Saturday, May 30, 2015

Encik DCF dan Encik Mechanic

Hr ni kne paksa follow mama berarak hntar pngntin lki aka ank jiran sekmpung ke rumh pngntin perempuan. Jdi driver! Alasan mama die x larat nk drive. Gelak. Sejak bile mama saya pndai x larat bwak kete ni hehe. Nk suh teman je kisahnya tu T___T

Pendekkn citer da sampai umah pngantin perempuan, brng hntaran tu xthu la knpe. Mmng la ade sesat 3 biji msk dlm kete fara tpi mane famili2 y laki tu. Hello x nk ambil ke. Xpasal2 fara jdi pembawa brng hntaran. I olss bkn family blh lki. Aiyok.. Malu rase. Lpas pas hntaran tu terus melencong amik mknn dan tibe tibe.. Unwanted person detected.. T___T ingt x mkcik y fara citer nk jdoh2 kn fara ngn ank die tu.kite kn sekmpng so mkcik tu ade juge. Nmpk mkcik tu terus fara lencong ke kiri kiki. Bukn ape. Xselesa. Citer lame x lame i olss memng rase kaget kalo jumpe mkcik tu. *ouh ya kebetulan hr ni 30 hb.5 kn. Aniversary ke 4  my sist makenya story ni pun 4 thun lpas jugk la . mmng terjadi selang sehri after my sist wedd* Aturan Allah memng cantik. Almost sethun makcik tu cri jln nk contact fara depn2 *mase tu mak sedara y jdi orng tengh* tpi xpnh bjaya. Selpas Die give up. Anak die pun da brtunng ngn pilihn ank die sendri bru la kite terjumpe selaluuu.. Padahal rumh selng berapa ratus meter je. Bila Allah kta xjadi mka x jadilah. So kisahnya lpas u turn ke kiri ingt selmt dah la. Pastu duduk la mkn. Fara duduk seblh mksedara(y jadi orng tngh dulu tu), mama n adik perempuan duduk berdepn tpi hujung sikit. Dan tibe2 makcik tu dtng duk seblh adik perempuan. Kirenya berdepn ngan fara selng satu tempt je la. Krik krik krik krik.langsung haku duduk mkn x angkat kpla. Nk kunyah pun rase xtertelan aduhai lucu betul rase. Haha Mcm mcm..dulu fara baik jgk la ngn mkcik tu. Die pun klo jumpe fara tegur je dulu. Skng x la.. Buat2 x kenal je. Mesti dlm kpla mama n mk sedara pun ade bunyi cengkerik jugk haha. :p tobat haku xnk dah join mjlis y ade orng kg sekali..

Btw back to topic my encik DCF tayar nyer bocor . dah berminggu. Tpi fahamle i olss kn punye dady y manja kan ank die ni tahap maksima so pasal kete memng fara thu gune je servis ke cuci ke semua abah y buat uhuhu.  Dulu mse gune en WJB pun dekt setahun jugk fara rase minyk kete abh y masukkn. Ade sekli fara gune kete minyk xde g stesen minyk kelam kabut x thu mcm mna nk bukk tank die tu. Call mama siap haha pastu pkcik seblh y nk isi minyk jugk ckp y kat tepi bawah tu dik. O___O aptb kiki.so kisahnya bile tayar en DCF bocor ni nk isi angin pun i olss x reti. Hrtu nk g kje tp tyar memng btul2 flat. Rase yakin da nk msukkn sendri tp mase tunggu turn nk msukkn angin tu tibe2 kuar sorng laki dr kete belakng. Tngok2 lor adik laki rupenya. Mama suruh die follow dr blkng tdi. then smpai stesen minyk die buat then fara pun terus g kje. See mcm mna haku nk pndai urus kete semua pun orng tlong buat lor. So tdi g la kedai tayar wif mama *lpas knduri g terus* tengokla en mekanik y uruskan tyar tu..

Aduhai knpa ya. Ini bukn gatal ke ape tpi fara perasan laki2 y kje mechanic ni memng hensem2 la haha. Hrtu temn amalin g workshop kb pun same. Terpikir..gigih die kje ngn main minyk bagai. Fara y duk kje dlm aircond duduk 24 jam ngadap laptop asyik merungut je hehe. Insaf jap..orng zaman sek mcm2 bnde die buat untuk survive.. Susah ya kje sek ni. Even my sil n bro, kwn stu uni pun x kje lagi sek. Sush nk dpt kje..so fara sile bersyukur..

Hari tu fara blik lewat mcm biase la.biasenya b4 blik mmng solt terus tpi hrtu x sempt nk solt asar kt office sebb tukng pgang kunci xblh tunggu dh sist die da dtng. so singgh masjid tengku anis ke ape nth lupe dah kt kb. Around 7 jugk la bru solt. Lpas solt fara kuar dr masjid nmpk due orng bdk duduk dkt bwh khemah. Berdue je. Fara pun tnya die buat ape bla bla. Lupe dah citer ke blum kt sini haha.pndekkn citer bdk tu orng susah n die cr duit . i is spechless. Dlm kpla fara walau sellu tngok kt fb ke tv ke orng susah kdang fara quiry la jugk btul ke die susah. Adelagi ke orng sush di zaman moden ni. Bile jumpe depn2 n yes i have to admit yang masih ade dan bnyk make bersyukurlh kite dngn ape y ade..

So esok sy nk positive je. Nk siapkn semua kje. Nk que sera sera je..eh btw lupe nk ckp lepas settle hrga die buat tayar tu semua rm10 tp mama xde duit kecik.. Fara?? I olss mng xde duit lngsung haila. Mcm ni la fara duit cukup2 untuk tmpung kos g blik mkn kt opis selma sebln je lpas tolk y wajib so mama la y jdi mngsa tolong byarkn uhuhu. Sbb xde tukr ckp kt die. "Awk tutup kul brapa ea kdai?" "Kul 6" "okeyh saya dtng  byar jap lgi bleh". Muke die mula2 teragak2 tau .. Then i says "sy dtng punya jngn risau". Then die angguk. Senyum. Redha je la muka.. Kite2 semua ni nk g umh kawan mma sebnarnya. Ade kendri juga cadangnya g pechkn duit.. lpas g knduri tu bru g byar. Smpai umh knduri tu fara tunggu dlm kte je mls nk join. Dlm kpla terpikir. Abng tu percaya y aku akn g byar lpas ni. Baiknya lah. Kalo aku tipu macam mna. Gelak jhat haha. Gelak je tpi mmng la fara g byar tpi just terpikir mudhnya die percya kat orng. Baik sangt. Dlm dunia y moden ini perempuan pun bnyk jhat tau sek kiki.. So encik2 di luar sana jngn nk percaya sangt kt orng. Tpi in the mean time fara rase bngga n salute la ngn mereka2 ni. Moga sentiasa murah rezeki hendakknya. Amin...

P/s: esok kje hewww!! Moga hri2 y akan dlalui berlalu dngn baik! Positive fara positive!!!