Lelaki with their split personality & inferiority complexs!!

Selalu bca novel..lelaki kalo kje satu opis ngan wife nk nak klo die adalh bos mesti akan ade due situasi je.satu same ade wife boss tu berlgak like a boss mnja ngda2 x buat kje tp bos aka husband die biarkn je..pastu semua staff akan mcam "cesss thula bini boss tpi x yh annoying mcm tu bla bla*ngumpat :p" ke 2 die akan treat wife die sebijik mcm pkerja.klo nk mrh ..main mrah je .x pikir dh y itu adalh wife.in fact kekadang marahnya si bos aka husband tu double triple bile wifey buat kesalahan.. Act like wifey try to pijk kepla die nk rampas kuase die la etc etc. Eh itu dlm novel la ehihi...rase mcm xknla ade y mcm ni kowt dlm  dunia realiti.x mungkin xmungkin.. *geleng kpla! Sambil ckp novel ni teruk la! X baik tau tuduh husbnd2 mcm tu :p*

Realiti.. Bile kje ..wife boss kje sekli .. Bos grang..pnh nmpk wife bos kne marah terus mcm.o m geeee.. Mcm novel lah!! T___T tapi sekarang bukn nk ckp pasal bos with wifey mhupun ksah dlm novel tu.. It just bile bkerja jumpe orng y mcm mcm ragam make me think.. Lelaki ni garang kt opis.grng psal kje.. kt rumh die garang jugk ke???

Isu pling hngat sekarang ni kn bile i olss nk kawin..T___T so bile mngadap ngn mcm mcm orng tibe tibe rase fobia y amat ahaha..tu la kau bc novel bnyk sngt :p

Kishnya hrtu one of my client ade la brcrita psal jodoh.how he meet her wife.ape kriteria y die cr dulu n so on. Nk advise fara n kwan plus Sje nk membebel pasal fara x kawin lagi le tuuuu.. :p  Fara ingt die ckp "sy senng je..asal die pndai msk sy ok.sebb sy x suke mkn luar" Kisahnya fara pun dengn telusnya ckp "ouh encik gitu ke..sy pun senng je.asal die ade duit sy ajk mkn luar die on..sy onnn je" senyum haha.pastu terus kne kondem.cpt2 ckp "k k ..x la tukr.sy xnk ape2 tp bgi sy rumh sy on jee.. Tp tp btulla sy dah la keje.blik rumh pnat nk mask la bgai .haish..bebel jugk..T__T " .sejujurnya klo orng tnya fara nk ape mmng fara ckp fara xnk ape2..asal die dpt provide rumh i olss on je. Terus kne tuduh mate duitan lgi. Cess cess mls mask x blh nk rumh x blh.hbis ape y boleh lol.. :p

Pastu dok citer2 lagi make mulut fara dengn lazernya kondem attitude lelaki zaman sekarang ybmna garang dekt office mesti rumh pun garang jugk..mcm mna nk buat laki..mesti kt rumh pun nk act like a boss mesti suke bg intruction n jerit2 *smbil ckp sambil teringt encik boss n aksi client y suke mrh2 tu* then geleng gelng kpla.ouh tidak tidk x rela i kawin ngn laki y garang mcm ni.. Hehe

Tpi happen to be hrtu bercerita ngn kat fat pasal ank die y baby tu n en client pun tibe2 mnyampuk same story pasal ank die.. Pasal family die..nmpk la sisi seorng husbnd n ayah y baik..x nmpk mcm the hulk dah y dok mrah2 staff sokmo haha..then after dat ade pgi umh bos hrtu tengok bos layan wife die ok je . ade la kdang2 sikp2 seorng bos dlm dri tu  tp more soft la y mne kite x nmpk waktu dekt office.. Terus mcm oooo nganga mulut hehe ..

Kishnya tibe2 ia buat fara terpikir btulke orng y grang kt office dkt rumh die blh jdi lain..x terbawa2 ke sifat tu d rumh..split personality eh?? As for me..tekanan kt tempt kje mmng mempengaruhi dri la.klo stress mmng sape2 bising lju je fara bultkn mate tnda jga2 harimau bkal mengaum klo u olss kacau i. Kdng muke muncung. Tu blum msuk klo tdo bunyi orng berckp walau sepatah pun terus fara mangamuk..mngmuk tu err bkn la mngmk i means mate pejam baring tpi kaki hentak2 tilam..mamai2 ckp diam..bisinggg..tutup lampu etc etc .. (-__-')

Itu perempuan y jiwe lembut*lembut la sngt kah2 ok sile gelak :p* susah nk mrh mcm i olss pun bolh jdi gtu bile stress so lelaki x jadi gtu ke..hoiii ngeri bile pikir. Tpi en client tu bile fara kondem prangai lelaki zaman sek y x semengah tu die sempt la backup dri die dengn ckp..kt rumh lain.die lembut je..kt office x blh lmbut2 nnti orng pijk kpla.ceyhhh sape enth nk pjk kpla die..tkut le tuuu..pada fara bile boss aka orng atasan act like bossyy2 y annoying gtu lgi la orng hilng respect so da hilng nikmat berkasih sayang hormat menghormati kt situ ..so ape y tinggal??

And for me jugk klo conth kite stu kje with husbnd kt opis kne mrah blik rumh nk layan baik2 selayaknya suami memng xla fara buat ehihi..mogok sebb tdi sape suruh mrh2.. :p

Itu blum msk bab lelaki y ade inferiority complex..pun sush jugk.. Y ni jdi klo y prmpuan kje lgi tinggi dr lelaki. Kadang as perempuan i will always said there no i olss lgi tinggi dr u ke ape ke..sek ni awk lelki sy perempuan.nk nk klo awk lgi tua dr saya mke seharusnya sy hormat awk.there no doubt. Even as kwn pun..Itu y islam ajr hormt y lgi tua. Apetah lgi klo ia adelh husbnd..Rase inferiority ni kdang susah jugk..kdang2 klo orng dok sebut sekli due blh la kite explain pde die "sy n awk xde beza.ape pun sy still kne hormt kat awk" tpi lme lme klo dcompare je sllu memng annoying la jugk.last last hti ckp ikut suke kaulh.nk inferior pgi la sorng2 T___T

Soalnya mslh akan timbul bile rase inferior tu brtukr jdi ego..semua y kite buat n mintk dikate intruct blgak etc etc..So itulh dilema masalh perangai lelaki zaman sekarang..ego susah..bossy2 pun susah inferiority pun ssah hbis nk cr lelaki y mcm mna lgi?? T__T eh sedap aje kutuk orng lelaki OPSS MAAFKAN SAYA!! :p tdi nk citer psal llki with split personality je tp tibe2 jdi tempt luah prrasaan x puas hati pulk.haha..ok bye!! T__T

Popular Posts