Expected unexpected & Jiwa y Gerhana

Semlm fara mimpi.. Mimpi en client..huhu..bru je sebut kt entry lepas.eh ni mimpi lgi. As usual la. Mimpi client mintk tc. Tp x ingt kne marah ke x.Astarfirullahhalazim. Bngun bad mood terus haha. Bad mood sebb kje bnyak kje pending pastu tkut kne marah ngn client :'(

Semlm kn mood fara memng da kelaut.. Mulut laju xde insurans sound staff sorang due! tension.pastu nyesal sebb over act haha. Blik smbil drive sambil ngucap pnjng n says kau ni knpe fara! Astaala knpe kau emo sngt hr ni. Ya allah berdosa sungguh rase sebb rase mcm da kcilkn hti orng.. Walau x la ksar mna tp phm la kite jarang over act tibe2 terover so kacau bilau ht saya hehe. Sorry y terlibt. Hujung buln .. Emosi sy mmng x stabil lol :p

Kishnya sebb mimpi bgai g kje rase letih gile rase x cukup tdo. Call jpj kb nk mintk info sebb nk settle stu kes ni tp x berangkt.mintk tlong off assistant buat tp die x nk. Berjuta alasan bgi! Geram fara terus  "k fine x nk buat xpe! Sy buat sendri! Awk stop berckp sek! Sy xde mood ni hr ni!".. Smbil muke ngadap dekstop tngn gengam than sabar n tengkn hti. Sabar fara sabar jngn marah2 .. N kuar air mata sikit terus g pantry kiki.. G pntry smbung nngis. Fara bkn marah kt die tp fara rase gagal lawan emosi! Rase emo. Bercampur perasaan. Rase penat sangttt :'(

Y lucunya petang tu ade bnde lgi skli nk kna mintk tolong staff y same.bank in duit irb kat bank. Tp merajuk kn terus mintk tlong staff lain. "Awk tlong kasi kt orng tu blh ..ni details bayaran..sy x nk ckp ngn orng tu hrni! Sy merajuk" *x leh bla btul berterus terang y tngh merajuk haha*

Just fyi fara ni klo asal staff lki ni kuar opis je hrus ckp nk greng pisang!! Nk mkn ramai2 kt meeting room! Letsss party hehe Tp selalu die x nk bli. 5 kli mintk 1 kli je die bli. So hr ni tibe2 die plk tnya " awk x nk psng greng ke selalu nk kirim je!" fara "x nk! Sy merajuk" jeling :p

Tp kn tibe2 die blik ptang tu terus msuk meeting room bkk pintu dpn blkng.meeting room tngh2 antara dept depn n blkng. N bunyi pinggan.eh eh pisang greng?? Terus pndng kawan "maira awk kirim mknn ke.knpe die bli mknn??" *selalu fara,ida n maira je tukng kirim*
Maira "die nk pujuk awak la tu. Awk merajuk kn.."
Spechlesss haha. "Sy merajuk psal kje bkn pasal nk mkn ..aaaa .." *last week mmng fara ade merajuk sebb fara sruh die bli die x nk haha tp merajuk y tu olok olok je y ni sy siyes sentap*rase kaget gile.. Kn b4 this fara beria klo bab mkn.. Pastu ni ngh merajuk haku x thu nk react mcm mna. Haha..tp sebb semua pun mcm busy plus fara pun mcm aish x sopn la pulk klo buat x thu.mknn da depn mate ni. So mkn la jugk kite hehe.. So g meeting room bukk lmpu.letsss party!! Buat2 mcm xde peristiwa sentap mnyentap tdi. Tp ade la jeling2 geram..die pulk blh selmba dtng kat my cubicle pndng je fara brrckp..cesss habis xkn fara nk buat x thu. Mak sy x ajar sy biadap haha so buat muke slumber je la.. First time gaduh n nmpk d muke haha. Stresss ngn kje bnyk orng lain jdi mangsa. Bkn slh siapa2..slh due2.sorang lebih emo  sorng x paham. Fara baru budget2 nk mogok 3 hari..haila... Tp kn y sponsr mknn tu bkn die la. Maira tu. Die tukng bli je tp selma ni susah btul nk suruh g bli ni tibe2 die offer nk g bli so kwan assume sebb nk pujuk walhal x pun haha..aptb..

