Sunday, May 12, 2013

Just a little story 4 this moment...


Assalamualaikum ..

Hei lamenya tak hupdate blog.. missing my blog already.. btw akibat lame tak menaip jugak.. bile menaip ni i just feel like kelajuan mentyping using keyboard ni pun dah menurun.. btw disaat dan ketika ini sedang duduk sendiri kat my sister house Putrajaya.. esok bru balik rumah sewa sendiri kat damansara. sedar tak sedar dah 3 bulan i menjalani hidup sebagai seorang pekerja aka INTERNSHIP..

best ? x best? no komen! tapi satu yang pasti internsip di sini aka jauh dari family adalah satu kerugian dan satu pilihan yang teramatttt dikesali.. because lot of thing happen to my family and myself also but then bacause me jauh dari family ... everthing seem double worse..

bukan la cakap tak nak terima ketentuan ilahi atas pilihan yang dibuat sendiri but sometimes i always keep blaming my self y i choose to be here.. meninggalkan mama n abah with adik berdua je kat sana make me feel lot of terible.. sian mama sebab semua kene manage sendiri.. kesian adik2 sebab xde orang nak bergaduh ngan mereka.. dan macam2 lagi..

worst part ofkos la kesian to my self sebab sampai sekarang still feel menyesal menyesal menyesal.. menyesal sebab I tak dapat tengok arwah nenek I buat kali terakhir.. last time i check die sihat je.. so x pernah terlintas dalam kepala yang die akan pergi tinggalkan kami semua.. bende yang paling buat i menyesal lagi lagi dan lagi bile sedar yang before this.. even i still at my kampung i memng jarang lwat die.. walhal rumah i ngan nenek just 3 km..  last i bercakap ngan die adalah bulan 12 tahun lepas.. tu pun die datang rumah mama tengok my anak sedara y baru lahir tu.. so bile agaknya i pegi umah nenek n bercakap ngan die secara girangnya??? masuk bulan ni kire hampir 2 bulan la nenek pergi.. mase terima berita i memang 100% takpercaya.. menangis.. sampai suara pun hilang.. but then mase voting hari tu I balik.. dan sempat pg kubur arwah nenek.. dat time yaa I know.. my nenek memng dah xade.. Alfatihah...

2nd thing is hari ni hr ibu.. terfikir sekejap.. last year i bought my parent kek?? last2 year pun pasti ada kek from the others.. this year? hanya adik2 y kecil je ada kat rumah .. so how? semalam i call my mum n just dpt thu y my bro (20th) ada balik.. so bile dpt thu die pg kedai i cepat2 pg bank masukkan duit suruh die beli kek.. memng kek tak penting but i just want my parent know that i`m really love him and seriously i`m feel regret coz banyak bende yang terjadi kat rumah tapi I xade.. yaa saye mungkin tak dapat kurangkn beban atau tolong mama n abah walau duduk bersama mereka but at least i know I can do something... even just a little one..

just to add mase balik cuti hari tu i just got a big big present *i`m consider it as a present* from my parent.. that is new car and necklace.. about the car.. sometimes feel like adakah ini satu mimpi? coz I`m not yet officially 23th but then i`m already have my own car.. the new one *b4 this i also got car but the little and old one. so untuk itu thanks mama n abah! moga2 rezeki sye murah selalu so dat i boleh settle monthly payment tanpa menyusahkan mereka even i just need to pay only half *sharing with mama n maybe my bro? dont know yet..

2nd thing is about necklace.. I walaupun x kasar but diakui bukan juga jenis lembut2.. satu2 perhiasan y i suka pakai hanya gelang perak.. tu pun due2 mama y bgi.. necklace tak minat coz 4 me tooo ladies plus tergantung2 kat leher rase x best la pulak.. tapi bile da dewasa.. teringin sangat nak pakai.. nak feel more perempuan kononnya.. so selalu berangan nak beli bile my besday nanti.. as a present for my own self ! bile dipikir rase kesian diri sendiri.. orang lain pakwe yang belikan kite kene beli sendiri.. haha.. but then last week i got that from my mum.. so itu lah satunyaa2 rantai Y I ada..(2 actually but the other one which given by nenek belah abah i dah bg pd  mama*kire exchange la) so encik bf takpayah la susah2 beli necklace untuk i sebab I hanya akan pakai y ini sampai bile2.. :P buat apa banyak2 membazir.. :D yang lebih penting sekali actuali rantai ni  asalnya loket rantai  arwah nenek yang mama leburkan untuk dibuat necklace. so ada sentimental value kat situ.. ;p

secara coclusinya sejak duduk jauh dari family banyak dugaan dn juga kebahagian y i dapat..kereta rosak , sesat sorang, kelaparan, sakit, demam,duit xde, sepi, sunyi, bosan n banyak lg.. tapi untuk dugaan tu.. alhamdulillah dan in syaa Allah akan jadi penguat buat saye yang berada jauh di perantauan.. dan untuk hadiah y tak ternilai itu.. thanks Allah, thanks mama n thanks abah..

Insyaalah dengan izin Allah tiga bulan lgi hidup saya akan kembali normal.. X sabarnya nak pindah duduk ngan family balik! !!!! so then lets couting da dayssss.. :D