Saturday, August 22, 2015

Selamat Hari Raya You ollsss :D

Hari rabu we all buat majlis hari raya terlarang miahaha. Sekali ngn farewell party for senior y last khamis tu. Kisahnya jd terlarang sebb boss x thu. We olss buat sesuka hati kiteorang je. Cr date y bos xde aka prgi kl mase tu n kutip RM10 sorang untuk bli main dish which is mee kari & laksa penang. Temph ngn aunty mairah. This is thee best moment n party terlarang y pling besar kiteorng pernh buat .. Bfore this selalu juge dtng angin nk mkn2 kumpul duit set date .. Dlm kul 3 lets partyy.. Pizza n dominos la selalunya.

Untuk raya ni we olls buat besar2an sikit. Sekli setahun je katekan. Each person bwk potluck untuk perbnyakkn mknan except trainee, fakri sebb die bdk lgi n faizol sebb y diraikan.

Mkenya haritu we olss ade :
Meekari & laksa penang + air sirap - tempah
Makaroni bakar - ida
Puding karamel - mairah
Puding karamel with kek coklat - amalina
Nasi impit + kuah kacang + tapai - rogayah
Kek batik milo - fadhilah
Roti jala + bskut raya - hazman
Kek gulung - kak umi, sbnarnya kk umi buat puding coklt with cheese tp x jdi so die bli kek ganti.. Hee lucu ade kesian ade pnt die buat..haha
& me? Bawak koktel kastard buah buahan!

Kiteorng 10 orng je! Mknn ? Mcm 20 orng nk mkn. Haha Laksa n mee kari tu x yh ckp la .mcm 30 orng! Tpi murah je. Rm 50je temph.

Mjlis start time lunch. Setup mja bgai kt blik meeting. Pg tu xde mood je nk kje x sabar nk berparty ksahnya then tadaaaa.. Siap Psang screen bukk u tube lagu raya then mkn! Yeay!
Seblum start tu dlm kpla semua nk raseee. Raye kowt huhu tpi hampeh! Fara mkn meekari, makaroni, air koktel, air sirap, kek milo n kek lapis je! X larat oii. Knyang thap mksima. N we olls party smpai kul 3 plus jugk. Pastu bhbti sat pura2 wat kje. Kul 4 lbih tapau mknn semua jnis wat blik sebb nk g hntr bks mee kari n laksa tu b4 blik..

The best part is kat off our dekstop each kn ade lync. Lync tu klo u all away lame dr pc akan show away notification la. Aka xde dpn pc aka xbuat kje! Tkut bos thu gigih je main2 mouse nk bgi hijau tnda ada d dpn pc. Miahaha. Ini lucu.pastu nk jd citer dok mkn2 ngn lgu kuat gile sound tibe2 phone bunyi klut slowkn  tkut boss y call haha..

Ya Allah seriously enjoys n puas hati gile2 dpt spent time tngok u tube bercerita mngusik etc! Thanks Allah evendo dpt bos y hti bku tp we olss enjoys staff semua terbaik. Yeay! N mulenya serba salahjugk. Xpe ke berparti lme2 ni tp hati ckp alah selalu je blik lewat buat kje lbih so sesekli ape salhnya!! Lets enjoys!! Haha Tq Allah!! :D

P/s: entry y da lama berzamn tulis tpi x publish sbb ingat nk edit pict bnyk2 haha tpi ya ampunn xsemptt mkenya publish je la by phone. So dpt payung satu pict je la kiki. Jdila asal ade. Da nk dekt raya hji da pun ni hehe :p

Friday, August 21, 2015

Menunggu Jodoh Turun Dari Langit

Last few days fara goreng cempedak. Untuk mkn mkn sambil tngok bola. Trw lawan ape ntah hrtu lupe. Happen to be ade y masin. Adik la y dok kmen2 . mama say kakcik nk kawin lah tu dik. Iolah orng dulu2 kn kte klo ank dara msak msin means die nk kawin. Haku pun x thu ape kaitan nye haha. Y pasti fara msk msin tu sebb untuk first adunan tu rase mcm mnis sngt. Cempedak tu da mnis tepung pun mnis mcm double mnis dat y i olss ngn bnganya campak garam bertubi2 ..

