Happy Mother`s and Father`s Day :))

.
Fakta2 Sempena Mothers dayS!


- masa pergi beli kek akak tu tanya "nak tulis apa?" pandang adik "adik nak tulis ape.." Kompius.. then decide "happy mothers day lah" tp time akak tu ngah tulis tertibe terus jerit! "kak .. buat sebelah mothers tu slash pastu tulis fathers terus ea" "hah? sambut terus ke? jimat ea" sambil gelak2 berdue bertige.. *blush sekejap .. fine! .. saye bukan nak jimat kak tapi for me there were no diskriminasi between father and mother.. I love them both! so dat Is .. kek tu tulis HAPY MOTHER`s/FATHER`s day! ... haha ..

- to be honest i dont know how to celebrate mothers day coz eventhough i`m the one anak yang paling cengeng/tak boleh separate from family/ manja/gedik tak hengat/tapi still i dont know how to say it... but yes i love them! 

- dulu setiap kali bangun pagi mama tegur2  kenapa tak lipat comforter .. alasan fara "kan malam ni nak tidur balik.. buat apa susah2 lipat.. buat penat je.. haha" ..fine sebenarnya bukan penat tp malas.. I`m Sory! but now then setiap kali bangun pagi I da rajin lipat comforter! so than THANKS diatas CERAMAH FREE:)

chocolate blueberry cake with sate .. menu untuk celebt parents day.. nak msak sendiri tak reti.. haha :)

-  mengenali my dad i know takde benda free dalam hidup! you want it so try to get it! bukan dengan meminta! but show your effort! walau dulu suke kate abah ni berkire.. hua2.. tapi disebakan ajaran itu jugalah until now when i want something i will try to get it! and yes i GOT IT! THANKS DAD! 

- dulu setiap hari mama tegur! sile belajar memasak.. tapi until now even nsi pun saya tak lepas lagi.. reti tapi kekadang lembik! hakikatnya tiap kali mama berkepergian .. mungkin bile balik die mengharapkan ada makanan y terhidang but still i never cook for them! sekarang mama da tak sebut2 tapi i know.. ada ketikanya mama berharap bila balik taadaaaaaaa!! dah boleh makan.. hehe.. poor my mum and dad! coz it rarely happen..

- masa kecik2 ada la dua tige kali berura2 nak lari dari rumah sebab selalu kena marah! siap kemas beg bagai.. paling tak boleh blah tiap kali nak lari bedak mesti cilok awal3..mungkin dalam kepala mase tu even lari dari rumah makeup itu perlu.. haha.. *kalau diturutkan hati agaknya dimana ya saya sekarang??

-dulu suke masak agar2.. sebab teringin nak makan.. tapi hakikatnya agar2 saya tak pernah keras.. hahaha.. tapi still agar2 tu habis jugak dimakan oleh family.. I`m SORY  but then THANKS...

 hadiah dr kami 3 beradik.. hadiah untuk abah takde.. xjadi beli.. :P

- like father like sons! hakikatnya citarasa abah tak sama ngan fara.. fara suke benda pedas/masakan kicap/and barat .. tapi abah tak suke  .. so bile rase nak makan gile2 terpaksa la abah "berpuasa" sebab fara dah request kat my mum..masakitu  ini!! .. hehe.. poor my dad!... but then thanks! :) 

- until now eventhough I`m almost 22 but i never "Hangout malam" with friend unles wit family and for the study purpose/or da keluar awal tp terbalik malam.... kekadang honestly think rase dikongkong oleh family! erh remaja lah katekan! nak lepak2 jugak.. huhu.. but then now i just wanna to says THANKS coz diatas "kongkongngan" itu jugala adanya saya pada hari ini.. :)

- setiap malam khamis mama suke ajak baca yassin/with adik2 semua.. dulu *sekarang pun kekadang suke pura2 tido.. tak nak baca yassin *sebab hari2 lain dah mengaji.. so khamis malam rase nak rehatt je!PEMALAS!! .. but now diatas paksaan itu sekarang ni ia sudah menjadi rutin hidup.. insyaallah akan berkekalan.. so then THANKS..

- fact terakhir y perlu anda tahu adalahhhhhhhhhhhh.. tadi beria jalan slow sambil bawak kek pergi ke ruang tamu and jerit "HAPY MOTHERS DAY!!! and FATHERS DAY!!" tapi2.. rupa2nya mama takder kat ruang tamu.. die duk belakang kitaorang.. tinggal abah yang duk enak melantak sate terkebil2 sebab terkejut.. haha..sengal sungguh... Suprise tak jadi! apepun.. HAPY FATHER /MOTHERS DAY TO ALL MUM AND DAD IN DA WORLD!!!

nak bagi sejambak bunga tapi kat sini takde so i bagi sejambak teddy bear.. haha.. :)

Thanks For Reading!! :)

Popular Posts