Sunday, November 13, 2016

Ujian atau takdir

Somebody pm about tax after read my previous entry so tertibe buat dr rase rindu sangt nak berblogging, so lets begin da story.

Dugaan hidup ni macam macam kan? just terpikir. Life memng xkan smooth je, mcm jln, klo smooth sngt aka straight je ade possibility kite akan bawk kete laju then terbabas. kalo ade belok2 mungkin blh buat kite beringt, jaga jga xnk kasi terbabas. Sama la mcm hdup. Kalo Allah beri kesenangan 24jam mungkin kita akan alpa. Lupe pada die. Kalo Allah bgi ujian bru kite teringt pd dia. Lumrah manusia selalu terlupa.

Ada y Allah permudahkan urusan kerjaya gagal dalam relationship. Ade y sebaliknya. Kawan2 fara kebanyakan stress ngan keje tpi tang relationship smooth je, mudah sangtttt. But me. ALHAMDULILLAH. kerjaya fara walau kadang kelaut dalam jugak tapi most of the tme lebih lancar dr kawan2. Relationship? Mudah dpt kawan. Kepercayaan, campakla fara mana mana pun so far mmng xdehal sebb fara mudh sngt dpt kawan. Relationship ngn client pun lots of da time smooth. Orng lain kene marah2 ngan client tp happen to be fara selalu mudah baik ngan client, terkecuali dr kene marah2. Am so bless with that.

Tapi kalo dlm relationship what so called as love fara x pernah berjaya. Xpernah. Kadang2 terpikir ini ujian untuk menjdikan kita lebih baik atau balasan atas dosa2 lampau. Fara ada kawan laki sorng. Y sngt rapat. Me dr dulu mmng jga sngt hubungan ngan kawan laki, klo kwn opis means opis je klo kawan uni means uni je, xyah nak wsap2 bile dh kat rmah kcuali hl penting. berjaya ke pertahankan prinsip tu? entahlah. Xthu. Sebb Dalam pada dok jaga batas tu ade sorng kawan y terlepas dr friendzone ni, salah fara x jaga batas salah fara sebb ingt x pe slh fara sebb ingt he's the one. Eh nope. Masa kawan mmng ingt nk kawan je. Xpikir lain tp entah mcm mna We are to attach till one day i feel like i cant life without him. Sampai mcm tu sekali kn. Berdosa? Yes i do feel that tpi mcm mna fara nk buang dia dr hdup. Look like theres no way at all.

Gaduh baik gaduh baik. Dulu pnh gaduh 2 tahun. Sekarang maksimum gaduh 3 bulan, lepas 3 bulan hati fara da redha dr rase marah or kecewa both akan baik balik, bodohkan? I hate to say this but yes i do feel like bodoh gile. Dah jelas die ngan kau xkan kemana y shud still contact, why shud still spent time togther2.

Semalam die ade event kat mines. Kebetulan fara g mines teman yaya's n family cr bju dinner, i wassap him telling that am here. Ouh ya, even da bertahun kwn tpi kiteorng last jumpe sethun lpas kowt.  first and also last one. Kawan tu mmng rapat tpi mcm informed earlier xde la sampai call hangout bagai, just wassap n pm je. Die kte pgila tmpt die kat sekian2 tpi mmndngkn my fon dh hbs bteri xsempt nk reply, fara pun xde jumpe tmpt event tu. Mmndngkn fon mati fara x lah pg tmpt die sebb tkut nnti xjumpe sil kt mna nk blik nnti. Fon kn dah mti, mines kn besar. Mti i x lh blik nnti hihi.

Kisahnya dlm pd dok follow sil i keep tertinjau2 kowt la jumpe ngan die dtngh jln tpi tibe2 tersedar y fara sebnarnya lngsung x ingt mcm mna rupe die, fara jdi terpikir n termenung pnjng. Jdi kompius. Mcm mna blh spent time share story bertahun2 tp hr ni bru sedar fara mmng x ingt lngsng muke die mcm mna, i do see his pict in insta n fb tpi syes fara try to recall smlm mmng lngsung x ingt . Tbe2 rase both of us stranger, tbe2 rase x nk jumpe die walhal sblum ni fara y beria ajak jumpe.rase tkut jd x rapat after da jumpe. rase xyakin. Mcm mcm rase n mostly Rase bodoh 1. Previously fara lantang ckp fara suke die, kiteorng aka me actually merajuk kecik hti 3 bln hrtu sebb die ckp die decide nk kwn je xnk lbih.die ade kwn ngn y lain n ade cite2 y nk dkjar, fara mngamuk la mrh dah tu kta2 mnis selma ni ape. Rase dprmainkn gile2. Bkn sethun 2 kmi rapat, bkn srng 2 fara tolk sebb die.fara ni x prnh kawan ngn y lain spnjng berkwn ngn die. Sungguh rase mrh gile. Tpi ,masa berlalu i do forgive him, xkn sebb die tolak fara kiteorng nk putus kawan. He's to nice after all. Always there bile dperlukn, 7 thn ok 7 thn!!

So pndekkn crta bila smlm lngsung x ingt die mcm mna rase mcm fara bodoh gile, btulke fara cintakan die, mcm mna klo he accept me then bile jumpa fara sedar fara x cintakn die. Die x tepati my ctrasa, not to say that i like him coz her face. Nope tpi mcm mna klo hti btul2 xleh trima. Do note Gmbr d alam maya n realiti berbeza. Tbe2 jdi tkut gile.tbe2 jd bersyukur gle die reject fara tp tbe2 rase mcm plik. Mcm stranger mcm ape bodoh sngt spent too much time with him.

Dan sekrng sy dlm dilema. Jujur fara suka die sebb die pnyabar. I dont know how to life without him, tpi bile x ingt wajah mcm ni rase mcm. Aghh kepala serabut gile, bkn sebb rupa tpi enthlh. Rasa mcm orng asing rasa mcm die pnjht. Ya Allah, tp fara x nk tnggl die. I dont want to start all over again wif somebody else, ya Allah apa sebnarnya ni, klo bukn die tlng lh tutupkn pintu hti, jauhkn kami, seriously am really tired. 7 thun bukn sekjap. Brpa bnyk mase y dspent. Brpa bnyk rahsia y dkongsi dn sek knpe dtkdirkn sebliknya. Penat. Serius!

Sunday, May 29, 2016

Hati kosong

Macam mana ya cara nk tingkatkn iman.. Rase mcm makin hari makin hanyut ngn dunia. Iman dlm dri memng dh senipis bawang klo hilng x thu la ape y akn jadi dlm hdup...

Lately realised rezeki mncurah2.. Alhamdulillah gaji fara naik RM300!! So officialy gji cecah as what i want. Tq Allah.  Kadang sh blnja mkn. Kdng bos blnja mkn kdng abng n sil blnja mkn.. Kje plk.. Kdng buntu x thu nk buat tngok2 sh siapkan.. Sh tolong.. Bnyk sngtlah nikmat Allah y takterduga datang .. For dat tq Allah..