Bile mama sebut gtu fara cebik mulut je. Alah reaksi biasa sebb x berminat haha tibe2 mama sambung nk x die bgi doa percepatkn jodoh. Tibe tibe abah pulk nyampuk kte die da doakan fara kt mekah hrtu. Tibe tibe pulk mama blh bukk story hrtu ade makcik bla bla nk 'datang umh' *aka ala ala merisik* tpi mama x bgi. Terkjut dengr. Eh kenape tibe tibe bnyk citer y i x thu ni.  T__T

Part tolk tu i dont mind sebb fara pun mmng x minat..walau siapa pun. tpi kegigihan mama dan abah ntuk doakan & dapatkn jodoh y baik *tapis bakal mnantu die tu* untuk anak die buat fara jadi takut pulk haha. Secara x lngsung i know y mereka da mula risau tngok ank die y x berteman sampai ke sudah ni haaa. ouh ya kate mama alasan tolk *dipndekkn crita i simpulkan mcm ni la* sebb xcukup ciri2 y die nk. Die nk lki tu sembhyang cukup! Pndai mmbca al quran! Pljaran klo blh xjauh beza. Part duit xpe itu blh cari. Y penting dpt bimbing i olss y serba kekurangan ini..Dan die xnmpk ade ciri tu pda budk tu. Phewww bgusss!! Klo x mhu haku mogok 3 hri mcm dulu haha. Tpi dulu tu fara bru 21 kowt. Skng nk 25! Dlm kpla da set klo ade adengan kawin pksa memng fara xkn teragak2 untuk lari dari rumh... T___T

Mama jugk ckp xkisahla seramai mna y datang memng setakat depn umh je dieorng blh jejak. xkn bnarkan masuk selagi xde ape y die nk! Dlm hti Fara Bgus ma bgus haha. Y x bgus kat sini.. Fara terpikir kesian my parent risaukn ank die y sorang ni. Fara x thu ape masalh orng zaman sek. Oiii x official 25 lgi. X 26 lgi x 27 lgi . x andartu lagi.Jngn sbuk2 bolh x.*tertibe teringt mkcik y dok perli fara dpn mama hrtu sebb kte jual mahal. Ank dara xleh simpn2 sebb nnti die akan buat sesuatu y memalukan parent! Whatever makcik!talk to my hand* Tekann pada mama abah mesti lgi brtambh kn nk nak sampai sek ank die x berteman. Ade orng nk klo bkn sy y reject,  mama plk y reject! Klo mama x buat fara y akan buat pastinya..

Tpi pada fara itu ciri calon pilihn mama. Fara xde halangan. Life sek ade mase terluang memng join semyang jemaah ngn mama abah.. Ngaji pun.. Xsanggup fara hilng due nikmat ni. Nikmat bhgia dan rase life indah klo dtakdirkn brkawin dngn y xde pgangan agama ataupun xmmpu pun  untuk jdi imam sya. Tpi honestly klo bolh biarlh Fara cr sendri. Masa study fara study je. Xpnh pun nk main cinta ke ape .xminat. For me cinta akan dtang bile mana cita cita tercapai.Dulu cita2 nk kje kt tmpt y diinginkn luar dr kg tpi atas sebb family fara lpaskn cita cita tu. Bile lepas cita2 tu secara x lngsung ia mmbuatkn saya rase mkin sukar nk dpt kn 'cinta' y diinginkan.*mindset fara with nothing agak susah untuk perthkn cinta* Berbeza darjat berbeza segalanya. Bila dah mcm ni slow2 minat nk bercinta pun hilang dan terus hilang bila mna busy nk atur kerjaya di tempt klahiran sendri..

Tapi dlm pda busy and xde feeling tu eh tibe2 blh pulk i tersuka kt kwn baik sndri.harunyeee  haha. Tpi x thu same ade suka y cinta atau suka y suka suka je so i dont put any hope with that kind of feeling. Bile tba2 my friend tnya i just said that yes i like you more than friend but less than lover. Yes itu la y fara rase. So I ckp kita kwn je la mcm biase ade jodoh ade xde xpe.just queserasera. Die suke kat fara ke x fara x thu. Kawan die kate ya tpi die xpnh mngaku pun so i cannot rely on that kind of word and hope that we are mean for each other eventhought he agree to just wait n see with me.

