Wednesday, September 16, 2015

13.9.2015! Hapy belated day Fara!!

13.9.2015 is my 25th belated day! Wahaha da tua da pun tuan blog ni huhu. Thun ni mcm bnyk sikit entry fara kn hihi. Tq to abah sebb bg fon ni.. So bile2 pun bolh create entry & posttt. Gracias abah! Te amo :)

Btw yaa sedar x sedar da officialy 25 dah pun bdk y diberi name xxx xxx Farahxxxx binti xxxxxx xxxxxx ni. I have never imagined that am still alive. Like am telling b4 lot of thing happen in my life. Suke duka y mna ada kalanya buat dri rase enuf with this. I dont want to life anymore.. Let end everythings.. *nangis* tpi ble hati da cool mule merayu pada Allah "Ya Allah sy x nk mati lgi. Masih bnyk y blum dbuat" etc etc. And untuk 13.9.2015 ni am just wanna said tq Allah for everthing.

Fara rase inila ulang tahun kelahiran y pling bhagia & terindah for me. Selalu setiap kali besday pun nngis sebb orng2 pnting dlm hdup x wish la xde la etc etc. Thun ni matured sikit.. Cool sikit . ckp kt hati who's need wish from u when u already got wish from someone bahaha. X x. Actually "still hdup" itu lgi besar mknanya dr "selmt ulng thun y ke25" from etc etc.

Tpi ye la xdpt dnfikn i got wish from somebody which ini first time i tertunggu2 die wish even selama 4 thun ni xpnh pun die lupe wish. But this time special la sikit. Kishnya u know that am currently on my way to que sera sera with somebody. Typical nur fara die x suke orng bg ayat mnis tnpa sebb. Xphm knpe and x suke tertanya2. And opkos x suke main2 dngn perasaan. Dalam 2 bln jugk kowt dok berwasappingg tpi x nmpk hala tuju pun. Eh i means x nmpk ape y both of us nk.So i said to my self arhh x kiree for my besday ni apa nk jdi jdila nk jawapn y pasti.. Final!

Ouh btw previous entry i had inform that me already make a confession to my best friend that i like him more than friend but not more than lover. So i decided to que sera sera. Kwn mcm biase ade jdoh ade xde xpe kawan je lah. Happen to be my friends ayat mnis die tu mcm gudang gula y terblik beratus kilo di dlm ladng gandum bahaha. Sblum ni pun gtu juga tpi ni mcm terover plk. Haku pulk y kompius eh mamat ni suke kt aku ke. Selma ni xde ckp pun.. Ni knpe mnis sngt blh jatuh cinta gini bahaha. So klo hrtu fara confess je tpi x tnya die ape2 this time i ask him directly either he like me. Wahhhhh berani bak hang. Orng tu kte xx. Haru hdup haha. Actually kwn baik die n fara selalu ckp y die suke kt fara tpi since die x pnh ckp ape2 so i ignored je lah plus kiteorng kn gaduh lame hrtuuuu huhu.. tpi dah ni die dok bersweet sngt so fara tnya direct je lah. Adds on "klo x suke sy nk move on.da 25 da ni. Klo awak suke sya, nk suh tunggu  seratus thun pun blh tpi klo blh sini je tunggu tpi sana xde aPe2 so x jdi ape juge" *haku pun bgi ayat x agakkkk hiperbola lebih haha* Iolah die dok bersweet gtu ingt orng sini x jtuh hti ke. Blerghh marah. He then ask me to move on sebb die xde carier lgi fara mesti nk y bercarier ktenya. K whatever. Eh x x. X whatevee huhu..so end of story gtu lh. Haha. Xde ending pun it just that the answer is yes..dont move on lbih kurng la. *wahaha rase nk jerit mase ni sebb akhirnya mngaku jugk lol klo y xsuke pun akn kte yes klo kne pksa bahaha.tpi even this relationship x workout pun xpe still we will be happy sbb yee both of us jnis slumber bdak je* tpi y xbestnya lpas both confess ni *ouh tpi kite still kawan je nk go with da flow sebb yea msh bnyk mase lgi. Perjlnn hdup still jauh lagi* y sini asyik nk merajuk je 24 jm bahaha sengalll y blh sna pulk wat x heran ngn segala ugutan siap gelak lagi sbb die ckp fara xkn mmpu nk move on hdup tnpa die. Perghh pedas sungguh kte2 die *ia la mule2 tu kn die suh move on tpi fara x nk..huhu* mnyesal hku confess awal2..

Tpi serius fara x thu cinta tu mcm mna sebb xpnh bercinta pun huhu. Tpi i like the way he treat me. Nk kte mnis 24/7 tu x jugk klo ko msej die die ngh main game ke kluar ke tdo ke die akn lju2 je cau . kiteorng pun bkn wasap selalu.  WHATEVER sangt tpi sumph marah la fara kt die bnyk mna pun die xpnh pun bls ngn kasar. Rase bersalah bile ingt blik layanan kasar selama due thun fara gaduh ngn die tu haha..

13.9.2015 fara wasap die mlm tu tuntut hadiah. *acah je sebnarnya* dok wasap itu ini. Then end up ngn gaduh. Againn?? haha. As usual la tpi end up with i'm the one who said "sorry if terasa" *terasa sbb ckp mcm2.. Luah rase marah huhu* die ilex je. Xbls ngn kte2 kasar lngsung . seriously haku mcm encapsulated. Terpesona gtu ngn skap cool die tu huhu. Then esok pg nmpk la status fb y die share.

"Suami y baik bukanlah suami yang menyerahkan apa adanya pada isterinya. Tetapi suami y baik adalah suami y 'Halim'. 'Halim' maknanya ialah sabar, Tdak cepat marah ketika isterinya kurang akal. Bilakah seorang isteri kurang akal? Yakni ketika isterinya sedang marah. Lalu dia bersabar, itulah suami y pling baik - Imam Al-Ghazali"

Ayat tu mmng la bkn for me haha sebb am not his wife tpi menusuk dlm hti.  Ye sy thu die blh jdi hubs y baik suatu hr nnti.. Eh terpuji pulk haha. Klo die bce entry ni mmpus fara die ingt btul x lh move on tnpa die. *y ni fara x thu sebb x try lgi hee & xperlu risau sbb die x thu fara ade blog hehe* tpi Hkikatnya saat ni fara da decide y both of us mmng btul2 kne go with da flow. Each bebas cr psangn msing2 sebb mase depn we all msih terlalu jauh. Both perlukn mase untuk capai cita2 dan impian. So then lets que sera sera & kite still kawan kn. Whatever happen. Eh unless gaduh besar mmng no more kawan2 la haha. Btw for my besday i also got epal form mairah & chocolate dr staff aka client y bgi snbnarnya. Ade lbih fara mintk semuaa.dieorng terpksa la bg as hadiah besday haha.. Staff off tu adlh temn gaduh sepnjng mase hehe. Tq for all wishes. Tq untuk semuaaa .. Gracias! Te Amo!!!