Wednesday, November 7, 2012

Nothing is permanent! Especially people!


Nothing is permanent. Especially people. 
Don`t have your hopes high, friends become strangers, 
lovers become friends and people leave! *sigh*

that is! lamenya tak menulis! banyak nak ckp but then too much story sampai tak tercakap.. haha.. :p sedar tak sedar da nak penghujung 2012! banyak benda da jadi.. yaa nothing is permanent!  for da example my title pun da berubah! erh i da jadi aunty! 


then boleh lah nak membangga diri sikit yang diri sendiri sekarang da sedikit berani N Independent! i`m  curently staying with my friends! duk rumah sewa! sebab pindah kampus! nak kasi lebih bangga pergi kampus pun i jalan kaki je ok.. haha.. no more higheels no more driving!  konon2 betul2 INDEPENDENT LA! walhal for the first to second week I`m keep babling panasnya nak jalan kakiiii ke kampus dah la jauh  ( which actually just took about 5-10 minutes) .. but then even tak la jauh mana tapi memang semput la jugak! mana taknya da terbiasa jejak je kaki ke tanah mesti da depan bangunan uni!! 

malam2 pulak before 12 I will ensure yang I da get ready untuk tidur! takut kalo kawan semua da tidur (bilik I ada 4 orng) nanti mula terkebil sorang2! tak boleh tido.. tapi itu dulu la.. skang kul 2, 3 pun da boleh! alhamdullilah setakat ni mudahnya nak lena! letak kepala terus tidur! mungkin kerana kepenatan hari2 berjalan kaki ke kampus! HAHA SO OVER OK! 

btw so far.. selama satu setengah bulan ni semua baik2 sahaja. every week I balik kampung (kampung la sangat) parent house! even rumah sewa ngan rumah parent just took about 1 and half hours but still my parent yang pick up me! takpernah lagi balik sendiri naik bas! kalo kelas habis kul 8 malam, maka jam tu jugakla my dad amik! pergi dan balik berhantar! ouh anak manja memang mcm tu la ! tapi apepun just proud to have my parent as my parent! :D

so then ! just go with da flow!! THINK POSITIVE ALWAYS! 







Thursday, September 13, 2012

New age, New me , New Memories .. :))


new age = 22th (13th/09/2012)
new me = insyaallah
New memories = hope so..

lima tahun y lepas even for once takpernah terlintas pun dapat survive sampai umur 22..(org y selalu kecewa dlm hidup mmg mcm ni)  dat y bile umur 20 dan2 je dengan girang nyer sambut besday.. berkek bagai dan pose sepuas hati.. (thingking dat maybe that is the last one) but alhamdulillah.. now i`m here.. tapi takder la sambut da pun.. just get wish from my family and friends and it just enought to me.. wish equal to doa.. thanks for those who wish me.. :) cheering me up with your wish! 


kebetulan sem baru pun just started.. and fara menyewa ngan kengkawan.. sebab pindah kampus kb (tm--->machng--->kb).. after 22 baru nak stay jauh dr family rase berdebar jugak ,, tapi tak mungkin la fara larat nak drive 1 1/2 jam dari tm - kb hari2.. so now that is the started.. try to begin new life with da new age.. nasib duk serumah ngan 5 org kengkawan yang hapening(total homemate 18).. banyak ckp.. so tak la rase sunyi.. and alhamdulillah jugak setakat seminggu ni still survive.. selesa.. :)

so then just pray for my succesful! amin... :)

Friday, July 20, 2012

SeLaMaT BeRpuaSa SemUa :D



selamat2 berpuasa semua.. alhamdulillah sebab dapat berpuasa lagi tahun ni.. INSYAALLAH..

btw this time .. macam last year.. start berpuase dirumah.. my parent home..berlima sahaja.. parent.. me and 2 others *sist and brother! withour 4 other.. *poor kakak(adik) sebab ni tahun prtama die berpuase as student sbp.. jauh dari family.. huhu..takpe kakak t k`cik makan banyak2 untuk kamu.. okeyh.. haha..

so then.. now fara ngah cuti.. student degree uitm sedang bercuti sakan kan.. time untuk bersuka ria bersama familiria..eceee.. time for qada sleeping sebenarnya.. asyik tido je keje coz time belajar semua nye RUN RUN RUN runing man.. semua nak laju.. T___T..

so then just wanna to says selamat berpuasa semua kawan2 BLOGGERR, FACEBOOKERS, BP JOHOR, KPTM CHERAS, UITM MACHANGSTER *haha , kawan2 di KELANTAN.. n lastly opkos SELAMAT BERPUASA untuk AWAK AWAK AWAK!! *settiap tahun wish kat sini je.. nak wish depan2.. ecece.. haha... :P

kate orang..berpuasalah seolah2 ini adalah RAMADHAN TERAKHIR kite..moga2 dapat kumpul pahala banyak2 n dapat merasai manisnya kehidupan disebalik setiap dugaan dan percaturan kehidupan y ditetapkan .. amin.. 

