Monday, June 15, 2015

PaRaNOID

~~Aku bisa membuatmu jatuh cinta.. Kepadaku ..walau pun tanpa cinta.. kerna cinta ..kerna syng kn dtng pdamu kerna terbiasaaa~~~

Paranoid. Lately just realised dat lot of things y difobia.. Overthink overafraid overstresss semua over. Eh jap paranoid tu ape ea. Thu sebut je. Google jap kiki. :p
Ok paranoid = rasa takut!

So kisahnya..

Paranoid 1 :

Last weekk i olss 'cuti' seminggu. Jumaat sabtu cti biase keltn kn. Ahad tu cuti hr keputeraan. Sabtu we olss ke kuantan. Kazen wed. Tdo semlman. Pastu ptng ahad g putrajaya. X bgthu boss pun esok da la kje haha. Mlm email boss ckp nk kje dr rmh/office kl blh x. Xnk wasap call mhupun sms sbb tkut haha. Ckp sy ade hl kluarga d putrajaya last minute planning bla2 biar haku da thu berbuln da pun haha. B4 email mcm2 pikir. Bos mrh ke ea. Nnti kne tengking ngn die sbb suke2 hti g kl x thu ke y u tu pkerja!! Tp pg tu die bls email kate "OK" haaaa.. Yeay!! Die x ckp pun suh msk off kl. So fara suke2 hati je buat kje dr rumh. Kihkih. Pastu family planning selasa nk g masjid jamek. Ouh btw i g kl tanpa sebb. Just follow family cuti3 rmh akak smbil ambil abh y bru blik dr mecca. Cuti sek kensss..10 juta kli plk pikir nk g ke x ea. Nk mntk cuti ke. Last2 isi leave form untuk half day. Means dr kul 2-5:30. Tp tibe2 family nk kuar pg pulk. Ta wa alik kal je la fara ubah waktu cuti kul 10-3.30 hew hew. Walau cuti i olss x d approve pun.Hr lain mmng kje dr rumh je la. Khamis suppose msuk off kb blik. Punyela i olss jage cuti sebb nk simpn untuk raye sekali sampai tm khmis pgi tu terus bdn collapse! Pnas + sakit kpla y amat. Sekli lgi wat cuti sendri :'( jdi simggu la fara x msk off. Hr ni g kje pikir mcm2 kne marah ke ea bla bla. Tp hr kte boss mhupun wifey die x komen ape2 pun. So i olss selamat la eh. Yeay! Paranoid y x bawa makna btul haha. Apepun still kne jga2 tkut die ungkit nnti kiki. Negative thingking sokmo i olss ni haha. :p

Paranoid 2 :

Fara x siap lgi tc en client kl. Huhu. Memng la en client kte xpe.. Tp ni da almost 3 month. Tibe2 rase nevos tahap mksima.klo kne buang kje sebb lmbt siap kje acaner huwaaaaa... Encik :'( tkut haha... Minggu ni nk review lah tp boss warded. Suspect denggi. Fara pun xsiap lgi. Huwaaaaa.. Stresss blik. Gtula sokmoooo punggg kihkih. X thu knpe suke btul tulis cmpur2 skang ni. Mcm comel pulk eh haha. :p ya Allah moga dpermudahkn..amin...

Paranoid 3 :

Bwk kete dok seblh lori rase mcm eii klo lori ni terblik mcm mnaaa.. Bwk kete laju2 tibe2 rase mcm eiii klo tibe2 brek x mkn. Eksiden mcm mna :( prking kete tibe2 rase mcm klo ade orng curi kte acaner nk jwab ape ngn abah haha mcm mcm dlm kplaaa ni haaa

Paranoid 4 :

Gelap. Mule terbyang y bukn2 . klo sorang ouh bisa menngis i olsss sebb pikir bkn2 apetah lgi klo mlm. Ouh ini cmpur fobia satu.  Knpe. Biarla tuhan je y thu.. Heee.. Paranoid ngn manusia n y bukn huhu. Rase tu sampai kdang buat fara rase nk pgang pisau 24 jam. For safety T__T *dulu pnh prepare pisau awal2 bwh katil sebb tkut. Mase dok sorng kt putra dulu haha. Ni dok umh xde dah la tp rase tkut x pnh hilng.

Paranoid 5 :

Guruh! Petir! Klo ade pokok tumbng mcm mna? Klo petir sambarkite mcm mna. Sy jenis mdh terkjut. Klo drive tibe2 petir memng berkerut muke. Takutttt..

Paranoid 6 :

Tkut hilng y disayangi. 3 years ago my grandma meninggal. Sepnjng hidup itula kli pertama hlng y terdekat. Jngn tnya berapa bln fara amik mase untuk terima y die da xde. One year after grandma blh abh pulk.. It hurts.. Really hurt.. Sekrng fara nk kjar cita2 tp takut nk tingglkn rumh. Xleh byang klo tibe2 mama abh xde lgi.. Adik abng kkak atau sedara mara Ouh tidak...ckup 2 kli. X nk dah. X sanggup. Until now rase fobia khilngn rase tkut untuk khilngn xpnh hilng dan x akn pnh hilng ..

