha. Dua mimpi y berbeza smlm dn hrini. Tpi due2 die ade. Kalo la mimpi jdi knyataan eh haha.

Btw like i'm said previously bukn skli fara mimpi kne pksa kawin. Bnyk. 1st time mase umur 20+ bile mama ckp mk blablabla suke kmu nk msk minng. Fara punye mogokk 3 hr. Mimpi tu x ingt bile tpi mmng nmpk muke orng y fara x suke tu. Setiap kli mimpi mesti terjga n mngucap pnjng :'( x nk.. Cume dulu ade 2 kli mimpi .. Bukn kawin pksa tpi kwin lari..dengn die..  Y ni lucu tpi fara senyum la bile terjga. Yaa i do know posibility x drestui 99.99% sebb mama pnh ckp die xske orng itu ini .. Kisahnya y ni bile bngun fara siap inform die lagi . "aku mimpi kau smlm. Kite kawin Lari" die gelak! nk tmbh cerita "aku pun ade Mimpi kawin ngan kau" end up due2 gelak. Rasa kelakar mase tu. Dah knpe nk lri bgai. Sekli pulk tu mimpi. Haha..so total fara mimpi related ngan kawin n die ade is 4 kali! Wooo bnyknya!

Tpi mase berlalu. How i wish does dream become reality.. Susah nk ckp. He's not perfect i do know tpi ade sesuatu y mengikat hati. Die pnyabar. Sngt. Die x pnh mrah fara. Tpi die pnh ckp klo die mrh memng fara x kn suke tengok so fara jdi teringin sangt nk tngok. Sngt haha.. Tpi..

Mimpi x kn jdi knyataan kn? Klo mimpi jdi knyataan fara rasa dah xbernyawa fara ni sebb pnh mimpi eksiden juga huhu. Btw i'm always take seriously teringt ringat sebb walau 6-7 kli dh mmpi kawin tpi dlm mase 5 thun la. Cume y smlm n hrni berlarutan. Fara 3 4 thun ni tdo memang stok bom berbunyi pun xsedar n memang tdo lena je. Jarang mimpi. Klo mimpi ade la tu y xkene . i mean sblum tdo x amik wuduk ke x baca doa ke. Klo tdo ngn tertib buat ape y ptut memng esoknya lah terjga .. N dengn hti y tenang. Sangt..

Hurm. Back to those dream. Klo mcm ni hr hr mimpi pun blh haha. Eh btw y bace mesti kompius kn kejap bnci gaduh kjap nk kawin suke entah ape ape tpi dh perasaan sekrang memng mcm tu terumbang ambing nk wat cam mna marah tpi syang tpi bnci tpi rindu. Klo ade jdoh ade la ending die dkt blog ni klo xde sebaik kawin ngn y lain blog ni kna la hpuskan. Blh wat gaduh nnti haha k bye!