Friday, September 4, 2015

Ceritera Travel dr KBR-Subang-Sentral Vista by Malindo air!

2 sept hrtu fara g KL lagi!! Yeay! :p kisahnya Ada meeting with Penolong Pengarah - Caw. Siasatan Putrajaya brknaan one of our ex-clients. Suppose pgi blik hri tpi sebb fara nk kuar datingsss so ckp ngn bos nk blik esoknya. N he say ok! Yeay buat kedue klinya nsib tiket blik khamis tu same hrge ngn y rabu (tket opis byr) klo x mesti smua double think dat i'am misuse the firm money miahaha.. :p

So tiket pgi bli y kul 8:40 malindo air. Kbr-klia2. Tiket bli 2 hri seblum lgi. Seblum bli tiket ye ye oo je haku duk siasat kawan ape ade kt airport subng. Jauh ke etc etc sebb bos selalu turun kt subng. My friend tinggl kt subng. Tpi saje je tnya sebb ngak mahu la Fara trun kt tmpt y nth dimna2.. So bli la y trun ke Klia2. Orng kte subng senng sebb kecik tpi for me klia2 lgi snng. Walau besar but still in kl.xrisau. I always said to others campkla kt mna2 pun kt kl tu In sya Allah blh hdup. Kononnyaa..

2 sept nk g. 1 sept doc ntuk bwk g meeting suku bru siap. Otw compiling info just realise 3 isu bsar xde supp doc pun. Tringt bos ckp klo staff ex-client xdpt bg full co-op call je Datuk xx trus(Director). Dlm tkut2 call je lh ckp bla bla..& die ajk jumpe untuk explain. Mkenya g la Fara dtemni Amalin ke Emaslink Pacific Hotel Kb untuk discuss. Ouh ini kli ke-2 meeting. Datuk ni Director hotel ni juge. Tpi case y fara hndle ni pasal co die y lain y kt kl. Mcm biase haku msuk hotel opkos order juice apple. Bila lgi nk merasa mnum jus miahaha. Tpi haru jugk la perasaan sebb hrtu pkaian pun sempoi je.. Datuk tu pun sempoi je. Ok je. Ingt garang. Datuk kannn. Haha..

End of story blik opis admin bgthu flight fara pgi esok dtukarkn dr 8:40 ke 5:30 petang. I'm repeated! Meeting kul 10 lbih flight kul 5:30 **stresshakuhaha/sblum tu da stress sebb meeting suppose kul 2 tpi tkar ke pgi eh ni flight pun nk tukar jugk keyyy.. Dah la ngn doc xsiap compile lgi.double stresss T__T ** pgi tu fara duk sejuta kli da tnya Maira "eh Malindo setakt ni xpnh dengr delay lgi kn" Hah amik kau! Bkn setkt delay! tukr trus. :'( masin mult !

Ingt nk bli ticket bru n mntk die return duit. Nk bli Air asia. Call airport die kte nk dptkn duit blik xleh Tpi tukr tiket bru blh. Ouh ok one lesson to be learn.

1. Blh tukr tiket bru ya kawan2 if flight delay or changed for Malindo. Y lain fara x thu.

2. Flight malindo kb-klia2 hnya ade 2 je satu pgi satu ptng. 

3. Ade free dlm 15kg klo x silap untuk check in baggage. Free tu mmng ade tpi x ingt berapa kilo hehe.fara g backpack jee..xde check in baggage pun..

So tkar tick bru. Amik pgi kul 8 tp kna trun ke subang lh. According to tukng jawab fon flight malindo kb-subng ade bnyk trip compared to klia y ade 2 jeee. K. Lgi sekli mulut masin. Hrtu sibuk duk tnya sal subng walau x bercdng trun subng. Hamik kau pdan muke haha.

