Monday, December 8, 2014

Teratai layu di Tasik Madu



Tak nak cakp ape2 cume nak quote korus die je. T___T! ok bye!! 

Sunday, December 7, 2014

Semuanya Overloads

Work overloads

rase lately ni keje bertimbun2 banyaknya.. siap satu datang 10. eh ke i yang jenis cuak semacam. due keje pun selalu terasa banyk. tapi kisahnya sebenarnya keje datang sekali gus. kalo xde xde langsung. maklumle auditor nye ramai tax nye sorang. i ni harap ehsan budak2 trainee je untuk tolong buat bahagian administrative. tp xbanyak mana pun la coz i dont believe people. haha . masalah betul. kadang heksited kasi dieorang keje tapi at the end i will re do it. kuang asam sangat ngan diri sendiri rasenya huhu so jln terbaik i buat sendiri je semua. scan upload renama susun file je kasi trainie. rase x adil sungguh kat dieorang. T___T

Malas overloads

kalo boleh sangat xnak balik lewat. yolah g keje tak nampak matahari. balik keje pun tak nampak matahari. itu maksudnya i tak nampak orang. hoii awak kat mana ea. x nampak T___T. tapi nak balik awal alahai.. MALAS DRIVE Y AMAT! eh wonder lor saya sekarang kat kl ke?? jalan tu asyik jem je. i kuar kul 6 plus pun sampai umah kul 7 plus or 8 kuar kul 5 lebih sampai le 7 plus jugak. tu pun kalo xbhenti solat magrib. kalo behenti makanya i sampai umah kul 8 juge. xde beza. ramai sangat ke y balik bercuti. eh sile cepat habis cuti boleh?? haha ok gurau je

Lucu overloads

kenape ade lelaki y terlalu baik ye? kenapa ada lelaki y langsung tak baik. Kenapa ada y boleh setia and kenapa ada yang tak boleh setia langsung! hoiii.. bosan pulak memikirnya. last week macam biase client kesayangan call. ceyhs kesayangan sangatt haha,.. cal pagi2 then tanya "eh mana tea saya? saya tak breakfast lagi macammana?" pening kejap. pakcik ni buang tabiat ape.. buat lawak pagi2 bute. petang pulk die call lagi sekali ckp doc lupe nak return. pastu macam biase la duk citer2 sikit. satu ayat y fara ingat and sampai sekarang rase nak ketawa je bile die kata kat fara "awak ni derhaka betul lah" ayat macam kasar kan tapi die tak sebut kasar pun sebb sambil gelak. y tak bleh blah macmmna die dapat idea nk ckp i derhaka. lucu. stress keje. tapi kalo ada sejuta client y sempoi macam ni nak berhenti pun sayang. haha..

Makan overloads

biase le hujung2 or awal bulan memang aura untuk jadi dinosour tu memang ada. makan je keje. semakin doktor suruh haku pantang semakin banyak pulak fara makan. kiki. GERAM. ubat y sepatutnya pergi amik 10 hb haritu sampai ke sudah fara tak g amik. nak g amik tapi kenang kene amik cuti then potong gaji. hurm ta alik wa kal je la haku kalo bacaan tak turun as expected. sian doktor tu penat ksi nasihat. hakulagi kesian mesti orang ingt DASAR DEGIL. tapi ape boleh buat.

eh ckp pasal makan overloads harini and esok la kowt. petang  nak g Hr Marketing. nak beli product y boleh buat kurus sekelip mate. pergggh perasantan. xdela just try2. kowtle sebelum majlis bulan 2 nanti boleh turun 100 kilo. hua hua. T___T

Oklah rase macam makcik2 sangt. x tahu ni tengah bercerita ke tengah nak membebel. so baik cau dulu. haha bye byeee!!

Wednesday, December 3, 2014

Separa sedar & kisah si ular T__T


Semalm tdo awal. KUL 10!! Ngantuk and penat y amat. nak jadi citer pagi tadi tertibe takde api aka electric kejap. i pun dengan suke hati nye mandi and pakai baju biase sambil bersorak dalam hati "YEAY XYAH G KEJE"* baju n tudung x gosok lagi. tapi tbe2 kul 7 electric ada. beberapa saat jugak la duk termenung depan almari pikir nak pakai bju kurung y mana. lepas siap gosok baju kurung pakai semua tengah gosok tudung tibe2 electric xde balik. make2 terkejar2 la gosok tudung *poyo2 macam eksited nak g keje la pastu ade pulak pastu xde pulak .. at the end terpaksa le pg keje sebb semua da gosok YEAY SUKE T___T

Nak jadi citer td mase bngun adik2 dok marah2 fara ckp"kamu ni tdo x khabar ape. bla bla" i dalam hati apehal ni kecoh2 marah orang pagi2 rupe rupenya semalam ade ular masuk rumh dekat bilik depan. y die kecoh2 kisahnya orang semua ribut2 nak halau ular fara boleh pulak mengigau*diekate mengigau tp i kate bukan* suruh tutup lampu! marah betul dieorang. hua hua. kisahnya fara rase bukan mengigau sebb fara kalo penat plus mengantuk yang amat then tdo ade y bukak lampu atau tak tutup lampu memang haku merengek2 la suruh tutup lampu. sedar tak sedar gtu. eh separa sedar le konon2 T___T

mana tahu ada ular masuk rumah kalo tahu i hold dulu igauan tu.. haha.. tertibe rase lucu y amat. kisahnya macam mana diri boleh tak terjaga langsung waktu semua dok kecoh2 .. haish konon penat sangt le tu T___T

apepun esok cuti yeay!!!!!!!!!!!!! cuti ni nak buat karipap and then kek marble susu.. yumy2. :)