Monday, May 28, 2012

Takdir & Jalan hidup y berbeza2 !! tp masa terus berlalu :)

so.. itu kisah me and cuzzy! ini pulak baby sofea! ingat baby y fara sitter kan tu.. i was babysitt her b4 this! dulu kecik2 je.. sekarang da besar ..da leh jalan! lasak kemain! tapi still comel! motip cerita nak cakap. MASA TERUS BERLALU....

ini pulak Cinta Nur Melissa .. anak kawan i! br je lahir.. fy information i have a lots of friend y sudah tunang/kahwin/ be a mom and ongoing proces to achive this! So sweet !! jelous !haha

so itulah die kisahnya Takdir dan jalan hidup y berbeza2 ! me and my cuzzy /friend n smua dimuka bumi ni takdirnya berbeza.. kite bergerak pada masa dan waktu y same tapi still PERJALANAN ia berbeza2.. dan terserah pada diri masing2 untuk valued akan apa y hadir dan terjadi dalam kehidupan atau terus berharap apda suatu y kau tak dapat tapi kau nak! seing my others hapy i just feel like. ya ALLAH! ituke pengakhiran  kehidupan mereka.. bahagia.. and for me y still duk kat bangku uitm ni! berulit dengan kalkulator!*budak akaun! menghadap amsalah2 peribadi y tak pernah habis..menangis/senyum kecewa gembira sedih yang bersilih ganti apa pula pengakhirannya?? apa esok hari amsih untuk kite atau akan terhenti sekadar diwaktu ini..
apa hidup akan terus diatas atau menjunam kebawah uncontrolled..
apakah akan terus menangis dan tersenyumbile emosi terusik dengan rase gembira dan kecewa!
semuanya still kabur! blur! we cannot predict whut will happen in da future.. yes dat is!

takdir kehidupan da ditentukan itu y pasti! tapi bile takdir seolah tak memihak pada I ... ekadang terpikir x mungkin ALLAH mentakdirkan y buruk2 buat umatNYA .. so harus ada slack kat diri manusia tu sendiri... kecewa! yes i`m in a position KECEWA HINGGA TERASA NAK TIDO n Tak MAU BANGUN2.. kalau itu la y terbaik! tapi soalnya da cukup ke ilmu awak tu cikkak oi bile tak nak bangun2.. erh i kecewa bkan sebab kazen i kahwin tau.. i kecewa sebab ..sebab .. terassa diri harus menangung beban diatas kesalahan y tak dilakukan! apa punca manusia jatuh cinta ya? apa benar cinta mampu membutakan mate manusia*erh betul la tu dulu kau mase tinggalkan seseorang dulu pun rase separuh nyawaku pergikan.. orang lain pun mungkin begitu.. so kau jangan salahkan cinta mahupun orang itu!

back to my question.. jatuh cinta kerana apa? rupakah? dan ape kau pasti rupe tu akan membuat semua jatuh cinta? tak kan!sebab for me even kau listkan sejuta manusia didepan aku.. hati aku cuma nakkan seorang je dalam hidup ni! hanya seoarang! dan selama ni aku bertahan pun sebab seseorang tu.. 3tahun! so tak mungkin dalam sekelip mate hilang! tak mungkin! so  stop accuse me untuk kesalahan y aku tak lakukan!i`m sosory if u feel like i`m manipulated u! tak gune diterangkan sebab awak sendiri dah highlight bebesar yang saya menjauhkan awak dari die.. saya minta maaf! tapi satu y saya nak ckp.. takder satu pun tentangnya dalam kepala.. even u says me and him baik gile but still saya tak nampak apa kebaikan y kami berdua pamerkan.. kalo cakap pasal SmSs.. semuanya pasal pelajaran! kalo awak salahkan saya sebab kate awak , dengan saya die berbalas senyum but not you.. itu lagi bukan kesalahan saya.. ahh... stop it! setiap patah kata y keluar dari saye pasti tak mungkin difahami!dalam kepala awak saya salah! dan fine saya terima! thank you so much for aall the wonderful words that you gave to me!  terima kasih awak.. terima kasih sebab pernah ketawa same mase di kfc dulu mase di surau mase dalam kete .. semuanya.. terima kasih! satu y awak kene tahu biar la awak kate apepun! saya tetap takkan marah n benci awak sebab bukan salah awak bukan salah saya and opkos bukans alah die*sebab die langsung x tahu menahu! dan kalo boleh saya memang nak bawak die menghadap kite bertige supaya semuanya jelas!!

hakikatnay bende ni(accuse as being a 3rd person/diwarning supaya jangan berkawan dengan itu ini/) sentiasa berulang! fara selalu tertanya pada diri sendiri . apa y fara da buat sebenarnya.. nak akte cakap lembut GEDIK2 tu memang tak la sebab kawan2 lelaki y rapat ngan fara selalu marah2 cakap fara garang bile bercakap! tak perempuan langsung!naksopan lembut segala! memang muntah la jawabnya.. nak kate cantik sampai boleh mengugat kasihnya orang lain lagi la tak sebab honest seumur hidup saya orang tak pernah kate saya cantik pun! huhu.. nak kate saya sopan santun.. kalo dah kate bercakap pun kasar mane sopan santun y boleh meruntuh hati mereka! takder satu pun yang fara tengok dalam diri y bisa mengugat hati mereka .. takpaham! kenapa kawan2 perempuan harus terasa tergugat ataupun berpikir y kawan2 lelaki mereka akan beralih apda fara! ya allah apa itu kelebihan atau itu kekurangan aku ..rase  yang akan memakan hidup aku sendiri.. dan awak.. betul la kata awak.. kalos aya dengar cakap awak .. jaga batas dalam pergaulan mesti semua tak begini kan.. tapi batas apa y saya dah langgar! sekadar bertegur/berbual dan tersenyum bile berjumpa.. apa itusatu dosa? yaa.. dosa sebab melanggar janji y dibuat! kan?? janji tu takkan dilanggar kalo awk teguh berdiri disisi saya! hakikatnya cume perasaan tu y jadi semangat supya saya kuat bukan awak.. sebab awak tak pernah ada disisi saya.. !!!