Saturday, February 11, 2012

Kate2 abah memang tak leh pakai.. haha :)

hari ni after setelah berbulan2 driving akhirnya baru kali pertama driving ke BANDAR TM! bandar = tempat mencuci mate dan menghabiskan duit! btw hari ni g ke majlis PERMATA (PERSATUAN MAHASIWA TANAH MERAH) kat ex-school SMKTM 1... then jumpe kawan2 sekola.. even duk satu bandar tapi halmaklumlahsemuaselalupure2kebusyan so memang tak pernah hangout sekali.. n hari ni da alang2 jumpe kat PERMATA so i pun mengedikkan diri untuk hangout bersama mereka.. ouh tak ramai.. just me, maryam, mira n hafiz! ader y lain tapi mereka still pure2 busy juge.. haha.. :P

pusing2 tm.. n g makan kfc! alkisahnya nak citer b4 this asal I nak g town jerk harus secara directly abah pun MESTI ADERJELA hal y memerlukan die ke town jugak.. +++ my parent always said dat I TAKKAN BOLEH DRIVE DEKAT TOWN! SESAK! so i pun selaluketakutakutan nak drive ke tm. Hari ni KALI PERTAMA! n rase nak senyum mmanjang jerk! ceyh! takderla susah mane jalan2 TM! ------> SO KTE KATE ABAH MEMANG TAK LEH PAKAI.. haha..

so alkisahnya jumpe kawan2 banyakla criter y kuar. ader y DA BERTUNANG! ader y DA KAHWIN! ader y DA BERBABY! ouh comelnya anak2 mereka2! nak2.. haha then ader juge y da ON THE WAY..  ader juga y DA KERJE tapi kami berempat still OTW MNGHABISKAN DGREE! about 2 years more to go..  STRESS MEMIKIRKAN RESULT! ceys ceys.. haha..  JELOUS PULE DENGAN MEREKA! tapi jalan hidup masing2 berbeza so just enjoy your life..  cakap2 sal relationship bagai ni buat diri terpikir.. ape umur sekarang (saya mude lagi baru 21+++!hahtakpercaye?? ok fine 22 :P ) ape sudah dikategori SUNAT berinrelationship ea.. kalo takder?? cam mane? apekah.. haha.. (u know my mum pun kekadang duk sound2 I sal relationship bgai tersaseseolaholahdirisudahdalamkategoriandartupule.keh2.:P ) ape pun i da state dalam mind tak nak bercinte nak kahwin terus.. ecewah! takder la gurau jerk! tapihapesalahnya amin.... skang nak enjoys2 dulu .. pas degree baru nak double enjoys.. hehe.. :D
.

Saturday, February 4, 2012

Hidup Itu Indah Jika kita Tahu Menghargainya..

.
CHANGE IS NEVER EASY. U FIGHT TO HOLD ON AND U FIGHT TO LET GO.. 
BUT THE FRUIT IS VERY SWEET!
ALHAMDULILLAH

 Ayat ni fara Ambil dari blog Farah lee.. bace die punye entry terasa macam Ya ALLAH perempuan ni memang hebat.. dan saya kagumm...  :) 
bace kisah kehidupan y lain dan dalam pade mencuba menjalani kehidupan seharian buat diri tertanya2 tentang semuanya.. APA BENAR JALAN HIDUP Y KITE LALUI..
 tapi satu y pasti  buat mse sekarang i just want to says 
Maaf jika pernah menguriskan hati, berkasar, prejudis,  n everything.. I know the WORD SORRY could not change anything tapi atleast hati tenang.. and Halalkan makan minum Fara.. Doakan supaya saya mampu menjadi perempuan y baik.. y berada di Landasan y sebenar2NYA..itu sahaja.. *y lain biarlah rahsia.. :D 
and Fara jugak nak cakap.. HAPY MAULIDUR RASUL TO ALL :))



pergi depan cermin , tengok diri sendiri and tanya diri.. APA Y KITA MAHUKAN DLM KEHIDUPAN.. kalo kite dapat jawab dengan 'telus' INSYAALLAH kite mungkin berada dilandasan y benar dan mudah2an ALLAH mempermudahkan segala urusan kita dalam dunia ni.. dan sekiranya kita tak 'mampu' .. take a break for a while.. tenangkan diri.. n cari JAWAPAN.. LIFE IS SHORT RIGHT.. so harus paling tidak kita tahu apa ERTINYA SEBUAH KEHIDUPAN :))

Thursday, February 2, 2012

Fara selalu tengok sesorang y dulu LIFE DIE KELAUT then bile die KEMBALI dan bile kite ajukan persoalan MENGAPA? mereka akan jawab ..ader peristiwa y terjadi dalam life y membuatkan diorang tertanya APA YANG AKU MAHUKAN DALAM KEHIDUPAN? dan kemudian hati terdetik INI YANG AKU MAHUKAN (PERUBAHAN) *peubahan ke arah positif and benar..

dan kite sendiri..as manusia yang mungkin TAKLA KELAUT SANGAT tapi Tak juge sempurna cube tanya pada diri sendiri APA YANG AKU MAHUKAN DALAM KEHIDUPAN. jawab dalam mse 1 minit .. COULD YOU? kalo setakat jawab nak pakwe hensem, nak gaji besar, rumah besar*ouc menusuk hati haha, then jawapan2 duniawi memang la sangat mudah.. tapi cube ..

pergi depan cermin.. tengok diri sendiri?? tersenyum pasti *bersyukur dgan apa y Allah bagi.. tapi bayangkan bile dat time u dalam kesempitan .. apekah y duniawi tu jugak y korang nak? TIDAK BUKAN?
actt.. I pnah tanya myself ape y i nak ? n hasilnya duduk termenung.. binggung sndiri.. sebab tak dapat jwab even sepatah.. so???

♥ Change is never easy. You fight to hold on and you fight to let go.. but the fruit is very sweet.! ♥ 


Alhamdulillah ♥