Soalnya sekarang iman dlm dri ni haaa.. Fara jdi risau pulk tngok perubhan dri y kadang makin lewat solat busy sngt ngn kje tu haaa. Klo solat awal pun tergesa2.kdng xnk tergesa pun tpi xsedar ..tngok2 eh dah siap ..fara risau..tkut hti mkin hilng .. Hti mkin hmbar.. Fara dah kurngkn dri dr involve with social media aka facebook in order to avoid leka main fb je plus nk tenngkn hti. Bkk fb stalk seseorng 24/7 then sakit hti pun x jdi jugk kn. So stop already. So dok main twitter n insta je. Alah insta bkn sllu post pun.. Twitter mmng xde kwn pun. Ade 3 4 ketoi je .. Wat twitter senang nk mumbling hehe. 

Soalnya sekarang.. Nngis bile kenang hati y makin hnyut tpi fara pun x thu nk buat ape nk pulihkn semangt pulihkn hti.. Rase mcm hti ni dah keras sngt.. Buat semua bnde x ikhlas.. Sunyi kosong sepi. I know macam mna nk cintakan orng klo hati x btul2 cintakan Allah. Keep repeat this. Keep trying growing the love tpi hti fara..

Btul barangkli bile hti kite mule bnci pda orng .. Tanam rase bnci Allah tarik satu rase lain. Fara syukur ngn segala  y ade. Tpi tingkah lku berbeza. Fara rase brslh gaduh ngn itu ini tpi kdng mulut lazer ckp itu ini.. Ya Allah. Klo dosa tu blh nmpk agaknya berapa tan guni yng tergalas dekt bhu..ya Allah. Fara x faham ape y sedang dilalui sekarang. Klo la blh ulng mase .. I will ensure all is ok but i know i cant! N now just dont know what to do... :'(

Sunday, May 22, 2016

Room view @ Lexis Hibiscus PD

Last entry perhaps haha. Bnyk sngt gmbr nk letak. Semua menarik. Dengn hrpn one day dpt imbas blik n ajk husbnd dtng. Best gak honeymoon sini haha. Lets awk. Eh :p

So ini gmbr gmbr dlm blik kiteorng. Bilik 089!


Tengah2 di antarai steam room and pool! Mase ni nk blik dh. Knangan terakhir ktenya haha..Kolm tu dkt 4 jm gk la berendam. Sauna x sampai StNgh jm Msuk. Fara kn pkai clens 24/7. So mls buang susah la nk bertapa dlm tu hihi. 


Yee sile percaya sy berendam dlm kolam dngn Sopn sekli haha :p sanggup korbnkn tudung n bju semata nk amik gmbr. Mlm smlm gune bj t shirt co sebb syng bju. Demi amik gmbr rela i olss haha. 5 min kemudian campk tudung. Ouh lupe pool kiteorng sipi2 nk ngadap pool orng lain tpi sebb sipi2 so xnmpk sngt so Xsopn sngt lah we all pun dlm kolm haha  Btw demi nk amik gmbr jugk dekt sesetengh jm gak biar jari bleeding. Terkna tpi pool . x thu la ape y tjm. Mase kt sna skit pun sebb hppy so x hirau. Blik ni bru terasa siksanya huhu

Btw fara xpandai berenang. Fini paNdai. So die ajar. Tpi fara asyik la tengelam haha. Blik tu ckp kat dieorng nntila nk suruh husbnd y ajar konfiden sikit gelak je die. Tpi btulla bljar ngn husbnd die akan tngok 24 jm ngn kawan lepas dah seimbang die lpas fara terkapai22 di lautan cinta eh dlm kolam. Risau haku lmas . walau skat dada je airnya kalo Allah kte jdi make jadi jugak. Haha


Our room view dr pool. Ade due katil! 2 sofa bed. Ekhem fara tdo ktil sorang heavennya haha..



Yes this is my bed. Bersihkn haha. Bngun dr tdo fara kms cntik mcm ni blik. Eh rase ni timeblik la ke mase dtng ek lupe dh. TPi kwan ckp knpe kmas pkja die kn ade. Me "da terbiasa" haha btullh da terbiasa bngun kms ktil so fara kms la plus nk amik gmbr skli haha


Dlm almari ade bathrobe,seterika, pyung, iron board y attach trus, slipar n sebgainyaa. Ouh itu bju fara y nk dgosok. Kisah lucu. Fara ingt tempt iron tu klis pnas lpas gosok trus letak blik kt tmpt die. Tibe2 kwn ckp bau hngus ape ni. Me lju2 angkt ltak tpi haha. Nsib satu bulat je n sikit je sorry pak i olss x thu pak haha 


Make up room? Ke y mne ek. Jumpe suiz mke up room tpi x thu y mna. Y ni la kowt. Ruang ni btul2 kt dpn bathroom tpi sauna & pool.ruang no 2.1st blik tdi pastu 2 y ni 3rd sauna n pool.  Bwh die cermin blh tngok ikan loncat2 tpi air keruh so x nmpk haha.walau cermin nmpk kukuh tpi fara hrus meloncat klo lalu stu tkut.tkut cermin tu pecah. Jtuh mati nnti haha. Btw  Ahhh heavennya klo honeymoon sini. Blh same2 gosok gigi n bersiap kt sini sebb ruang die open n besar. Ade hair dryer bgai. Complete !! sayang jommm haha :p 


Morning view. Tu kecik2 tu la kapal y fara cter tdi. Rase mcm ya Allah indah sngt dekt sini. X nk blik. :'(


Gambar terakhir dekt dlm blik! Da jadi dp wassap dah haha! In sya Allah ade rezeki kite datangsini ya awk. Please2 haha. Thanks Allah untuk apa y dpt hr ni. Xpernh mimpi nk jejak.kate mereka price 1blik RM1k plus jgk. Tpi skng promotion dpt hrga RM800+-. Memng idokle fara kuar duit untuk bilik je. Tpi itu sblum dtng. Dah dtng ni rase mcm berbaloi gile tpi ngan syarat dok dlm je jngn kuar . syng la byr mahal x stay 24/7 haha. 

Tpi i think much more better klo ade trai kat pool tu plus pasang lampu kasi cerah skit. Malam xde lampu tau. Malap.fara buat parti ngn kengkawan malap je suasana. Memng la die xnk bgi jiran dpn nampak kite ngah buat kuak lentang bagai tapi malap sngt. Klo ade lampu cerah plus blh pasang tirai blh la nak buat ape pun eh haha. Y ni sbb sipi2 so nmpk jugk la orng cume xnmpk btul2 je haha.