Btw itu kisah unexpected y pertama. X expect pun bende jdi mcm ni sentap nngis bli pisang greng eh haha. At the first place fara ingt lki ni pun akan sentap ngn fara sebb fara kn kate awk stop brckp! sy xde mood hrni T___T

Kisah y kedue. Fara mimpi en client y fara g opis die hrtu. hrtu jnji ngn die "encik bgi sy sebuln ea.. Sebuln je nnti sy siapkn" fara budget sebln dpt la siap. Mase tu client gelak je ckp "awk ni mcm ajak kawin je.. Sabarlah ea. Sebuln je..bla bla"*die mmng suke ckp cmpur2 kjap aku kau kjap i you kjap sy awk..tp fara mmng saya encik saya encik je hihi* die ceramh pasal orng zaman sekarang. Ala korng mesti pnh dengr story klo slh sorng xbersedia mesti akan kuar ayat like.. Awak sbar la ea..sebuln je.. Setahun je.. Sy nk stabilkn hdup ..saya nk itu sy nk ini.. Ceyh dramatik betul contoh y die bg tu.. Gelak jugak.. Aka maksudnya die stuju la sebuln tu..

Sebuln berlalu...

Kje x siap!! As mentioned! Kje berlmbk gile fara x sempt nk siapkn . nk tmbh haru otw nk finalised bru sedar rupenya ade info y x complete. Haku da nevos . dulu kn pnh citer y en client ni spesis harimau jugk..fara da huru hara. Fara ingt last meeting kiteorng sepatutnya fara jumpe die hr selasa b4 blik kb tp fara cancelkn sebb ade meeting ngn orng lain. He says "ikut kau lah. Tp klo ade doc x cukup lgi ..mngdu x ckp lagi..siap kau" suke btul main ugut2 T___T

Da mimpi bgai so pgi ni klut fara email client.actually juta kli fara pikir nk deal ngn en client atau staff die  je. Klo deal ngn staff die je ade due kmungkinan 1. Xdpt info pastu nnti en client mrah sebb xckp ngn die y info da request tp xdpt 2. Eh bkn da dtng ke hrtu knpe x cukup lgi? Dont disturb my staff! Bla2 ':( so last2 fara cc email kt die ckp ade 4 isu x settle.cc je. To tu pda staff die y due orng lgi. Lpas email ckp kt hr.klo en client call kte fara xde .. Aka staff die xpe..Tkut kne mrah haha. N tadaaa tibe2 phone bunyi...dengr maira sebut name fara, i ollss da thu da sape! En client!!

Maira "mcm mna? Nk ckp ape kat die ni" mungkin die ingt fara x nk jawab call client btul2 haha.. "Suara garang x?" biase2 je..ermm..okla fara pun angkat la..

Die tnya ape citer.terangkn die nk dengr.. Suara siyes je T___T lpas explain ngn clumsy nya tibe2 die gelak cesssss aptb. Selalu mcm tu .. Die suke wat suara siyes pastu bile fara kelam kabut explain ngn tkut2 then die gelak.kurang asam btul tpi tapi mase tu fara x expect la die gelak atau calm sebb harimau kn haha .negative thingking betul. Happen to be isu nombor 1 tu nk kte slh staff die sbb x bg info lngkp pun x leh jugk sebb fara pun x expect die kasi lumpsum punye fgure.. nk kte slh fara pun da memng fara x thu dr mna figure tu n x expect terma y lumpsum punya so fara kne la mintk advise die knpe mcm tu. Trdengr la die mumblings "hai staff aku ni pun..." bunyi mcm nk marah staff die sebb x bgi info pnuh kt fara terus fara "eh eh encik jngn la marah staff encik.." serba slh da fara klo staff die plk y kne. Haila encik harimau ni.. T___T pastu bla bla discusss n settle. Eh settle explanation on info request je  la. Conclusinya xde la adengan "kau hrtu da dtng ni knpe info x cukup lgi! Kau jngn kacau staff aku bolh! Bla bla" xde xde. Cume ade la die kate.. "Haiiila... Kau ni mcm macam.." T___T ye la encik slh sy sorrry lah. Xsengaja.. "Minggu dpn sy siapkn tc encik.. In sya allah. Encik bnyk kje kn tdi. Sy x nk kacau encik dah..dah! dah! encik sile pergi buat kje" halau haha..

Expected unexpected! Fara skang memng negative thingking je ngn die tp selalu turn to be differ. Bile fara klut dok siap kje client ni n says mcm mna ni matila sy x siap lgi.tkut .. :'( bdk2 ni punye respons .. "Ala ngn fara die ok je.." k fine semua x faham kerisauan saya  haha apepun harusla amin pnjng2.. Moga Allah perkenankn sy selamat la dunia akhirat ehiii.. N y penting when Allah give you a gift dont take it for a granted! Itu y selalu fara ingtkn pda dri..dat y xprnh sekli pun +ve thingking ehiiii..

Byw tq Allah .. For everthing.. Evendo I know dat I dont deserve the nice treatment but still u give me that nice treatment.. Tq.. :)

Popular Posts