Friday, May 29, 2015

Life is not easy..as expected..



Penat :'(

Ada kalanya fara fikir adakah ini ujian untuk capai cita cita dan impian atau ini slh satu cabaran ..mnjadi asbab supaya sy bhnti .. Stop bjlan ke depn sebb dkt depn dugaan die lagi besar..lagi berat.. Sy pnat teramaaat.. Sngt.. Sakit hati sakit jiwaaa..

Klo last year co ni jdi penyebab tangn mngigil geram nk bgi surat bhnti . penat nangis sebb kje mcm susah gile..tpi thun ni ia jdi pnyebab fara bertahan hr demi hari.  Sebb jnji! Sebb fara da jnji ngn client nk siapkn n Sebb fara x nk orng y take over rase ape y fara rase.. Dan fara thu en client bnyk bg muka kat fara.. Walau fara selalu negative thingking kt die tp die ok je. Klo slh memng layak la kne marah kn tp fara thu Allah bg kesabaran y bnyk untuk die hadap karenah fara y x hbis2 .. So jrng btul die marah. Mase auditor dulu kemain hebat dieorang kene tpi fara x walau sepatutnya fara kena.. Demi allah syukur untuk itu ..

Tmbh stress sebb bnyk jdi orng tngh. I praise to Allah bile client senng dengn kite..nk ape2 cr kite.. Tpi kdng2 siyes fara rase pnat sngt. Klo kje relate ngn fara klo fara rase fara btul client slh blh fara pertahankn dri. Dan klo btul fara slh make fara dengr je la. Tp klo bkn y berkaitan ngan fara. Aduhai.. Kdang2 nk dengr pun x larat. Nk senyum pun x mampu. Kpala sy terlalu penat ntuk berfikir. Lpas terima call then jdi busy body u knpe mcm tu..u knpe mcm ni. Client tu pesan itu client tu pesan ini. Eh ape isu co abc. Explain details please.. Bla bla.. Then call back client. Sy da tanya pic tdi die kate bla bla...

Hri ni bngun pgi rase ceria gile tenang y amat. Tp petang dpt call dr client mumbling pasal akaun die .walau fara kate bukn fara person in charge nnti fara mintk pic call back n die kate ok tp teringt y die mumbling fara rase mcm ya allah ape lgi .. Pnat! Nk fikir!! Sngttt...

2 minggu ni dah la emosi sy x stabil. Drive g kje pgi mata berair blik pun same..buat kje pun same itu psal semua pun jdi mangsa..

Blik rumh mngadap laptop lagi dan lagi.. X boleh nk mngadu kt sapa dah pnat kje. Kadang kite pulk y dimarahi sebb kje 24/7. G opis kne marah ngan bos pasal collection la pasal crm la itu ini. Klo xkne marah kje ya ampun blmbk gile. Terkjar2 nk siapkn. blik kne marah ngn parent sebb blik kje lewat..eh btw bkn la mrh btul just u will know kn bile orng x puas hti mcm mna. Parent memng lately ni nmpk x puas hti sebb fara asyik kje je 24 jam...Tertekan. Serabut. Bgthu parent bnyk kje pnat serabut parent suh bhnti kje bgthu adik adik suh bhnti kje bgthu akak akak suh bhnti kje bgthu abng abng n sil pun same haha. Fara rase menghadap tekanan kje sorang sorang sangt. Klo kt office maira ngn ida la temn ngumpt y setia haha.

Honestly.. i love my job. Fara dpt ramai kwan baik tua dan muda baik dri staff biasa ke orng2 atasan.. Dulu klo tengok designation waaa cfo waaa head mangar waaa director waa ank datuk waaa kje kene deal with tan sri la bgai, konon ..waaa kayenya die ..juta2 income tp sekarang fara x heran sebb mcm2 mnusia da sy jumpe. Ada hnya kaya pda nme ade y warak hnya pda pkaian ade y humble x seperti designation n ape terlintas dlm kpla.ade y kerek nk mampus haha. Ade siap jd kawan bergayut lgi kwn ngumpat bgai hee y ni en client harimau tu.. bnyk bnde fara thu dr masa ke semasa.. Dpt gayut ngn client y suara best thap maksima lagi. Dpt gelk2 dpt refer itu ini. Last week fara deals with unit audit meja n undang2.. irb wangsa maju kowt da lupe.deals with encik fidzree n syazwan. Allahai baiknya treatment die bgi. Suke n bersyukur gle bile jumpe orng y baik..Pastu dpt advise mcm mcm lh.untuk itu dan atas sebb itu fara syng sangt nk tinggl kje fara..fara tkut klo bhnti nnti fara dpt lgi ke client y treat me nicely mcm ni.. Ade lgi ke pluang kdua?? Da tu fara kne start dr kosong blik.. 3 thun enth hidup enth mati. Da kawin ade anak konfirm cita2 nth kmana hehe
Awak!! Bile nk ade depn mate so dat sy boleh mumbling depn awak je hee tp tp klo orng lain pun x faham awk mesti lgi x pham kan? K ttmh je lah :p

Minggu depn satu lgi nk g kl. Nk g bercutiiii yeayyy!! So fara harap sngt dpt siapkn tc minggu ni. Alang2 g kl klo ade mslh berbngkit fara boleh ckp dengn client directly. Walau die harimau tp sy rase mengadap harimau depn3 adalah lbih baik dr main hide n seek  ..sebb hide n seek ni klo silap hide terus kne terkam haha.. Ya Allah mohon dberi satu juta kekuatan untuk settle kan kje kje smua ni amin..

Btw my dad was not here. Pgi buat umrah. Due hr sudah. Dear abah kindly pray for me. Doakan anak gadis awak ni dpt jodoh y baik, berubh jdi muslimah y baik, dpt kje y baik . bhagia selalu..amin..n abah mohon balik dengn selamat. Amin...