Tuesday, January 31, 2012

Mimpi akan kekal Indah selagi ia UNREALITY!

unreality = tak menjadi kenyataan!!

mimpi akan menjadi indah dan kekal indah selagi ia UNREALITY.. tak menjadi kenyataan.. Like I said before

 NO DREAM NO LIFE! 

Rumah Impian! erh impian la sangat kan! (:

.
dalam dunia ni setiap orang suke berangan.. yeah! memang la anganan tak seharusnya n selalunya menjadi realiti.. tapi kite kene tahu y dalam hidup ruang untuk mencapai segala cite2 dan impian akan sentiase ade selagi y namanya anganan wujud dalam kehidupan.. bak kate gua NO DREAM NO LIFE! okey gua bagai .. mmg rock la.. haha.. 

so .. cite2 fara nak rumah BANGLO 2 TINGKAT! ouh saya tak nak yang 3 tingkat.. besar sangat nak buat ape? nak suh hantu duduk?? :p n takder tingkat tak best pulak.. takder tingkat means takder tangga..means t tak leh nak main kejar2 kat tangga! haha takde keje betul nak main kejar2 kat tangga .. :P tapi betul lah! itu la y ader dlm kpla dari dulu sampai sekaranG!

lebih kurang cam ni la rumahnya.. ermm mungkin kurang cantik sikit or maybe lebih cantik! erh tengok la rezeki y Allah bg.. :)) kalo dapat husband arkitek leh suh die reke sendiri.. haha. ok gurau jerk! 
kat dalam rumah tu harus ader

KAT TINGKAT ATAS (3 Bilik)
Bilik utama - dalam bilik utama nak ader almari baju.. katil, meje solek , toilet.. bende2 asas la.. cume i nak tambah lagi satu SOFA .. reason? bile gaduh2 nanti boleh halau die tidur kat sofa.. hahaha.. 
Bilik ke 2 - Library.. dari kecik sampai la sekarang sangat2 bercite nak ader library sendiri kat rumah.. bukan library sangat la.. bilik kerje pun ok.. y apsti kat situ nak taruk segala koleksi novel (hantu novel la katekan). then letak meje kerje n lappy.. nak buat kerje buat kt situ taksah nak menyibuk buat kat ruang tamu.. 
Bilik 3 -  Bilik solat ! i just hope dat kami boleh la semayang paling kurang subuh dan magrib same2.. then khamis mlm bace yassin same2 di bilik solat terbabit! wah! heavennya hidup.. ---> tapi erh! solat dalam bilik utama pun okey! asal same2.. amin amin amin ... so bilik ni jadi bilik tetamu! erh kengkawan mai la umah i .. ader bilik lbih ni.. haha

childish nyer rupe bilik utama ni.. da macam bilik anak perempuan umur 5 tahun.. haha.. tapi yup! bilik  I nak tema kaler putih! comel lah! 

KAT TINGKAT BAWAH 
ruang tamu *due- tema nak kaler pink putih! sebab PUTIH lambang kesucian.. so langsir kaler putih! sofa putih pun ok.. semuanya putih... dinding pink..pastu nak sangkut gambar2 family kat dinding.. n sebagainya.. 
Dapur - ape nak buat ngan dapur ya/ tak pernah termimpi nak jadi tukang masak .. kalo rumah tader dapur boleh?? haha.. y apsti ader peti. n peti penuh ngan buah2an (ouh I hantu buah juge) then makanan segera like sosej! nugget! fishball! hari2 msak bende ni senang.. lalalala.. pastu kat kabinet ade gule2 .. kek.. chipsmore! erhh childish bebenar makanan kat dapur tuh! ^___^ 
Ruang makan - zaman moden ruang makan ngan dapur da terpisah kan! so nak jugak! 

Ya allah sapekah pemilik rumah ni? sumpah lawa gile.. erh tapi i tak nak macam ni! tak terjangkau dek pemikiran! i nak tema die jerk! :))

NAK ADER BALKONI! 
so then malam2 boleh tengok bintang same2! erh termenung pun boleh! kalo merajuk2 ugut nak terjun balkoni.. haha:P

HALAMAN RUMAH 
garaj untuk letak 2 kete! eh kete masing2 la.. u punye kete means i punye juge.. i punye.. means I punye la.. haha.. pastu nak ader halaman untuk bersuke2. tanam pokok bunge ros! wah! letak meje batu satu so petang2 boleh santai..(minum petang kekononnya) buaian pun ok! erh ader kolam lagi bagus tapi nak berangan kene la berpade over la pula berkolam bagai.. banyak duit ko.. hoho.. so taknak kolam.. tapi .. eh ok no tapi2.. :(

lagi?? itu saja!bestnya kalo dapat.. 