*erh puase tahun ni rase lain macam je.. rase macam ada sesuatu y mungkin baik or mungkin tak baik akan terjadi.. hurm.. kompius! whatever it is.. it just a feeling! THANKS and SORY for EVERYTHING!  SELAMAT BERPUASA SEMUA!!! :)
*sekali pikir malas dah nak berblogging kan.. bak kate semua dunia blog da suram.. haha.. tapi nak delete sayang.. so macam ni la.. hidup segan mati tak mahu.. hei tak kawin lagi so tak nak mati lagi.. hehe.. :D
.

Monday, June 25, 2012

YEay !! DA Cuti Da Grad! (T_____T)

.
at last hari ni detik 9.45PM .. melangkah keluar dari D102 secara rasminya I`m GRAD!!! erh erh over la pulak grad bagai.. it just tamat sudah my kuliah as part 5 accounting student! feeling kuar kelas after test tuh macam feeling da lepas final.. walhal final dua hari lagi (___!)


ermm due hari lagi! hebat kan kami! for da final we just have 2 days for study! first paper, paper law lak tuh! kalau ikutkan 3 hari lepas da cuti tapi biaselah DUNIA.. huhu..*kecewa gile! so dat is baru ni i dapat cuti y sebenar2 nya.. so then after this insyaallah kalau takder aral we will continue part 6 at Kampus KB pulak (now kampus machang) .. mase balik dari kampus tadi terase seolah2 bakal rindu ngan uitm coz kampus KB suasana die tak macam uitm sebenar2.. it just one building with a lot of room i guest.. tepijalan .. yang pasti2nya takder tempat ko nak melepak2 jerit! (---!)  BORED T____T

ape pun! skang nak fokus pada final..

28/06(khamis) - Law paper
01/06(Ahad) - Maf paper
04/06(Rabu)  - Ibm Paper
07/06(sabtu) - Tax Paper
10/06(Selasa) - Far Paper
13/06(jumaat) - Ais Paper
******************************

semuanya selang due hari je.. sempat ke nak study semua ya?? Ya ALLAH lapangkanlah hati.. luaskan pemahaman.. terangi jiwa..  moga moga kami dapat membuat yang terbaik! awak awak awak!!! pray for me da best .. and to my friends i wish you all da best!! :)

BEGINILAH CARANYA!! SWEET GILE :) 


Friday, June 15, 2012

DeHearty .. Will U HolD me For FOREVER???

-
kate lelaki itu :
saya dah kahwin setahun dan dkurniakan seorang cahaya mate..umur dua bulan.. tapi tapi saya dah terjatuh cinta ngan seorang perempuan ni .. dia non muslim.. Kami dah berhubung selama 6bulan!!!! 

kate Hati Fara :
Bodoh ! kau memang bodoh! huhu..sory la terEMO *baru kahwin setahun.. dah curang selama 6 bulan! gile!wife ngah carry anak die.. die tak sampai setahun dah curang so sadis kan..T___T.. sedihnya .. sampai terasa gugur jantung bile dengar! HOW DARE YOU GUYS! :(


Dear HEARTY .. will you 'HOLD' me forever??? kekadanghati tertanya siapa pemilik hati yang sebenarnya.. apakah ia ada dihadapan. belakang. tepi.. atas bawah?? err cam mana kondisinya tu?? huhu.. it should be ditepi.. bergerak seiring dengan langkah kite.. maybe didepan .. untuk membimbing kite atau mungkin dibelakang untuk memberi sokongan supaya diri tak 'Jatuh'..

