Sunday, October 12, 2014

Medical Check Up : Termengata Doktor Sendiri.. :-P

Assalamualaikum..

hari ni masuk office lewat .. g KKTM(Klinik Kesihatan Tanah Merah). buat routine medical checkup..My second home tu.. haha.. :P

kisahnya sampai kktm dalam pukul 7.50. die bukak pukul 8 but guest what? Saya dapat no 34! 34? 34??? walhal klinik x bukk pun lagi.. apekah?? apekah rajin bebenar mereka ni datang awal2.. saya kene la datang awal sebb nak g keje pulak T____T .


udah le gitu.. dekat setengah jam jugak tak dipanggil2..y kite ni puas main POU dah..toleh kiri toleh kanan. dalam hati cakap "5 min lagi name tak dipnggil aku masuk dalam mengamuk" T__T * acah je. tapi nak la tanya orng lain no lg tinggi dr sy da panggil saya takpun .. tahu la sy paling mude haha.. * selalu rase inferior bile g kktm kisahnya semua y kat situ makcik2 pakcik2 atuk nenek sebb tu ada je muke2 pandang like "ko sakit ape dik pagi2 bute da dtng klinik..muke ceria je" T__T 

tapi klinik tu selamat sebb saya syok main POU lupe 5 min da lepas bile name dipanggil.. sebelumtu nak story sambil2 tungu tibe2 nampak sorang mamat ni.. macam budget hensem je.. haha.. tapi memng la die berpakaian kemas.. tapi fara kan mood tengah down tunggu lame..rase annoying pulak bile die lalu depan kite.. pastu terbehenti n buat action like "alamak lupe nk kunci kete pulak Tot Tot" terus hati cakap " sape mamat ni? parking betul2 depan hospital! macam good2 je"

dan kebetulan sama2 saling terpandang. Fara buat muke slumber je! xde masa nak senyum... then bile name dipanggil. g kat misi dulu cek itu ini then tunggu untuk jumpa doc pulk.. tertibe ternampak mamat tu dalam "BILIK PEGAWAI PERUBATAN NO.2" dlm mase y same nampak nurse2 duduk bersila atas lantai . hti terus cakap "ape die buat dalam bilik tu? knpe nurse bersile.. kenape itu kenape ini.."

tertibe name dipanggil n nurse suruh masuk bilik no 2 "adik pergi jumpa doc y sana tu ya" sambil tunjuk abang tu *eh terpanggil abng pulak :P* terus macam "WHAT THEEEE.. inikan lelaki y aku buat muke sombong nanti.. isyh.. malunyeee" then duduk depan die borak2 buat checkup..ketawa2 eh baikje die rupenya.. haha saya je y tak puas hati tadi seebab entah! saje nak annoying2 . seba die baik so mengadu la..

" kenapa saya asyik sakit kepala je.. ubat tu memng kasi sakit kepla ke"
"biaselah kalo awak makn ada la pening sikit"
Muke berkerut "masalahnya pening banyak. selalu dalm kul 3selalu sakit.. balik keje memng tido je lah saya."*memng sebulan lebih ni fara selalu sakit kepala y teramat
"ye ke.. takpe awak continue mkn ubat ni nnti sy bekalkan panadol sekali.."
"ouh kalo sakit kepala sy boleh makan panadol lah"
" a, ah. tapi rase da ok dah ni,, xde apa2 dah cume awak makan dulu nnti bulan 1 kite test darah"*sambil ckp ngan nurse suruh buat itu ini
"ouh ok ok"
"tapi jangan datang sini.. kite da pindah tempat baru.. tahu CIMB"
"mane tuu.. ntah"
"tahu IPHOME" 
"hee ntah lah.. takpe sy tanya orng lain nnti"

Doc pun dok sebut2 lagi name tempt y mungkin fara tahu ! y ni lucu haha.. terus ckp "kalo muda osman tahu la. lain sy tak tahu" "haa dekat dah tu. depan die" bla2 borak.. sambil tu tpikir SUNGGUH TAK LEH BLAH PERANGAI FARA KAN. haha Tdi bkn main kerut2 dahi tak puas hati ngan mamat tu tapi bile thu die my doc and duk depn die jd peramah pulak T__T.. sambil hati ckp "ckp hensem jugak doc ni.." haha..

then amik ubat amik surat segala g office.. before kuar KKTM sempat tengok kete Vios depn kktm tu WVR 45X .. sambil tu tengok name die kat surat y die kasi..



.. ouh DR HAZIMAN namanya..  x sabar nak jumpa balik next year.. kiki.. :P

so inilah hsilnya for my 2nd medical checkup.. ape2lah! kalo rajin makan kalo x.. bye2 ubat.. T__T