Fake people & emotion :D

Ada ketika dlm hidup ni kite kna jadi seorng y fake. Fake smile etc..

Hidup ni kita x blh fikir dri sendri je. orng ckp jngn terperangkap dngn apa y orng lain nk etc etc. But you know what hdup mnusia saling bergantung. Kadang kau terluka sedih kecewa or bhgia tpi x nk orng thu. Klo sedih kcewa x nk orng thu sebb tkut y terlibat rase bersalah klo die pnyebab otherwise kite plk rase bersalah sebb kita bhgia die x. Yee . Hdup mmng saling berkait.. :D

Kadang kita x la jhat mna tpi kdang setengh orng memang layak diberi pngjaran so dat die akn sedar hidup jngn berlgak sangt eh haha tertiba terbukk story lain pulk ekiki. Ok tutup crita.

honestly.. I'am happy. Happy sngttt. Sebb fara busyyy gile2 sampai x sempt pkir dunia. Dunia sy sek ni  bngun-mndi- solat- ngaji (klo x terlewat bngun)-gosok bju-bersiap ke opis-prepare breakfast klo sempt-msuk opis kje kje dan kje-time lunch lpk ngn malay staff, kdng mkn kdng x, kbnyakkan main fon je haha-then kje-solat-keje-solat-keje-drive blik rumh, psng lgu kt radio semaksima mungkin volume(ouh pgi pun gtu. Amik mood skit haha)-mandi-solat-makan(klo rajin) & last lyan la fb ke novel ke till tdo. Jrang2 klo brother in law xde fara lepak la kt ruang tamu. Adat menumpang so lot of time mmng suke lpak bilik je hehe.

Actually nk ckp. Fara jrng contct parent sebb thu mesti sebak klo dngr suara abh mama haha. Mnjaa amat ya Allah. Wasap tu selalu la. Call jrng! I need to show n prove to them that i'am really ok to stay alone. Fake! Plus Busy kje xsempt fikir so jrngla rindu rindu an. Hoho

Itu sal kje. Sal cinta opkos la kne story jugk ye x. Mna blh tergantung gtu je haha. Btw currently i'am also busy to prove to him dat i'am really ok eventho we are not mean to be together. Mcm fara ckp bhong la klo ckp x sayang. X ingt. Die thu i'am really upset with our current situation. Kdang fara compius ape die nk sebnarnya. Kate suke. Tpi suh cr y lain. Klo orng acah2 dah ade partner sibuk tnya2 . hbis rahsia nk thu. N me? Serba salah sebnarnya. Nk ckp i have nobody.tkut die either 1. serba salah ngn fara sebb thu fara tutup pintu hati untuk orng lain sebb die. Previously pun die thu fara mmng x kawan ngn y lain. Ade orng nk knl. Reject. Alasan sebb dia haha. Or 2. Since we all ni kire kawan baik la jugk. So kdng kite nk updates our life story. Klo ckp have nobody bile terlalu bnyk brtnya tkut die ckp fara care terlebih pulk. Still terkjar2 pulk. Rimas serabut nnti. Pity u fara haha

Me .. Enthlh. Susah. Fara blh klo x berkwn lngsung ngn die tpi fara selalu fikir previously die dah bnyk n selalu ade waktu waktu fara prob dulu. Ckp la mrah la x pnh die amik hti. Eh mungkin amik hti tpi x show pda fara.blh. blh x kwan. Tpi kne bertabah la sumpah seranah die dengn hrpn die x mesej lgi. I olss klo kecik hti ke sentap ke prefer x reply dia punye mesej. Mamat tu plk klo fara x rep mesej mula la mesej bkli. Lgi fara ckp ksar lgi die mesej. Klo ckp sopan santun , nun 3 bln lgi la bru die contct! Sengl! So klo gduh, klo kli ke 3 dpt mesej mmng akn reply la. Always think kau siapa fara nk treat orng seburuk tu. Ataupun kdng die msej ayat elok fara bls ayat kaw2 mnyentap hti mrah2 then die x reply. Mule la rase bersalh. End up fara jugk la y "sorry ckp kasar tdi.." haha. Selalu gini. Pling kurang klo die serabut or nk mrah jugk la kowt hnya akan kluar "jngn fikir bukn2" "hah kluar dah pemikiran novel dia" "aaaaghh complicatednya cr fikir" bla bla. Ayt lmbut je.tpi  End up fara la klh. So malas haku nk gaduh. Jatuh ego i olss tau konon nk serang die until he say sorry mmng slh die tpi mmng x la mmng end up me y "sorry". *__*

