Why you Keep Hurting me? Y y y??

.
setip kali terluke hati mesti tertanya? kenape kenape n kenape? soalan tu akan berulang dan terus berulang .. walau berjuta variasi jawapan y kau bagi sekalipun it still takkan dapat meredakan hati engkau yng before this keep babyling 
kenape kau sakitkan hati aku?
kenapa aku y disakitkan?
kenape itu kenape ini??
guys/girl stop asking to yourself kerana kau takkan dapat jawapan.. dalam hidup ni satu2nya benda yang kau dapat control hanyalah hati kau*walau selalunya ia adalah uncontrol!  not the other .. not your friend not your enemy.. and the outsider people.. hati kau kau punya hati die die yang punya..so amsing2 punya hak untuk terus menyakitkan dan yang menerima rasa sakit tu akan terus disakitkan hatinya..
persoalannya sekarang..

*curi my 'uncle' punya pict kat fb die.. hua2.. uncle la sangat kan.. mekasih :P

persoalannya sekarang dont as why people keep hurting you but ask yourself y are u allowing it to happen? semut diseberang jalan nampak gajah didepan mate x nampak! heh betul ke ayat ni? ok gitu la lebih kurang.. dari ko dok babyling mencari sebab kenapa hati kau disakiti.. erh jap one thing kau kene ingat dalam dunia even orang y paling kau sayang sekalipun boleh melukakan hati kau apetah lagi orang y xde ape2.. kawan, keluarga..eh semua la..

so inorder to avoid dari hati dilukai just AVOID
avoid.. to believe the others 100% .. atleast bile kepercayaan kau dikhianati kau x lah rase luke sangat sebab rase SUSPICIOUS tu da ada dalam diri..
avoid .. to think dat everybody perfect.. perfect y emberi makna mereka takkan melukai hati sesiapa.. ouh tdak.. hakikatnya semakin perfect seseorang tus emakin kuat rase hati die untuk menyelar keunperfectan orang lain ..:P
Avoid think dat will make you suffer.. bercinta, main kayu tiga, putus cinta , borus*habis duit t hidup tak mewah.. haha  semua tu akan menghancurlumatkan hati kau kan.. so avoid it..
in case thing happen.. avoid from be close with things y boleh melukakan kau.. profile fb somebody, gambar, kengkawan die, tempat2 n kate2 janji manis cam madu tuh! LUPEKAN! kalo in case orang y pernah n bakal melukakan hati tu ada berhampiran avoid from berhubung dengan mereka *erh tapi jangan putuskan persaudaraan kerana ALLAH murka pada orang y memutuskan persaudaraan.. cukup sekadar tidak menjadi terlalu dekat.. whatever it is kalian still pernah mengenali... sesekali jumpe senyum tu ok lah tu..

Orang ckp seseorang y hatinya dilukai jiwanya akan menjadi tersangat rapuh tapi ada juga yang kate seseorang y hatinya dilukai egonya akan semakin tinggi. tapi for me..katelah ape pun..satu yang pasti dalam hidup ni untuk servive dan memastikan hati sentiasa berbahgia kite kene bertindak sedikit kejam! terover action on something.. terover menangisi pada sesuatu.. terover ragu .. terlalu berhati2 dalam meniti kehidupan .. and whatsoever lah! yang psti hidup hrus bahagia.. walau satu dunia takder disebelah engkau .. Allah tetap Ada.. xkan pernah hilang melainkan engkau y menolakNYA! so keep smiling! 

p/s: dulu selalu berharap kalo la masa boleh diputarkan harus akan memilih untuk tidak mengenali tapi sebenar2nya jikalau benar masa boleh berulang saya tetap mahu 'semuanya' ada dan akan terus mempertahankan semuanya.. 

Popular Posts