kekadang hati tertanya bila pemilik hati yang sebenarnya akan muncul.. apakah melalui rasa*bercinta atau melalui pandangan orang ketiga. as from what i`m concern everbody keep saying.. "hei kau suka orang tu kan? hei kau ngan die sesuai lah! hei die suke kat kau lah! hei i suka kat U lah! i sayang U! Betul! and bla bla bla.." everybody *and herownselfkeep jump on conclusion.. katenya kite suke kat A walhal die tak tahu  kite suka kat B.. si C pay an attention to yourself walhal kite nak seek attention dari si D.. kekadang dapat berita dr si E.. hakikatnya kite parah merindui si F.. realitinya jugak kiteterpaksa menerima si G dalam life lantaran si dia H takder dalam our life.. tapi kekadang korang terpikir tak dalam pada kite berharap pada si I hati mula terusik dengan kehadiran J.. so for da conclusi siapa pemilik hati yang sebenarnya.. kekadang jujur bile tengok orang2 y mengusik hati kite, hati pasti tertanya WHY NOT HIM?? *the question also keep puzzle on my mind.. tapi hati cepat2 jawab.. bahagia kami berbeza.. die akan jumpa kebahagian dia dan insyaallah i will also find my own BAHAGIA.. amin... 


pengakhirannya..macam mana kite nak tahu.. K terbaik buat kite.. maybe L maybe M.. or maybe end up with Z! and bile hati menyakini die terbaik buat kite apa mampu hati kita 'DIHOLD' buatselama2 lamanya..sumpah fara  takpaham kenapa orang bercinta leh putus and gaduh2..kate sayang..huahua.. mungkin kerana tak pernah mengalami.. and takpe terima kasih jerk! tak nak rase pun.. 

ok ok STOPPP! DAH HABIS! jiwang sikit memalam bute ni.. tak sedar diri yang PROJECT GROUP/ SHOOTING/PRESENTATION/TEST/ QUIZ sedang berebut2 nak ajak main! hua2.. lebih parah next week I final! pray da best for me !! :D


conclusinya.. nak cakap! lelaki! once you hold somebody heart make sure kuncinya dibuang kelaut..moga2 rase cinta tu tak mengalir keluar.. dan bahagia akan kekal selama2 Nya.. amin... :))

THANkS FoR ReaDInGs!!

.
p/s: one find days you will find me right and hold me for forever?? i guest and I believe.. :)

Friday, June 8, 2012

NAK AISkrim NAk AiSKrim! :(

.

bile Time shopping tangan eager nak pegang Aiskem sambil shopping2 cuci mate.
bile ngah tunggu kengkawan nak hangout.. bende y dicari Aiskem 
bila habis Final Exam.. mesti nak sambut Ngan Makan Aiskem
Sementara nak Tunggu Train Balik Putrajaya. bile G TEscO AMpang  Mesti bli Aiskem
Bile Bosan Mesti g cari aisKEM
Kalo g AlAManDA pun Mesti cr AisKEM
G Times Square Pun cari AISkim 
Semuanya Aiskim 
hakikatnya.. kenyataannya..

bile sedih bende pertama yang dicari adalah Aiskrim
dan Bile Gembira bende y dicari Juga Aiskerim 


dan sekarang! hati ... nak kate sedih tak pulak "banjir"  .. nak kate happy gile2 pun tak jugak.. sebab lately banyak problem.. mane kepala kusut nak siapkan asigment.. mana nak study sebab final Exam next two week plus dengan kelas ganti.. test2 and kuiz2.. huhu.. 

tapi2 .. nak kate tak sedih tak kecewa nafsu makan melonjak2 naik! erh i spesies kalo hati gelisah tension mule la nak makan je kerje.. kalo da kenyang pun still sumbat jugak makanan dalam mulut! huhu.. dan lately ni memang ketara gile2 nafsu makan da macam dinasour! makan makan n terus makan.. n betul lah tuh kowt .. i ngah Kecewa *tapi tak perasan diri tu berada dalam situasi tingtong sebab air mate tak kuar pun..  gile2 sebab berat i da naik 2. 7 Kg.. hua2.. asyik mkn je kan..SADIS!! 

so mungkin kerana itu jugak sekarang hati .. hati eager gile nak makan aiskim.. takder ke orang y baik hati nak bg aiskim kat i .. huhu.. tak nak aiskim cikai2.. nak aiskim Mc D yang bile makan boleh buat kite pejam mata Khayal! huahua.. NAK AISKIM NAK AISKIM!!! nak AISKIM MC`D!!! nak nak! tapi2 kat sini ..Tanah Merah , N Machang xde mc`D.... :(
.

