Friday, April 10, 2015

Currently in nervous mood!! :p

Salam & Hi!

Isnin ni akan ke tempt client. Buat tc .. D kl.. Tempat da lupe kuang2…… :p nevous pulk tibe tibe. Kl je pun padahal.tempt bermain mase mude mude dulu hihi.tp sethun jugk ler x jejak kl. So tkut juge apetah lgi g sendri ..

Antara bende2 y d nervouskan is :

Pergi naik flight!! I olss mane pernah naik flight.dulu pnh beli Air Asia kl-kb tp x naik sebb blik lg awal dr date ticket. Mcm mna nak naik flight? Ape procedure naik flight?check in mcm mna? Berapa jam nk kene ade di airport? Ahad tu fara msuk office dulu. Kb kan kjeeee..Flight kul 8mlm. naik MAS! N ticket diurus sepenuhnya oleh admin. Makenya i is compius berkenaan luggage ni. Berapa kg limit? Dngr kte 20 ya? Tp luggage ni inc with  tick price ke? Hua hua hua. Gigih google tapi melalui pembacaan air asia ni klo luggage kene byar lain ya. Mas free ea?? Soalan tanpa jawapan.. T___T my boss memng every week travel tp katenya da lame x naik MAS so die x thu plus da kate selalu travel ade umh le d kl sane so die lenggang2 je kb-kl-kb so x kne pikir sal luggage!! :'( tp admin kte 20 kg. Ye la tu kowt.. Harap btul la. Klo slh malu le kite haha :p

Stay hotel alone! Ok d ulangi ALONE. Ouh ya btw dr kb-kl pun mmng sendri juge. Kite ni dah la penakut haha.ade dengr ura ura big bos arahkan staff kl teman stay hotel tpi fara mcm x nk lah. Buat ape. Bukn rapat mne pun with staff kl. So fara harap semua ok ok je. Klo x ok i will seludup myfriend masuk hotel muehehe. Mintk admin kl tlong Temph hotel y katil queen terus hoho. To be save! Klo amik y single tibe2 tkut.. payah le pulk. Ko nk suruh orng y teman tu tido kt lantai . lol :p ouh ya my hotel with office branch kl 5-10 min je jln kaki.area kl sentral tu je.. Ngn tempat client 1/2 jam kowt..

Last bende y dinervouskan is jumpe client!! Da setahun fara deal ngn client ni tp ni br first time nk jumpe. Ouh ya ini adelah client y i olss baik gile ngn die tu.tp kn sebnarnya b4 fara, para para auditor da pergi jumpe client buat audit last month tp cerita y didengr dr kawn2 sngt tdak enak d telinga! Client GARANG gile! Eh garang n gile tu asing lah.huhu.. I know die garang, suara pun tinggi je sokmo( tp rupenya bru thu all this while klo engaged ngn die die buat loud speaker patutle berckp mcm orng jerit2. Sakit telinga fara haha mungkin slh stu sebb suara die tinggi!) tp part gile tu fara x thu belah mana. Sebabnya die time keje ye btul la serius tp setakt slepas peristiwa kne ugut ngn die tu , die ok ok je. Kalo we all engaged memng berckp x sah klo xmelencong ke bnde lain,gelak3 n so on.. Makenya kte y selama ni ckp x berlapik tibe tibe jadi tkut ble dngr story. Klo dulu admin pass call kte en ni cri fara dengn senng hti terima sek senng juge tp dlm htk ngucap. Ya Allah jngnla kne marah.. So ni bile g sane. Depn dpn.. Mcm mne nnti klo kne marah.*nangis* tp kn dlm pda tkut2 tu last week mase die call sempt ler i olss bgthu client "en. Sy sampai ofice en dlm kul 10 ya. Kul 10 tau pling awal.. Klo lmbt jngn la mrah"* suara mcm gagap2 pun ade. N ulng bnyk kli sebb die bantai gelak bile fara ckp gtu ..T___T pastu siap tnya

"ni knpe ckp mcm tu? Y takut sngt kne marah knpe?" "En. tu kan garang. Da mcm mcm citer sy dengr. Sy dah tkut .. So sy bgthu la awal2..so klo lewat en jngn la marah" (act. Dulu die pnh call fara tnya sal kje lah pastu sambil2 bebel mna para para auditor x sampai opis die lgi! Sy da kte pkul 9! Ni da nk kul 10 x sampai lgi.bla bla .. ) so sebb bnde ni lah juge fara bgthu die awal awal tpi fara x la kte sebb ni kt die.. Then he said " mna ade sy garang! Sy baik ! Jngn percaya ckp orang!!" me "Kalo 10 orng citer x kn la bnde tu tipu??" Reaction Client ?? " hoiii mne ade 10 orng!!"* jerit. Fara?? Gelak! "Memng bukn 10 itu contoh je" kisahnya y involve mase audit dulu ade la dlm 7 x smpai 10 pun. T___T then dsebkn cerita kegarangan ni jugk la even suara die mcm mosttt welcoming me *tiap kli call tnya bile nk dtng* fara mcm tkut2 jugk . mcm xnkkkk pergi haha..

So sekarang conclusinya i is nervous gile! Tkut naik flight tkut tdo hotel sorang tkut jumpe client & opkos tkut result tc x seperti first draft which fully done without complete information... Ermm..harap semuanya lancar. Amin... :) n harap juge sempt berjimba2 with bff! Rindu gile nk tngok wayang hoho :D