Sunday, November 22, 2015

Emosi 2

Boring! Bru pukul 9:40 pm. Nk tdo bru lpas mkn nasi & ceaaa mcm la ko blh tdo awal mcm ni T__T . Due to too stress maybe lately mmng xleh tdo awal. Kul12++ pling cepat i think. Ngantuk.. Pnat gilee tpi klo xkul 1 x kul 2 .. X bngkak mata x tertido la jawabnya. Bngkak mte tu sebb nangis for sure. Eh fara xphm btul lah apesal air mte lju mncurah bak air hujn. Emosi sngt due bln ni. Pntng leka nangis sokmo. Stress pulk haku bahaha. Ape ke sengal air mte sndri pun xleh nk kawal hehe. Tpi sekrng bru fara faham mcm mna rasenya putus cinta ekiki..

Ni baru ptus y baik bkn putus y lostt gtu. Aka bukn y real. Keep contact cume terbatas dn tingkh laku terkawal. X sebebas dulu. Klo y putus siap ngamuk nyumph bnci thap maksima bgai ape y akn jdi agaknya ya? Gile mungkin huhu..tpi klo da bnci lantak kau lah nk mati pun mesti x kisah. Klo y pisah cr baik ni. Hurm...

Separuh hti kte yeah da ok. Infact da sebuln fara bjya kontrol dri dr msj orng sana. Satu kjayaan . eh k lh tipu. Haha. Dlm sebuln ni ade 4 kli kiteorng contact. Sekli tu fara y termesejjj sebb trbca status die y mcm orng ngh susah je. I olss kn prihatin. Buwekk! So tnya la knpe then ckp ckp sikit hbis.. Y lain die lh pm. Time ok ok la. Time x ok. Like ltely serius x thu la ape ade dlm kpla mmng setiap mlm pun nngis. Pgi stabil. Time kje ok unless boss annoyy mmng lead to emosionalll la..so lead to setengh hti y x okkkk.. Tpi btul la jugk kowt x berapa nk ok y sebnrnyaa. Fara mmng mudh marah btul skng ni. Pntng orng buat silap lju je tinggi suara.. Kt opis klo client tnya atau buat sesuatu y mncbr wibawa like knpe kne pnalti bkn dh hntr ke i will act like hoi @%%$*$ bukn u all hntr lewat ke? Bkn hrtu i da remind ke. Skng nk bising pulk. Lempng nk?  bla bla.. Contoh! Setakat ni xde lgi tpi ekplain secara ksar atau blas secara x mesra mmng da ade bahaha. N mnjawab ngn bos secara tinggi suara pun dh. Hoho. Klo en client kl tu klo suara fara mndtar je mmng die tnya lh knpe hihi. Apepun hrp in future semuanya akn ok. Siyesly satu thp mte mmng bngkak sebb nngis bnyk sngt . Fara x xthu la ape y ade dlm kpla. I keep telling my self klo da xde jodoh nk wat mcm mna? Mcm lah sorng tu je y ade. Hello bgus sngt ke die tu. Xpun fara! So abaikan die. Tpi disaat hti nk berpling pda y lain i keep comparing.. Apekh akn ade y lgi baik dr y ni? Sesabar y ni? Xde jawapan.

I read this yesterday.


Haa btul la tuu. Previously mmng sy mmg jnis gini kowt .. sampai satu hr ter ter jumpe orng tu. X ter sngt la sebb we all mmng da kawan lme. Dlm dok sibuk brcerita itu ini x tersengja tersuke. Pndekkn crita..lot of guys come to our life aka hidup prempuan dengn mnawarkn mcm mcm. dr segi independent susah nk bg contoh so bgi y fizikal la. setakat klo awk ngn sy nnti nk g mna mna sy blh bwk ade orng kacau sy blh protect, sakit sy blh jga Aka bli ubt. Mlm mlm sy blh msj smpai tertdo klo awk x ngntuk. Jawapn nye xpyh! Mcm hku xbiase bwk kte mlm. Mcm xde kaki nk bli ubt sndri. N sorry i olss ade rm ade internet blh tonton smpai lebam aka tertido so i dont need youuu. .kete rosak? Dont worry abh ade. Eh mechanic pun bnyk kt luar :p

So dr segi bnde y fizikal..Contohnyaaa Ade spesis y nnti sy bli kete senng kite nk kuar jln.

REJECT! Sorry abh da bgi fara kete so fara xnk kete awak. 

Ade setngh y kje da ok dah ni calon je xde. 

REJECT! Ade kje aka ade duit ke? Sorry sy pun ade kje. Ade duit skit. Sikit pun jdila walau tiap bln still tadah tngn ngn mama abah hihi. Klo ngn awak sy blh tdah tngn tnpa berkire ke? Blh tpi kne gadai hti dan jiwa kn? Sorry. X nk! 

