The Thought That Counts <3

Dapat hadiah jam from Mama!! Yeay thanksssss.. I love youu :D

Previous entry i had said that always waited for wish from precious people etc etc which is actually my parent. Being parent nowadays masa kecik mungkinla die akan show off how much they care for us. Umur 1 thun pun wat majlis besday pdhl xphm ape pun bahaha cnthla tapi da besar mkin lupe lupe lupe aka buat x thu. Ye la da besarkn so buat ape sambut besday lgi ktenyaaa..

So parent always buat x thu je ngn my besday dat y la i said dulu selalu je ngis sebb xdpt wish pun. What i want is just simple wish which give a mean that you are care enuf to us. Happen to be this year pun mama abah wat dek je haha. Tpi thun ni i x sentap la sebb i dpt wish n usikan x putus2 dri staff office and yaaa i  do heksited flirting around whit someone too. Lol :p

Yesterday night my lil bro ask me to tested my mum handwatch which i actually think that maybe tngn mama da besar so jm baru die tu x muattt. :p Either die nk suruh i add on tli jm aka bnde ape ntah y 4 segi 4 sgi tu or mama nk suh gune jam tu sbb die jrng gune jam. Ouh ya btw jam tu akak y bli as hdiah die punye besday. Tpi happen to be eh ok je jm ni and eh die x suh gune pun. Terpikir mama nk bli hadiah untuk i olss ke..x mungkin x mungkin.. (Dlu mse umur 21 kowt da pnh bgi jm sekli) Senyum happy jap klo ya tpi geleng kpla lgi sekali. Fara bkn bdk kecik lgi x mungkin la mama nk bli hadiah2 bgai for me kan. K la tdo lah. Lol T__T

Blik dr kje mndi mkn nsi kmas dapur & msuk bilik lpk as usual & tbe2 adik dtng nyanyi hpy besday to you~~*pop pop bunyi mcm mercun y kt besday tu enth mna dieorng amik*..sambil hulur kotk!! Waaa jam!!! :p speechless. Dont know how to react bahaha. Patut le adik asyik dok jeling2 bisik2 je. Da expect tpi honestly x caya dpt hadiah huhu.. Lpaas dpt nk cover rase tharu i olss tnya2 la harga kah2.. Tp hrga x penting. The thought that count. *da bodek2 adik so thu la hrga dia. Adik ckp mama nk bli y cecah ratus punye tpi xjdi.die pun dok keep tnya mama btul ke nk bli y mhal gitu haha jelous punye adik!!.tpi Pheww nasib baik xbli.. Klo x rase berslh fara sebb ekonomi kluarga pun x ok mna sek. Nk nk raye ni. Jngn membazir haha btw am not the one y pkai jm haha so dpt ni pun da rase precious gileee. N being me, definetly xkn bli jm y hrga macam y die bgi ni walau x cecah ratus. Bli jm pasar mlm je dulu2 ..Ouh i olss gile heels klo heels xpe cecah ratus bahaha* Last thing i do is say thanks and salam mama abah n kiss pipi kiri kanan. Aww tibe tibe rase i olss sweet sngt bahaha. Wekk gedikkkss.. :p

Dalam family yups fara la y pling mnja pnakut suke merajuk cpt marah kurang rajin x thu masak perahsia etc etc. Mnja kt sini bukn manja y suke berkepit ngn parent 24 jm pluk ke ape x .. Bukn. Mnja kt sini mnja y xblh kne marah muncung sedepa huhu. Nk ape Ape mesti kne bgi klo x pun muncung sedepa :p Tpi compare to others ye la umur 11 thun still la dngr ayat ni & teringat "mna budak busuk meyh nk cium sikit! " *kiss pipi actually n abh la y ckp gtu bile die blik rumh *dulu we all duk jhor then pindh klntan.. Tpi mase tu kiteorng je la y pindah abh still kje kt mna nth lupe tpi x dok sekali la for a year i think. So tu mnja terlebih tu bile die blik :p adik2 y lain x merasa semua tu. Da bnyk sngt kowt ank plus selari ngn kemodenan parent zamn skrng mna show off dah syng tu kt ank huhu. Mungkin juga busy mncari duit .. :'( 


