Job scope/description as a tax assistant/consultant

Ingt mlm ni nk settle tc En client harimau *suke sngt panggil client harimau sekarang ni klo die thu conpirm sentap tp klo x silap die memng da thu dat y lately call suara die control2 je..tkut i olls sound die sedas due la tu kiki.. :p * tp tdi dpt call dr client kl kne tarbiah sedas due terus hilng mood. Haila.. Ape la nasib jadi terkenal ni haha terkenal ke?? :p asal ade masalah cr fara.. Baik kje secretary, auditor..client kb client kl.. Y x relate ngn fara pun..I is stressss T__T satu kesilpan besar letak fon number d email office :'( tp terlajak perahu blh diundur. Terlajak tulis number fon orng da save kt contact msing2 so x leh nk buat ape ..lol lol.berfalsafah sngt.. Oklah itu kite story d lain entry..

Btw i got an email asking regarding job scope as a tax assistant.. I know susah thap maksima nk cr info berkenaan ni sebb fara pun dulu bgai nk rak cri tpi x jumpe. Klo google "ape itu tax assisstant" mke kluarla blog sendri hasil dr luahan hti sebb susah nk cr pasal kje ni. Gigih i olss cr tau sebb mase tu dlm dlema nk proceeds ke x kje ..dlm dlema nk proceeds ke x hdup dlm dunia y tidak berseri ni..ecewah!

Btw job scope.. I try to make it simple as much as i can.maklum le kite suke membebel .tkut sambil bgi details kje termelencong luah perasaan pulak. Eh :p

Basically ini tanggungjawab as a tax assisstant :

KIRA TAX untuk company, foundations,associate, cooperative society, partnership, individual with business n ind without bussiness.

Pengiraan untuk tax co n cooperative society kne submit dlm mase 7 bln selepas financial period end. Contoh co y akaun die dr 1.1.2014-31.12.2014 die kne submit tax before 31.7.2015.

For associate aka persatuan y x de business income, individu y xde buss income y gaji die lbih dr 36,000 setahun tax die kne submit bulan 30.4.2015. Tp sek klo perasan gaji x sampai 3000 sebuln pun ade juge y kne submit tax so ape blh buat. Bertabahlah u ollss untuk submit seblum 30.4.2015

Mnakala for partnership, associate y ade buat bussines, individu with business aka sole protrietorship n partner2 kne submit bulan 6. Which is according to calendar year.

X submit adela kenaikan2 y dikenakan di atas cukai y x dibayar..10% on balance of tax payable + 5% klo x byar lgi dan lagi dan seterusnya. :p

Btw pengiraan cukai berbeza2 bg co. Tengoklah die tu investment holding company ke, ade dpt exemption dr ministry of finance ke, cooperative lain, associate lain. Eh konklusinya mmng lain la haha. Btw pengiraan tu untuk present pd client sahaja.  Untuk submit irb u all kne gune form y disediakan. Contoh compny form c & r, persatuan form tf, individu ade form be / b, koperasi form c1 dan seterusnyaaaa.. In a simple words u buat2 then u pindhkn data y terpilih shaja ke form y nk disubmit pd irb.

REMIT ESTIMATE TAX PAYABLE for future tax. Btw klo akaun kite panggil fye n fpe. Untuk tax kita panggil YA aka year of assessment. Contoh untuk co y akaun die 1.1.2014-31.12.2014 kalo audited financial statement it will wrote as audited financial statement 31.12.2014 kowt..entahlah haha. Tp untuk tax kite akan pnggil Year of Assessment 2014. Aka tahun taksiran 2014.