Y jadi masalah bile hati nk kate cinta tpi xrela & x mungkin sebb die jauh berbeza dr lelaki y sy impikan huhu. Die jnis xalert, die jnis xkisah die bkn jnis y sentiasa ade dsisi waktu senng die bkn jenis y akan pujuk u bla u merajuk die bkn jnis y akan sentiasa sweet talker with u. Pling2 ckp comel je lah but i dont need that kind of compliment. Die suke main game je y fara thu n tdo. eh? Haha. Btw die still study *degree* fara pulk da grad n da kje sethun lbih. Eh tpi kmi same byalah. Tpi part kewangn memng die lgi bgus lah da ade saving! fara hampeh. Y same nye fara blh ckp ape je ngn die. Y bgus nyee walau juta juta kmarahan y sy bgi kt die die still bertahan(ouh sy pnh merajuk n sentap ngan die. Almost 2 years. Dlm tempoh tu ble die mesej ade kdang fara blas kdang x.kdng bls tpi dengn kate2 y annoying saje nk  mnykitkn hati die). Still msej walau 3 4 bln sekli. Tpi y x bgusnye die orng luar. Ok jap. Bgus bgi fara sebb mmng nk kawin ngn orng luar senng nk kje kt luar hehe tpi y xbgus bile die dtng dri kluarga y agak senang(baru tahu). Ermm mungkin skla 3/4 dari 5 sedang sy dari kluarga y sedang2 je. Skala 2. Sy tkut perbezaan tu akan mnjdikan die x dpt nk ngam ngan my family and i'm also afraid that family die pun xdpt nk accept me y jauh berbeza dr mereka ni.. N syarat mama? Lpas ke die?

Fara impikan laki y sentiasa tnya khabar. Xperlu selalu tpi pling kurang ade. Spnjng kiteorng knl die xpnh tnya i olss shat ke da mkn ke? Xde! Die suka nk bina bdan la bgai sedang sy suka orng y neutral je..die suke discovery channel kite suka crita melayu haha . die suke kucing sy x suke.bnyk y xsama. Y same mungkin we have our own prinsip. Will do everthing & anything to get what we want in our life.

Tapi nk kata x suke thp cinta every time nk kawan ngn orng lain mesti ingt die. Dulu pnh ade orng ajk kawin. Nk serius..tp sy tolk sebb dlm kpla, i dont want u but i want him so i tell him that i already have somebody in my heart.. Due kli die ajak. Jarak setahun setiap satu tpi still jwapannya same. Fara pun x thu knpe fara jawab gtu huhu.eh tpi i olss siap citer lgila kt my friend 'i just reject somebody bcause of u. Tpi i x suke u pun' *berlagak je ckp gtu*. X thu knpe wat mcm tu . mungkin nk cr alasan. Ye pda sy ia hnya alasan mmndangkn mase tu x la rase serius suka plus xpnh ngaku pun.

Ni bile da ngaku & nk just go with da flow kononnya,Just nk xpe u olss i olss bebas bkawan ngan sape2 je mkenya ia mnjadi sedikit conflict dsitu. Sy fikir klo jumpe y ade rupe ada pljaran blh buat kite terima tnpa bersyarat. blh lupe rase y ade mcm tu je tpi am totally wrong. Mase raye g open house umh kawan abah. Happen to be duduk satu mja ngn satu family ni. Ade ank hensem. Bljar kat mesir katenya. Mule tu fara tngok la muke die. Dlm hti ckp hensemnyaaa. Sejuk hati tpi sesaat kmudian tundukkn pndangan. Tngok setakat tu je la. Bile blik mama saje je usik kowt la sy bknan ngn bdk tu.. Dlm hati *mama ni msti da bknan ngan bdk tu. Nmpk gaya pun mmng cukup syarat y die nk tpi..* tpi fara terus trpikir my friend tu. Klo ngn y ni blh ke die bthn mcm my friend tu.bertahan dngn perangai y x semengah mana tu dlm proses untuk know each other. Klo I ngn y lain my friend mcm mana. Serius sy x larat nk mulakan semula sebuah hubungan dr a ke z. Penat. Trus rase xrela klo djodohkn walau dngn y hensem thap maksima seklipun..

