Love my Job as much as I love u! Eh :p


Pukul 3:07 minit pgi!! Tdi tertido lpas magrib..pastu adik kjut isyak..kul 1 kowt..klo da bngun mkenya ni muke segar gile lah..so mri lah kite mngupdate blog.. T___T

Citer pasal outstation da blmbk dlm draft tp tulis gune fon gmbr xlh nk msuk bnyk mkanye entry tu bkl mmbeku dlm draft semntara tunggu ade mase ntuk upload pict lol lol..

Btw blik dr kl hrtu x thu knpe kje ya ampun berlambk gile..bru seminggu kowt tinggl kb haha..nk jd citer fara kn letak fon number kt email office..mkenya selpas seminggu d kl handset keep ringing..kite ngn stresss nk mngadap client phone plk asyik berbunyi, call by admin kb n ade client juge..tp semua berkisr story y sama. Tc and juge Notis tindakan mahkamah etc etc! Dngn bos y tibe2 set up meeting ngn other client(client kl juge) menngis fara dekat cubicle sendri! *tp last2 meeting cancel! Nsib baik* Haha stress punye pasal.. Adehla fara..menangis tu d mana mna pun boleh.. :p *nasib both jiran sblh xde, kt duduk tngh2.. Klo x haku x thula mcm mna tebal nye muke ..tahan malu sebb nngis xpasal2 haha

Ni da almost  2 minggu blik dr kl kje client y fara g opis die tu lngsung x sempat sentuh..lngsung x! Surt y kne reply n bg irb lngsung ke laut. Buat job list to do.. Almost 40(list step by step) nk kne siapkn. *Nngis lagi* heee.. :p

Have to admit y diri ni mmng jenis mudah stresss.serabut!!bgi 3 job je n nk asap mmng mood terus ke laut.pkir sempt siap ke sempt siap ke ..blik rumh muke muncung T__T klo da 3 pun da stress klo 40 list to do hagak2 mcm mna mood fara ye?? Opkos hilng!!!ni cuti 3 hri.hr jumaat muke muncung je..bdn rase lemau..tnya dri sendri "ko ni da knpe fara lemau semcm" pkir punye pikir knpe n yaaa dpt jwpn da "kje bnyak" try not to think ye la cuti kn tp memng ianya mnggu mood fara...

Rabu lpas family g cameron.mmng x ikut la fara. Oiii bnyk kje x de mase nk pikir cuti.serba slh juge sebb mesti parent fikir fara lbih pntingkn kje dr gather2 with family. Tp ouh mummy ape blh buat.. :'( tdi pun pgi n ptng pergi taman tm kisahnya nk update crm part tax y da kelaut lme x sentuh.. Pinjm yes ngn boss tp kt umh xde pulk line nye so terpksa melepak di town tp kt tmn tu xde plug la pulk terpksa hbis bteri blik umh cas blik petng g blik.eh gigih x i haha..

Semua kte fara gile kje .n yes have to admit too mmng fara spesis gile kje. Ni pun nasib xde internet sndri kt umh klo x mmng 24/7 fara buat kje je. Xpelh x rehat x tngok tv pun asal kje siap. Abah tu da bnyk kli gleng kpla smbil ckp "klo kmu kawin kmu xleh buat mcm ni" *buat blik keje n mngadap lptop smpai la msuk tdo ehehe

Tapi dlm mind fara even kawin pun ianya xkn berubh. Eh u kne la paham sape suruh kawin ngn orng af. Haha sape kje af mesti faham maksud fara. Busy 24/7!

Tdi mse g taman.Tngok orng dating kt tmn tu rase berbulu mate! Jelous mnyamph semua ade haha.ahkak y da wajib kawin ni x pnh kuar dating lgi u ollssz kmain..ingt parent dik. T___T
Ckp pasal kje n gile kje..x thula ape nk jdi in future..orng sekeliling pun da bebel2 tngok fara yang 18 jm kje.lgi 6jm tdo..harus la ehihi.. *tpi fara rase x la teruk mna fara kje..biase je T___T* Asal stresss tweet2 so kwn2 mmng thu klo fara strees.ngn enviroment kje y x berapa nk ok*dulu..rase sek mkin ok* semua pun mcm x support fara conti kje..mama tu blh kte setiap minggu ade je kje bru y die sruh fara apply..*tp dh lme x sebb fara ckp once fara bhnti fara akan kje d kl.bkn klntn lgi* Kwn2 plk klo bce tweet fara stress lju2 suruh fara tkar kje. X tahan tngk! Haha

Tp klo kt opis plk klo fara ckp nk bhnti kje untungla klo dieorng nk bgi support..terus semua ckp hbslah klo fara bhnti..hbis la hbis la.. Ape y hbis ea ekiki. Kishnya tax kn fara sorng y  hndle.fara sorng je y thu system tax fara sorng je y thu full job tax. N fara kn senior sekli .tkut btul dieorng klo fara bhnti.y ni lucu..*klo fara nk bhnti opkos i will handover job to new staff step by step so there shud be no issue actually unless fara mmng ade niat nk hncurkn co mmng fara bhnti tnpa bg thu semua rahsia co tu la haha* tpi y lgi lucu tentula en client y kl tu..kishnya hrtu die dok ceramh bgai suara biase la kn nk2 serius n tinggi je trus fara ckp "buln depn sy nk bhnti!" terkjut client bile fara kte gtu! Staff kl pun terkjut! Ok faham dieorng tkjut tp en client tu asal call klo ade mase lju je bgi nasiht "awk jngla bhnti bla2" eh..hrtu torture orng ni x kasi bhnti pulk?? Lucu ehehi..*gelak je la fara tiap kli die bg ceramah. Ye encik jngn risau klo nk bhnti pun ur tc i akan siapkn dulu okeyh.. :p*
Tp jujur walau sellu ckp nk bhnti ..jauh d sudut hti berat nk bhnti..Da 1 thun 3 bln fara kje! Nk dptkn ca ape tu kne kje 3 thun. Syng klo bhnti nk kne start blik..klo btul2 x thn mungkin ya fara akan bhnti..klo x conti la kje.. Kwin pun x mungkin jdi  pnyebab fara tingglkn dunia af.. Klo ade baby tu.. mungkin ya.. So awk cpt masuk minang eh :p

Selgi xde komitmen mcm ni la fara nmpk gayanya.eh opkos klo tnya fara i will say nooooo to comitment..brcinta tu komitmen juga kn? So x nk!! Xde mase fara haha. So kawin terus shud be ok.. Lol lol.. :p

Popular Posts