Hati complicated, jiwa complicated, lelaki complicated semua pun COMPLICATED!!!

dulu i just heard somebody said!  "orang yang takder prinsip  die umpama orang yang tiada hala tuju dalam kehidupan! orang yang takder hala tuju dalam kehidupan itu ertinya mereka akan gagal! " yeah! it just about, law rules, and whatsoeverlah y mana kau kene praktik and hold dalam your life untuk memastikan kau bahagia.. and i sebagai manusia y kekadang selalu mengadap depan cermin(erh bkn tilik muke yerk) and tanya diri sndiri apa y aku mahukan dalam my life opkos la akan dengan segeranya always clear the vision and hold the prinsip in life! erh kekononnya nak bahagia la kan! 

tapi tapi appearantly langit tak selalunya cerah (hehe .. zana I tertiru ayat U.. haha).. sometimes apa y kite pegang and percaya bukanlah sesuatu yang benar telus jitu and MEMBAHAGIAKAN.. and as for me my prinsip is always all about the world of study.. sosial life and opkos the relationship.. orang kate study lah 24/7 to get super boom punyer result.. tapi percayalah.. kalo u buat gitu .. automatic time jejak kaki je ke dewan exam.. mata da lemau( my exp. masuk dewan exam x sampai 10 min tertido sebab mlm tu stay up! sampai kene ketuk meje oleh sir BANGUN BANGUN! huhu.. malunyaaa.. :P) tangan da tak mampu nak menulis coz bfore that kuat sangat menulis note and nk parah lagi otak langsung blur! ---->tp2 honeslt dalam banyak2 prinsip i think the study tak lah bg GREAT IMPACT sangat kan! compared to da relationship and social life!

and that is! a long time ago i just hold a prinsip 'terimalah lelaki y approach u at the fisrt place to be her future!"*atau dalam bahasa lain mule2 kenal lagi die dah approach u untuk dijadikan isteri.. insyallah cause lelaki y sebegitu mereka ada matlamat.. u pun akan rase lebih selamat and kebarangkalian untuk hati dilukai adalah sangat tipis.. yer lah nakputus2 RELAtionship pun takder la coz u ngan die bukannya sedang nak bercintacinta just like the others tapi matlamat dah jelas.. Future wife! alah senang kata nak cakap kite boleh rase mcm orang tu sayanngggggggggg gile la kat kite kan.. so kite pun ala2 bahagia duniaakhirat la kan! kononnya la..

i just hold this prinsip sejak dari pada i mule mengenal erti PRINSIP membawa KEBAHAGIAN.. about 4, 5 years.. and for taht reason.. memang tak la kau jumpe kan. umur baru setahun jagung.. ingat ader ke orang yang nak lamar kau! diorang pun mude remaja lagi kan.. enjoys pun tak habis! nak amik kau jadi wife.. puff la haha.. but itu previous story.. oun in add harusla kite manusia pun sentiasa berdoa moga apa y diinginkan(prinsip) jadi kenyatan.. long time past.. and sekonyong2nya datang lah lelaki2 yang seiringdengan our keinginan.. prinsip.. tapi soalnya apakah prinsip y kau pegang tu betul?? apakah saat2 tu tibe ia akan membahagiakan.. apakah apakah apakah?? hurm.. that the complicated of da prinsip..

as for me.. when it comes to me! it just HANCUS HANCUS HANCUS!*tertibe mengamuk conclusinya i malas nak citer!*complicated i cume nak cakap.. kau ! you did not even know me! dont try to hold something yang u did not even know the "value" of the things! dont dare to challenge yourself and don`t ever dare to ruin my life!  its not about the "kerje apa" "gaji berapa" "layak ke tak" it`s all about heart! stop chase on me! and stop talk about my family.. my activity and my life.. 








Popular Posts