Selain dr gmbr ni ade la ruang wat kje sekli ngn tv melkay kt dinding. Ade pti besi ade peti ais. ade pnimbng berat. Sebagai amaran xnk bg overmkn kowt haha.N dlm toilet adee adeee fon! Buat bergayut ke ape haha y ni lucu.lgi lucu toilet n bathroom xde kunci. Pintu kca. So demi keselamatan bersama we all buat agreement. Klo xde orng xyh tutup pintu.klo pintu tutup mksudnya ade orng jngn terjah haru nnti haha. Overall best. Mmng nk dtng lgi. Jom awk! K bye :p 

Breakfast & morning view at Lexis Hibiscus PD

Malam lepas dinner and berendam we all g ke teluk kemang. Dok tepi pantai story mory gosip sal dunia and Then dalam kul 1 blik. Kul 2 lah baru fara tdo. So pagi tu bunyi alarm tpi x terjaga. Terjaga dkt kul 7 mcm harimau laju2 g solat then lari2 g kat pool nak tengok matahari terbit!!! Yeay. Tp tpi xde.. Kuar tngok tepi pool basah. Hujan rupenya smlm. Tapi u know what! Fara nmpk kapal besar2. Yana kate kpl y punggah barang. Either mereka bhnti untk rehat smlm or isi minyak or hntr barang kt pd ni. Besar dan bnyk sngt. I is hksitd. Smalam mase berendam xde la plk nampak. Gelap mungkin. Wah siyesly i is jakun haha.

Dok berehat kjap n then mandi bersiap nk g breakfast. Breakfast still at Rozelle jugak. Breakfast dr kul 8 ke 10.30 or 11 pg jugak. X ingt dah n yes we stay there almost 2 hour.. Makan makan makan. Tpi tapi. Mase g tu terserempak ngan bos. Terpksa makan semeja ngan die. Terpksa la ayu2 makan. T____T


Mula2 ingt x nk mandi g breakfast sebb blik nnti nak terjun pool tapi tibe2 rase eh x kire kne mandi gak ni Haha. So moh le kite bersiap. SSempat lagi amik bju ape tah tu lupe name.. pkai . bile lagi nak mrrasa pakai bju gtu. Kat umh mana ade haha. :p


Ada nasi lemak, kuew tiow sup, mee goreng rot canai etc etc. Tpi fara amik nasi lemak, pau, samosa, dumpling, lagi stu lupe.. sepisis mknn cina jugk.. Nasi lemak oklaaa. Biase biase je. Masin kalo x silap haha
 

Y ni 3rd round punye. Madu n saranghae die n  segala jnis roti. Banyak tpi we all amik y ni je. Y ni sharing .. 



Buah2an. Pgi2 buta fara dah ngadap nenas. Kawan2 da geleng kpla. Nenas die manis uuu.Sedap haha. Air ntuk 2nd round is manggo! 


Y ni 2nd round punye makanan. Chicken hamlet, kentang, sosej ayam dging, puff and ape tu lupe name. haa pancake! Mkn ngn madu. Blh buat sndri yang tu tapi hoii da ade makan la slgi blh. Lagipun sedap haha



Mase mule2 masuk fara cr tea sbnarnya. Coffee ke tpi x jumpe. Ade air apple, guava, manggo and ape ntah. Y sejuk punya. I was like x sakit perut ke minum bnde ni pagi2 tapi nak cube jgk. So Amik apple juice. Hurm ok. Xsakit perut. Sedap. Tmbh 3 kli bfore btukar ke manggo juice hehe. 

Bos da geleng kpla mkn bnyk haha. Fara ade google ktenya breakfast 35 stu kpla. So ape lgi makan la selagi trdaya mahal tu hahaha..lpas makn nk blik tunggu buggy cam kene que lama so jalan kaki. So here the morning view and sekitar jalan ke hotel. :D 



Me & yana. On our way back to room. Yana lucu. Die bkk iron pnas sngt so gosok terbkar skit bju. So terpksa pkai bju semlm hehe. 


Ngah jln jln terjumpe geng2 lain. Bhnti sat mintk pkerja hotel ambil gmbr kiteorng.so here we are 10 person out of 30++ staff at office. Nme office rahsia haha. Tpi dlm rmai2 tu lime orng bdk intern. Da hbis da intership dieorng last 2 week. Just come for co trip.



Teman sebilik. Teman mkn teman gosip!! Me fini & yana!! Eh lupe thanks to fini semua gmbr kbnykn mmng dr kamera fon die. gmbr cntik sikit haha :D 

Dinner at Roselle Coffee House Lexis Hibiscus

Our dinner start at 7:15pm but we only manage to be there around 7:30! smpai blik dlm kul 6:45 with buggy! *x thu la acaner eJa* nk ke bilik mmng naik bnde ni. Blik fara no 89. Xla jauh mna tpi da ade transportation so kite naik la . huhu.


Nak ke bilik naik buggy nak kuar pun naik buggy. Call receptionist inform. Dan mlm tu sampai je Dekat coffe house ooo mmm gggg sekali lagi terasa macam berada di syurga! Syurga makanan haha. I dont have full pict of foods and the arrangement but here wht am eat for dinner today! Semua sedappp haha


MeJa memang da reserve so we just sit on one of the reserved table! Round pertama fara ambil lamb, sosej and chicken chop. Makan ngn sos lada hitam. On nom nom sedapppp. Makann bakar2 semua kt luar. Fara dok meja dlm so amikla y sini dulu. Sonang. Banyk lagi lauk bakar2 y lain but y ni je y menari hati. :D 


Ketam masak ape ntah. Y ni fara mkn time da hujung2.sedap tpi mkn sesudu je. Ikut hti nk amik n gigit tpi tngok semua mkn ayu2 je k x jdi lah haha.y lain kawan2 y mkn.. Btw en husband tolong bljr msk bnde ni. Sy suke mkn tpi x pndai masak y ni :p 


Our desert! Aiskrim! On nom nom. Kwn punye fara tumpng sekaki sebb fara mkn y corn punye.. 


Ni pun desert jugk. Y ni mkn share2 jugk.share with 2 others friend. Mkn skit sorang. Nk rase semua kek tpi klo mkn setiap potong memNg munth la kt stu. Ade bnykkk. Y ni je y mnarik htii. Sedapppp. Kecuali puff kureng. Sebb filing die da sejuk. 


Rojak buah! Sedap! Mangga n nenas pling sedappppp. 