Settle satu hal. Cadang blik umh akan ku refer en google cammna dr subng nk ke opis di kl sentral. Tpi doc for meeting x siap lgi xsempt nk main google jd wahsap je la kwn y kt subng tnya bla bla dlm kul 10 lbh gtu. Kwan ni pun citee la ape y die thu smbil duk keep repeat trun la klia senng nk g kl sentrall.. *bnyk y die x thu sebnarnya lol* tp Ceitttt pnjng2! geram ngn nasihtnya tu haha. Die ingt fara x bli tiket lgi le tu adeh. Stress i olss . Dkt kul 1++pagi jugk ar bru siap compile. Tngn duk sibuk main wasap cammna kje nk siap lol lol. Ngn bju x kmas. Mmng stress fara thap max la haha tpi tibe2 my friend said klo nk suh die amik d airport n hntrkn ke kl pun bolh. Umh die dr airport subng 10 min je. Cessss @%%#&@ dr tdi xckp pun lol. Marah :p tpi opkos la kne pkir dulu. Klo naik teksi dr airport subng ke kl sentral RM50 ye kawan2(admin ckp based on resit y bos bg).mahai nk mampus! Berapa la hagaknya petrol & toll y inccured nnti. Btw he was my kptm friend y konon fara dok berttm tu.. Almost 4 years x jumpe. Haku nk ckp ape ngn die pun x thu ble jumpe nnti. Ulng pikir sejuta kli. So esoknya lah fara kte akn bgi jawapn.

Fara tdo dlm kul 2++ kul 5 da kne bngun. Sebb kul 6 nk gerak. Ngntukkkk.Kul 7 nk masuk departure hall ..tpi tpi. Eh mase duk dlm dept hll tu ade ann. Kte flight delay ke kul 8:40. Mengeluh lgi sekli. Mmng bnyk mngluh la fara 2 hri tu haha. Kpla serabut ngn x thu nk ckp ape d meeting tu nnti. Dulu pnh meeting ngn irb off ade director co tu sndri y teman ni fara sorng je bos xde.boss suh fara settle sndri T___T  Tpi bos suh bwak one acc staff aka munira ntuk teman. So pikir punye pikir mesej la kwan suh die amik jelah. Hbis citer. Fara x yh la serabut nk pikir cara nk g kl sentral lgi. Phewwww. Settle satu tpi eh  berdebar plak haku haha. Aptb..

Tpi kn.. Waaaa Alhamdulillah. Ade hikmahnya ..Fara sngt teringin nk naik flight waktu siang nk tngok flight lnggr awan. Nk duk tepi tingkp. N yeay cita2 termakbul.fara da duk kt tmpt fara kt tpi laluan jln kaki tu. Flight malindo 2 seat je each side. dtng pkcik tu nk duk tmpt die. nk kuar bg die lalu . die kte xpe duduk je sana. What?? Duk tepi tingkp?? Siyesly! Nk nk. X tolk terus fara pndh haha. Ya Allah i love the feeling of gile2 heksited bila flight nk take off. Mmng senyum je fara dlm flight tu miahaha. Heaven btul feeling naik flight lnggr awan ,tngk awan duk bwh kite. Hee tq Allah!! Ouh malindo bgi air kosong with biskut ade krim coklat. SeeeDapp :)

Dlm kul 10 touch down. Ouh btw malindo xsama mcm airasia n mas ea y mna klo due ni pintu flight die attach terus ngn bngunan. Klo kuar trus lalu mcm terowong masuk bngunn. Untuk malindo dia park jauh la sikit dr airport so kne jln kedek2 turun flight n msuk airport. Y ni best! Klo lah berdua akn ku paksa orng amik gmbr brdri btul2 dpn pintu flight. Tpi harapn la. Ngn tngn pnuh doc xsempt nk amik even pict flight pun haha.