Setiap 1 bulan seblum start new financial period kite kne submit form cp204. form tu akan tulis berapa agak2 kita rase kita akan kene tax pda YA akan dtang. Dan amount tu kite akan kene start bayar sebulan slpas kite start akaun baru.for dec year end kne start byar bln 2 bfore or on 15.2.2015. Sebnyk dua bls kli ya.. Mkenya every awal bln kje u all is "hello Encik blh sy thu cek untuk byaran cp204 bln ni da ade ke? Bila kita blh dpt bla bla" for my co, lot of client byar sendri.. Hanya 3 co je y fara byar on behalf. Tp every 1st day of the month i will email semua client y mna kite tlong byar mahupun die byar sendri as a reminder like "we wish to notify u that the 5th installment of the estimate of tax payable for YA 2015  will be due on 15.6.3015. Please prepare a  cheque bla bla .. 10% penalty will be bla bla.. And so on." klo x email i will cll them lah. U need to keep remind n update status payment cp204 sebb nya klo x byar ade la surat "notis kegagalan bayaran ansuran bla2 dr lembaga hasil dalam negeri" T___T klo client jnis y mmang x nk byar so lantak pi la kne penalti pdan muke. Blh gitu?? :p tp klo client terlupe n u x remind siapa y disalhkn?? Tc jugak.. :'( dulu2 fara rajin la email then 2 3 hr seblum due date fara call pulk untuk update status payment sekarang haku busy nak mampus so ikut kaulah x nk bayar sudah eh emo pulk haha. X x. Klo client y jnis x nk byar je walau da dnsihtkn juta kli  fara buat xpeduli.klo client y bgus2 opkos fara jaga. Rase fail act as a tax consultant ya bile surat notis irb menderu2 msuk box co. Lol lol :p btw mase fara intern kite prefer amik post dated (pd) cheque dr client untuk cp204 payment. So no need to remind no need to call. Mudah kje. Awal buln amik cek isi form cp207(form y dgunkn untuk bayar cp204) kepil kat cek g la bayar kt pusat bayaran jln duta. Btw bank in kat atm pun blh sek ni. Cash pun bolh. Ikut polisi af tu lah...

Btw cp204 y kne byar bln2 tu applicable for company sahaja. Untuk individu or association bnde y same tp kite pnggil cp500 dan byar 2 bln sekli. 6 kli setahun. Starting 1.3.2015 Hingga 31.1.2016 untuk YA 2015.  Untuk cp500 amount die irb yang tentukan bkn kite. So x yah submit form.

Btw lupe nk jlaskan cp204 n cp500 ni die lebih kurang mcm pendahuluan la. U all byar sekarang secara installment amount y u all agak2 kne byar in future. Ade setengh kate x adil sebb kne byar dulu tp positive nye ia untuk mngurangkn beban pembayar cukai tu. Contoh klo kire tax kne byar 1 juta. X ke mengigil tngn nk byar 1 juta tu haha. So byar la secara installment.

REVISE CP204 & CP500 Kalo u all agak2 mcm estimate aka cp204 y u all submit tu tinggi thap maksima n x mungkin co kne bayar sebnyak tu pd irb haaa sile la gune peluang y diberi dengn mereverse amount tersebut. Gune form CP204A
, blh buat pda setiap bln ke enam atau/dan bln ke 9. Due kali.Untuk dec year end bleh buat n submit b4 30.06.2015 ni. Amount suke hti nk turunkn tahap ape. Tp ingt klo amount revised u tu contoh 1000 then u kne tax 10000 make sila la bertabah untuk bayar kenaikan cukai sebnyak 10% keatas 70% perbezaan y x cukup tu..hnya 30% perbezaan dbenarkan.

Untuk cp500 pun bleh reverse naik atau turun tp kenaikan pda perbezaan fara x pasti ade x sebb x pernh jumpe lgi uhuhu. Btw orng selalu sebut zakat kne bayar irb pun kne byar! Ini double. Sebnarnya x.. Klo u all agak2 tax kne byar is 6000. Tp u byar zakat 4000 so u tmbhla lgi 2000 byr pda irb. Mcm boss i ollss dlu die byar installment tp ni die mintk fara revised cp die untuk stop payment (die da buat byaran 2 kli. Suppose ade 4 kli lgi) sebb die nk byar zakat xnk byar irb. Pun boleh.gune la cp501! Tp fara x revised lgi sebb kt cp501 tu kne bg alasan tau knpe nk revised amount tu. I olss is kompius nk tulis ape. "Individu tidak mahu membayar cukai kerana berpendapat membayar zakat adalah lebih bagus dari irb." blh gitu muahaha. :p

Btw u all need to remember untuk cp204a memng blh suke hati je letak amount (xla suke hati sangt tp agak2 je la) tp klo cp204 untuk thun2 seterusnya xleh kurng lbih dr 15% penurunan y dibuat. Klo nk jugk kne bg sebb. Buat la surat bg sebb pd irb.