 Kucing jahat! OVER! Huhu! 

p/s: mengapa ... 

THanKS FoR ReaDinGS!



Hati complicated, jiwa complicated, lelaki complicated semua pun COMPLICATED!!!

dulu i just heard somebody said!  "orang yang takder prinsip  die umpama orang yang tiada hala tuju dalam kehidupan! orang yang takder hala tuju dalam kehidupan itu ertinya mereka akan gagal! " yeah! it just about, law rules, and whatsoeverlah y mana kau kene praktik and hold dalam your life untuk memastikan kau bahagia.. and i sebagai manusia y kekadang selalu mengadap depan cermin(erh bkn tilik muke yerk) and tanya diri sndiri apa y aku mahukan dalam my life opkos la akan dengan segeranya always clear the vision and hold the prinsip in life! erh kekononnya nak bahagia la kan! 

tapi tapi appearantly langit tak selalunya cerah (hehe .. zana I tertiru ayat U.. haha).. sometimes apa y kite pegang and percaya bukanlah sesuatu yang benar telus jitu and MEMBAHAGIAKAN.. and as for me my prinsip is always all about the world of study.. sosial life and opkos the relationship.. orang kate study lah 24/7 to get super boom punyer result.. tapi percayalah.. kalo u buat gitu .. automatic time jejak kaki je ke dewan exam.. mata da lemau( my exp. masuk dewan exam x sampai 10 min tertido sebab mlm tu stay up! sampai kene ketuk meje oleh sir BANGUN BANGUN! huhu.. malunyaaa.. :P) tangan da tak mampu nak menulis coz bfore that kuat sangat menulis note and nk parah lagi otak langsung blur! ---->tp2 honeslt dalam banyak2 prinsip i think the study tak lah bg GREAT IMPACT sangat kan! compared to da relationship and social life!

and that is! a long time ago i just hold a prinsip 'terimalah lelaki y approach u at the fisrt place to be her future!"*atau dalam bahasa lain mule2 kenal lagi die dah approach u untuk dijadikan isteri.. insyallah cause lelaki y sebegitu mereka ada matlamat.. u pun akan rase lebih selamat and kebarangkalian untuk hati dilukai adalah sangat tipis.. yer lah nakputus2 RELAtionship pun takder la coz u ngan die bukannya sedang nak bercintacinta just like the others tapi matlamat dah jelas.. Future wife! alah senang kata nak cakap kite boleh rase mcm orang tu sayanngggggggggg gile la kat kite kan.. so kite pun ala2 bahagia duniaakhirat la kan! kononnya la..

i just hold this prinsip sejak dari pada i mule mengenal erti PRINSIP membawa KEBAHAGIAN.. about 4, 5 years.. and for taht reason.. memang tak la kau jumpe kan. umur baru setahun jagung.. ingat ader ke orang yang nak lamar kau! diorang pun mude remaja lagi kan.. enjoys pun tak habis! nak amik kau jadi wife.. puff la haha.. but itu previous story.. oun in add harusla kite manusia pun sentiasa berdoa moga apa y diinginkan(prinsip) jadi kenyatan.. long time past.. and sekonyong2nya datang lah lelaki2 yang seiringdengan our keinginan.. prinsip.. tapi soalnya apakah prinsip y kau pegang tu betul?? apakah saat2 tu tibe ia akan membahagiakan.. apakah apakah apakah?? hurm.. that the complicated of da prinsip..

as for me.. when it comes to me! it just HANCUS HANCUS HANCUS!*tertibe mengamuk conclusinya i malas nak citer!*complicated i cume nak cakap.. kau ! you did not even know me! dont try to hold something yang u did not even know the "value" of the things! dont dare to challenge yourself and don`t ever dare to ruin my life!  its not about the "kerje apa" "gaji berapa" "layak ke tak" it`s all about heart! stop chase on me! and stop talk about my family.. my activity and my life.. 