Y ni y 2nd round punye mknn . No sharing pleasee haha. Futtucini, ayam wif blackpepper sauce, ketam & udang msk nestum ke butter ntah! Semua pun sedappppp :p


Buah2an! Opkos nenas y pling disukai. Hoii gigih tau fara amik gmbr mknn haha. Kiteorng duduk stu mkn2 dlm 2 jm jugklah. Pastu bgi2 hadiah untuk games tdi and then blik blik terjun kolam n bersauna. Amik keropok n air kotak ltak tepi kolam sambil acah2 berenang sambil mkn haha. Best moment ever. Berendam sampai kul 11++ tau. Pastu bersiap ntuk kluar. :p 


Gmbr y di upload kt insta ntuk mnjelouskan kawan2 eh :p blik bilik timbng berat naik almost 2 kilo. Hti ckp xpe bile lgi haha :p

Saturday, May 21, 2016

Pre stories at Lexis Hibiscus Port Dickson

Due hari lpas fara g pd..eh i mean our company make short trip to pd which is 2 days 1 night and we stay at LEXIS HIBISCUS! On nom nom. Seblum sampai x heksited pun walau tmpt ni famous coz dngr khbr kiteorng akan hbiskn mase buat hl sendri kt bilik  masing2 je. I was like heii g trip ape ni dok hotel xde activity. :'( ade tpi sikitla haha.. Next fara cerita. Tpi.. Tpi.. Conclusi end of the day rase nk dok hotel x nk kluar2 haha. So here how our trip begin..

We meet up at one of the petrol station. Nme fara x xtu. Fara dr rumh seri kembangan fini ambil trus g sana.pgi dlm 10 kereta. Ade la 4 person per car. Every driver/car got RM150  as travelling expenses. Petrol n tol bgai tu la. Da kumpul semua kiteorng bertolk dlm 9:15 and expected sampai kul 12 tpi eh kul 11 da smpai! So we all breakfast la dekt Mc'D. Area teluk kemang klo xsilap. Suppose lunch kt mc'd tpi sebb sampai awal lunch brtukr ke breakfast!


Mcm biase malay staff lepak2 wit malay staff je la. Mna paham pun dieorng dok story mory gune bhasa cina haha. 

Dalam kul 12 after breakfast kiteorng bertolak ke lexis hibiscus. we all ada professional image talk dekat one of the meeting room here. Professional image talk also call as make up class by me!! Ehihi eksited fara nak belajar make up :p 

Mase talk tu die story la about appearance, how to wear professionalLy! Do & dont ! Etc etc. 1 jm plus ceramahnya. By One Chapter Asia kalo x silap namenya. Founder die wendy lee! Founder sndri y bgi talk n honestly she look very beautiful and nice! pastu break dlm kul 2.mkn mkn kek buah. Wktu dieorng mkn kiteorng laju laju cr surau. Nmpk lelaki melayu dlm studio room tanya. I was so heksitd when look at them! ye la Ingt hotel besar2 xde pkeja melayu. dekt receptiont depn tu orng cina je bnyk..tpi x thu la mereka ni staff bkn. Tkpe asal bolh tnya 'surau kt mna eh' ni ingt hrtu g giant tnya prayer room kt mna. Die jawab. No pryer room walhal ade je kau y x thu. Eh marah pulk haha as usual tmpt gah mmng selalu surau di hujung alam . T__T da solt amik biskut sekeping due  eh 10 kping actually. Cilok masuk dlm handbag kiki then masuk class! Eh class make up dah start!.. So lets make up!! 




Dan sejujurnya memang haku x pndai make up.lpas pkai sapu blik ulng 3 kli. Tengok orng pkai nk gelk pun ade. Y tukng ajar dok kte btul dah tu. Tpi fara tngok mcm klakar pun ade ehihi. Jht je. Tpi ade jgk y pkai nmpk comel aje . dlm gmbr tu mase tngh pkai eyebrown! Y tu la y susah.dok sapu blik. n xpe y ni x rugi pun xreti sebb mmng x minat. Fara nk bjar pkai celak aka eyeliner je sbnarnya sebb nk bgi mate galak n bersinar sikit. Haha

Selepas sejam. Tadaaaa. Cantik x muke make up we all. Eh :p time ni da hbis talk. Mkn minum ptng before we check in to our so call expensiveeee  hotellll ehihi! 



Dah check in.. And ooo mmmm gggggg.. So nice! Ade sauna n  kolam dlm bilik. Ktil pun besar. K y tu akn di show off nnti haha coz we need to hurry up for games kt tepi pntai!! 



Ada 4 gmes we all main lead by staff @ lexis hibiscus. Main kepit belon. Jln atas batu y buat rmh tu, susun pling terpnjng and game cage n tigerrrrrr. Warrrrr. Kul 6:40 something hbis. Conclusi our team dpt no 2!! then blik hotel need to hurry up for dinner at roselle coffee house.. Btul kowt nme lupe dah. So storyy continue lateeer haha daaaa :p 

Saturday, May 14, 2016

Missing!!

Rindunya Ya Allah. Salah fara ke sebb xpernah berdoa dtutupkan pintu hati. Doa fara hari2 mintak dibukakn pintu hati die bla bla. End of doa baru ckp kalau bkn Jdoh tutup pintu hti fara tpi tu pun selalu skip.. Sebb jujur xnk Allah tutupkn pintu hti..

I need lot of reason to forget him kalo setakat ckp xde jdoh ia bkn reason y kukuh untuk lupakan.. Ouh my.. Ada ape sbenarnya ni. Sape bomoh sape sebnarnya ni haha. I is kompiusssss..

Mimpi kahwin paksa lagii?

Semalam mimpi.. Mimpi tngh dlm situasi ngah dok kat laman rumh lama, bawh pokok durian ngah sapu2 daun kering ..tibe2 suasana riuh rendah dengn suara ade orng nak masuk minang n fara jerit2 xnak xnak!! N bising bising xkire apejdi nak suruh orng y fara suke masuk minang untuk potong lane orng y xdkenali tu. Satu kg katenya ke anak sape ntah x tahu la. Y pasti ending mimpi tu terjerit2 xnk n ape jadipun nak pksa die masuk minang walau die dh x suke fara lgi. Dan TERJAGA! & geleng2 kepala xnak. Just for ur info ini bkn kali pertama fara mimpi kene paksa kawin Haha. Sadis. Kali ke -6 mungkin. Terjaga sambil geleng geleng kepla sambil ckp xnk n seru name Seseorng. Susah nk explain perasaan mse tu. Dramatik betul..

Dan hrni mimpi lgi. Tpi kalo smlm mimpi bru nak merisik nak bertunang. Kali ni dah bertunang dah nk kawin dah. Dlm situasi majlis kawin nampak orng kg otw ke majlis n i saw him dlm lingkungan orng ramai tu. Fara dlm hti 'xkire majlis ni mesti dibatalkan' how dare him just come with muke xkisah ke my wedding. Atur rancngan ngn my friend  halang pngantin laki dtng n paksa 'dia' gnti tmpat pngantin laki. haha sadis cerita. Tapi fara x ingt macam mana y pasti i saw me n him get married. Dan terjaga! Senyum haha. Dua mimpi y berbeza smlm dn hrini. Tpi due2 die ade. Kalo la mimpi jdi knyataan eh haha.

