YA ALLAH RINDUnyaa.. nak menulis!!!


kadang kadang kite terpaksa lepaskan sesuatu walau kite tak nak... sebab lepaskan tentulah bile mana kite tahu kite tak mampu penuhi apa y kite mahukan..

actually just finish melaawatttt tapak blog y dulu.. hee.. before i start blogging tentang my own life i terlebih dulu buka blog untuk menulis e-novel.. terlalu suke menulis dan berfantasi make terhasillah blog PELANGI CINTA AKU DAN DIA dan terhasilah novel ANDAI ITU TAKDIR CINTA!! yang menghasilkan pelbagai reaksi! ada y marah ada y frust ada y hapy.. ada y hentam2 i ada y nasihat ada yang suruh i belajar lagi .. macam2..kuat main feeling orang I ni haha... pembaca pun feeling jugak yaaa.. :P

entry2 tu semua i tulis mase diploma dulu.. masetu kan i stay kat putra..ada internet.. duduk berdua je pulak tu ngan akak.. waktu2 kebosanan i habiskan waktu buat apa y i suke which is menulis.. ni bile terbaca balik response rase YA ALLAH rindu sangt nak menulis.. tapi sekarang ni busy plus idea pun da xde.. menulis bukkannya reti mana punggg sebb tu kene hentam.. haha so mase pun xde .. cita2 nak jadi penulis hilang macam tu je. eh jap hilang?? no setiap hri i berfikir macam mana nk capai apa y i nak.. one of it macm mana nak menulis la..

kenape saya nak menulis? ada ketika kite terlalu inginkan sesuatu.. berharap bahagia selalu tapi dlm realiti kite x dapat nak capai.. realitinya cinta pertama x jadi cinta terakhir.. realitinya tak de lelaki sebaik ilham.. and realitinya bahagia tu cume halusinasi. dat y i wujudkan story ilham and ary. walau ramai marah sebb ckp terlalu agung cinta pertama ! marah sebab ckp zairil si cinta kedua lagi perfect! tp sebb i thu realiti x leh so i create y boleh. hehe.. pd orng lain mungkin ada peluang lagi tp saya opkos la tak.. orang tu da bertunang pungg huhu.. eh i tak kate pun die first love i . just nak kasi contoh y real je..

td bile baca2 n g kat dashbord baru i perasan y blog tu da diprivate rhupenyyyaaa patut le trafik tak naik,, lol.. i pun xingat kenapa n bile i private..kalo dulu dalam setahun tu walau tak hupdate tp ada y bace lagi..trafik still naik..

td i tak bace full entry pun tadi tapi bile bace komen2 ni rase macam2 !bagi y suke rase hapy bagi y kondem rase nak g kelas penulisan nak belajr cara menulis sebb nak jugak capai cita2 nak jadi novelis . ada y suke ada y tak suke .. berbaur perasaan kiki.. tapi still rase nak capai.. eh entahlah,huhu.. rase mustahill,, hdup ni singkat sngt i tak rase i sempt capai apa y i nak so tak apelah. allah know da best..

saje selit2 komen dulu2.. eh jangan ingt komen baik2 je ye.. kadang berdesing telinga dengar komen pedas2 haha tapi itulah dunia penulisan tak semua suke apa y kite nak n kite pun kadang tak faham ape y orang nak...nak nak newbie macam i ni..so que sera sera.. :D

eh btw i terjumpa one blog y copy crita ni publist kat blog die.. xde credit tapi story sejibik macam i punya.. cume takde ending mungkin sebb i da private blog tu kowt so die tak sempat copy huhu..tertanya n maca nak sentap jugk tadi.. tapi rase xde reader punss . n rase x bg negative effect kat i pun so biarlah.. :D











ok sentap dengan last komen haha.. btw u know what blog ni pun i suke tulis campur2 sebab pada saya itu slah satu cr untuk improve our english .. kite pun bukan buat bende formal so xde hal lahhhh.. :D

ouh ini saye copy paste komen y sy amik dekat blog y copy my story tu


but there no response from  that "PENULIS" hurm hurm  kadang rase nak negative thingking pun ader.. kadang rase biarlah so tak apelah kite tampal jelah.. kalo sipelaku die baca sile jelaskan y? kiki.. :D

Popular Posts