So skrang ni.dia Sibuk dok ckp fara ngh bercinta baru. Ye btul mmng dh jatuh cinta. Tpi bkn dngn manusia. Ngn dri sendri, ngn dunia baru.kja bru & ngn my futures.. So ayat status kt wasap tu mmng jiwang sokmo la. Like Gud morning love, happy working love, mmng dtuju untuk dri sndri n mfh aka my futures perhaps which is nobody actually. Kite thu kn setiap jdoh dah dtentukn. So mcm lpas solt pun kite akn doa. Prmudahkn urusan kita, kluarga dan jodoh kita.dekt kn hti, lindungi dri dan tingktkn iman kami. Fara rase semua orng mmng doa mcm tu. Even u got somebody pun selalu akn doa ya Allah kire die bla bla jdohku permudahkan urusan kami, pnjngkn jdoh bla bla dan sekiranya die bkn jodoh terbaik buat ku tutup kn pintu hti buat dia bla bla dan berikan aku jodoh y terbaik. Common! Lki perempuam semua doa mcm tu. Sebb hdup mmng bergntung pda Allah.

Masalahnya sek ni pkcik tu silp phm pulk. Ckp fara da ade bf baru. Huwarghh tension haku. On my part. Klo fara ngaku xde mcm fara ckp tdi la fara xnk die pressure witb my appearance. Rase berslh or rasa annoying! Ceyh berani die ckp fara annoying ! Hempuk kpla die haha. Hebat i olss nk hempuk bgai. Tpi mmng fara brani buat. Haku thu die ade gf mmng fara lempang la haha. Our relationship mmng ala ala kawan baik gile2 tpi terbtas la jngn risau hihi. Tpi tu la nk ngaku ade. Mesti dlm kpla die ckp fara x jujur ..tpu kte suka dulu. Even until now he kept said dont believed i like him. Fara pulk. Dah x caya nk buat mcm mna. Xkn nk ckp belahlah dada tngok hati haha. Drama bngat. Fara klo die tnya mmng xde alasan knpe suke. Honestly even until now i also keep asking my ownself btul ke hati suke die . dah tu i olss ni kn mne pnh tahan lame klo suke orng. Hrni ia ia ckp hei i suke a la esok suke b pulk bahaha.  Sebb tu la bkwan mmng x thn lme. Hti jnis x fix. Eh x x. Sebb fara thu hti jnis x fix so mmng x kawan trus. Ngn y ni je nk msuk enam thun. Tu pun still kompius btul ke suke dah tu buknnya kiteorg pnh kluar. I mean i did not even know who is him in real life. Xpnh spent time pun. Hrap mase diploma dulu la terjumpa n borak kat koperasi, dlm lif, parking haha. Siyes muke pun da lupa cammana.  N harap kn spent time dlm dunia mya je lah dulu2.mna x nya dulu2 klo msej x ckup sehri. Dulu la skng xdenya. Msing2 ngn life msing2..kdng teringt fara msj la tnya khbr. Klo x ikut kau lah haha.

So end up nk closed story ngaku je tngh berkenalan ngn seseorng. Ngah bhgia ! Fake btul. Walhal mne ade haha. Tabah je la haku reka reka citer ank sape2 ntah. Nme ape x thu :'( Kitenya spesis xreti menipu. So end up with "eh dh la ckp pasal die" die tu sape enth haha. Lucu ade. Nk gelak ade. Tpi tu la bile dlm kpla die y fara ni ngh happy fara pun mls nk spoil mood. So kdng bile tersedih aka pnat kje ke status pun maintain happy biarlh tngh mnngis pun bahaha .

Btul la Hidup mmng kna fake sesekali. Tngok ape effect. Hurm. Entahlah.Kisah kiteorng ni x thu ape kesudahnnya. Pahit pun ok mnis pun ok. Still it will be part of my sweet sour memories! Gtu haha. Oklah. Dah kul 12++! Hr hr tdo lewat! K bye!! Nite love!!

Popular Posts