Btw like i'm said previously bukn skli fara mimpi kne pksa kawin. Bnyk. 1st time mase umur 20+ bile mama ckp mk blablabla suke kmu nk msk minng. Fara punye mogokk 3 hr. Mimpi tu x ingt bile tpi mmng nmpk muke orng y fara x suke tu. Setiap kli mimpi mesti terjga n mngucap pnjng :'( x nk.. Cume dulu ade 2 kli mimpi .. Bukn kawin pksa tpi kwin lari..dengn die..  Y ni lucu tpi fara senyum la bile terjga. Yaa i do know posibility x drestui 99.99% sebb mama pnh ckp die xske orng itu ini .. Kisahnya y ni bile bngun fara siap inform die lagi . "aku mimpi kau smlm. Kite kawin Lari" die gelak! nk tmbh cerita "aku pun ade Mimpi kawin ngan kau" end up due2 gelak. Rasa kelakar mase tu. Dah knpe nk lri bgai. Sekli pulk tu mimpi. Haha..so total fara mimpi related ngan kawin n die ade is 4 kali! Wooo bnyknya!

Tpi mase berlalu. How i wish does dream become reality.. Susah nk ckp. He's not perfect i do know tpi ade sesuatu y mengikat hati. Die pnyabar. Sngt. Die x pnh mrah fara. Tpi die pnh ckp klo die mrh memng fara x kn suke tengok so fara jdi teringin sangt nk tngok. Sngt haha.. Tpi..

Mimpi x kn jdi knyataan kn? Klo mimpi jdi knyataan fara rasa dah xbernyawa fara ni sebb pnh mimpi eksiden juga huhu. Btw i'm always take seriously teringt ringat sebb walau 6-7 kli dh mmpi kawin tpi dlm mase 5 thun la. Cume y smlm n hrni berlarutan. Fara 3 4 thun ni tdo memang stok bom berbunyi pun xsedar n memang tdo lena je. Jarang mimpi. Klo mimpi ade la tu y xkene . i mean sblum tdo x amik wuduk ke x baca doa ke. Klo tdo ngn tertib buat ape y ptut memng esoknya lah terjga .. N dengn hti y tenang. Sangt..

Hurm. Back to those dream. Klo mcm ni hr hr mimpi pun blh haha. Eh btw y bace mesti kompius kn kejap bnci gaduh kjap nk kawin suke entah ape ape tpi dh perasaan sekrang memng mcm tu terumbang ambing nk wat cam mna marah tpi syang tpi bnci tpi rindu. Klo ade jdoh ade la ending die dkt blog ni klo xde sebaik kawin ngn y lain blog ni kna la hpuskan. Blh wat gaduh nnti haha k bye!

Saturday, May 7, 2016

Antara kerjaya, cita2 dan cinta!

Pejam celik pejam celik dah 4 bln plus fara keje. Kje alhamdulillah ok. I love my job. Totally love my job. Xterasa nk bhnti cr bru ke ape ke unless klo kawen dpt ank hehe. Kisahnya tkut ank kne dera etc etc haha. Ok itu jauh lgi. X perlu fikir.

Tpi lately fara sedar hidup mcm terumbng ambing sikit. Kosong! Bahagia ngn kje tpi mcm ade y x kne. Duit gji da bnyk tpi still x cukup :'( walhal ko ikut gaji fara dulu n skng almost half double kowt. Kdng jelous tngk orng mnyimpn tpi fara ushkn mnyimpn hujung bln terpksa meminjam. Lately realised duit bnyk hbis untuk kete. Ke sebb die dtng sekli gus ea. Haha. Thun lepas kne tukar tyar, thun ni buln 4 tertibe bateri hbis. Pastu da sampai waktu byr roadtax, byr instalment n kne service! 4 sekaligus sesak nafas rase. Total kos RM1.7k something. Pengsannn!!

Tpi satu y syukur gile walau kne byr itu ini xde duit mase tu sebb x gji lgi tpi alhamdulillah Allah permudhkn fara pinjam situ sikit sini sikit aka dr adik skt abng skt akak skit untuk cover kos servis semua tu. Road tax full byr duit fara. Inst kisahnya byr xcukup 90 ingt xpela kn sekali hapee bank call bnyk kli suh byr semua! Fara "sibuk la bank ni 90 je pun" pastu bru tersedar y fara punye pymnt mmng lewat sebln sbb hrtu x kje. So klo x cukup 90 tunggakan jdi bnyk so x blh.   So mmnjam la. Haha Tpi yeay alhamdulillah juga fara settle semua hutng sebaik dpt gji bru2 ni. 7++. Skng baki duit selepas 3 hr dpt gji tlk inst kte bil mama n elaun adalh 400 dr 2k++ haha. Hr ni bru 7hb babe! T__T

Mintk2 bln depn kte xde buat hl. Nk saving untk rye ni.hehe btw ckp pasal life haru biru. Sebnarnya skng fara ade mslh ngn tmpt bru. Kisahnya selepas 3 bln kn ade asessmnt untuk tngok status probab kite. N alhamdulillah fara lulus dengn 70++ markah. So oklah kn. Mule2 kje x hrp pd increment sbb melayu jrng dpt (dngr khbarnya) tpi bile die kate layak dpt so opkos la nk kn. Tpi slpas assessmnt fara x terima pun any confirmtion letter. K sabar. Tunggu cek gaji klo naik so confirm la i olss da cnfirm kn tpi dpt cek suprseeee sama!! X naik haha.

Lpas jumpe orng sana orng sini end of story status confirmation fara msh dlm discussion dr hr! Kisahnya director y inc proposed fara punya position d naikkan dr asisstance pd executive tp drector blh hr x luluskan lgi sebb ape y fara thu la xde lgi melayu y naik jd executive. Apatah lgi secpat ini! Dlm mse 3 bln!! Gaji fara pmulaan pun dh tinggi melbih sepatutnya. I is spechless. Fara ade dengr desas desus co memng bias skit ngn staff malay tpi mase iv dlu kte fair treatment hapeee haha. Ni rase nk ngamuk ni haha. Tpi in the mean time xslhkn hr. Faham co cina kn .. Plus fhm fara mmng 3bln bru kje. Fara xpnh niat pun nak naik jdi exect secept tu tpi bile supervisor aka senior exect n director y inchnge sendri prcya fara layak sebb fara pun exp da cecah 2 thun cume bkn dr co y same so opkos la fara nk kn. Benefit n responsibility coming with position okeyyy. Klo exect ade incentive, xdpt ot tpi incn aka comission la for job done + bnus. Wah tbe2 rase bkl kye eh haha tpi bila tergntung sbln ++ gini rase mcm haru pulk.