U know what! bende ni logikalnya takterjangkau dek pemikiran! yeah! saya bukannya dilahirkan dalam dulang emas! bukan juge bercinta ngan anak datuk datin! haha.. but starting from today I nak focus dalam my life.. after degree I nak kerje.. nak capai segala cite2 dan impian. eventhought rumah ni hanya akan wujud bila adanya KITA .. but yes! i will try to get it by my own!  erh berangan itu prlu okeyh! :)) so korang sile berangan juge.. :D
.
p/s:- mimpi tu cume mimpi y tersendiri.. dont say dat haku nak mengorat orang kaye atau mimpi nak kawin ngan orang kaye pulak.. haha.. takpe time kasih jerk! kaye2 pun semuanya pinjaman jugak.. lalalala..:D

Monday, January 30, 2012

Suri Rumah Tak bertangga!! ^___^

.
hari ni 30 hb.. means dat aderlagi 23 hari untuk result kuar! n then masuk kampus. eh i tak nak masuk kampus so tanak hitung hari2 tu.. haha..

btw since jadi suri rumah tak bertangga.. rutin harian same jerk!.. tadi masak ini! erh ebst lah bende nih! 

MANTOA ke MANTAU??? MOANTAU??

percaye tak ? percaye tak? ok tipu! i p beli kat pasarraya je.. y da siap! n my mum yang msak tadi.. eheee.. :))

btw hari tu start cuti my dad tanya
"kakcik cuti berapa hari?"
"dalam 6 minggu.. "
"habis cuti ni nak buat ape?"
"buat ape?? membesarkan badan la.. hehe.. makan tidow!" sambil gelak2... then teribe he says! 
"hah abah tahu! kamu jadi tukang masak.. buat air.. " 
"hah????" mate terkebil2.. sambil gelak2.. i though my dad ta serius *dalam pde tu smpat pikir 'abah ni macam ader maksud tersirat jerk! macam tak tahu anak die y sorang ni bukan reti masak.dah tu macam awal2 da bagi hint JANGAN DOK MEMBUTEJE KEJENYA.. haha' 

and then keesokan harinya. waktu i ngah kemas2 bilik tertiba  adik jerit 
"kakcik!! abah panggil!! abah suh buat air!!! " errr??? ok fine..DADY I SERIUS!  so starting from dat day till now memang keje i buat air je la..WAJIB!! huhu...

so now.. rutin harian.. 
-bangun pagi solat.. mandi/basuh pinggan/jemur baju/kemas rumah/lipat kain.. then BUAT AIR! :P
-then after siap semua bace novel.. sampai tertido.. agak2 kat kul 1 baru trjage --> eh makan tengahari da siap.. ALHAMDULILLAH.. haha
-solat zohor, sambung bace novel.. makan..pastu basuh pinggan balik n kemas dapur.. tido balik.. :D..petang same lagi..kalo rajin ONLINE! 
-malam mengaji, hafal ayat.. then conti bace novel --->selalunya menjelang petang KHATAM SATU NOVEL! ader citer best tengok like BFF, GEMERSIK KALBU, DINGIN LAVENDER, SEMANIS JANJI, COKLAT VANILLA, PELANGI KASIH itu je la citer y fara lyan.. 
-then tido.. yeay! 

rutin y same setiap hari! but puas rase hati bile complete setiap keje! HATI PUN LATELY NI LAPANG JE RASE! eh bahagia la bahagia.. haha.. secara tak langsung dapat la mlatih diri jadi SURI RUMAH ya dok?? PFFFTTTT SAPER Y NAK JADI SURI RUMAH !! haha.. tapi sampai skang memang satu2nya bende y ALWAYS fara elak dari buat adalah MEMASAK! siyes tak minat..-----> dulu mase duk sendiri suke la msak.. tapi skat duk ngan parent langsung ta suke.. (----!)


