Monday, January 30, 2012

Suri Rumah Tak bertangga!! ^___^

.
hari ni 30 hb.. means dat aderlagi 23 hari untuk result kuar! n then masuk kampus. eh i tak nak masuk kampus so tanak hitung hari2 tu.. haha..

btw since jadi suri rumah tak bertangga.. rutin harian same jerk!.. tadi masak ini! erh ebst lah bende nih! 

MANTOA ke MANTAU??? MOANTAU??

percaye tak ? percaye tak? ok tipu! i p beli kat pasarraya je.. y da siap! n my mum yang msak tadi.. eheee.. :))

btw hari tu start cuti my dad tanya
"kakcik cuti berapa hari?"
"dalam 6 minggu.. "
"habis cuti ni nak buat ape?"
"buat ape?? membesarkan badan la.. hehe.. makan tidow!" sambil gelak2... then teribe he says! 
"hah abah tahu! kamu jadi tukang masak.. buat air.. " 
"hah????" mate terkebil2.. sambil gelak2.. i though my dad ta serius *dalam pde tu smpat pikir 'abah ni macam ader maksud tersirat jerk! macam tak tahu anak die y sorang ni bukan reti masak.dah tu macam awal2 da bagi hint JANGAN DOK MEMBUTEJE KEJENYA.. haha' 

and then keesokan harinya. waktu i ngah kemas2 bilik tertiba  adik jerit 
"kakcik!! abah panggil!! abah suh buat air!!! " errr??? ok fine..DADY I SERIUS!  so starting from dat day till now memang keje i buat air je la..WAJIB!! huhu...

so now.. rutin harian.. 
-bangun pagi solat.. mandi/basuh pinggan/jemur baju/kemas rumah/lipat kain.. then BUAT AIR! :P
-then after siap semua bace novel.. sampai tertido.. agak2 kat kul 1 baru trjage --> eh makan tengahari da siap.. ALHAMDULILLAH.. haha
-solat zohor, sambung bace novel.. makan..pastu basuh pinggan balik n kemas dapur.. tido balik.. :D..petang same lagi..kalo rajin ONLINE! 
-malam mengaji, hafal ayat.. then conti bace novel --->selalunya menjelang petang KHATAM SATU NOVEL! ader citer best tengok like BFF, GEMERSIK KALBU, DINGIN LAVENDER, SEMANIS JANJI, COKLAT VANILLA, PELANGI KASIH itu je la citer y fara lyan.. 
-then tido.. yeay! 

rutin y same setiap hari! but puas rase hati bile complete setiap keje! HATI PUN LATELY NI LAPANG JE RASE! eh bahagia la bahagia.. haha.. secara tak langsung dapat la mlatih diri jadi SURI RUMAH ya dok?? PFFFTTTT SAPER Y NAK JADI SURI RUMAH !! haha.. tapi sampai skang memang satu2nya bende y ALWAYS fara elak dari buat adalah MEMASAK! siyes tak minat..-----> dulu mase duk sendiri suke la msak.. tapi skat duk ngan parent langsung ta suke.. (----!)