Tertibe trpikir mungkin Allah nk uji. Fara perasan smyang skang kdng lewat kemain huhu. Dlu msuk wktu solt trus skng pling cept pkul 2 kdng enjak smpai kul 3 sebbnya "eh kje lgi skit nk siapkn ni. Siapkn dlu lh" lol lol. Asar pun gtu. Pnh cecah kul 6+! Klo cpt pun kdng lpas slt tertanya "eh cpt haku slt btul ke bc tdi" punye la lorat tu nk siapkn kje. Astaalla. Enthlh pd orng lain xpe slt lewat tpi fara spesis rase brslh gile klo lewt solt tpi itu dlu la skng kurng skit rase brslh. Ya Allah. Mrah dr sendri! X thu ape nk jdiii!! Bile hti da mule kurang rase brsalh awak agak2 stu hr nnti x ke iman dlm dri akn hilng.. Dh la iman mmng dh senipis kulit bawang :'( Dn skng fara x thu mcm mna nk ubh biar jdi mcm dulu. Hurm.. Kpla serabut.. Skng ni cube redha klo btul xdpt mke nk anggap itu sebgai hukman dr Allah sebb fara mkin jauh dr DIA..

Itu bab kjaya. Bab kwn baik plk. Hurm.. Last update ape eh. Gaduh ke baik lupe dh haha. Sebb da 2 bln ++ gaduh. Sebb ? Same lewat rep pm gile kau x ngmuk. 2 hr amik mase ntuk reply! Buat ape ntah! Tpi ngamuk kli ni beza arh. Fara buat silent treatment. Die pm fara x bls die wasap fara x balas.due bln lpas rase dlm 6 7 kli die cba skli je fara bls tu pun ngn mrah2 haha. Jujur kecik hti gile2. Ape die tu nk sebnarnya. Ya Allah nk kawan buat cra nk kawan jeee. X prlu nk cr2 xnk kawan xpyh kawan hbis crita! Die x nk kat kite tpi sibuk2 dk msj lgi. Die ingt snng nk lupe die. Due bln ni walau mrh walau bnci tpi nngis jugk hr2 fara. Nngis sebb kecewa gile sebb x expect 6 thun bkwn tpi end up mcm ni. S.E.N.G.A.L!! Tpi selpas 2 bln berlalu. 2 3 minggu ni da ok dah hti. Dah x mnngis x hpe. Pnat mnangis katenya haha. Plus fara busy sngt ngn kje so mls nk serabutkn kpla. Kenapa ya die x faham. Fara ltely dah start rep blik tpi dngn ayt kasar la. Rase brrslh rase brdosa tpi hti sakit so nk die rase skit hti jugk haha. Fara thu die sentp sebb setiap kli bls kasar die x reply dh klo dlu die reply je.  Ya Allah. Kdng kompius. Nk dmaki2 pnh suke x mungkin fara blh buat y die tu xpnh wujud dlm hdup. Nk dtreat ngn baik end up hti fara y sakit jugk. Huwarghhh geram!! Xthu la ape ksudhn crita kiteorng ini. Umur pun da 26! Bile nk kawin.bukn ngn die tpi y lain pun xpe. Eh haha kbye! Mohon dprmudhkn segalanya.aamiin..

Friday, March 4, 2016

Otw ke Johor

Currently dlm bas heading to Johor! Rare kan tu orng lain tdo kite hupdate blog haha. Tapi sebb clens x buang so mate ngantuk gile pun tahan je la. Buang kang pasni x nmpk pulk. Ouh ya sy xde spec T__T

Btw kisahnya my best friend nk brtunang!! Esok!! So fara dr putrajaya amik bas kt tbs n pgla johor. Umah parent die. Serba salah sbnarnya nk pgi sebb tunng2 kan selalu family2 je but she insist me to be there for her special day so here i comeeee!! :p

Honestly kdng sebak pun ade nk brtunng da die eh lucu pun ade sbb wah da nk bertunng. :D We all knal mase dip. Xpnh seklas pun. Klas gabung je tpi fara xpnh perasan die.Jumpe kt tren. Masing2 nk blik umh sist, die bts fara putra. Student lain tinggal kt hostel kite berdue je ulng alik selalu terserempak kat tren chan sow lin. Pendek crite kedua dua forever alone ni end up jadi kawn baik. !!

Setiap bln kuar lepak tngok wayang, story itu ini. Selalu terpkai bju kurung patern sme, suke buat kputusan drastik same same, kadng2 pikir bnde samee. N pnh kecewa sma sama. Haha. Hilang suara klo kiteorng bercerita. X pnh habis.Tpi mase dip je la same same. Deg lain. Tpi still contact n jumpe. Skng both da kje. Kat af! Die kl fara puchong slngor. And same kje kire cukai2 client.masa berlalu y xsame die makin bergaya, high maintenance dan da jumpe futures, da melangkah ke depan. Fara pulak simple. Cm bdak2.x high maintenance pun! bedal je ape jenis brand pun. N just undur dri dr hdup seseorng . melangkah ke blkang. Kontra btul.

Both memng pnh kecewa. Selalu pkir kite bdua ni  akan jatuh cinta ke ea suatu hr nnti. Tpi yaa kuasa Allah. Fara kdng spechless ade. Nk nngis ade sbb mcm xpercaya plak bahagia da dpn mate hehe! Eh mate die la. X sangka jgak kiteorng ni da smpai tahap umur blh kawin dah ahaha..

Dear azie! Moga bhagia! Xsngka esok akan brgelar tunng orng. Hopefully both our partner blh rapat mcm kite due. X selalu jumpe tpi always contact! Next anak anak plak y berkawan.wahaha. sape tahu ade rezeki dptla kawin thun n bln same! Thun dpn bln 3! Haha

CONGRAT!!! Ti amore!!


Update : da settle dah bertunang! Baru blh publish line x clear alang2 up trus pict hihi :D

Tuesday, February 2, 2016

Fake people & emotion :D

Ada ketika dlm hidup ni kite kna jadi seorng y fake. Fake smile etc..

Hidup ni kita x blh fikir dri sendri je. orng ckp jngn terperangkap dngn apa y orng lain nk etc etc. But you know what hdup mnusia saling bergantung. Kadang kau terluka sedih kecewa or bhgia tpi x nk orng thu. Klo sedih kcewa x nk orng thu sebb tkut y terlibat rase bersalah klo die pnyebab otherwise kite plk rase bersalah sebb kita bhgia die x. Yee . Hdup mmng saling berkait.. :D

Kadang kita x la jhat mna tpi kdang setengh orng memang layak diberi pngjaran so dat die akn sedar hidup jngn berlgak sangt eh haha tertiba terbukk story lain pulk ekiki. Ok tutup crita.

honestly.. I'am happy. Happy sngttt. Sebb fara busyyy gile2 sampai x sempt pkir dunia. Dunia sy sek ni  bngun-mndi- solat- ngaji (klo x terlewat bngun)-gosok bju-bersiap ke opis-prepare breakfast klo sempt-msuk opis kje kje dan kje-time lunch lpk ngn malay staff, kdng mkn kdng x, kbnyakkan main fon je haha-then kje-solat-keje-solat-keje-drive blik rumh, psng lgu kt radio semaksima mungkin volume(ouh pgi pun gtu. Amik mood skit haha)-mandi-solat-makan(klo rajin) & last lyan la fb ke novel ke till tdo. Jrang2 klo brother in law xde fara lepak la kt ruang tamu. Adat menumpang so lot of time mmng suke lpak bilik je hehe.

