Wednesday, May 23, 2012

"Family" Outing D1ac2205b

.
hari ahad bersamaan dengan 20/5/2012  *cuti sempena TRW menang..hehe kami satu "family" berjimba2 dekat lata Tembakah, Jertih Terengganu. depart from masjid Belukar dkt ngan UITM MACHANGSTER  kul9 lebih kurang , seramai 27 org dengan menaiki 7 buah kete *eh jap.. kenape terasa skema semacam ni.. haha....

dari uitm,KELANTAN ke Lata Tembakah,TERENGGANU dekat jerk, dalam 1jam+++ kowt.. tambah saat2 kecemasan sebab sesat*terpisah dri geng konvoi .. pastu msyuarat kat tepi jalan*kene marah sebab tak ikut kepala konvoi.. and blabla bla.. :P.. ok gurau jerk..sampai2 sana terus jalan kaki ramai2 ke tingkat 4 *fyi LT ni ada 7 floor.. then SERBU AIR /hidupkan api untuk bakar ayam..

makanan ada ayam bbq-dagingbbqazma-sosej-airsanquick-mihun-meegorengazma-
keropok-jajan-kek-lagi??? ok x ingat! 

Caption?? ok takder! :P

time mereka semua serbu air me n myfriend(azma) hanya terpingga2 pandang sebab cume kami berdue je y overdress.. berjeans bagai sedang mereka semua da ready ngan bikini pakaian mandi segala .. *azma lupe nak bawak tracksuit.. fara lak memang awal2 xbwak sebab da kene warning awal2 ngan parent JANGAN MAIN AIR!! huhu. tapi nasib baik ada spare part tracksuit kt rumah mf so bawak n g tukar sebab tergoda gle nak main air..

me and azma!

dak2 kelas y busy2 main air..

orang lain main dekat sejam tak kene apa .. fara turun x sampai lime minit kaki dah berdrah ! kulit tersiat! terlanggar batu! hua2. sadis! terus naik cepat2.. sementara mereka main kami bakar ayam.. then acara2 lain sambut belated days dak2 ni-sambil diiringi bunyian gitar-main2 baling tepung-krimkek-kuah bbq*ok tak senonoh haha.. then berendam2 didalam air- main baling cumi dalam air-pastu jumping2 bagai lagi lah! psstt air die walhal CETEKKKKKKKK gile.. kat lutut je.. :P

sambut bday-sambil main gitar-sambil potong kek.. n bertempiaran lari dri kene baling tepung . y tak boleh blah... bukan bday gurl.guys pun kene jugak! huhu..

then makan2.. bakar2 ayam..pas habis melantak satu bekas g main air balik.. this time tengok mereka riuh je duk dalam air.. so dekkerana jelous gile aci redah je ngan jeans lak turun ke air.. tangkap2 gambar.. n OK!! jatuh!!batu licin, habis basah.. PADAN MUKE DIRI SENDIRI..nasib baiK naik kete orang lain so basah pun kereta die kan.. haha.. jaat gile... after dat semua naik n makan2 lagi sekali..

 suke sebab dapat masuk ke tengah air then cepat2 jerit "semua cepat2 nak amik gambar :P"

ok abaikan budak2 lelaki.. just tengok kami2 dibelakang.. haha..

sambil makan2 gosip2.. saje nak memeriahkan suasana tak kurang juga meluahkan perasaan..gosip itu gosip ini last2 diri sendiri pun kene gosip jugak! da habis cerita la tu.. huhu.. :P!  dalam kul 3kami naik ke DARAT balik..

"family member" zana-syaza-hani-fida-kak ira-yana-sufi-asmah-ilah-fahmi-kak izzat-ain-kimah-azma-fara-hazwan-nabil-syakir-afifah-yuna-aidil-khai-aiman-azwan-idham. Then ada hafiz n muhaimin.

Masjid Jertih! .. solat-mandi-tukarbaju-tangkapgambar :P

 ..  after dat kami singgah MINUM2 pulak kat E-RUP SUP , still in Jertih.. makan abc.. *ader org kate nk belanja tapi kata je la coz bayarnye duit sendiri gak.. :P... kat sini minum2-makan2-borak2-gelak2-tangkapgambar- then departt balik.. 

makan abc! tapi abc tak sedap pun!! wahaha.. *_*

kat rumah my mum tanya "best ke g sana" fara *ngan heksitednya ckap  "best.. kitaorang naik sampai tingkat 4.." tapi belum habis cakap terus kepala nak kene ketuk "....orang dah kate JANGAN NAIK TINGKAT ATAS.... bla2.. *ok terus x jadi nak citer sal kaki y berdarah sebb takut kene marah.. huhu.. :( ape pun.. walau penat gile +plus sakittangan*kuat sngat kibas ayam kowt . n kaki sakit.. pastu panas mncacak2 nak daki turun kebawah.. tapi still I wanna to says saya gembira and Thanks To ALLAH for everything.. selamat pergi dan selamat kembali.. :))

p/s: Fara jadi jurukamera tak bertauliah babtu la banyak gambar.. penuh Gb! ok melampau! haha..
p/s 2: apa yang perlu saya korbankan supaya awak merasa 'selamat dan percaya' pada ketika saya sendiri tak ada apa2 pun untuk dikorbankan??? sory  to says and thanks.. 

ThanKs For ReaDing!