Manusia dan kuasa AJAIB!!! *Jakun!

.
setiap manusia ader kuasa telepati! pernah dengar tak.. dulu my cikgu/lect pernah bgtau.. 
"Kite bile teringatkan seseorang akan ada satu aura dimana 'ingatan" tu akan dihantar ke atmosphere then akan mencari orang y diingati tu!! so akan terjadi situasi dimana orang yang kau ingat tu akan ingat kau jugak! *pfft! imaginasi kuat sungguh lecture ni! haha.. 


dulu setiap kali dengar even kekadang rse nak gelak tapi tiap kali pikir ada logiknya..
contoh terdekat adalah parent.. mase duk Kl dulu .. tiap kali i terasa nak contact mereka je harus tertibe2 dapat mesej or call!dan2 tu jugak!  harus then jerit2 kat parent! "la baru je nak contact... nasib baik ma tepon.. mcm tahu2 je ..jimat kredit orang" hak3.. :P

then haritu i just think of my friend azie *hai Azie :P .. terpikir cik tu ngah buat apa agaknya ya.. lamenya tak bertegur sape di fb *kami selalu sembang2 di fb je.. die gune maxis fara celcom! MEMBAZIR kalo msj!! haha.. :P then tertibe mlm tu dalm kul 3.30 pagi i got phone mesej! 

"FARA RINDU!!! muahahaha.. " 
*gelak tak hengat! nampak sangat saje nak mengacau! hua2..

i just feel like.. erh2.. mcm tahu2 je td duk teringat kat die.. dan fara ni kan kekadang LURUS BENDUL TAK AGAK2 .. even tahu mesej tu harus da lame dihantar sebenarnya*tak tahu la kenapa dalam bilik skang ni takder coverage..so mesej selalu dapat lambat tp still balas je la! even dat time kul 3 pagi! haha.. saje nak mengacau anak orang!!sebab i tahu die pun sengaja nak mengacau!!! :P :P
tp ngan my friend ni fara tak heran sebenarnya kalo tiap kali fara teringat die , fara akan terima khabar berita die sebab kami kawan baik n  dari zaman diploma lagi.. kami selalu sama... terpakai baju sama..*nanti jumpe mule la terjerit2 KENAPA PAKAI BAJU SAMA NI!tukar2 haha..  terlintas nak pergi ke tempat sama.. terstory cerita sama.. erh semua sama la.. yang beza fara lembut die kasar! hak3.. ok tipu.. :P


then ngan kengkwan lain pun SELALUNYAaaaaa la gitu .. baru terlintas tertiba dapat la mesej ke call ke.. im ke.. *hai jue/zaida/tia/ameera/lisa/pakcik..n semuanya la.. haha.. n alkisahnya dua tiga hari leps i borak2 ngan kwan sal one of my friend y kami da lama tak dengar cerita.. lameeeeeesangat!!.. dan hari ni tertibe i "terjumpa" dia.. besar sungguh kuasa ALLAH kan *spechless! 

tapi tapi.. kekadang fara tak faham.. telepati*kite consider telepati connection la ea ni wujud untuk mereka yang kite rapaaaaaaaaaaaaatttt gile.. like besties/parent/atau untuk orang y dekat dihati/y disayangi.. atau kawan2 biase pun ada juga 'kuasa' ni. sebab i just remember dulu pernah teringat kat "seseorang" *erh bukan seseorang sangat la tapi kite consider orang y dekat dihati la.. Ingat bagai nak gile.. hari2 seru supaya dia "muncul". tapi tak.. kami tak pernah "berjumpa". berbulan2 lamenya baru muncul.. apekah??? >.<


so then ! korang rase macam mana.. apa sebenarnya?? erh fara rase .. rase nak mandi la! PANAS!! haha..

p/s: apepun fara percaya.. semuanya y terjadi*teringat n dapat khabar berita atas kehendak ALLAH.. :) 

ThanKs FoR ReaDing *_*

Popular Posts