Actually nk ckp. Fara jrng contct parent sebb thu mesti sebak klo dngr suara abh mama haha. Mnjaa amat ya Allah. Wasap tu selalu la. Call jrng! I need to show n prove to them that i'am really ok to stay alone. Fake! Plus Busy kje xsempt fikir so jrngla rindu rindu an. Hoho

Itu sal kje. Sal cinta opkos la kne story jugk ye x. Mna blh tergantung gtu je haha. Btw currently i'am also busy to prove to him dat i'am really ok eventho we are not mean to be together. Mcm fara ckp bhong la klo ckp x sayang. X ingt. Die thu i'am really upset with our current situation. Kdang fara compius ape die nk sebnarnya. Kate suke. Tpi suh cr y lain. Klo orng acah2 dah ade partner sibuk tnya2 . hbis rahsia nk thu. N me? Serba salah sebnarnya. Nk ckp i have nobody.tkut die either 1. serba salah ngn fara sebb thu fara tutup pintu hati untuk orng lain sebb die. Previously pun die thu fara mmng x kawan ngn y lain. Ade orng nk knl. Reject. Alasan sebb dia haha. Or 2. Since we all ni kire kawan baik la jugk. So kdng kite nk updates our life story. Klo ckp have nobody bile terlalu bnyk brtnya tkut die ckp fara care terlebih pulk. Still terkjar2 pulk. Rimas serabut nnti. Pity u fara haha

Me .. Enthlh. Susah. Fara blh klo x berkwn lngsung ngn die tpi fara selalu fikir previously die dah bnyk n selalu ade waktu waktu fara prob dulu. Ckp la mrah la x pnh die amik hti. Eh mungkin amik hti tpi x show pda fara.blh. blh x kwan. Tpi kne bertabah la sumpah seranah die dengn hrpn die x mesej lgi. I olss klo kecik hti ke sentap ke prefer x reply dia punye mesej. Mamat tu plk klo fara x rep mesej mula la mesej bkli. Lgi fara ckp ksar lgi die mesej. Klo ckp sopan santun , nun 3 bln lgi la bru die contct! Sengl! So klo gduh, klo kli ke 3 dpt mesej mmng akn reply la. Always think kau siapa fara nk treat orng seburuk tu. Ataupun kdng die msej ayat elok fara bls ayat kaw2 mnyentap hti mrah2 then die x reply. Mule la rase bersalh. End up fara jugk la y "sorry ckp kasar tdi.." haha. Selalu gini. Pling kurang klo die serabut or nk mrah jugk la kowt hnya akan kluar "jngn fikir bukn2" "hah kluar dah pemikiran novel dia" "aaaaghh complicatednya cr fikir" bla bla. Ayt lmbut je.tpi  End up fara la klh. So malas haku nk gaduh. Jatuh ego i olss tau konon nk serang die until he say sorry mmng slh die tpi mmng x la mmng end up me y "sorry". *__*

So skrang ni.dia Sibuk dok ckp fara ngh bercinta baru. Ye btul mmng dh jatuh cinta. Tpi bkn dngn manusia. Ngn dri sendri, ngn dunia baru.kja bru & ngn my futures.. So ayat status kt wasap tu mmng jiwang sokmo la. Like Gud morning love, happy working love, mmng dtuju untuk dri sndri n mfh aka my futures perhaps which is nobody actually. Kite thu kn setiap jdoh dah dtentukn. So mcm lpas solt pun kite akn doa. Prmudahkn urusan kita, kluarga dan jodoh kita.dekt kn hti, lindungi dri dan tingktkn iman kami. Fara rase semua orng mmng doa mcm tu. Even u got somebody pun selalu akn doa ya Allah kire die bla bla jdohku permudahkan urusan kami, pnjngkn jdoh bla bla dan sekiranya die bkn jodoh terbaik buat ku tutup kn pintu hti buat dia bla bla dan berikan aku jodoh y terbaik. Common! Lki perempuam semua doa mcm tu. Sebb hdup mmng bergntung pda Allah.

Masalahnya sek ni pkcik tu silp phm pulk. Ckp fara da ade bf baru. Huwarghh tension haku. On my part. Klo fara ngaku xde mcm fara ckp tdi la fara xnk die pressure witb my appearance. Rase berslh or rasa annoying! Ceyh berani die ckp fara annoying ! Hempuk kpla die haha. Hebat i olss nk hempuk bgai. Tpi mmng fara brani buat. Haku thu die ade gf mmng fara lempang la haha. Our relationship mmng ala ala kawan baik gile2 tpi terbtas la jngn risau hihi. Tpi tu la nk ngaku ade. Mesti dlm kpla die ckp fara x jujur ..tpu kte suka dulu. Even until now he kept said dont believed i like him. Fara pulk. Dah x caya nk buat mcm mna. Xkn nk ckp belahlah dada tngok hati haha. Drama bngat. Fara klo die tnya mmng xde alasan knpe suke. Honestly even until now i also keep asking my ownself btul ke hati suke die . dah tu i olss ni kn mne pnh tahan lame klo suke orng. Hrni ia ia ckp hei i suke a la esok suke b pulk bahaha.  Sebb tu la bkwan mmng x thn lme. Hti jnis x fix. Eh x x. Sebb fara thu hti jnis x fix so mmng x kawan trus. Ngn y ni je nk msuk enam thun. Tu pun still kompius btul ke suke dah tu buknnya kiteorg pnh kluar. I mean i did not even know who is him in real life. Xpnh spent time pun. Hrap mase diploma dulu la terjumpa n borak kat koperasi, dlm lif, parking haha. Siyes muke pun da lupa cammana.  N harap kn spent time dlm dunia mya je lah dulu2.mna x nya dulu2 klo msej x ckup sehri. Dulu la skng xdenya. Msing2 ngn life msing2..kdng teringt fara msj la tnya khbr. Klo x ikut kau lah haha.

So end up nk closed story ngaku je tngh berkenalan ngn seseorng. Ngah bhgia ! Fake btul. Walhal mne ade haha. Tabah je la haku reka reka citer ank sape2 ntah. Nme ape x thu :'( Kitenya spesis xreti menipu. So end up with "eh dh la ckp pasal die" die tu sape enth haha. Lucu ade. Nk gelak ade. Tpi tu la bile dlm kpla die y fara ni ngh happy fara pun mls nk spoil mood. So kdng bile tersedih aka pnat kje ke status pun maintain happy biarlh tngh mnngis pun bahaha .

Btul la Hidup mmng kna fake sesekali. Tngok ape effect. Hurm. Entahlah.Kisah kiteorng ni x thu ape kesudahnnya. Pahit pun ok mnis pun ok. Still it will be part of my sweet sour memories! Gtu haha. Oklah. Dah kul 12++! Hr hr tdo lewat! K bye!! Nite love!!