EMPLOYER RETURN Setiap seblum 30hb march  kowt. Lupe dah march ke april.u olss kene submit borang E. Borang tu tulis berapa jumlh pkeja co/partnership/associate/ sole prop etc etc pda first YA y kuar masuk sepanjang YA dan at the end of YA. Dlm ni jugk la declare brapa gji pkerja tu pkja ni melalui form ec. Klo gji lebih dr amount y die tetapkn mkenya sila la x teragak2 untuk masukkan name u olls dalm form e. Kesimpulannya kite prepare form ec/ea then info dr stu kite compile msukkn ke form E. Submit! Done!

KERJA KERJA SAMPINGAN

- klo irb x puas hati atau pelik dengn income co y naik turun mndadak atau claim c/a or loss y di tuntut atau bf melalui borang y kite submit tu die akan minta supporting doc untuk die review. So tugas u all is to prepare all doc request n bgi pda irb. Biasenya die request audited fs, tax computation y u all buat tu n resit2 zakat donation buku insurans statement geran kete listing harta surat beranak anak etc etc. Y ni orang panggil TAX INQUIRIES!

- klo die still x puas hati lgi die akan turun site aka g tempt client or our office untuk tengok one by one support doc y kite gune untuk derived akaun tu. Yang tu orng panggil TAX AUDIT! Tugas u olss entertain pegawai irb ni. 35-45% penalty akan dikenakan klo anda ternyata menyembunyikan income etc etc.

- after kite submit tax return. Klo ada blnce kne byar u all kne collect cheque n remit the payment

- after kite submit tax irb akan kuarkan form j (notis taksiran) atau JA ( notis taksiran tambahan) tugas u all inform client. Klo kite lewat submit return form j akan kluar dulu seblum kite submit so  client u ollss kene byar dulu amount tu. Klo da lewat , dpt ja then kite x puas hati. Blh appeal dlm mse tertentu .buatla surat. Gtuuu...

- lpas buat tc bg draft dulu pda client klo die puas hti bgi sign then submit. Sekarang kite submit online gune e filing kat site irb. Klo dulu manual. Klo client x puas hti x nk tax jumlah itu ini sile lempang haha. Lot of people y i know bile present tc die x nk amount tu akan ckp "saya thu sy akan kne tax bnyk dat y i hire u to be my tax consultant" hello ttmh! Haha geram fara. As a tax consultant kite bolh advise mereka on expenses y mna x dibnarkn dlm tax contoh ur bos belanja menteri y lawat co die then claim that exp kat co which we call as entertainment. Amount tu x blh sebb mntri xde relate ngn co. Atau die blnja potential client die pun xblh sebb bkn client. Potential je. So avoid this exp. Etc etc. U need to remember audited report kje die mengaudit sama ade btul ke exp tu berlaku ade supp doc tak etc etc. So die memng masukkn exp ni dlm akaun co. Tpi untuk tax kite akan analisis expenses same ade exp incurred wholly and exclusively to derive income/bussiness purpose or tak. Dan ia shud X melanggar section 39  and section 33 income tax act 1967 ea? Enth fara pun lupe dah thun ape muahaha. So bile all exp da pun belaku bila client kte gtu sile ketap gigi tahan geram kau hingat aku ade kuasa ntuk ubah akaun tu untuk kne tax dr seribu kpda xde? Ingt ade kuasa sailormoon. I is spechlesss haha. Ouh ya so tugas u all adelah explain n mgucap bnyk2 haha :p

- klo tmpt u kje tu sederhana kdang ade sorng or dua je bhgian tax dept so bertabahlah membhagi kje. Adakala sorang lbh baik dr berdua adakala ber2 lgi bgus dr sendri. Sebb bolh bhgi2 kje klo x sile la meroyan mcm fara haha. Da semua nk kne buat sendri. I is stress..

