Saturday, August 1, 2015

Teman tapi Mesra! pro & kontra :D

Teman tapi mesra! (Ttm). Sape ade ttm angkat tngan! :p logik nya setiap orng y single mesti ade ttm. Mungkin krna be frind dr kecik or mungkin juga at the first place jdi advisor cinta lame lame tersuka sebb terharu dngn advise y dberi. Bla bla bla .. Ceyhhh.. Dramatic sangt.. T__T

I dont know maksud sebnar ttm tp apa y Fara faham kite suka pada bff aka orng y pling rapat dengn kite. Orng tu mungkin thu mungkin juga x thu. In the mean time orng tu pun treat us very well y mna kite plak kdang terfikir eh die suka aku jugk ke eh itu eh ini. Maka at the end of the day jadila kisah ttm ni..

As for me ttm ni jdi bile both x pasti dengn apa y ada dlm hti tpi selesa untuk terus contact crita itu ini. Ade je crita nk share 24 jam tpi nk kate brcinta x jugk plus blh juga da admit suka tp x thu suka y mcm mna and bile mmng dri sndri jnis xnk ade komitment so ttm jelah. Bercinta biar sekali je katenyaaa so que sera sera la gitu. Ada jodoh then just go on. X rugi pun sebb da mmng bnyk crita dshare.klo xde xpe sebb even bnyk y dshare tp still trbatas. Klo bcinta then putus xke haruu dsituu...for me la... T__T

Btw teman tapi mesra! Ada pro and contra. For my case admit suka tpi mmng nk bkwan je sebb xnk ada komitmen plus suka jeee bkn cintaa so let be friendsss..and happen to be the pro is like this :

1. Sedang elok ber ttm tibe tibe ade tersuka pd y lain atau ada y hulur salam perkenalan.  so x la rase bersalah sebb mmng da state kite cuma ttm so each bebas berkawan dngn sesiapa.

2. Even hanya ttm tpi selalu bebas je contact anytime. Klo boring boleh la poking2 orng blh sana je story ituini.. So hilng la boring. Xperlu nk bercinta bgai untuk punya listeneerr katenyaaa ..

3. Klo tibe tibe mmng yakin y ttm tu orng y kite falling to the max! Then kawin! Klo both suke same suke la! Rase mcm lpas kawin bleh senyum lucu sebb x sangka kawin ngn kawan sendri. Lol :p xperlu nk brcinta bgai dah kawin terusss jee senng.

4. Y pling best tingkh laku still terbatas. Da kate kawan mkenya in sya Allah dpt la mngelak dosa2 y xsepatutnyaa...dosa brckp mnja2 ke..suara kn aurat and dr suara blh wat orng jtuh cinta tau! zamn sek ni bkn rupe je blh gtu hehe and me tipikal garang/kasar kt luar tp dlm phone kdng slow sikit so mmng la haku x pnh and akan bergayut ngan sape2 (kcuali hal kje aka with client)sebb tkut orng pikir nk mngayat haha in the mean time mmng jnis mudh la jugk falling ngn suara2 y best thap mksima lol :p.. or marah2 mngamuk mnyumph ke sbb jelous haha and so on..in sya Allah. (Ouh btw sy and my ttm xpnh berckp fon pun. Wasap n pm je & mmng bgthu awal2 no phone call, even as a friend dulu pun(bfore jd ttm) no phone call, die call x yah angkt hbis cite. Eh sblum hbis citer mmbebel dulu 24 jam x yah la call bla bla bla (-_-)

Lagi ?? Ermm rase mcm pro die sikit jee lah. Ni y angin ni haha..tp y 4 tu la y pling sukee. And itu slh satu sebb knape lbih prefer ttm dr brcinta bgai. Xsanggup nk byang klo dok bersayang3 ngn y lain last2 xkwin ngn y bcinta tu pun. Nnti laki y ex tu jumpa mase wedd mesti die senyum mngejek jee bla bla. Contohla. Tp y kontra aka neg side ble berttm ni Lagi lagi bile rase suke tu da over to the max tp still nk berttm. Xnk undur dri in case x dlayan & xnk mara kedepn untuk dpt hak hak y sepatutnyaa likely :

1. Mnndngkm hnya ttm takleh nk halang die kuar ngan perempuan lain. Xde kuasa. Kang over pulak katenya (-_-)

2. Klo  die lmbt bls wasap ke pm ke mule rase membara dlm hati nk marah tpi dlm hti je laaa.. Bile die rep pling kurng merajuk je lah. Dah tu mana boleh nk marah kate ttm jee (-_-)

3. Bile tngok gmbr atau die bcrita kuar ngn itu ini hnya mampu senyum je. Mana boleh nk jelous pling kurang ckp ermmm je tu pun bile die tnya jelous keee ceyhhh kang klo ko ckp jeloous nmpk sngt ko dah fall to the max ngn die. Eh jatuh la maruah wanita klo mcm ni. Eh tibe tibe je haha. Sedih btulll..

Lagi lagi? Lagi? Luuu pikir la sendrii haha. Pndai pndai la u all jga feeling sendri. Siapa suruh cr susah. Pdan la muke (-___-) eh jap knpe berblog dengn rase y emo sangt ni.. Haha. Y neg bkn sy ya. In sya Allah. Y positive to sy miahaha. Xnk klah tu lol.. :p