Thursday, May 31, 2012

'Bertunang' In Advance @ KazenWeDD!nG :)

.
*pelaminanganankumusnah sebabtu sanding kat bawah je.. haha

hari semalam bersamaan 30hb mei 2012 maka rasmila saya menjadi tunangan orang! says congrat to me please..please please... hak3.. gedik gile! hehe.. actually semalam my kazen nikah and hari ni mereka sanding..sedikit info my kazen name idayu fadzilla lahir 19/9/1990 and me Nur Ain xxxxxxxx *biarlah rahsia lahir 13/9/1990! so korang alert tak! die same baya ngan i tapi die da nikah! wuwuwuw.. JELOUS! hehehe.. gurau je.. So Congrat to my kazen Ayu & Farid! tak sangka lah die kawin dah! I ni pakwe pun takder! wahahaa.. tapi tapi pakwe takder pun da bertunang dah lalalala..

*After Nikah n "bertunang" :P

ok back to story.. mereka nikah kat madrasah kat ngan rumah! petang tu semua duk rush2 buat itu ini tapi Ekhem disebabkan hanya I dara pingitan kat situ so rase terpinggir terus g rumah nenek!*rumah kazen kat ngan umah nenek means kat my kampung lah!  TIDO! cantik sungguh perangai!kan kan? :P  malam tu.. boleh tak nak share feeling sikit! haha.. time mereka nak nikah kan ada baca2 madah2? eh eh apa ntah ayat2 tulah! aduhai sebaknya rase! sayu! huhu.. i rase kan kalo la I one days nanti bile kahwin % untuk i jerit SAYA TAK SETUJU DENGAN PERNIKAHAN INI!! sangat tinggi gile! sebab sedih gile kowt! even kite cintekan die tapi kite mestilah cintekan family gak kan..bile da kahwin 100% diri kite bukan hak family lagi! semua ngan husband je! apakah mampu mereka menjaga kite? wuwuwuwu *rase nak nangis pun ader tapi disebabkan kazen y kawin bukan I so kelip2 mate sudah! huhu..

 *with Cuzzy and her husband! :)


 *curi coklat cadbury! haha!! :P

dan u know what sebaik sahaja selesai akad nikah my cuzzy i lak y 'bertunang'.. haha.. actually  I got a call dr nombor y tak dikenali.. so cepat2 kuar madrasah  n dengan suara berbisik *kekononnya tak bg orang dengar la ni .. haha
"Hello"
"assalamualaikum" *ok suara lelaki! 
"waalaikumussalam.. cari siapa ya?"
"ni siapa? Nur ain ke?" 
"ya saya! awak ni siapa ? nak cari siapa?"
"kita dulu pernah jumpe kat jmbtan .." 
"hah?? .. err awak ni pegawai ........ tu ke?" 
"eh bukan pegawai.. insyaalllah bla bla bla ........" *ok fine 
gue ingat die tu pegawai..huhu.. 
"ouh. ok jadi awak call saya ni kenapa" 
"awak tengah buat apa?.. saya.."
"erh! saya dekat surau ni! ada majlis akad nikah!"
"sape y nikah?"
"diri sendirilah!.. eh ok lah! saya kene letak phone nih! bye!"*terus klik off laju2! suara memang serius nak mampus! tahan gelak pun ader yerlah dengan suara rushing n bisik2nya sebab tak nak cakap ngan orang tu kan! tak boleh blah sungguh! 

 *so dat is kami due2 (y remaja/belajar) tinggal .. yang lain semua da kawin (sedaramara blah mama).. so kene pose kat pelamin banyak2 sebab nak amik berkat! huahua..


tapi tibe tibe dapat Mesej pulak!

+ sori ler kacau. nnti sy tpn semula K. lama dah sy nak tpn awak.. tp br jumpe no tpn awak.. hehe
*pulak! mampus aku mampus! suara hati y kate gitu.. hehe... so idea idea
-Astaga! majlis saya br je selesai! awak jangan contact sy! mati saya nanti!!! *.. sambil2 than gelak! tapi  gaye tulis tu nak2 serius je! 
+awak ke nikah? tipu dosa.. kalau ya maafla.. *dalam hati tersentap kejap! tipu dosa ke.. haha.. so dek kerana tertibe terasa berdosa i pun rep la begini..
- kazen y nikah! sekali ngan majlis tunang saya. sory lah. y awak tertibe muncul ni kenapa? ada hal apa? *sile bace ngan nada serius ok.

dan dan... ok die da tak bals dah! huahuahua! i bet die percya lah y i da bertunang! kalo i pun gile ke nak contact ngan tunangan orang! so fuhhhhh i da selamat disini! sampai ke saat ni bile ingat harusla i gelak tak hengat! lucu lah! tak pasal2 'bertunang' kat kazzen wedding! ekekeke...  :p