Thursday, January 21, 2016

Pre Stories 2016

Lme x mnulis. Selalu nk mnulis tpi acah2 busy katenya.. Tpi hr ni tiba2 rase nk 'mngadu'..

Kerja so far best. Alhamdulillah. Walau selalu dengr y negative aka ketidaksamaan treatment dlm co bru ni tpi fara buat masa sek x pduli semua tu sebb setakat ni fara xde terima layanan y teruk dr siapa2 pun. Plus i always remind my ownself dunia kjaya mana ade y indah2. Dalam sebuah organisasi klo ade 2 3 y kerek ke berlagak ke abaikan je coz ada lbh kurng 50 staff n semua okkk jee xkan la sebb 1 2 orng y negative kau nk judge enviroment k.o.  n yes alhamdulillah juga my supervisor baik je tp klo buat silap mmng kna la haha tpi nme lgi bljar. Baru.. So nk khatam step by step mmng haru la jugk. Plus i'm just realise fara ni kelam kabut plus pelupa sngt lately. Kdng tengok da btul. Pastu eh slh. Kdng slh letak doc kdng slh sebut thun n kdng buat kje x complete. Patut sampai stage 6 i just do 5 only hoi mmng kelam kbut la rase. Blur pun ade kekadang. X ingt satu hal haha. Seriously memory low. Plus kje ngn cina client 99.99% cina nme plk complicated hoii mmng x ingt satu satu. Always happen. Conth "itu surat abc da siap" me always.. "Abc.." muka bkrut.. "Itu la. Bla bla. Y u.. Bla bla" me either ouh y tu keee.. Dah/ in progress. Xpun akn kelam kbut cr file kje pnding atas meja sebb x ingt oii.

Y bestnya hr hr msuk kje bru aka hr2 ade kje. Time rase cpt sngt. Xsempt nk lyan kesunyian dunia. Xsempt nk lyan sedih putus cinta opss haha n xsmpt nk nngis rindu2 an pd family. Plus mmng nk avoid ingt semua tu tkut ade jugk ptah semngt nk truskn hr hr mndatang.. N kt sini our prmance mmng d assess dr mase ke semasa. So kne keep in track. Stu cbaran bg fara sebnarnya. Each job given kne siap on the spot. Max keesokan hrinya. X blh hold simpn buat hrta pusaka. Sebb hr2 ade kje bru msuk. And how sistematic they was bile each job n case recorded. Da siap blh la tulis DONE! Itu kbanggaan bg fara haha. Untuk case dr income tax je la selalu pnding brminggu. Stress gak kdng2.sakit hti tngok ade job pending huhu. N kebanggaan juga bile plastic berkurang atas mja aka kje clear & on track..ouh each job dieorng msukkan dlm plastic to differentiate n proper documentation. Nice..

Honestly mnusia mna x wat silap. Selalu je slh sbut and last week i give wrong wking paper pd drector. Pucatnyaa rase tpi alhamdulillah xkna mrh cume k stu da bad record la sebb ade assesstment kn so setiap kli slh ade la mrkh y dtolk. :'( tpi xpela asal x kna mrh dpn2.

& sini jugk too much orng atasan. Semua kja fara kne report pd my supervisor. Tpi in case supervisor xde drect ngn boss. Each area aka tax untuk com boss lain, tax untuk certain group boss lain, tax personal lain, tax case lain. So bile job dtng serentak i was like eh y mna stu nk kne wat dlu ni. Kompius.

But jujur 2 thun fara kj dulu rase mcm sesia. Byngkn. 90% bnda bru ble g co ni. Nasib basic da ade. Malu nk ckp pnh kje due thun tpi form e y details x pnh buat, new incorp buat skli je. Pcb lngsung x. Ouh nsib mase intern da bljar. So thu la jugk tpi x details la. Mmng malu la nk ngaku da kje 2 thun dlm tax ni. Dulu rase wahhh mcm semua da bljar. Tpi x .. So lesson learn. After this sape2 klo rase kje x ok bhnti la. Jngn seksa dri. Ni da mnyesal. Due thun y sia2 . kna plk bile nk bhnti bukn main boss buat kerek. Layan mcm sampah. Huwarghh x blh nk ingt. alhmdulillah n thanks untuk ilmu y diajar tpi segala pnganiaan tu fara x kn lupe jugk.. Rugi due thun.

Btw skng bile orng ckp negative psl their job. Klo nk pg fara sokong tpi jngn sesekli ikut orng. Nasib beza2. I am slways remind myself. Kau pnh kne teruk dngn co melayu.  Bjln brckp hidup seolh x ingt mati.. Buat pkja mcm hmba. Honestly fara positive je selma ni. Mrah tpi xla terluah mna dlm lman sosial ni. Nngis sendri je. Semua simpan. Bknlah nk jdi orng y x knang bdi. Da bhnti mulut ckp buruk2..x.. Tpi bile dlyn mcm orng y xpnh berbudi pda co bile nk bhnti rase mrh tu mcm x blh hilng. Hbis sumph seranh kluar. Xde dah cool. Geram. N ni ade lgi bne teruk jadi tpi fara xnk komen dh.nk anggap jd fresh grad. Xnk ingt lngsung ade kaitan ngn mnusia x jejak bumi.. Cume nk ckp berapa bnyk staff y awk aniaya. Bumi ni Allah y punye jngn sombong.

Btw hopefully semua staff y bhnti di my ex-co tu dpt kje bru. Fara ksian kt dieorng tpi xdpt buat ape jugk. N for me.. Gud luck. Assessment fara bln 4 nnti. Kt sini sistem die stricht. Klo x capai target u need to trminate ur ownself atau kje tpi xde increament. Aaaa fara suke kje sek.. So hopefully i will achieve their target.. Aminnn.. Kje y bnar ye fara. Solt ngji jngn lupe. Parent jngn lupe. Jngn sosial sngt.

End of story. Cinta.. Mungkin btul xde jdoh.baik gaduh baik gduh. Fara da pnat. X guna berthan klo mcm ni. Bhong la klo ckp x sayang. 6 thun knl. Kdng rase nk nngis pun ade. Jarak kiteorng skrng ni setengh jam je tpi hubungn tu mkin kosong. Jauh..

2016 sy bljar sekuat mna pun hati, dri kite brtahan klo x dtakdrkn jadi milik x kire la cnta or keje ia akan tetap hlng.  Dan fara bljr y tua x semesti dhormti fara bljr untuk undurkn dri bla keadaan x memihak sy bljr mnjawab ble rase dri x slh dn sy bljar jdi biadap dn bnci itu perlu untuk prtahan kn dri dn hti.

Ya Allah pmudahkn jln hdup. Moga bhagia sentiasa ada d sekitar kite semua.. Amin...