Tuesday, May 1, 2012

Penat usha orang nih! sape cakap x penat .. :D

.
dalam life fara percaya paling kurang sekali kite akan rase FALLING toward somebody.. mungkin kerana gaya, cara die bercakap, senyum, gaya berjalan sambil sebak rambut takpun  syok sebab first time tengokk appearance die yang mungkin hati akan bercakap "oy My!! awat ko hensem sangat!" x pun "gile la!smart sungguh!PERFECT!!" takpun " ya ALLAH , indah sungguh kejadian Tuhan!" haha.. *yang ayat ketiga memang selalu fara gune :)

so then starting from dat day we always wanna to see him.. perhati cara die bercakap ngan kengkawan, senyum, ketawa n semuanya la.. takde satu pun aktiviti harian die y ko nak terlepas pandang! takkan takkan n tidak! OUH SATU KERUGIAN RASENYA BILE TERLEPAS PANDANG GERAK GERI DIA.. haha..
so then bile da selalu pandang sehari x pandang mule rase UNPERFECT! n diakui kekadang bile terasa keterujaan keterlampaun akan membuatkan kite nak buat something y boleh buat die pandang kite I means like goda die balik! fara percaya sebaik atau seinnoncent mane pun perempuan tu sedikit dlam hati die mesti fikirkan cara cammana nak tarik attention orang y suka kat kite tuh! kan kan! *erh i tahu la coz I pernah buat! haha.. tapi too bad.. nak tarik orang lain, tapi orang lain y tertarik! laslty rase nak hentak kepala kat dinding! huhu... sedihh.. n tobat tak nak buat dah! niat tak baik memang cepat je dapat balasan.. so korang tak payah la buat..*_*


berbalik pada tajuk! penat memang penat bila usha seseorang y sukar kite nak tarik dia pada kita! yaa mungkin kerana die tak nampak kite mungkin kerana kite bukan taste die atau mungkin kerana die dah memang sebenarnya ngah otw usha orang jugak! so perhatian terfokus pada y lain! tidak pada kite! pffft! penat aku makeup ntuk kau tau!! hua2.. ok tipu.. so sebaik2 cara untuk melegakan hati sendiri just dengan 

1) pikir sebab kenapa kita usha die . suke or main2? if suke apakah rase suke tu suke y sebenar2nya atau hanya main2.. kalau main2 just let it go those crazy feeling kerana perasaan tu takkan kemana..
2) in case we feel that yaaa kite betul2 suke kat die then  asking from ALLAH! kekadang kite rase kite suke die betul2 tapi hakikatnya ALLAH lebih tahu.. perasaan tu mungkin hanya mainan perasaaan..


KEkadang ALLAH bagi jugak apa y kite rase baik walhal ianya hanya ilusi semata2 kerana ALLAH nak menguji dan nak beritahu kite ALLAH lebih tahu apa y terbaik!!! 


end up of story..
bile tersuka pada seseorang y takkan mungkin akan suke pada kite memang sangat memenatkan.. so kunci pada rase suke tu just doa.. bile mana Allah tak membalikkan hati lelaki tu pda kite itu mungkin kerana ada y lebih baik buat kita, mungkin kerana perasaan tu hanya satu ilusi atau mungkin juga kerana satu hari nanti hati kita sendiri yang akan beralih arah .. Allah pasti tahu apa y terbaik!! kan kan!! So GIRL! CHAIYOK2.. :D

Credit to Farah lee.. :)

THaNks FoR ReaDinG ^__^