Monday, June 25, 2012

YEay !! DA Cuti Da Grad! (T_____T)

.
at last hari ni detik 9.45PM .. melangkah keluar dari D102 secara rasminya I`m GRAD!!! erh erh over la pulak grad bagai.. it just tamat sudah my kuliah as part 5 accounting student! feeling kuar kelas after test tuh macam feeling da lepas final.. walhal final dua hari lagi (___!)


ermm due hari lagi! hebat kan kami! for da final we just have 2 days for study! first paper, paper law lak tuh! kalau ikutkan 3 hari lepas da cuti tapi biaselah DUNIA.. huhu..*kecewa gile! so dat is baru ni i dapat cuti y sebenar2 nya.. so then after this insyaallah kalau takder aral we will continue part 6 at Kampus KB pulak (now kampus machang) .. mase balik dari kampus tadi terase seolah2 bakal rindu ngan uitm coz kampus KB suasana die tak macam uitm sebenar2.. it just one building with a lot of room i guest.. tepijalan .. yang pasti2nya takder tempat ko nak melepak2 jerit! (---!)  BORED T____T

ape pun! skang nak fokus pada final..

28/06(khamis) - Law paper
01/06(Ahad) - Maf paper
04/06(Rabu)  - Ibm Paper
07/06(sabtu) - Tax Paper
10/06(Selasa) - Far Paper
13/06(jumaat) - Ais Paper
******************************

semuanya selang due hari je.. sempat ke nak study semua ya?? Ya ALLAH lapangkanlah hati.. luaskan pemahaman.. terangi jiwa..  moga moga kami dapat membuat yang terbaik! awak awak awak!!! pray for me da best .. and to my friends i wish you all da best!! :)

BEGINILAH CARANYA!! SWEET GILE :) 


Friday, June 15, 2012

DeHearty .. Will U HolD me For FOREVER???

-
kate lelaki itu :
saya dah kahwin setahun dan dkurniakan seorang cahaya mate..umur dua bulan.. tapi tapi saya dah terjatuh cinta ngan seorang perempuan ni .. dia non muslim.. Kami dah berhubung selama 6bulan!!!! 

kate Hati Fara :
Bodoh ! kau memang bodoh! huhu..sory la terEMO *baru kahwin setahun.. dah curang selama 6 bulan! gile!wife ngah carry anak die.. die tak sampai setahun dah curang so sadis kan..T___T.. sedihnya .. sampai terasa gugur jantung bile dengar! HOW DARE YOU GUYS! :(


Dear HEARTY .. will you 'HOLD' me forever??? kekadanghati tertanya siapa pemilik hati yang sebenarnya.. apakah ia ada dihadapan. belakang. tepi.. atas bawah?? err cam mana kondisinya tu?? huhu.. it should be ditepi.. bergerak seiring dengan langkah kite.. maybe didepan .. untuk membimbing kite atau mungkin dibelakang untuk memberi sokongan supaya diri tak 'Jatuh'..

kekadang hati tertanya bila pemilik hati yang sebenarnya akan muncul.. apakah melalui rasa*bercinta atau melalui pandangan orang ketiga. as from what i`m concern everbody keep saying.. "hei kau suka orang tu kan? hei kau ngan die sesuai lah! hei die suke kat kau lah! hei i suka kat U lah! i sayang U! Betul! and bla bla bla.." everybody *and herownselfkeep jump on conclusion.. katenya kite suke kat A walhal die tak tahu  kite suka kat B.. si C pay an attention to yourself walhal kite nak seek attention dari si D.. kekadang dapat berita dr si E.. hakikatnya kite parah merindui si F.. realitinya jugak kiteterpaksa menerima si G dalam life lantaran si dia H takder dalam our life.. tapi kekadang korang terpikir tak dalam pada kite berharap pada si I hati mula terusik dengan kehadiran J.. so for da conclusi siapa pemilik hati yang sebenarnya.. kekadang jujur bile tengok orang2 y mengusik hati kite, hati pasti tertanya WHY NOT HIM?? *the question also keep puzzle on my mind.. tapi hati cepat2 jawab.. bahagia kami berbeza.. die akan jumpa kebahagian dia dan insyaallah i will also find my own BAHAGIA.. amin... 


pengakhirannya..macam mana kite nak tahu.. K terbaik buat kite.. maybe L maybe M.. or maybe end up with Z! and bile hati menyakini die terbaik buat kite apa mampu hati kita 'DIHOLD' buatselama2 lamanya..sumpah fara  takpaham kenapa orang bercinta leh putus and gaduh2..kate sayang..huahua.. mungkin kerana tak pernah mengalami.. and takpe terima kasih jerk! tak nak rase pun.. 

ok ok STOPPP! DAH HABIS! jiwang sikit memalam bute ni.. tak sedar diri yang PROJECT GROUP/ SHOOTING/PRESENTATION/TEST/ QUIZ sedang berebut2 nak ajak main! hua2.. lebih parah next week I final! pray da best for me !! :D


conclusinya.. nak cakap! lelaki! once you hold somebody heart make sure kuncinya dibuang kelaut..moga2 rase cinta tu tak mengalir keluar.. dan bahagia akan kekal selama2 Nya.. amin... :))

THANkS FoR ReaDInGs!!