Honestly mnginjak ke usia y mkin hri mkin ketuaan y mna suatu hr nnti either akan berpisah sebb kawin, karier or meninggal(mti xknal usia kn?) i  need to try my best to give them lot of nice memory.. Eerr nk cover blik bad memory y selalu trbgi ni. Huhu..Bad ni bile x kmas rmh mkn tdooo je kuar rumh mrisaukn dieorng etc etc. Dulu always said terkongkongnyaaa hduppp.. sebb percaya x sepnjng hdup ni sejak knal ape itu dunia luar blh bilang dngn jari berapa kli sy bersuke ria. Siang ade la jugk. Tu pun bercatu.Mlm xde!! Except mse dok  kl.parent xde dpn mte so haku huhahuha je la haha.tpi still dipntau la xpun ckp "yee ye blik umh dh ni* walhal bru nk blik* Dok kel mmng xpnh fara kuar mlm atas nme hiburn with friendss. Klo kuar siang trblik mlm ade la tpi mse kje ni je la.y lain Semua ngn parent jeee. Sngt jelous tngok orng kuar huhahuha bile jiwa meronta bosan*skemanyaa ayat* tpi keep positive myself luar bnyk orng jht etc etc hakikatnya atas kongkongan tu lah fara jdi x pnh pun mncube untuk kluar mlm. Tkut gelap..

Sy ank y ketiga dr 7.. & never think that  will get special treatment coz ye la xde y special pun no 3 tu huhu. Ank sulung perempuan ank sulung laki ank bongsu perempuan n bongsu laki semua bkn nyaa sy. Tpi have to admit smuanya sy dpt mlbihi y lain huhu. Precious thing in my life like kete, fon, degree, necklace, gelng semua dr prent & atas initiative dr mereka except necklace lah itu arwah nenek bgi being cucu emas ktenyaaa :D kita x lahir dr kluarga y kaye raye mkenya kkak abang adik semua study sampai diploma je then diorang kje/kena kje dulu bfore proceed with  degree tpi Fara alhamdullillh mase tu ekonomi fam okey la mkenya i olss la being the one y da ade deg. Lain2 ngh buat pjj. For that.. Tq mama abah. Kete pun same diorng kje da brthun bru bli kete but me mase deg da ade pun atas initiative parent.. Tukng byr monthly inst klo x abh mama abng y byrkn .. Till la fara da kje bru fara start byar sndri. Untuk itu juga tqqq so much..

Ouh ya stu lgi y mmbezakn me with adik beradik y lain is dat mungkin sebb mnjaaa aka xleh dharap ni la y buat parent susah nk lpaskn fara kje jauh2.. Kakak fara rase die duk ngn fam till darjh 6 je, abng smpai form 5, adik laki pun, adik perempuan drjh 6 juga and y lain pun akn mnyusul after drjh 6 akn dhalau kuar dr rumh huhu. Fara je y kuar jap mase diploma kt kl tu tpi tu pun still duk ngn family aka akak.. Klo duk luar y btul ade la dlm 5 bln mase deg duk umh sewa tu pun tiap minggu parent amik wat blik rmh haha. Always noted that dlm perancangan mereka selalu exclude fara dr kuar kemana2 . adik a hntr sana adik b hntr situ n me? Duk umh!! So blh kte lot of memory la y mereka ade with me compare to others. Kdng rase x fair kdng rase oklaa dpt bg lot of memory.

Tibe tibe rase sayu. Mcm mna nnti klo fara kawin xde orng kt umh? Huhu ..ouh ya sek ni tinggl fara, adik drjh 6 y bru lpas exam y bkl 'dhalau' n adik laki je drjh 4, kt umh.. Talk about marriage. I still remember fara juga la satu2 nya ank y dpt warning dr abah "jngn bercinta mase sek" !! K itu la slh stu sebb x pnh couple tkut abh marah bahaha walau pnh la ter ter main cinta kjap then frust then smpai sek haku x bercinta haha. Y harunya mase die warning tu drjh 5 which is mase mule2 pindh kel. Dah hbis study ni eh tibe2 abah tnya bile nk kawin? Speechless jap haha. Adik, kakak & abng mase bljr dah tunjuk calon. Fara ilek2 je haha. Bnyk sngt cri2 y die nk y fara rase sush nk dptkn huhu. *ank3 y lain xde pulk die bgi list cri2 itu ini T__T* Plus ape y die nk for my futures x same ngn ape y fara nk huu. Ngn y kt previous entry tu pun x thu la hala tuju sebb x mnepati ciri2 jugee. *Slh satunya Orng luar!! Tpi fara mmng nk orng luar pun.nk tngok wayang T__T . cri2 lain x thu la ade x haha. Xknal hbis lgi :p*

