Last Day Cuti Cuti Malaysia at Al-Fateh house


Today is my last day 'CUTI CUTI MALAYSIA' at Al-Fateh house.. aaaa x nak balik! haha.. xnak balik bukan sebb nak duk umah ni tapi suke sngat ngan Putrajaya.. sebb for me tempat nya redup walaupun kesejukan x terasa. banyak tempt2 boleh jalan2 cuci mate! teheee susah nak explain.... i tak nak duduk kat kg tapi i nak duduk ngan family sebb i fobia takut untuk duduk sendiri. tapi family i duduk kat kg so conslusinya i kene duduk dekat kg.. gtuuu ayatnya..

xsemestinya duduk di Putra. mana mana pun boleh asal ia selamat (kekadang ada keinginn nk g duduk di melaka pulak.. dekat ngan A'famosa tapi ada umah ke kat situ n tenang ke? kiki atau kg y ada sawah padi) dan pemandangan best. kadang terfikir kenapa hidup xseperti y diimpikan. tapi selalu nasihat kat orang berbakul2 kalo jalan hidup as per what we wish takde liku2 tak gempak pulak so terimalah apa saja y ditakdirkan.. tapi compare to the others saya rase my life dah cukup perfect. hidup saya semua 50-50. separuh dr hidup tinggal di bandar and separuh hidup lagi tinggal di kg. tak kaya tapi tak juga miskin. sederhana. xpandai tapi xjuga bodoh atleast ada jugak Ijazah.. tak punya kereta honda jazz tapi En. Flx aka DCF ada. xperlu berpanas sebb en flx ada aircond. tak mampu tukar2 telefon selalu tapi alhamdulillah sy kenal ape itu wasap, twitter and blog. means kenal la apa itu telefon pintar .. android.. kiki..

ada orng y umur da bnyak tpi kete still xade. ade yang tak pernah kuar dr kg. sebab tu cikgu2 suke bawak budak2 g lawatan ke key ELL .. actually xde hebatnya ngan bndar compare to kg sebab semuanya same je ada jalan ada shopping complex walau tak banyak ada orang hensem cantik lembut jahat pondan eh. maksudnya semua same, cume kg takde disko kejahatan kurang tapi still masalah sosial ada di merata rata. ouh Allah for me semua sisi dalam hidup suka duka rasa dah lengkap..

cume tu lah hati ni kekadang emo.. esok da nak masuk keje. eh kalo masuk la. memng logiknya saya mintak cuti sampai ahad je tapi memule rancang untuk balik Kelantan esok (isnin) tapi tertibe mama kate nak balik malam ni after isyak. saya ok je cume takut esok penat so malas nak pegi keje.. lepas ni xde cuti dah so moh le kita take peluang dan alasan untuk tidak pergi kerja hihi

Ya Allah, lately ni banyak sangt berfikir. kalau berterusan berkeluh kesah tentang jalan hidup semuanya tak kemana,tahu diri kena bersyukur dengan apa y ada, tahu apa y diri dapat kadang orang xmerasa pun.. tahu y semuanya dah terbaik.. so y not kalo terima jalan hidup y ditakdirkan sebaiknya..

I think i know what i need to do right now.. cume perlu keyakinan dan keprcayaan bahawa semuanya akn tercapai semuanya akan ok semuanya baik baik sahaja.. setiap jalan dlm hidup sudah ditentukan cume corak dan ketingian liku2 kite kena pilh sendiri.. dan.. kalaupun semua da xade. Allah masih ade.. yups Allah masih , dan akan selalu ada.. ouh tertibe terasa berjaya memotivasikan diri balik dan tertiba rase sayang dan jatuh cinta pada diri sendiri lagi lagi dan lagi !! Thanks Allah! :D




Popular Posts