Paranoid 7 :

Dont Take people kindnesss for a granted coz u dont know what will happen in da future. Walau orng selalu ckp untuk awak semuanya ok tp jujur xpnh dlm shri sy x risau pikir penerimaaan orng atas setiap tingkh laku saya. Hoii rasenya lgi skit kne tengking ngn orng ybaik ngn kite dr kne ngn y kite thu orng tu da mcm singa perangainya huhu. So negative thingking itu perlu..

Paranoid 8 :

Feel likes Relationship does not works. Will never be okeyyy for me.. Klo brcinta putus mcm mna. Klo gaduh kne lempng mcm mner. Klo tibe2 die curang mcm mna. Klo kawin Tibe2 cerai mcm mna T___T cinta ngn y lain tunng ngn y lain kawin ngn y lain. Ouh tdak. Sy rela tingglkn orng dr dtingglkn haha. Dt what i'm doing right now. Perasaan ni pelik kn. Kdang rase bnci gile sampai xleh tngok muke dengr nme pastu sayang sampai rase x leh hdup klo die xde..  Rindu. Nk mesej sokmooo :p ..pstu mnyamph pastu xkisah eh tibe2 hr ni haku rase jtuh cinta blik slpas tngok gmbr seseorng. Tibe2 kpla ulng tyng lgu aiman hakim redza buatmu cinta y lirik atas tu hihi. X perlu contact x perlu say hi tpi hti tibe2 rase berbunga. Eh x pedulik lah even kite da x contact tp hti rase happy.. Awk da ade y lain? Teruskn i dont mind. Klo ade jodoh ade. Xde its ok..tp tpi Pelik2 je perasaan ni. Rase nk hntuk kpla kt dinding. Haha Tp ... Rase saye..Minggu ni je rase feeling mcm ni..minggu depn mesti rase bnci blik.... Rase takut ditingglkn buat sye jd overprotective to my own feelingsss. Kite jauh sebb sy y undur dri so its ok.. I will never give him even stu peluang untuk die undur dri..Cumenya nk ckp feelings ni lucu.. Dulu mase 'gduh' fara tlis stu note "whatever happen jngn pernh cr dia" dan fara letak dlm pensil case. Time flies n i'm almost forget about dat notes. Tdi dek kerana fefeelings happy tbe2 teringt notes tu n cri kt atas mja kt office! N yes ade! Rase fara notes tu pnjng tp x ingt tlis ape lgi. Tdi xsempt bukk. Nmpk gaya nk kne bukk tmpl kt pc haha. X nk la kne main ngn perasaan y mcm chipsmore ni. Penat fobia ..aku bosann lol lol. *Nyanyi lagu stancy haha*See betapa paranoidnya dri ngn feeling3 ni semuaaa...

N rase nak Kne tukr lgu jdi lagu paranoidddd~~ sape nth nnyanyihaha...btw honestly gelak2 jugk tp yups mmng rase ade y xkne sebnarnya ngn dri ni haaa..overthink overfobia overstressed over worried bla2 kutuk dri sendri!  Nk jumpe caunselor la haha.. Whatever :p

Que sera sera~~~

Friday, June 5, 2015

Fallen in love :D

~~ Terhakis sudah segalanyaa.. Ceritera cinta kau dan aku~~ *Terhakis/aweera*

Fallen in love is not easy. Nk jatuh payah nak pertahankan lagi payah. Bila jatuh mana kite nk tahu ia adalah mr right y betul betul right. Kadang kita ingat our mr right tp eh tbe tbe jadi mr wrong lol :p

Until now still asking my ownself ape y dcari sebenarnya.. Orng kate n dri sendri pun selalu kate cube bgi peluang cube dan terus cube tapi hakikatnya walau hanya untuk mencube pun x mampu.

Cinta boleh datang kalau kita cuba.. Mungkin btul mungkin x. Tp kalo at the first place pun kite tngok kite dengr kite beraksi n terus hati cakap "u are not eligible enuf to be my husband" then agak2 hati akan bgi peluang ke? X.. Akal kate cube tapi hati awal2 da menolak. Try la to rasionalise ur own self agak2 berjaya ke. Klo hati pun da x mampu bertoleransi dengn akal what will happen then..

I hate it when i need to think about the others opinion regarding my ownself..regarding my treatment regarding my relationship .. Semua y berkaitan dengn cinta dan lelaki sy bnci untuk fikirkan. Benci ! Full stop.

