Thursday, February 26, 2015

Dear you..

Abang saya dah kahwin!! Sabtu lepas. Dan untuk kesekian kalinya awak xade. Just realise baik waktu sedih saat kedua dua arwah meninggal mahupun waktu gembira dsaat ade majlis2 meraikan awak x pernah ade.it fair right. Makenya x boleh la sy mengedik marah2 dengn say "awak x pernh ada waktu sy susah!!" sebabnya awk juga x pernah ada waktu sy meraikan berita gembira. Tapi xpe Allah ade sentiasa ade..

Tapi hati manusia mna pernah puas kalo x dapt nk luah segala rase dlm hati.Dengn Allah x perlu nk luah sebb DIA tahu semuanya dengn awak sy kne luah supaya awak faham.mudah dengn Allah tp enthlah knpa sy nk susahkn dri sendri reka sejuta satu ayat untuk awak faham .. :)

Lot of thing happen and i just realise dat thousand of stories dsimpn jauh dlm hati. Ada saat dmna nk sngt bercerita sampai mnngis2 smbil drive kereta. Dengn harapn awak dengar..

Ya saya thu masih bnyk kekurangan dlm dri. Ya saya thu Allah lmbatkan pertemuan dengn hrapan agar ble kite jumpa nnti kite da bersedia mental n fizikal  .. Hr hr fikir nk berubah ..tpi ape ertinya perubhan hnya kerana harap Allah hadirkn awak cepat2 kan? Saya nk berubah kerana Allah bkn awak...

Banyk awak bnyk y sy nk crite! Nk crite y bln ni n depan genap sethun n due thun arwah meninggal. Nk citer y kje sy x best! Kekadang rase mcm melangkah atas bara api..bombastic ayattt T___T  hnya krana nk awak faham y sy kje hr hr tp jiwa sy kosong.rase terpksa.bukn x bersyukur tapi  .. Sy nk mngadu y sy pnat drive pgi blik kje hri2.bile awak nk jd permanent driver sy?? :p & Sy nk citer hr ni sy bli bju bru.hr ni sy gayut ngn client itu ini suara die sedap eh haha..conclusinya y sedih mahupun gembira..

X thu sampai bile blh bertahan.but i keep telling my own self.klo mati itu pd waktu terdekat i dont mind klo x sempt jumpe tp klo masih ade sisa2 hari untuk dr .. Agaknya berapa lama lagi hrus menanti??..

I cannot pretend to look like dont care at all when i'm really care!! Seriously sy penat dan bosan. Menunggu dan terus mnunggu. X nk tunggu? Dah cube untuk berhnti menunggu tp enth knpe biar sejuta y datang xde stu pun y blh meredakah hati.. Mungkin juga krna mereka bukn awak... Yaa mereka bkn awak...

Ya Allah berikan petunjuk dan ketenangan hti di atas segala takdir y ditetapkan..aminn..

Tuesday, February 10, 2015

Perfect Relationship!

Sperti smua thu dn klo x thu just nk bgthu y my big boss was not so supportive.not a really good boss actuall
y..opsss.ble pikir bnde ni sellu buat dr patah semngt nk teruskan kerja tp disebalik ujian mndpt bos y x supportive ni I have to admit y Allah bgi kmi..sy..perfect relationship.what i mean with perfect phrase is since we know that orng atasan x supp so kite2 semua selalu bkerjasama siapkn stu2 bnde y susah atau x thu mcm mn nk solve..

Mcm fara sendri .. Sek sy la y pling senior for practice staff d tmpt kje! With 11 month exp working there..klo ikut busy mmng lah x kn tertolong tp seriously kasihan sngt tengok staff blur.kne marah.stress.monyok! Kompius.rase mcm dr sendri d saat first time msk kje je hehe so i try my best to help them.tp kdang rase dr x brgune juge bile lngsung x dpt tlong sesuatu itu ble ia sendri dluar batas kemahiran mhupun pengetahuan.

Klo ikut nk bhnti rase xde siapa pun y mhu terus bertahan which means sesiapun hr2 pikir nk nk nk bhnti..tp pikir kwan pikir client terus hasrat suci murni untuk cabut lari tertangguh..mcm sye..orng lain sy x pasti hehe

Even boss not supp tpi alhamdulillah we got perfect relatioship between staff.. waktu rehat kite semua rehat same2 9-10 orng smbil gosip2 d kdai mkn y tiap minggu pun berubh tmpt.kdng bkumpul stu tmpt ntuk pikir mcm mna nk settle problem.kdang mkn goreng pisang d meeting room rmai2 wktu keje.kdang tlong cover kengkawan y g solt or mkn dngn jwap phone call boss n kte g toilet..haha dan kdang smbil2 siyes wat kje sempt juga berbalas wasap d group y dibuat oleh admin. Bergelak ketawa.share lgu share lawak.discuss nk mkn kt mn.dan mcm mcm lgi ..Dan seharusnya each of us always jd pndgar pengkritik pemotivasi dan mcm2 lagi juga hnya demi mengUPkn blik mood staff2 y dah hilang melayang..

Dan untuk this perfect relationship.. fara mohon agar ia terus berkekalan..diberikan ketabahan dan moga2 kmi dpt y terbaik suatu hr nnti  .amin..