Persoalannya btulke iolss cintakan orng tu. Ade ke ruang dan peluang untuk kami? Berbaloi ke tutup semua ruang y ade hnya untuk die sedang die perlukn 2 thun mase untuk bina kerjaya dan seblum blh tentukan same ade we are mean to each other. Ktela fara tunggu tibe2 eh die tersuka kt y lain mcm mna? Tpi in the mean time katela fara x tunggu tibe2 fara btul sukakan die acaneer. Mnyesal seumur hidp la kan nnti..haha dilema btul. Serabut. Sakit kpla. Aduhai..ape maksud cinta y sebenarnya ya. Sampai sekarang haku x faham. Naive nye kau fara....*abah la ni mase kecik suke warning fara jngn cube cube nk brcinta so mmng i olss xpnh la haha*

Ya Allah tunjukkan y terbaik.. Klo btul xakan ade istilah kita diantara kami then brikan satu juta satu kekuatan untuk memulakan lngkah untuk prgi mnjauh. Selgi dekt ngn die  xrase  blh bgi dri peluang untuk mara kedepan..thats for sure!. Xpelah just wait & see.. :)

Thursday, August 20, 2015

Kisah encik client & pro/kontra bermulut manis! :p

Morning u olss . eh Assalamualaikum! :) Sek pukul 9:30 am, hari jumaat. Cuti! Yeay! Maka haruslah i olss membuta smpai tnghari haha tapi apakan daya cita cita x kesampaian sebb sedang elok layan mimpi tibe2 client kl call. Ye la mereka kn kje .. Mmndangkn sy ni mmng pkerja y berdedikasiiii  mkenya memng jumaat sentiasa get ready je untuk entertain my client. Tp hrni x trpikir pulk ade client nk call.. Tibe2 kul 9 tdi dpt call. Dr en client y garang tu haha. X pikir ape fara swipe je la aka received call. Xsempt nk laraskan suara. Phm2 la suara bngun tdo acaner.. Terus kne "oiii x bngun lgi ke? Mase ni tdo lagi bla bla.. Tahu x rezeki susah nk masuk.. Jodoh pun xsampai. Eh jodoh lmbt sampai.. Bla bla! "Membebel! haha y fara ni pulk habis ayat kuar nk cover "mana ade sy tdo" "Eh sy baru tdo" "Alah tdi saya da kmas rumh la.." " eh sy x tdo ngh baca buku ni haaa" haha last2 bile die ckp sal jodoh tu terus jerit "encikkkk x baik ckp mcm tuuuu!!" marah haha aduhai lucu pun ade..pastu discuss sal kje jap then tibe2 die ade incoming call.. To be continued later.. Me? On lmpu. Xjadi nk membuta sampai tenghari. Main fon la haha. Xpe petang karang ade :p

Btw alang2 ckp sal client!! Let story bout them ..Bnefit and negative effect baik aka softspoken ngan our client.. Sedar x sedar da dekt sethun setengh da ek fara kje dlm bdang ni. Abaikn mslh dlaman y lain. Just wanna to story regarding life as a consultant aka advisor aka kje y bnyk jawab call ..tekn2 calculator.. Consult situ consult sini.. Sometimes rase x prcaya sy consult orng haha. Fara mmng dr dulu suke nk kje mcm ckp2 ni tpi jnis ade comm problem dulu. Fara jnis orng y even thu something but i dont know how to well explain so dat people understand what i wanna say. Sellu dulu klo terpksa ajr orng lain dahi brkerut2 nk Explain then end up to be "awak faham x? Alaaa sy xreti la nk explain2 ni" huuu..

Ni tbe2 kje jumpe orng itu ini... Lgi la haru tpi dr hr ke hr keyakinan tu mkin tinggi la. Y penting kne well presented. Skang ni klo ade ape2 kje pasal tax fara entertain client sndri je xyh tunggu boss x yh masuk meeting sekli beramai2. Bnyk mase y die xde kt off. Cube byangkn tibe2 ade orng dtng tnya ni "audit firm ke? Sy ni haa ade terima surat dri lhdn. Ape nk kne buat ya?" me? Klo dulu mungkin. Alamk boss xde.. Mcm mna? Haha Sekarang.. Xla. Benda pertama opkos ajak msuk bilik meeting dulu.. Then bla bla bla.. Ckp la ape y thu.. In case complicated sngt bru la fara kate sy discuss ngn boss dulu lpas tu saya contact puan n encik boleh.. Rase bnyk da orng y dtng secara mngejut ..tpi alhamdulillah blh entertain secara baik hehe.