Wednesday, January 25, 2012

Jenjalan kat FesKo(uitm)... Best Laaa! :))

.
For more info.. KLIK 

u c the banner.. so rasenya tak perlu diterangkan lagi kat mane tempatnya.. :P *Pemals. haha so semalam fesko start.. I heksited je pergi ..saje nak bawak Kazen(from Johor blik cuti raye) jenjalan kat Uitm n keluar. sian die terperap kat rumah..alkisahnya i sampai sane about 5 petang la.. tapi tapi.. sadis coz mse tuh gerai2 baru nak bukak.. still prepared.. tapi ader la makanan2, beg, n lain2 tu.. evendo tak bukak habis lagi but siyes suketengok suasana kelam kabut diorang tuh! Cam Hey MERIAH GILER JERK! hoho.. senior2(senior tuh acct my friens y da lame belajar sane.. same baya .. haha sentap je diorang bersenior bagai.. :P)  kate TIME MALAM FESKO MERIAH GILER! SO PERGILAH KORANG~~~

n Since i takleh kuar malam dat why la ngan ta beragaknyer pergi dat time.. siap angkut budak due orang.. (pergi ber4) dah la majlis baru nak start.. bawak pulak budak! maunya slack je orang pandang.. *terpikir jap err orang luar tak leh g ker? majlis tak start lagi ker? or i salah timing datang haha..
y pasti i gi sane sebab ingat nak 

*survey keadaan kat sini.. (ok meriah la jugak..)
*nak take pict keadaan  untuk dipost disini (tak dapat buat sebab tertibe malu pulak nak buat perangai tak tentu hala kat tempat orang.. haha)
*Siasat ape itu KUPON! (I asyik dengar orang sebut sal KUPON! KUPON! KUPON! tapi siyes sampai skang i tak paham.. kupon ape? untuk apa? cam mana nak kutip? pergh.. info tak lengkap betul! *nak tanya kawan senior kat sini tapi malu la pulak.. :P)

so conclusinya.. y pasti petang2 diorang baru nak set up untuk jualan.. kire kalo korang pg petang kompem2nya akan selalu tengok orang dok setup! tak best! MALAM baru best*kate mereka...n i guess so so sape y nak pergi silelah..*erh jap i taktahula.. fesko ni untuk org luar ke tak.. haha.. ye kowt. SIASAT la sendiri.. :D

p/s: time pergi n balik ader roadblock kat ngan uitm(machang) kelam kabut dibuatnya...gabra giler.. haha gaye macam orang buat salah pulak. balik rumah citer kat parent mereka gelak2... "orang tak pernah jumpe polis gitulah" err.. ok fine!! 

Tuesday, January 24, 2012

sangat bodoh bile berkorban untuk yang lain!!


Dear Dairie,

tadi g one majlis.. kat sekolah lame.. sek menengah SMKTM 1. 4 tahun y lalu... ouh my... i just realise how i miss my old school.. tengok padang.. tengok dewan..lalu kelas.. g surau solat zohor kat "port" dulu.. tengok koperasi.. padang perhimpunan.. pokok bawah padang.. ermm banyak yang berubah .. cat baru... posisi kelas pun berubah2 sampai terpikir mane kelas 5p1? mane kelas 4p1 , 3d1? 

tapi what ever it is it just tetap macam terbayang2 diri sendiri duk bergelak ketawa ngan kengkawan tiap kali cikgu tader.. tiap kali study group .. terbayang bile tiap kali rehat.. tiap kali solat.. orang duk berzikir .. kami lak duk berborak.. duduk port belakang2 je.. time buang tebiat baru duduk depan.. 

terbayang jugak time masing2 duk menangis2 mase majlis izin ilmu dulu.. menangis di atas "kesilapan" sendiri.. everthing is just like VIDEO TAPE.. semua berputar dalam kepala.. antara rase rindu pada kebahagian lame dengan 'sakit' pada segala kesalahan dan kkecewaan lama.. jumpe kengkawan lama.. antara rase teruja dan pelbagai rase.. but yes i admit... I miss "My old days" 

saat pertama kali kaki  'melangkah keluar' i just make a wish i will never and ever berpaling kebelakang lagi ... yes i do it.. tapi serius ada ketikanya hati .... it just hurt to know that sangat bodoh apabila mencuba untuk menjadi 'baik' innoncent, iklas.. rela dan pasrah.. sedang hakikatnya hati 'hancur' diatas setiap apa y terjadi!!!!! dan sangat menyakitkan hati bile setiap air mata yang keluar hanya la tangisan penyesalan diatas segala khilaf..dan perasaan dendam dengan 'segalagalanya' yang mane menjadi punca apa adenya diri hari ni... MAAF! mudah kan nak cakap? tapi perkataan maaf bukan segala2nya. dat y i says selagi aku tak 'bahagia'.. selagi tu kau akan menjadi penyebabnya.. 