.
p/s: one find days you will find me right and hold me for forever?? i guest and I believe.. :)

Friday, June 8, 2012

NAK AISkrim NAk AiSKrim! :(

.

bile Time shopping tangan eager nak pegang Aiskem sambil shopping2 cuci mate.
bile ngah tunggu kengkawan nak hangout.. bende y dicari Aiskem 
bila habis Final Exam.. mesti nak sambut Ngan Makan Aiskem
Sementara nak Tunggu Train Balik Putrajaya. bile G TEscO AMpang  Mesti bli Aiskem
Bile Bosan Mesti g cari aisKEM
Kalo g AlAManDA pun Mesti cr AisKEM
G Times Square Pun cari AISkim 
Semuanya Aiskim 
hakikatnya.. kenyataannya..

bile sedih bende pertama yang dicari adalah Aiskrim
dan Bile Gembira bende y dicari Juga Aiskerim 


dan sekarang! hati ... nak kate sedih tak pulak "banjir"  .. nak kate happy gile2 pun tak jugak.. sebab lately banyak problem.. mane kepala kusut nak siapkan asigment.. mana nak study sebab final Exam next two week plus dengan kelas ganti.. test2 and kuiz2.. huhu.. 

tapi2 .. nak kate tak sedih tak kecewa nafsu makan melonjak2 naik! erh i spesies kalo hati gelisah tension mule la nak makan je kerje.. kalo da kenyang pun still sumbat jugak makanan dalam mulut! huhu.. dan lately ni memang ketara gile2 nafsu makan da macam dinasour! makan makan n terus makan.. n betul lah tuh kowt .. i ngah Kecewa *tapi tak perasan diri tu berada dalam situasi tingtong sebab air mate tak kuar pun..  gile2 sebab berat i da naik 2. 7 Kg.. hua2.. asyik mkn je kan..SADIS!! 

so mungkin kerana itu jugak sekarang hati .. hati eager gile nak makan aiskim.. takder ke orang y baik hati nak bg aiskim kat i .. huhu.. tak nak aiskim cikai2.. nak aiskim Mc D yang bile makan boleh buat kite pejam mata Khayal! huahua.. NAK AISKIM NAK AISKIM!!! nak AISKIM MC`D!!! nak nak! tapi2 kat sini ..Tanah Merah , N Machang xde mc`D.... :(
.

 Kucing jahat! OVER! Huhu! 

p/s: mengapa ... 

THanKS FoR ReaDinGS!



Hati complicated, jiwa complicated, lelaki complicated semua pun COMPLICATED!!!

dulu i just heard somebody said!  "orang yang takder prinsip  die umpama orang yang tiada hala tuju dalam kehidupan! orang yang takder hala tuju dalam kehidupan itu ertinya mereka akan gagal! " yeah! it just about, law rules, and whatsoeverlah y mana kau kene praktik and hold dalam your life untuk memastikan kau bahagia.. and i sebagai manusia y kekadang selalu mengadap depan cermin(erh bkn tilik muke yerk) and tanya diri sndiri apa y aku mahukan dalam my life opkos la akan dengan segeranya always clear the vision and hold the prinsip in life! erh kekononnya nak bahagia la kan! 

tapi tapi appearantly langit tak selalunya cerah (hehe .. zana I tertiru ayat U.. haha).. sometimes apa y kite pegang and percaya bukanlah sesuatu yang benar telus jitu and MEMBAHAGIAKAN.. and as for me my prinsip is always all about the world of study.. sosial life and opkos the relationship.. orang kate study lah 24/7 to get super boom punyer result.. tapi percayalah.. kalo u buat gitu .. automatic time jejak kaki je ke dewan exam.. mata da lemau( my exp. masuk dewan exam x sampai 10 min tertido sebab mlm tu stay up! sampai kene ketuk meje oleh sir BANGUN BANGUN! huhu.. malunyaaa.. :P) tangan da tak mampu nak menulis coz bfore that kuat sangat menulis note and nk parah lagi otak langsung blur! ---->tp2 honeslt dalam banyak2 prinsip i think the study tak lah bg GREAT IMPACT sangat kan! compared to da relationship and social life!

and that is! a long time ago i just hold a prinsip 'terimalah lelaki y approach u at the fisrt place to be her future!"*atau dalam bahasa lain mule2 kenal lagi die dah approach u untuk dijadikan isteri.. insyallah cause lelaki y sebegitu mereka ada matlamat.. u pun akan rase lebih selamat and kebarangkalian untuk hati dilukai adalah sangat tipis.. yer lah nakputus2 RELAtionship pun takder la coz u ngan die bukannya sedang nak bercintacinta just like the others tapi matlamat dah jelas.. Future wife! alah senang kata nak cakap kite boleh rase mcm orang tu sayanngggggggggg gile la kat kite kan.. so kite pun ala2 bahagia duniaakhirat la kan! kononnya la..

i just hold this prinsip sejak dari pada i mule mengenal erti PRINSIP membawa KEBAHAGIAN.. about 4, 5 years.. and for taht reason.. memang tak la kau jumpe kan. umur baru setahun jagung.. ingat ader ke orang yang nak lamar kau! diorang pun mude remaja lagi kan.. enjoys pun tak habis! nak amik kau jadi wife.. puff la haha.. but itu previous story.. oun in add harusla kite manusia pun sentiasa berdoa moga apa y diinginkan(prinsip) jadi kenyatan.. long time past.. and sekonyong2nya datang lah lelaki2 yang seiringdengan our keinginan.. prinsip.. tapi soalnya apakah prinsip y kau pegang tu betul?? apakah saat2 tu tibe ia akan membahagiakan.. apakah apakah apakah?? hurm.. that the complicated of da prinsip..

as for me.. when it comes to me! it just HANCUS HANCUS HANCUS!*tertibe mengamuk conclusinya i malas nak citer!*complicated i cume nak cakap.. kau ! you did not even know me! dont try to hold something yang u did not even know the "value" of the things! dont dare to challenge yourself and don`t ever dare to ruin my life!  its not about the "kerje apa" "gaji berapa" "layak ke tak" it`s all about heart! stop chase on me! and stop talk about my family.. my activity and my life..