Tuesday, January 24, 2012

sangat bodoh bile berkorban untuk yang lain!!


Dear Dairie,

tadi g one majlis.. kat sekolah lame.. sek menengah SMKTM 1. 4 tahun y lalu... ouh my... i just realise how i miss my old school.. tengok padang.. tengok dewan..lalu kelas.. g surau solat zohor kat "port" dulu.. tengok koperasi.. padang perhimpunan.. pokok bawah padang.. ermm banyak yang berubah .. cat baru... posisi kelas pun berubah2 sampai terpikir mane kelas 5p1? mane kelas 4p1 , 3d1? 

tapi what ever it is it just tetap macam terbayang2 diri sendiri duk bergelak ketawa ngan kengkawan tiap kali cikgu tader.. tiap kali study group .. terbayang bile tiap kali rehat.. tiap kali solat.. orang duk berzikir .. kami lak duk berborak.. duduk port belakang2 je.. time buang tebiat baru duduk depan.. 

terbayang jugak time masing2 duk menangis2 mase majlis izin ilmu dulu.. menangis di atas "kesilapan" sendiri.. everthing is just like VIDEO TAPE.. semua berputar dalam kepala.. antara rase rindu pada kebahagian lame dengan 'sakit' pada segala kesalahan dan kkecewaan lama.. jumpe kengkawan lama.. antara rase teruja dan pelbagai rase.. but yes i admit... I miss "My old days" 

saat pertama kali kaki  'melangkah keluar' i just make a wish i will never and ever berpaling kebelakang lagi ... yes i do it.. tapi serius ada ketikanya hati .... it just hurt to know that sangat bodoh apabila mencuba untuk menjadi 'baik' innoncent, iklas.. rela dan pasrah.. sedang hakikatnya hati 'hancur' diatas setiap apa y terjadi!!!!! dan sangat menyakitkan hati bile setiap air mata yang keluar hanya la tangisan penyesalan diatas segala khilaf..dan perasaan dendam dengan 'segalagalanya' yang mane menjadi punca apa adenya diri hari ni... MAAF! mudah kan nak cakap? tapi perkataan maaf bukan segala2nya. dat y i says selagi aku tak 'bahagia'.. selagi tu kau akan menjadi penyebabnya..