- dlm aud ade satu part y bkaitan tax. Mase fara intern auditor buat sendri part tax tu. Tp kat sini fara buatkn on bhalf of auditor. So sile bertabah bile kne chase dngn auditor nk tc cept2 sebb nk masukkan dlm aud. Tp y u all buat tu hnya untuk aud je la nnti bila audited fs da kuar u all kne re compare n review dat tc sebb tkut ade chnges pada aud untuk submit pd irb. Double work! Nasib i olss senior sape kate nk cepat memng fara bgi jelingn maut. Pling kurang 3 hari!! Tahu! Jeling haha. Tp sek ni kje fara kn bnyk pnding ngan akaun x siap aud x siap so xpe lah x 3 hr pun. I try to do it asap. Sebb klo fara hold pastu nk lpas dr bod2 tu pun kemain lame so bertabhlah.Tp kdang seminggu lbih pun ade muahaha.

- dlu lpas buat terus bg aud pastu lantak u olss la nk msukkn dlm aud tu mcm mna tp sek eh para2 auditor blh kl suke "fara mcm mna nk msukkn tax ni dlm aud" *nangis* mna sye thu. Dulu senior x pnh tnya sy pun mcm mna nk msukkn.. Gigih kne study. Tmbh lgi satu kje saya. :'(

- ouh ya selain tax y realiti tu u olls kene kire deffered tax jugak. Ini pun sebnrnya ktenya dulu kje auditor tp pun fara y kne buat untuk audited report jugk. Deffered tax appear bile ade loss and capital allowance . btw da setahun lebih fara kje tpi deffered tax sy berapa kli je y blnce haha aptb. Ini requirement accounting standard la ni nk deffered tax bgai. Tp die bkn duit la.. Die mcm future penjimatan atau perblnjaan tax y akn appear pda masa2 akan datang so lot of co kte ia x penting. Dat y kdang2 fara pun lupe nk buat T___T

- lgi? Daftar co bru. Register e filing. Btw klo kite submit form online gune nme co tu sendri so we call as e filing . kne register dulu ya gune name director. Klo submit  as a tax agent u all kne reg ur firm as a tax agent then u all akn dpt stu sistem ke ape name ntah y u all blh gune untuk reg client and submit form. Ur boss need to reg ur name as staff under their co baru u all boleh gune sistem taef tu. Taef stand for tax agent  e filing. Hti2 mase isi form kang bini orng lain tp kuar kt form orng lain.pnh jdi. Y ni lucu haha. Rase seronok bile gune taef sebb name u olss terpmpang sebgai penghantar tc pd irb. Submit pda client ade nme u ollsss rase bngga la sikit haha tp every single nme y appear nme tu responsibility dtng sekli.  register no cukai ngn irb register no majikan register itu ini. Contact irb diskusi msalh2 dunia etc etc. Itu la kje u olls hari2. Jawab call client. Nangis bile kne marah. Hempas telefon bile serabut. G irb diskuss masalah client. Teman director g mahkamah etc etc..eh knpe mcm negative sngt ni mcm nk takutkn orng je haha tak2 sy teremo tdi.. :p

Itu je la kowt job description as a tax assistant. Fara rase one days bila fara perlukan assistant fara bgi je die bc my blog no need for me to brief anymore haha.. Dulu fara ingt budk intern nk buat tax tpi siyes fara x sempt nk ajar.. Busy katenya haha..

Klo ikutkn bnyk lgi. Tp klo nk tulis secara formal siyes x mampu. So mira hopefully ape y kak fara tulis ni mmbntu la ea. X faham lgi blh email..

Btw just for all information fara memng disable comment coz rase bslh gile klo ade y komen tp xsempt rep n blogwalking  dat y fara letak email kat profile bawah. Ade ape2 just email okeyh.. Tq .. Selmt bjaya kpada pncri2 kje haha :D

Popular Posts