Btw sepnjng kje fara bljr satu.  Jngn bgi ade selisih faham atau ketdkpuasan dlm hti pda client with kite .. Klo ckp kne yakin klo x dieorng xnk percaya. Mase mule kje dulu aduhai susah btul nk dpt response dr client on certain isu. Sikit2 nk ckp ngn bos. Klo fara mintk supp doc aduhai berzaman nk dpt. Dlu fara la pling juniorrr mkenya ramai senior kt atas. In case client xpercaya kt iolss xnk deals ngn i olss fara explain je kt senior tu bla bla bla sruh die explain on behalf. Client die satu hal ade jnis y memilih staff y die nk deal.mungkin da terbiase ke..conth even Bkn a  incharge pun tpi die nk a y secretary tu jugk act on behalf so ape bolh buat. Ko call la sejuta kli pun eh alih2 a jugk y dcari. Huwarghh strreess tahap mksima lagi2 klo a xdpt nk smpaikn pun ape y kite nk sbb bkn job scope a. Gituewww contohnya...

Sek ni fara pling senior.. Bnefit die fara lgi bnyk knal client lme dr newbie. N bnyk thu kisah lma2 y distory dr senior2 dulu. Bnefit baik ngn client? Klo salh x kne marah, kne tegur je tulah y pling bgusnya hihi. Tpi in the mean time y kurng bgus klo semua pun nk kite buat walhal bkn job scope kite. Tlong itu blh tpi skit2 thula sy . bnyk x thu. Xsempt nk amik thu . huhu..

Btw ckp pasal baik ngn client. Client y call fara kt atas tdi tu.. Adelah client y pling para2 auditor x suke (rase bnyk da cter kt entry lpas2) Mnymph katenya.Sebb garang! suke marah. Tpi sebliknya bgi fara. Die client y sngt mmbntu and bnyk buat ngis juge sbb kne marah hehe 50-50. Sy x thu kt mna silap die tp auditor ngn client mmng x ngm. Ade je y diisukan. Slp auditor sebb lmbt hrtu (rase fara la ini la y jdi pnyebb marah client xpnh hilng) silap client plk sebb too rigid. Client pulk mmng jnis garang slap satu, suara tinggi ya ampun. Mmng haru la. Huhu. Fara pun pnh je kne marah ngn die mase mule2 kje dulu.. Kne ugut bgai.mmng nngis x tdo mlm la haha. Sek pun kne juge. Tpi most of the time die call borak2 tnya itu ini ok je.. Slasa hrtu fara hntr final tc for client review nth mcm mna client blh terspot ade silap stu bnde pda kje para audtor y fara guna untuk refer buat kje fara sek. hoii die punye mngamuk. Mrah btul audtor sebb xhbis2 nk mrh2 huhu. Shri sblum finl report, fara pun ade buat slp jugk. Tpii elok je client tgur mintk calculate blik..kishnya report tu fara da binding so ble slh ni client just ckp "hah tu la kauuuu. Berlagak nk hntr finl x tunggu aku review.. So skng da kne unbinding" *die nk ckp pdan muke je sbnarnya sbb kne unbinding n binding blik. Pfttt haha* Bile differ treatment gini. Bnefit die hnya pda fara. Y jdi xbest mesti la kite rase serba slh ngn staff lain. Orng lain silp sikit kne marah bnyk.. fara slp bnyk kne sikit.. Dieorng klo kne mrh xsempt nk mnjawab tpi fara klo kne mrh kdng sempt fara sound "en xyah la mrah. Ckp elok2 . bla bla." Kite pulk bebel hehe.Separuh hati rase syukur gile sebb Allah lmbutkn ht client untuk sentiasa mmbntu walau grang2 haha tpi separuh hti x puas hti and rase xfair..xadil untuk mereka. Tpi orng brbudi kite berbhasa .. Iye x..hehe  ..kdng fara x msuk cmpur mslh client with auditor kadang fara tumpng sekaki kutuk client kdang fara backup auditor on behalf like.. "en ni knpe.. Klo slh ckp la elok2 xyh la mrh dieorng..garangnyeee!!" "encik ni kesian dieorng. Suke sngt marah"  tp ade kdng Last2 haku pun kne sekli sbb backupkn. Klah bye! huahua.  tpi itu part client y walau baik n garang hnya pasal kje..proffesional la. Xde kte die baik sebb suke kite ke xsuke kite ke x. Sebb xde pun unsur2 kegedikan ke ape.  Mmng story bkisar sal kje je..mrh pasal kje ckp lmbut pun sal kje!

