Rumah Impian! erh impian la sangat kan! (:

.
dalam dunia ni setiap orang suke berangan.. yeah! memang la anganan tak seharusnya n selalunya menjadi realiti.. tapi kite kene tahu y dalam hidup ruang untuk mencapai segala cite2 dan impian akan sentiase ade selagi y namanya anganan wujud dalam kehidupan.. bak kate gua NO DREAM NO LIFE! okey gua bagai .. mmg rock la.. haha.. 

so .. cite2 fara nak rumah BANGLO 2 TINGKAT! ouh saya tak nak yang 3 tingkat.. besar sangat nak buat ape? nak suh hantu duduk?? :p n takder tingkat tak best pulak.. takder tingkat means takder tangga..means t tak leh nak main kejar2 kat tangga! haha takde keje betul nak main kejar2 kat tangga .. :P tapi betul lah! itu la y ader dlm kpla dari dulu sampai sekaranG!

lebih kurang cam ni la rumahnya.. ermm mungkin kurang cantik sikit or maybe lebih cantik! erh tengok la rezeki y Allah bg.. :)) kalo dapat husband arkitek leh suh die reke sendiri.. haha. ok gurau jerk! 
kat dalam rumah tu harus ader

KAT TINGKAT ATAS (3 Bilik)
Bilik utama - dalam bilik utama nak ader almari baju.. katil, meje solek , toilet.. bende2 asas la.. cume i nak tambah lagi satu SOFA .. reason? bile gaduh2 nanti boleh halau die tidur kat sofa.. hahaha.. 
Bilik ke 2 - Library.. dari kecik sampai la sekarang sangat2 bercite nak ader library sendiri kat rumah.. bukan library sangat la.. bilik kerje pun ok.. y apsti kat situ nak taruk segala koleksi novel (hantu novel la katekan). then letak meje kerje n lappy.. nak buat kerje buat kt situ taksah nak menyibuk buat kat ruang tamu.. 
Bilik 3 -  Bilik solat ! i just hope dat kami boleh la semayang paling kurang subuh dan magrib same2.. then khamis mlm bace yassin same2 di bilik solat terbabit! wah! heavennya hidup.. ---> tapi erh! solat dalam bilik utama pun okey! asal same2.. amin amin amin ... so bilik ni jadi bilik tetamu! erh kengkawan mai la umah i .. ader bilik lbih ni.. haha

childish nyer rupe bilik utama ni.. da macam bilik anak perempuan umur 5 tahun.. haha.. tapi yup! bilik  I nak tema kaler putih! comel lah! 

KAT TINGKAT BAWAH 
ruang tamu *due- tema nak kaler pink putih! sebab PUTIH lambang kesucian.. so langsir kaler putih! sofa putih pun ok.. semuanya putih... dinding pink..pastu nak sangkut gambar2 family kat dinding.. n sebagainya.. 
Dapur - ape nak buat ngan dapur ya/ tak pernah termimpi nak jadi tukang masak .. kalo rumah tader dapur boleh?? haha.. y apsti ader peti. n peti penuh ngan buah2an (ouh I hantu buah juge) then makanan segera like sosej! nugget! fishball! hari2 msak bende ni senang.. lalalala.. pastu kat kabinet ade gule2 .. kek.. chipsmore! erhh childish bebenar makanan kat dapur tuh! ^___^ 
Ruang makan - zaman moden ruang makan ngan dapur da terpisah kan! so nak jugak! 

Ya allah sapekah pemilik rumah ni? sumpah lawa gile.. erh tapi i tak nak macam ni! tak terjangkau dek pemikiran! i nak tema die jerk! :))

NAK ADER BALKONI! 
so then malam2 boleh tengok bintang same2! erh termenung pun boleh! kalo merajuk2 ugut nak terjun balkoni.. haha:P

HALAMAN RUMAH 
garaj untuk letak 2 kete! eh kete masing2 la.. u punye kete means i punye juge.. i punye.. means I punye la.. haha.. pastu nak ader halaman untuk bersuke2. tanam pokok bunge ros! wah! letak meje batu satu so petang2 boleh santai..(minum petang kekononnya) buaian pun ok! erh ader kolam lagi bagus tapi nak berangan kene la berpade over la pula berkolam bagai.. banyak duit ko.. hoho.. so taknak kolam.. tapi .. eh ok no tapi2.. :(

lagi?? itu saja!bestnya kalo dapat.. 

U know what! bende ni logikalnya takterjangkau dek pemikiran! yeah! saya bukannya dilahirkan dalam dulang emas! bukan juge bercinta ngan anak datuk datin! haha.. but starting from today I nak focus dalam my life.. after degree I nak kerje.. nak capai segala cite2 dan impian. eventhought rumah ni hanya akan wujud bila adanya KITA .. but yes! i will try to get it by my own!  erh berangan itu prlu okeyh! :)) so korang sile berangan juge.. :D
.
p/s:- mimpi tu cume mimpi y tersendiri.. dont say dat haku nak mengorat orang kaye atau mimpi nak kawin ngan orang kaye pulak.. haha.. takpe time kasih jerk! kaye2 pun semuanya pinjaman jugak.. lalalala..:D

Popular Posts