Btw Ye fara thu fara kurangg ilmu agama sebb tu die nk y blh bimbing. Btul la tu. Am also dont want hilng segala ape y ade hr ni like smayang berjemaah subuh(y bru nk start buat walau da bnyk kli diajak..hee ngantuk nk bngun awal) mgrib & isyak(if sempt sebb kjekn) , baca yasin setiap mlm khamis n blajar mengaji with mum. Fara blh ngaji tpi x lncar mane la huhu. So mama nk futures y blh membimbing & ensure bnde ni semuaa x tinggal.  Pnt die jga ank die eh dpt kt y x bertanggungjawab.. Dunia je ingt akhirat x.. Bkn ke haruuu. Dat y la fara mls nk cr cri.

Tpi in the mean time do hope dat they allowed me to find my own jodoh even they keep telling me kkcik g la knal ngn y tu  g la knal ngn y ni. Tpi xpnh satu pun fara ikut haha. Ni pun ade ura2 mama bknan ngan y tu y ni. Calon baru... As usual tangan kt bhu mate ke atas haha. Sy blh & in sya Allah akn buat ape je untuk hapykn dieorang tpi bukn dngn berkorbn untuk hdup ngn y x dicintai huhu.

Back to story So now even da menginjak 25..tpi mmng  x rase yakin lngsung nk pisah ngn family, bina hdup sendri but yea i will try my best to buang prangai2 buruk dlm dri, give them sweet memory n show them that am matured enuf to life independently and opkos lpaskn saya dengn rela hati walau bkn dngn orng y mnepti ciri y die nk huhu. Sedih pulk tibe2..dpt ke orng tu syng kite like parent care for us.. N sayang tu apekah akan kekal selamanya. That the thing am worried about hingga mnyebabkn feeling2 nk cinta cinta tu hlng mcm tu je haha. Btw He know that my parent do reject some pre proposal therefore when i ask either i need to move on or no the answer is yes actually! i need to move on. Dont waiting for him. I ask y. "Tkut dlm busy mngejar kjaya nnti hti tertarik pd y lbih menarik ke". Answer "no..bukn cinta y dirisaukn tp bapa mertua" gelak. Haha dont know either my story y mnakutkn die atau hnya gurau je. Die tu bkn lh caye. Honestly said me myself never belief him haha. Tpi tu la x nk caya pun tpi tiap kli die ckp sesuatu mmng mnyentuh hati la ekiki. Tpi xleh la nk lyan perasaan sngt sebb mase masih jauh plus dngn hlngn y bkl muncul dr parent hilang keeksitedan tu hehe. Whatever it is just que sera sera..

End of story dear mum dad am promise dat i will change that bad habit likely :

1. Sambung tdo lpas subuh pastu kul 10 11 bru bngun blik untukkmas rumh.. Ye lpas ni lpas subuh fara bngun mndi terus n kmas rmh terus .. In sya Allah. Eh lpas kmas leh tdo blik kn? Haha :p

2. Sy spesis y gile kje. Selalu blik lewat huhu. K after this akn awalkn. Bile blik awal blh join smyang jemaah skli selaluu. In sya Allah.

3. G kje pgi selalu klut2. Nk buat mcm mna kul 6:15/30 bru bngun. Bersiap segala g kje..xde pun tlong kms umh ke ape. Ouh ya btw y di no 1 tu hr x kje la y fara maksudkn. Hr kje fara xde mngemas pun. Fara nk kna kuar rmh bfore 7:30 so mna ssmpt. K la in sya Allah pasni akn mrajinkn dri bngun awal skit slat skli kmas umh sikit erm erm.. Nk kne try hard ni. Pling susah haha. Klo time puasa gnti hrtu senng la. Bngun sahur kmas rumh, mndi, solt skli then bru g kje etc etc. Ni ?? K mlm nk kna tdo awal. Mcm susah je haha in sya Allah.

4. Ape lgi ek. Belajar masak? House chores lain fara x risau. Kcang je. Bljar msak ni.. Ermm rase da pndai bahaha mls je lbih. Lol..

Xde dah kowt. Ouh ya i do hope that akn hbis mngaji lgi sekli bfore move on.. Ameen .. Ngaji seminggu  skli 2 je sebb blik lewat so agak lmbt la haha. Ok akn blik awal so xpnat blh proceeds. Ameen. In sya Allah lgi skli. :D

Aja aja fighting Fara! N mum dad adik again.. Gracias!! Te amo :D

Popular Posts