Ade kes kite terpksa rely on some body alah snng citer irb ke.. Or staff pde client ke or mungkin client juge..Eh penting ya untuk ade gud relationship/mulut mnis with orng2 ni senng klo ade isu hihi.. Ade setengh y very pro. Ade stngh y x.kite bgi nombor fon untuk prmudhkn discussion on isu tpi happen to be die dok wasap bnde y luar scope kje pulk. Hurm hurm.. Mase tu la haku rase mcm ya Allah rase nk bom orng tu .. Gedik gatal! X pro haha.. Tpi terpksa mnis mulut layan..kng die x tolong . naya je.. Fara pnh deal ngn orng irb mase tu nk mintk cek on something. Tpi orng tu pun take time so kite bgi nombor. N happen to be bnyk tnya bnde lain. Fara lyankn je la mula2. Dpt info terus . "ok da dpt tq encik" Closed story. Rase hipokrit je mase tu haha. Ade juge y client kawan boss .  walau die annoying, ckp bkn2 pun tpksa wat dek jee sebb ckp kurng ajar krng die ngdu kt bos pulk huhu. Macam macam lah pro n kontra kje deals ngn orng2 ni..

Ape pun i just love my jobb.sebb bnyk jumpe orng aka bnyk kawan aka bnyk ilmu y dpt..y xbest kjar deadline je la. Penat haha. Ni ade stu minggu lgi nk kene hadap. Ade 7 co lgi xsettle. Moga Allah pmudahkn. Amin...

P/s : Ini la aktiviti haram y kiteorng slalu buat hehe! Bli pisang goreng, keropok lekor! Dok bilik meeting mkn ramai2 sambil borak2..sekali skla je. They are my back bone! I love them! Ouh ade 3 orng y xde. :)

Monday, August 3, 2015

Susah

Susah main dengan perasaan ni kan..

Susah bile kene buat decision yang tidak memihak pada y perlu

Susah bile kene proceeds walau tak nak

Susak bile pikir eh kenapa die macam tu

Susah bile pikir waaa untungnyaa

Susah bile pikir 'awak ni kenapa xde perasaan sangat! X care langsung blerghhhh :P'

& lagi susah bile pikir bila nak kawin ni. Xnak keje. nak main ngan baby je haha..

bla bla bla.

Semuanya susahhhhhhh la konklusinya... eh ? ea? haha acah je..

xde apepun nak tulis. Harini puasa ganti yang ke-3! esok ada jamuan hari raya and farewell party Faizol yang sengal tu haha* asyik mengamuk je fara ngan die minggu ni.. bile lagi.. pasni xde dah haha :P*

skang asal masuk off mula panas satu badan. Demam! ke sebb aircond sejuk sangat. eh ke sebb semua bende bertubi2 dalam kepala. ENTAHLAH. saya ingt nak balik baca novel je. xnak fikir ape2 dah miahaha

da haritu kene marah sebab banyak fikir and fikir susah. kena relax2 aje kononnya. hurm ! BAIKLAH! kene tdo lewt main game 24/7 je la baru la boleh relax.. like U ? k whatever haha..

2 hari lagi!!!!!!!!! YEAY!!!!!!!




P/s: Entry xde motif pun! skang rehat tngah dengar lagu ni dan saya bosan.. T__T

Saturday, August 1, 2015

Teman tapi Mesra! pro & kontra :D

Teman tapi mesra! (Ttm). Sape ade ttm angkat tngan! :p logik nya setiap orng y single mesti ade ttm. Mungkin krna be frind dr kecik or mungkin juga at the first place jdi advisor cinta lame lame tersuka sebb terharu dngn advise y dberi. Bla bla bla .. Ceyhhh.. Dramatic sangt.. T__T

I dont know maksud sebnar ttm tp apa y Fara faham kite suka pada bff aka orng y pling rapat dengn kite. Orng tu mungkin thu mungkin juga x thu. In the mean time orng tu pun treat us very well y mna kite plak kdang terfikir eh die suka aku jugk ke eh itu eh ini. Maka at the end of the day jadila kisah ttm ni..