Orng bolh ckp mcm mcm. Kate kite nk suka orng tu la orng ni lah. Kate kite terlebih ramah terlebih baik ngn orng tu orng ni kate kite sombong with orng tu orng ni kate kite nk y kaye nk yang hensem lah nk y berduit lah nk y ade jawatan lah.. Macam macam hakikatnya hati kite hnya kite y thu. Eh mungkin. Tp for me sy x thu ape y hati saya nak.

Hari hari deals with orng y pelbagai status. Kadang x sedar terlebih bergurau senda kadang x sedar ada hati y mulai curiga kadang x sedar ada mata y mula memandang Kadang x sedar ada y mula terasa kadang x sedar ada hati y mula berharap..Dan ..kadang kta xsedar ada hati y terluka..

Ya Allah andai saja aku tahu ape y ade dalam hati mungkin lebih senang untuk merungkai seribu persoalan. Xperlu ada y curiga x perlu ada y terasa x perlu jatuh cinta pada y salah x perlu juga berharap pda y x pasti dan x perlu juga menghitung waktu..

Tapi... whatever happen not even once i'm stopping to praised my ownself for being me. I love my self!! As much as i love u maybe eh :p

Btw esok nk g pahang!! Cuti!! Yeay!!

Monday, June 1, 2015

What u give u get back *penakut*

My friend die ot hr sabtu. Ot tp xberclaim la gtuuuu haha. Kisahnya ida kate kt office tibe2 die dengr orng ckp assalamualaikum.mase tu die sorang. Tp xde orng pun la. Kawan lain x dtng lagi.

Esoknya which is semlm die story kt semua. Tp Faizol bajet2 cool kate mungkin en courier. Sebb suara lelaki. Tp fara phamle mmng penakut. Xkish la bunyi ape tp mmng pnakut hihi. Semlm tu da knyang x nk rehat tp bile semua kuar terus "eh kite sorng je ke kt office?? Xnak!! Nk ikuttt" cpt2 amik purse n ikut. Semua pakat gelak. K fine T___T

Petang. bile en courier dtng fara pun gigih la tanya "Encik, encik ade datang ea smlm, smlm kje kn?"
En courier "a,ah keje semlm tp xde dtng. knpe?" "eh ea? Ye ke x dtang. Ouh xpelah saje tanya" *senyum*

Lpas je tutup pintu jerit kat kwn seblh "mairaaaaa die kte die xde dtng semlm" gelak sambil buat muke. pastu ckp kt ida pulk. Kisahnya biar semua pun mcm nk tkut tp in the mean time semua pkat duk mngusik stu same lain.

Tp kn tnghri tu semua dok gelak kat fara jeee. Petang tu kl 6 maira nk blik tibe2 die kate "teman sy turun bawah bleh?" dengr tu terus fara ejek2 die "takut ea.. Takut ea.. " gelak laju2. Ingkt die main2 takut rupenya takut betul. Ok ini lucu hehe. So kwn kebtuln mmng da kt pintu die temnkn.

Pastu kiteorang sambung dok buat lucu pasal peristiwa tu dkt group wasap mlm tu. And Tdi Fara tngk hazman blik lewat.sellu awal je. I said. "Eh hazman! x balik lagi eaaa." die "eh bukn hazman ni.." pastu gelak. Seblum die blik die ckp "assalamualaikum" then gelak. Memang dok wat lawak je semua.

Padahal kul 6 lbih semua berdesup blik. Tingglfara n ida je. X thu tkut ke mmng dieorng nk blik awal tp honestly tkut la jugk ehihi. Fara mmng tobat dah xnk dtng awal n dok sorng kt opis. Gelak tu saje je nk cover .tdi pun maira lgi sekli bertmn nk ke bwh. Y ni mmng lawak tp sebnrnya sy pun tkut jugk kiki. Control je depn maira. Mna bolh ngaku nnti die gelak kat fara balik haha.

Blik rumh kul 8:30 ckp assalamualaikum tp xde orng bukk pintu pun. Ktuk pintu tolk pintu pun xde orng bukk. Jerit2 nme adik. Pun xde :( Dengr suara mama n adik2 ngah baca yassin. Terus terpikir dieorng ni xdengr suara fara ke. Terlindung ke. Knpe baca yassin.hrni bukn khamis. Ade ape ape ke..hee sebb selalu khamis mlm je bce ramai2. Tengok keliling gelap. Mama mmng x suke bukk lmpu kat porch kte. Haku terus seriau. TerIngt dok main wat lawak kt opis tdi. Nk nngis haha. Jerit2 lgi lagi dn lgi. Bru ade orng bukk pintu :'( msuk rumh muke muncung! Marah adik! Xdengr ke orng pnggil!! T__T

Pngjaran hr ini. What u give u get back. Jngn suke dok gelakkn orng kan da terkena. Padan muke T___T btw y bunyi salam tu mungkin halusinasi je kowt x pun mmng ade orng bgi salam tpi no respon so time ida g tengok pemberi salam da xde.. Hee positive2!! Y penting x nk stay opis dah haha. :D