Thursday, September 10, 2015

Kereta 'lost control'... Allah 'menegur!'

Lately hati kusut. Being me jenis y suke nngis, kecewa..over emo etc etc. And ego tinggi.. Contoh pling sennglh setinggi mna pun cinta/ sayang sy pd seseorng still ego tinggi susah nk maafkn bile orng terbabit lukakan hti. Biarlah kesan buruk jtuh pd dri pun shud be ok dr senng2 bg die hti y tenang setelah dimaafkan.. Gtuuu.. Itu contohhh la..

Dlm hdup kdang kite rase kecewaa sangt sampai rase mati lebih baik dr hdupp.. Sebb xlarat nk fikir..

Semlm drive blik.. Sambil dngr lgu izinkanlah by q-face*sedap & sngt bermkna for me .. :) Ouh ya spesis fara klo sedih pun jnis lgi suke dngr lgu sedih lyan perasaan then nngis sampai mate bngkak ke Sampai tertido ke. Relief perasaan dngn nngis. Then bgun pgi mesti ckp ceyss bodohnya over nngis semlm Huhu. Itu biase :p So kisahnya blik semlm halfway tibe2 kete hilng kawalan.

Honestly said fara mmng selalu je terbabas ekeke. Sebb spesis klo marah bwk kete lju lju. Klo sedih pun same smbil psang radio kuat2.. Smbil nngis. Huu. Tpi klo happy pun lju jugk bwak kete. Yela sambil mulut nyanyi2 xperasan pun meter da 120. Ilex jeee. Cube klo fara y duk blh penumpng. Adik bwah x sampai 80 sy da pegang seatbelt. Tkut. Huhu. Lain rasenya bwk sndri ngn orng bawak.

So kisahnya bile lpas traffic light simpng. X thula mcm mna kete trus meluncur laju ke kanan even sepatutnya ia straight jee lpas da blok sekli.. Mcm mna ek nk citer . byngkn fara dok selekoh je lah gtu. Ade 2 kli selekoh. Untuk selekoh kedue lpas belok suppose straight je la tpi happen to be ia meluncur lju masuk lane bertentangan. Fara try blas ke kiri blik tpi kereta lngsung x berubh hala buat kn fara pusing hbis then ia pun tukar lh ke kiri tpi ljuuuu ke kiri so kna blas knan blik. 4 kli dok berbalas kiri kanan before stabil betul2!

Pucat jngn ckp. Klo kete ade kt lane bertentangan tu memng selamat la saya. Xtulis blog dah huhu. Totally lost control. Bnyk kli dah fara lost tpi klo bwak lju fara thu la knpe and x la setakut ni..ni fara rase slow je bawak.. I mean x selaju y disangka lh. Nk kte hujan, bekas je rintik maybe tpi xde lopak air pun.

Mase tu fara dah la jiwa kacau..jdi gini terus mcm. Ya Allah x nkk! X nk mati lgi. Lot of things y fara x buat lgi..dosa bnyk phala sikit! Mngucap pnjng. Selalu klo fara bwk lju sebb emo n nyaris terbabas mesti mcm tersedar dr kerasukan dngn kekecewaan pda dunia. Itu la y dmksudkn dngn Allah menegur. Kita mnusia mdh sngt kevewa ngn bnde2 y kecik walhal klo btul la Allah tarik nyawa bersedia ke kita. X.. Xkn!

Dan jujur smlm y pling ngerii smpai rase fobia nk bwk kete sebb terbyang2. Jdinya hrini fara x g kjee huhu. Nk bwak kete g servis! Sebb fara rase En DCF y prob. Cmpur bkas hujn cmpur fara emo sikit mungkin*tpi fara rase x. Enthlh.* so x berani nk bwk. Terbyng terpikir klo ade kete kt depn. Mke g la servis. Mlyng RN400 coz tukr tayar sekli xcmpur servis minggu dpn y slalu RM150!. Make 10 hb gaji fara da hbis siap berhutng ngn akk lgi. Terkebil2 mate tpi xpelaa.  Alhamdulillah masih hdup n yaa dlm gaji kita ade rezeki untuk y lain. Apa pun tq Allah.. Tntng hti y merusuh.. Mohon bertenang...dan dipertenangkan.. Ameen..