Sunday, May 6, 2012

Jalan2 cuci mata!!! :)

.
Semalam waktu sedang enak(betul ke enak??? ) tido tertibe bunyi kecoh2.. bangun2 cepat! tapi not in my ear but my sista! dalam hati terpikir2 y my dad jerit2 begitu seawal pukul 9 pagi plus y just my sista y dikejutkan not me*puzzled coz dlm kepala pikir mereka nak kemana? x kan nk kuar x ajak fara? being the only one big girl in da house make me ALWAYS followed them! HAVE to follow them and always WANNA to Follow them! heh! kalo fara x g jangan arap adik dapat pergi!jarang sekali lah mereka nak tinggalkan fara duk sengsorang kat rumah..WELLL~~!dan  tertibe mama datang and kejut*tak kejut sangat la sebab fara da jaga da mse tuh! BANGUN CEPAT! Nak g Jalan!

and tada.. here we areeeeeee.. makan angin di KOTA BHARU! 1st place y kmi  pg adelah TEMAN! kat situ ada EXSPO sempena perasmian RTC kota baru.. ouh jangan tanya banyak coz fara tak tahu apa2 sal RTC ni.. y fara tahu sampai je sana shopping n shopping! kat situ ada mcm2 sayur! buah! baju! karnival pendidikan! pekerjaan! teka2 berat kambing*sape menang dapat kambing tuh! haha.. lucu.. :p then ada kain! erh semua ada la! so sempat la fara bor0ng tudung n kain pasang dengan jayanya! :)

*PUSAT KARANGKRAF! tempat ni sangat2 menenangkan! rase mcm duk putrajaya pulak.. hehe

after dat pergi lepak kat PUSAT KARANGKRAF! err betul kowt namanya! abah g solat jumaat di Masjid y berhampiran istana di kb tu! mase abah masuk sane fara memulekan misi mencuci mate.. haha.. x la cuci sangat tapi honestly itula first time fara jejak Masjid n pusat karangkraf y berhmpiran istana tu evendo bleh kate 7-8thun dah duduk sini.. masa lepak2 bunyi siren.. ERH RAJA2 DATANG SOLAT! tp x nampk pun coz die gune black window! :( baru nk heksited tengok raje. :P

3rd place y kami pergi EXSPO jugak sempena TAHUN MELAWAT KELANTAN! kat depan stadium bola KB...siyesly  i was encapsulated!!! .. banyak gile jersey THE RED WARRIOR! fara ni x la minat bola hehe.. tapi sumpah suke gile tengok bju2 tu semua.. n suke THE RED WARRIOR! *kire fara ni penyokong dari jauh la even tak pernah tengok pun bola .. *dalam ht je selalu ckp Moga2 TRW menang!!! harus chaiyok2!! :D

 *comel la station TRW.. kenape selama ni tak pernah nampak! heh mane nak nampak kalo bukan kepala bola!! sadis!!!

kat sana xshopping pun tp  terus pergi serbu tengok  kete2 pameran n terus mate membulat evendo dat time panasnya mencacak2!!! OUH MY GODNESSSS!!!!

 *kete ni comel! doremon banyak! x sangke doraemon da pandai gune kete!! haha..

 *yang ni teddy bear pulak!

 *tige kete ni yang fara suke gile2! smart sungguh! kalau kau manusia kompirm nak ngorat!! KOMPERM!!

 *Smart kan??? agak2 tuan die smart ke tak ea?? nak cari pakwe y bawak kete racers lah!! haha.. 

 *vespa aka motor peliks! abah y pakse2 fara amik gambar ni.. fara xsuke motor2 ni.. huahua

*harimau ----> wonder kenape semua kte ada anak patung.. y smart kat atas tu je x de! 

and lagi2??? xde darh! x larat dah nak meredahpanas.. b4 kuar abah cakap "harini hari jalan2 sedunia, ckap je nak g mana" so then kami pun g tesco pulak.. tapi2 sesampai di tesco x sempat nak shopping2 terus die warning "dah2 pasni taknak berhenti mane2 dah! balik!!!" .. ajak makan pun x nak! penat la tu.. hua2.. kalo fara jadi kepala shopping memang tak terlayan la jawabnya!! huhu.. apepun suke sebab dapat jalan2!! harusla ~~ :D
.
Thanks for reading!!
.