Ade sesetengh y sy da ade rumh. Klo awk kawin ngn sy tinggl cuci kaki je.. Semua da ade.

REJECT! Mmng since i olss da ade semua ape y nk sek cume rumh tpi try to provok cinta dengn property just not my way. Fara nk kiteorng cr rumh same2. Byr sewa? Eh awk byr la snndri blh hihi. sy nk decorate our house je lol. Pokok pngkalnya sama sama bukn x same same.

Ini semua jawapn fara sndri. there was some of my friends who already owned house. Mlabur dulu. Da kwin bru duduk. Kete pun dh. Kje pun gmpk. So guys did u think u have enuf attraction to attract us? Prempuan zaman sekrng x perlu da semua tu. 

Orng ckp awk ingt ngn ksih syng tnpa duit blh bhgia? My answer i don't know. Tpi percyalah duit jugk bnyk meruntuhkn kesetiaan seseorng. Mungkn bg some people berlgknya perempuan ni. Mcm gud gud je mcm da ade semua. Sy? Xgud pun tpi alhamdulillah ape y ade sekarang ni da terbaik so bab property mmng fara x heran. y tlong drive, jga bile sakit, tmn berbual y tu perlu usaha y tinggi untuk jdi sebhgian dr hdup. Dan jwapn fara ni mmng mewakili perempuan sespesis i olss. Y dulu busy mngjr kjaya cinta tolk tepi .skng bru terhegeh2 nk cri.. :p  Then..

tadaaaa. One days bile kau jumpe seseorng y bolh attract kau aka y sngt mnyakinkan y die dperlukn y amat di dlm hdup kau. Tpi lki tu plak da punye segalanya dlm hdup dan skng kau pulk y tercari2 ape y istimewa dngn dri kau.  Sehingga membuat kn die yakin y kau dperlukn di dlm hdup die. Life is just like  karma right. Dulu kite persoalkn orng ape bgusnya awak sehingga sy perlukn awak? Skng kite pulk tnya dr sendri x ckup bgus ke sya untuk awk. Lets mke it simple. Zaman skng ni awk ade kje, kete, tmpt tinggl then blh kte 90% hdup lngkp. Y ffeeling2 ksih syng tu mmng kne usaha sndri lah T__T 

Jdi seseorng y bercita2 tinggi thu ape y nk dlm hdup y selain dr cinta.. mmng sometimes ksih syng pun xkn mampu untuk ubh ape y dicita citakan. Syng lah setinggi mna pun. Sy pnh rase mcm tu so sy thu perasaan tu. Tpi sy xpnh pulk rase perasaan xckup bgus ke sy untuk bdri dsisi awak. Hoi mcm mna nk rase da selma ni xpnh jumpe lgi y mampu buat hti jtuh bkli2 huhu. 

Kisahnya...positive nya kt sini me as a person y pnh bertanya n terpikir bgus sngt ke awak untuk bdri dsisi sy..eh jap just wanna to clarify all this while bile fara kte ckup bgus ke tu sebnarnya ckup pnybar ke? being independent selma ni u will notice that it will be annoying if someone tooo care for u. Kang ade jugk kne hempuk ngn fon dok msej tnya Itu ini. So cukup sbr ke hadap kerenh perempuan y rase die blh hdup sndri. Bolh? dan sek ni being prempuan y ditnya aka terase dtnya ckup bgus ke nk brdri disisi die will lead to u try ur best to be da best. Tinggikn ilmu agama, baiki dri etc etc. 

Tpi honestly said sbnarnya walau setinggi mna pun prop atau keimanan y kau ade.. Xkn pnh cukup untuk mnjdikn dri kau bgus klo xde jdoh atau x bgus bile ade jdoh. sebb lumrah hdup .. Kita saling melengkapi. Err phm x.mcm ni contoh for my case even fara da kje da ade kete ade inc sendri dn die msh bljr xde kete pun tpi sebb sikp pnyabar die *yes i keep falling for him just bcoz die pnybr* so fara rase die da punye seglnya. Y xde xpe blh share. tpi ironinya walau die xkje lgi tpi sebb die ade simpnn ade target ape y fara ade tu x cukup pun untuk lawan ape y die ade. So as for me fara x ckup bgus untuk die Aka XDE JODOH aka XSALING MELENGKAPI. N die pulk sebb xkje lgi bljr pun x hbis lgi so keep telling me y die x punye ape2 pun untk bgi kt sy. Aka xcukup bgus pun untuk bdri disisi sy.Rase xleh lwn sya aka XMELENGKAPI aka XDE JODOH!  

Pendekkan citer? Hbis crite. Eh x. Pndekkn citer sy sentap ngn ayat ni sebb terasa msuk sngt ngn dri. N conclusinya klo ade mka akn saling melengkapi dan klo xde cublh dan usahalah setinggi mna it will always be "awk da ckup bgus ke untuk sy? X kn? Kindly move!" k bye!!