Thursday, May 31, 2012

'Bertunang' In Advance @ KazenWeDD!nG :)

.
*pelaminanganankumusnah sebabtu sanding kat bawah je.. haha

hari semalam bersamaan 30hb mei 2012 maka rasmila saya menjadi tunangan orang! says congrat to me please..please please... hak3.. gedik gile! hehe.. actually semalam my kazen nikah and hari ni mereka sanding..sedikit info my kazen name idayu fadzilla lahir 19/9/1990 and me Nur Ain xxxxxxxx *biarlah rahsia lahir 13/9/1990! so korang alert tak! die same baya ngan i tapi die da nikah! wuwuwuw.. JELOUS! hehehe.. gurau je.. So Congrat to my kazen Ayu & Farid! tak sangka lah die kawin dah! I ni pakwe pun takder! wahahaa.. tapi tapi pakwe takder pun da bertunang dah lalalala..

*After Nikah n "bertunang" :P

ok back to story.. mereka nikah kat madrasah kat ngan rumah! petang tu semua duk rush2 buat itu ini tapi Ekhem disebabkan hanya I dara pingitan kat situ so rase terpinggir terus g rumah nenek!*rumah kazen kat ngan umah nenek means kat my kampung lah!  TIDO! cantik sungguh perangai!kan kan? :P  malam tu.. boleh tak nak share feeling sikit! haha.. time mereka nak nikah kan ada baca2 madah2? eh eh apa ntah ayat2 tulah! aduhai sebaknya rase! sayu! huhu.. i rase kan kalo la I one days nanti bile kahwin % untuk i jerit SAYA TAK SETUJU DENGAN PERNIKAHAN INI!! sangat tinggi gile! sebab sedih gile kowt! even kite cintekan die tapi kite mestilah cintekan family gak kan..bile da kahwin 100% diri kite bukan hak family lagi! semua ngan husband je! apakah mampu mereka menjaga kite? wuwuwuwu *rase nak nangis pun ader tapi disebabkan kazen y kawin bukan I so kelip2 mate sudah! huhu..

 *with Cuzzy and her husband! :)


 *curi coklat cadbury! haha!! :P

dan u know what sebaik sahaja selesai akad nikah my cuzzy i lak y 'bertunang'.. haha.. actually  I got a call dr nombor y tak dikenali.. so cepat2 kuar madrasah  n dengan suara berbisik *kekononnya tak bg orang dengar la ni .. haha
"Hello"
"assalamualaikum" *ok suara lelaki! 
"waalaikumussalam.. cari siapa ya?"
"ni siapa? Nur ain ke?" 
"ya saya! awak ni siapa ? nak cari siapa?"
"kita dulu pernah jumpe kat jmbtan .." 
"hah?? .. err awak ni pegawai ........ tu ke?" 
"eh bukan pegawai.. insyaalllah bla bla bla ........" *ok fine 
gue ingat die tu pegawai..huhu.. 
"ouh. ok jadi awak call saya ni kenapa" 
"awak tengah buat apa?.. saya.."
"erh! saya dekat surau ni! ada majlis akad nikah!"
"sape y nikah?"
"diri sendirilah!.. eh ok lah! saya kene letak phone nih! bye!"*terus klik off laju2! suara memang serius nak mampus! tahan gelak pun ader yerlah dengan suara rushing n bisik2nya sebab tak nak cakap ngan orang tu kan! tak boleh blah sungguh! 

 *so dat is kami due2 (y remaja/belajar) tinggal .. yang lain semua da kawin (sedaramara blah mama).. so kene pose kat pelamin banyak2 sebab nak amik berkat! huahua..


tapi tibe tibe dapat Mesej pulak!

+ sori ler kacau. nnti sy tpn semula K. lama dah sy nak tpn awak.. tp br jumpe no tpn awak.. hehe
*pulak! mampus aku mampus! suara hati y kate gitu.. hehe... so idea idea
-Astaga! majlis saya br je selesai! awak jangan contact sy! mati saya nanti!!! *.. sambil2 than gelak! tapi  gaye tulis tu nak2 serius je! 
+awak ke nikah? tipu dosa.. kalau ya maafla.. *dalam hati tersentap kejap! tipu dosa ke.. haha.. so dek kerana tertibe terasa berdosa i pun rep la begini..
- kazen y nikah! sekali ngan majlis tunang saya. sory lah. y awak tertibe muncul ni kenapa? ada hal apa? *sile bace ngan nada serius ok.

dan dan... ok die da tak bals dah! huahuahua! i bet die percya lah y i da bertunang! kalo i pun gile ke nak contact ngan tunangan orang! so fuhhhhh i da selamat disini! sampai ke saat ni bile ingat harusla i gelak tak hengat! lucu lah! tak pasal2 'bertunang' kat kazzen wedding! ekekeke...  :p

*baby aniq baktiar! anak sepupu. i love him too much! baby ni comel! hee..:) 

so then majlis esoknya berjalan lancar macam biaselah! punye lah pose kat majlis orang sampai 100++ keping gambar sendiri kat pelamin..tapi ceys kamera tu ngek lah! nak rosak2 lak so banyak gmbr tak jadi.. sentap betul.. hehe.. btw fara jadi penyambut par! ala2 flower tak berapa nak girl lah! hihi!  konon2 nak amik berkat kat majlis orang.. malam tu pulak acara potong2 kek! acara ni just family je yang terlibat . adalah dalam 40+-orang! n dalam banyak2 acara fara paling suke acara ni sebab memang hanya family/sepupusepapat je yang terlibat! makan2 kek sambil2 makan2 nasi n amik2 barang kat atas par! coklat /buah/bunga telur! best lah! hua2.. tapi dek kerana dah puas pose waktu siang so takder la gambarnya.. huhu..

*yeay! dapat bunga! Leh Kahwin! haha. kalo orang barat sape dapat bunga 
means die la y akan kahwin pasni! huhu.. biarlah diri sendiri y baling n sambut pun! haha!

dalam kul 10 balik rumah! so dat is! the wedding! 2hari 2 malam! hurm hurm! i bet inilah majlis terakhir dalam mse terdekat since kmi2 y lain ni even da tahap sesuai kawin tapi memang calon takde. tapi takpelah tak kawin pun! saya kan da bertunang! wakakap! ok lah! nak tido dulu! orang brtunang kan darah manis takleh tido lewat2 kan.. hahahha.. *gile! 

Awak.. 
andaiku bercinta lagi  ..


ThanKs FoR ReaDinGS!