Wednesday, January 4, 2012

Family da Berkurang! Gud LucK to My sist!! :))

-
tadi (Selasa) I exam Ctu 553! perasaan? hapy kowt? sebab da settle.. haha so tinggal lagi 5 paper! and I just hope that semuanya berjalan secra SMOOOTHHH je hendaknya.. Aminnn :))

and hari ni jugak MY FAMILY da start BERKURANG!! sedihnya rase.. T___T.. actually hari ni my sist (nur aina Farisha) register sek berasrama .. Sek Sains Tengku Muhd Faris Petra, kb. even dengar cam "Alah dekat je, kb je pun T___T" *kb ke Tm dalam 1jam ++  but since ia adalah ASRAMA ! ASRAMA ! ASRAMA ! so its mean taht we are far far away.. huhu.. and this is the  first time Farisha jauh dari family! and first time juga dalam kalangan my adik beradik yang STAY JAUH dari family seawal umur 12 tahun.. hurm...


terkilan sebab tak dapat prgi hantar die sekali ke Sbp coz exam .. then terkilan sebab ta dapat tengok hostel , enviroment sek tu! terkilan jugak sebab pasni tader dah

"hoi! kakak bangun jemur kain!! " *sambil bulatkan mata n cekak pnggang!
"erh kakak ni apehal bilik bersepah2?? kemas! psni k`cik msuk kalo brsepah lagi siap kamu" *sambil goyangkan tangan kiri kanan tande amaran
"kakak kamu lambat hbis makan so sapu n kemas meja makan okey! " * sambil gelak2 sebab PADAN MUKE kene kemas meja makan.
"Elehhhhh kakak tak yah poyo warak la .. kononnnn" sambil cebik2kan muke bile time keluar dia bersopan santun gile dalam berpakaian sedang i.. err haha..
"kakak... tolongggggg amik baju letak dlam almari.. kakcik penat la.. tolong la please please" *sambil dalam hati! yeay yeay! takyah ekmas baju... haha


u know what! I tak penah stay jauh dari family sebab err err.. sebab I CAN`T haha. I duk hostel HANYA SEBULAN!*time diploma then after dat menangis2 tak nak duk hostel! rela ulang alik dari PUTRAJAYA ke KL*kampus yang amik mse 1jam++ . and until now i rse I still takleh jauh dari family coz rase sebak gile kowt.. wuwuwuuw.. CHILDISH!! haha..btw My Bro! (shafiq)  pun duk asrama TAK SAMPAI SEBULAN JUGAK! *mase sek men. .. tapi skang die diploma kat pahang.. so TERPAKSA LA DUK HOSTEL JUGAK!! :P:P:P:P  .. so its mean dat kami berdua tak berapa nak BERDIKARI la compare akak ngan abang y sejak dari mule sampai skang duk jauh dari family.. :)

n now bile isha dapat spb I rase macam separuh hati nak kate "elehhhhh kakak! setara kakcik n abang kamu  ni pun tak leh duk asrama ! kamu boleh ke??" sambil joget2  tanda perli.. haha.jaat!

but yaa..separuh hati lagi says I just proud to her becoz dia dapat masuk SBP Faris Petra *sek kedua terbaik pmr bagi tahun 2011 di Malaysia!! KAGUM!! and saya harap die boleh berdikari laa... HEKSITED JE RSE NAK G LAWAT SETIAP 2 MINGGU SEKALI.. ahah n SEBAK JER RASE BILE PIKIR2.. SKANG DIRUMAH HANYA TINGGAL FARA and due ADIK TECIT!*dari 7 beradik and PARENT..wuwuwuw.. sunyi la.. huhuh!! :))

apapun kakak. bak kate Ustaz Not A yang kita nak baggakan dalam life..and I hope u get it for your exam *isu sekarang stdent cemerlang dalam study tapi worst dalam akhlak but i just hope dat u can JAGA DIRI JAGA AKLAK bile jauh dari FAMILY! so GUD LUCK!!! 

p/s:- "kakak, kat sane nanti jangn nak bercinta pulak! tapi kalo ader kamu jumpe abang2 kawan baru kamu yang hensem tu kim la salam.. kate kakcik nak berkenalan..haha-------> pesanan pertama y i bagi bile dia dapat pg SBP.. :P

-