Mase fara tunggu turn nk trun n amik beg kt atas tu. Ngh brdri tibe2 ade y tgur "awk bukn pkerja en. xxx(bos) ke?" fara tngok.. "Eh encikkk. A ah" *en client rupenye* "nk g mna?" "sy ade meeting encik" bla bla..pastu die pun g jln depn. Tegur gtu je lah sebb nun bnyk lgi haa ngh beratur nk kuar. Then bru je lalu dpn mte due 3 orng sekli lgi ade suara "hai Fara!" dongk kpla "eh encik.." *gelak* ramai pulk y fara jumpe dlm flight ni. Haha. Pun en. Client jugk. Tpi die bhnti seblum seat fara so lju2 tngn amik file n beg. Gelak je client tngok fara bwk file  besar mcm tu je. Borak2 n die knalkn with her wife. Dtng kl nk uruskn visa. wife die dpt further study di uk. He will stay there too. Wah bestnyaa.. Jelous haku. Haha. Lme jugk kiteorng borak smpai msuk bngunn. Wife die da jln ke depn dulu hehe. Muda lgi both of them.

Lpas tu i olss pun cr ler pintu kuar n toilet..da selmt sampai then tibe2 rase berdebar plak haku nk jumpe kawan miahaha. Tpi g toilet btulkn tudung je. Idokle awok ni makeup bgai. Jdi dri sndri sudah lol. :p lgipun ktenyaaa kwn je jngn nkk beria sngt haha .. die kate tunggu kt parking. Fara kne lintas jln guna jejantas. K kaki da skit ni. Ngan tngnnya bwk due file besar gedabak. Fara igt die y tunggu fara tp x pun. *risau je die dok main hide n seek bkn btul die tu haha* Dlm 2 min la fara kne tunggu. Lol. :p nmpk die bru nk msuk kwasan park,  letak barang kt seat blkng n borak mcm biase. Idok ler nevos hingga x mampu bersuara pun. Dlm 2 3 min nevos hlng. Ceyh pikir lebih je haku ni haha.. N tadaa selmt sampai ke sentral vista with helped from encik gps. K. Ktenya pure kl pkcik ni tpi still gune gps. Y ni xleh blh.gelk x hbis Fara.  Dah la jln mne nth die bwak. Berkerut muke fara. Sebb lalu jln kwasan perumhn bukn jln besar.tpi xpela asal smpai ngn selmatnya.. Btw time kasih le susah2 hntr, bwk ngn tngn seblh je sebb lgi satu pgng gps hehe. & Time kasih sebb susah2 bngun pgi, byar tol fill minyk sendri, cilok kete ntah sape2 :p .. Conclusinya die mmng pndai brrckp. Fara ngn die klo wasap beraku kau je. Klo luar mmng fara jrng sngt guna aku kau. Terbelit lidah ni haaa nk ckp aku kau. Rase kasar sngt. Mmng smua kawan2 pun klo x sy awk, msti bhsakn nme. Ade la Fara gune aku kau either xnk bg nmpk lmbut sngt kng orng kte nk ngorat pulkkk klo ngn lki or klo prempuan mmng sue*kwn sek* sorng je sebb mkcik ni mmng gnas sikit haha. So dengn die ni, Lncar je mulut die dok berkau kau ngn fara. Fara sepath pun x kuar ayat ape2. Ckp tnpa gune apa2 kta gnti nme la. Mcm "akk xkje ke" which klo dlm msej akn ckp "akak ko x kje ke?" y ni lucu hehe. Coz nk ckp aku kau ngn die in realiti rase mcm ksar. Toi klo ckp sy awk kompem die kte fara tibe2 berubh jdi lmbut2.ayu sopn dan sewaktu dngnnya. Die tu membahan orng je kje die.. T___T

Da smpai then die blik trus la. Xde nk g breakfast ke ape sebb meeting fara pun pgi kn. Rush nk kesana. So theres my story travelling from kb to subang to sentral vista, kl by malindo air! Next story sal meeting and hangout with besties plkkk.. :D

P/s : tulis nya da berabad lme. Konon nk edit pict nk ltak sini tpi busy y amat. Tlis n Publish entry une fon mkenya stu pict je dpt letak *__*  dr entry jdi mkin basi so letak je la without pict bahaha. Pun blh. :p