As for me ttm ni jdi bile both x pasti dengn apa y ada dlm hti tpi selesa untuk terus contact crita itu ini. Ade je crita nk share 24 jam tpi nk kate brcinta x jugk plus blh juga da admit suka tp x thu suka y mcm mna and bile mmng dri sndri jnis xnk ade komitment so ttm jelah. Bercinta biar sekali je katenyaaa so que sera sera la gitu. Ada jodoh then just go on. X rugi pun sebb da mmng bnyk crita dshare.klo xde xpe sebb even bnyk y dshare tp still trbatas. Klo bcinta then putus xke haruu dsituu...for me la... T__T

Btw teman tapi mesra! Ada pro and contra. For my case admit suka tpi mmng nk bkwan je sebb xnk ada komitmen plus suka jeee bkn cintaa so let be friendsss..and happen to be the pro is like this :

1. Sedang elok ber ttm tibe tibe ade tersuka pd y lain atau ada y hulur salam perkenalan.  so x la rase bersalah sebb mmng da state kite cuma ttm so each bebas berkawan dngn sesiapa.

2. Even hanya ttm tpi selalu bebas je contact anytime. Klo boring boleh la poking2 orng blh sana je story ituini.. So hilng la boring. Xperlu nk bercinta bgai untuk punya listeneerr katenyaaa ..

3. Klo tibe tibe mmng yakin y ttm tu orng y kite falling to the max! Then kawin! Klo both suke same suke la! Rase mcm lpas kawin bleh senyum lucu sebb x sangka kawin ngn kawan sendri. Lol :p xperlu nk brcinta bgai dah kawin terusss jee senng.

4. Y pling best tingkh laku still terbatas. Da kate kawan mkenya in sya Allah dpt la mngelak dosa2 y xsepatutnyaa...dosa brckp mnja2 ke..suara kn aurat and dr suara blh wat orng jtuh cinta tau! zamn sek ni bkn rupe je blh gtu hehe and me tipikal garang/kasar kt luar tp dlm phone kdng slow sikit so mmng la haku x pnh and akan bergayut ngan sape2 (kcuali hal kje aka with client)sebb tkut orng pikir nk mngayat haha in the mean time mmng jnis mudh la jugk falling ngn suara2 y best thap mksima lol :p.. or marah2 mngamuk mnyumph ke sbb jelous haha and so on..in sya Allah. (Ouh btw sy and my ttm xpnh berckp fon pun. Wasap n pm je & mmng bgthu awal2 no phone call, even as a friend dulu pun(bfore jd ttm) no phone call, die call x yah angkt hbis cite. Eh sblum hbis citer mmbebel dulu 24 jam x yah la call bla bla bla (-_-)

Lagi ?? Ermm rase mcm pro die sikit jee lah. Ni y angin ni haha..tp y 4 tu la y pling sukee. And itu slh satu sebb knape lbih prefer ttm dr brcinta bgai. Xsanggup nk byang klo dok bersayang3 ngn y lain last2 xkwin ngn y bcinta tu pun. Nnti laki y ex tu jumpa mase wedd mesti die senyum mngejek jee bla bla. Contohla. Tp y kontra aka neg side ble berttm ni Lagi lagi bile rase suke tu da over to the max tp still nk berttm. Xnk undur dri in case x dlayan & xnk mara kedepn untuk dpt hak hak y sepatutnyaa likely :

1. Mnndngkm hnya ttm takleh nk halang die kuar ngan perempuan lain. Xde kuasa. Kang over pulak katenya (-_-)

2. Klo  die lmbt bls wasap ke pm ke mule rase membara dlm hati nk marah tpi dlm hti je laaa.. Bile die rep pling kurng merajuk je lah. Dah tu mana boleh nk marah kate ttm jee (-_-)

3. Bile tngok gmbr atau die bcrita kuar ngn itu ini hnya mampu senyum je. Mana boleh nk jelous pling kurang ckp ermmm je tu pun bile die tnya jelous keee ceyhhh kang klo ko ckp jeloous nmpk sngt ko dah fall to the max ngn die. Eh jatuh la maruah wanita klo mcm ni. Eh tibe tibe je haha. Sedih btulll..

Lagi lagi? Lagi? Luuu pikir la sendrii haha. Pndai pndai la u all jga feeling sendri. Siapa suruh cr susah. Pdan la muke (-___-) eh jap knpe berblog dengn rase y emo sangt ni.. Haha. Y neg bkn sy ya. In sya Allah. Y positive to sy miahaha. Xnk klah tu lol.. :p