Monday, June 1, 2015

What u give u get back *penakut*

My friend die ot hr sabtu. Ot tp xberclaim la gtuuuu haha. Kisahnya ida kate kt office tibe2 die dengr orng ckp assalamualaikum.mase tu die sorang. Tp xde orng pun la. Kawan lain x dtng lagi.

Esoknya which is semlm die story kt semua. Tp Faizol bajet2 cool kate mungkin en courier. Sebb suara lelaki. Tp fara phamle mmng penakut. Xkish la bunyi ape tp mmng pnakut hihi. Semlm tu da knyang x nk rehat tp bile semua kuar terus "eh kite sorng je ke kt office?? Xnak!! Nk ikuttt" cpt2 amik purse n ikut. Semua pakat gelak. K fine T___T

Petang. bile en courier dtng fara pun gigih la tanya "Encik, encik ade datang ea smlm, smlm kje kn?"
En courier "a,ah keje semlm tp xde dtng. knpe?" "eh ea? Ye ke x dtang. Ouh xpelah saje tanya" *senyum*

Lpas je tutup pintu jerit kat kwn seblh "mairaaaaa die kte die xde dtng semlm" gelak sambil buat muke. pastu ckp kt ida pulk. Kisahnya biar semua pun mcm nk tkut tp in the mean time semua pkat duk mngusik stu same lain.

Tp kn tnghri tu semua dok gelak kat fara jeee. Petang tu kl 6 maira nk blik tibe2 die kate "teman sy turun bawah bleh?" dengr tu terus fara ejek2 die "takut ea.. Takut ea.. " gelak laju2. Ingkt die main2 takut rupenya takut betul. Ok ini lucu hehe. So kwn kebtuln mmng da kt pintu die temnkn.

Pastu kiteorang sambung dok buat lucu pasal peristiwa tu dkt group wasap mlm tu. And Tdi Fara tngk hazman blik lewat.sellu awal je. I said. "Eh hazman! x balik lagi eaaa." die "eh bukn hazman ni.." pastu gelak. Seblum die blik die ckp "assalamualaikum" then gelak. Memang dok wat lawak je semua.

Padahal kul 6 lbih semua berdesup blik. Tingglfara n ida je. X thu tkut ke mmng dieorng nk blik awal tp honestly tkut la jugk ehihi. Fara mmng tobat dah xnk dtng awal n dok sorng kt opis. Gelak tu saje je nk cover .tdi pun maira lgi sekli bertmn nk ke bwh. Y ni mmng lawak tp sebnrnya sy pun tkut jugk kiki. Control je depn maira. Mna bolh ngaku nnti die gelak kat fara balik haha.

Blik rumh kul 8:30 ckp assalamualaikum tp xde orng bukk pintu pun. Ktuk pintu tolk pintu pun xde orng bukk. Jerit2 nme adik. Pun xde :( Dengr suara mama n adik2 ngah baca yassin. Terus terpikir dieorng ni xdengr suara fara ke. Terlindung ke. Knpe baca yassin.hrni bukn khamis. Ade ape ape ke..hee sebb selalu khamis mlm je bce ramai2. Tengok keliling gelap. Mama mmng x suke bukk lmpu kat porch kte. Haku terus seriau. TerIngt dok main wat lawak kt opis tdi. Nk nngis haha. Jerit2 lgi lagi dn lgi. Bru ade orng bukk pintu :'( msuk rumh muke muncung! Marah adik! Xdengr ke orng pnggil!! T__T

Pngjaran hr ini. What u give u get back. Jngn suke dok gelakkn orng kan da terkena. Padan muke T___T btw y bunyi salam tu mungkin halusinasi je kowt x pun mmng ade orng bgi salam tpi no respon so time ida g tengok pemberi salam da xde.. Hee positive2!! Y penting x nk stay opis dah haha. :D