Sunday, October 12, 2014

Medical Check Up : Termengata Doktor Sendiri.. :-P

Assalamualaikum..

hari ni masuk office lewat .. g KKTM(Klinik Kesihatan Tanah Merah). buat routine medical checkup..My second home tu.. haha.. :P

kisahnya sampai kktm dalam pukul 7.50. die bukak pukul 8 but guest what? Saya dapat no 34! 34? 34??? walhal klinik x bukk pun lagi.. apekah?? apekah rajin bebenar mereka ni datang awal2.. saya kene la datang awal sebb nak g keje pulak T____T .


udah le gitu.. dekat setengah jam jugak tak dipanggil2..y kite ni puas main POU dah..toleh kiri toleh kanan. dalam hati cakap "5 min lagi name tak dipnggil aku masuk dalam mengamuk" T__T * acah je. tapi nak la tanya orng lain no lg tinggi dr sy da panggil saya takpun .. tahu la sy paling mude haha.. * selalu rase inferior bile g kktm kisahnya semua y kat situ makcik2 pakcik2 atuk nenek sebb tu ada je muke2 pandang like "ko sakit ape dik pagi2 bute da dtng klinik..muke ceria je" T__T 

tapi klinik tu selamat sebb saya syok main POU lupe 5 min da lepas bile name dipanggil.. sebelumtu nak story sambil2 tungu tibe2 nampak sorang mamat ni.. macam budget hensem je.. haha.. tapi memng la die berpakaian kemas.. tapi fara kan mood tengah down tunggu lame..rase annoying pulak bile die lalu depan kite.. pastu terbehenti n buat action like "alamak lupe nk kunci kete pulak Tot Tot" terus hati cakap " sape mamat ni? parking betul2 depan hospital! macam good2 je"

dan kebetulan sama2 saling terpandang. Fara buat muke slumber je! xde masa nak senyum... then bile name dipanggil. g kat misi dulu cek itu ini then tunggu untuk jumpa doc pulk.. tertibe ternampak mamat tu dalam "BILIK PEGAWAI PERUBATAN NO.2" dlm mase y same nampak nurse2 duduk bersila atas lantai . hti terus cakap "ape die buat dalam bilik tu? knpe nurse bersile.. kenape itu kenape ini.."

tertibe name dipanggil n nurse suruh masuk bilik no 2 "adik pergi jumpa doc y sana tu ya" sambil tunjuk abang tu *eh terpanggil abng pulak :P* terus macam "WHAT THEEEE.. inikan lelaki y aku buat muke sombong nanti.. isyh.. malunyeee" then duduk depan die borak2 buat checkup..ketawa2 eh baikje die rupenya.. haha saya je y tak puas hati tadi seebab entah! saje nak annoying2 . seba die baik so mengadu la..

" kenapa saya asyik sakit kepala je.. ubat tu memng kasi sakit kepla ke"
"biaselah kalo awak makn ada la pening sikit"
Muke berkerut "masalahnya pening banyak. selalu dalm kul 3selalu sakit.. balik keje memng tido je lah saya."*memng sebulan lebih ni fara selalu sakit kepala y teramat
"ye ke.. takpe awak continue mkn ubat ni nnti sy bekalkan panadol sekali.."
"ouh kalo sakit kepala sy boleh makan panadol lah"
" a, ah. tapi rase da ok dah ni,, xde apa2 dah cume awak makan dulu nnti bulan 1 kite test darah"*sambil ckp ngan nurse suruh buat itu ini
"ouh ok ok"
"tapi jangan datang sini.. kite da pindah tempat baru.. tahu CIMB"
"mane tuu.. ntah"
"tahu IPHOME" 
"hee ntah lah.. takpe sy tanya orng lain nnti"

Doc pun dok sebut2 lagi name tempt y mungkin fara tahu ! y ni lucu haha.. terus ckp "kalo muda osman tahu la. lain sy tak tahu" "haa dekat dah tu. depan die" bla2 borak.. sambil tu tpikir SUNGGUH TAK LEH BLAH PERANGAI FARA KAN. haha Tdi bkn main kerut2 dahi tak puas hati ngan mamat tu tapi bile thu die my doc and duk depn die jd peramah pulak T__T.. sambil hati ckp "ckp hensem jugak doc ni.." haha..

then amik ubat amik surat segala g office.. before kuar KKTM sempat tengok kete Vios depn kktm tu WVR 45X .. sambil tu tengok name die kat surat y die kasi..



.. ouh DR HAZIMAN namanya..  x sabar nak jumpa balik next year.. kiki.. :P

so inilah hsilnya for my 2nd medical checkup.. ape2lah! kalo rajin makan kalo x.. bye2 ubat.. T__T



Saturday, October 11, 2014

Diary Kerjaya : Rehat tapi x rehat pun.. T____T


Assalamualaikum..

AS usual lah curi2 mase waktu rehat gune internet office untuk update blog.. hehe..


seriously rindu nak berblog.. last week fara cuti lame 5 hari cuti raye 1 hari g keje kemuadian tertibe rase macam demam kure2.. so sambung cuti 1 hari + 2 = 8 hari cuti* da macam cuti kahwin je *SIGH* siap gosok baju untuk dipakai terus sangkut tepi katil then sambung baring.. kesudahannya baju tu ronyok balik . next week kalo nak gune kene gosok balik! inilh dia kalo da anak dara pemalas T___T. * walhal kalo fara amik hanger sangkut dah jimat bil eletrik distu lol!

ouh ya btw td ckp pasal cuti2 lame x tahu nak buat ape so gatal tngan tengok entry lame2.. tibe tibe rase annoying ngan diri sendiri..haha  mana taknya.. aku jadi KUH, I jadi AIIII.. sape ntah y ajar.. lepas bace gelak2 sendiri.. macam orng gile hehe..

kisahnya rehat tapi macam tak rehat.. sedar tak sedar dah 6 bulan keje.. tapi for the first three month je kowt kuar rehat.. last month kalo x silap x kuar rehat langsung.. ouh jangn sangka sy rajin bekerja.. walau tak update blog tapi hari2 pun berblogging cume tak tinggal jejak je.. so mase terluang kalo x berblogging main twit2 kalo tak,  main fb! eh dulu la sebb sekarang da xde fb! aman hidup xde gangguan.. kiki.. padahal dri sendiri y tak menahan asyik stalker kekash lame so terpaksa la DEACTIVATE FB tak nak kasi jiwa sedih .. konon! ceyh xde maknanya.. mane ada kekasih lame .. tipu je..

oklah tertibe rase penat..sebab menaip entry ngan laju.. haha.. kisahnya my big boss ada kat kb(my office ) for the whole week katenya.. aduhai.. fara dahlah merancang nak masuk lambat esok coz ada appointment with doc tibe2 die ade so harus lah kene mintak izin awal2.. kisahnya before this kalo ada app with doc atau any event (terbangun lmbt ke)  y memaksa sy masuk keje lewat saya main masuk lambt je.. x ckp ape2.. buat muke slumber.. sebb boss jarang ada.. die selalu kat branch kl je (saya keje branch kb) so siapa berani marah kan.. kiki..

tapi x apelah.. aci redah je! n untung juga boleh la saya lebih fokus pd keje .. lalalala...konon!! :P