*baby aniq baktiar! anak sepupu. i love him too much! baby ni comel! hee..:) 

so then majlis esoknya berjalan lancar macam biaselah! punye lah pose kat majlis orang sampai 100++ keping gambar sendiri kat pelamin..tapi ceys kamera tu ngek lah! nak rosak2 lak so banyak gmbr tak jadi.. sentap betul.. hehe.. btw fara jadi penyambut par! ala2 flower tak berapa nak girl lah! hihi!  konon2 nak amik berkat kat majlis orang.. malam tu pulak acara potong2 kek! acara ni just family je yang terlibat . adalah dalam 40+-orang! n dalam banyak2 acara fara paling suke acara ni sebab memang hanya family/sepupusepapat je yang terlibat! makan2 kek sambil2 makan2 nasi n amik2 barang kat atas par! coklat /buah/bunga telur! best lah! hua2.. tapi dek kerana dah puas pose waktu siang so takder la gambarnya.. huhu..

*yeay! dapat bunga! Leh Kahwin! haha. kalo orang barat sape dapat bunga 
means die la y akan kahwin pasni! huhu.. biarlah diri sendiri y baling n sambut pun! haha!

dalam kul 10 balik rumah! so dat is! the wedding! 2hari 2 malam! hurm hurm! i bet inilah majlis terakhir dalam mse terdekat since kmi2 y lain ni even da tahap sesuai kawin tapi memang calon takde. tapi takpelah tak kawin pun! saya kan da bertunang! wakakap! ok lah! nak tido dulu! orang brtunang kan darah manis takleh tido lewat2 kan.. hahahha.. *gile! 

Awak.. 
andaiku bercinta lagi  ..


ThanKs FoR ReaDinGS!

Monday, May 28, 2012

Takdir & Jalan hidup y berbeza2 !! tp masa terus berlalu :)

so.. itu kisah me and cuzzy! ini pulak baby sofea! ingat baby y fara sitter kan tu.. i was babysitt her b4 this! dulu kecik2 je.. sekarang da besar ..da leh jalan! lasak kemain! tapi still comel! motip cerita nak cakap. MASA TERUS BERLALU....

ini pulak Cinta Nur Melissa .. anak kawan i! br je lahir.. fy information i have a lots of friend y sudah tunang/kahwin/ be a mom and ongoing proces to achive this! So sweet !! jelous !haha

so itulah die kisahnya Takdir dan jalan hidup y berbeza2 ! me and my cuzzy /friend n smua dimuka bumi ni takdirnya berbeza.. kite bergerak pada masa dan waktu y same tapi still PERJALANAN ia berbeza2.. dan terserah pada diri masing2 untuk valued akan apa y hadir dan terjadi dalam kehidupan atau terus berharap apda suatu y kau tak dapat tapi kau nak! seing my others hapy i just feel like. ya ALLAH! ituke pengakhiran  kehidupan mereka.. bahagia.. and for me y still duk kat bangku uitm ni! berulit dengan kalkulator!*budak akaun! menghadap amsalah2 peribadi y tak pernah habis..menangis/senyum kecewa gembira sedih yang bersilih ganti apa pula pengakhirannya?? apa esok hari amsih untuk kite atau akan terhenti sekadar diwaktu ini..
apa hidup akan terus diatas atau menjunam kebawah uncontrolled..
apakah akan terus menangis dan tersenyumbile emosi terusik dengan rase gembira dan kecewa!
semuanya still kabur! blur! we cannot predict whut will happen in da future.. yes dat is!

takdir kehidupan da ditentukan itu y pasti! tapi bile takdir seolah tak memihak pada I ... ekadang terpikir x mungkin ALLAH mentakdirkan y buruk2 buat umatNYA .. so harus ada slack kat diri manusia tu sendiri... kecewa! yes i`m in a position KECEWA HINGGA TERASA NAK TIDO n Tak MAU BANGUN2.. kalau itu la y terbaik! tapi soalnya da cukup ke ilmu awak tu cikkak oi bile tak nak bangun2.. erh i kecewa bkan sebab kazen i kahwin tau.. i kecewa sebab ..sebab .. terassa diri harus menangung beban diatas kesalahan y tak dilakukan! apa punca manusia jatuh cinta ya? apa benar cinta mampu membutakan mate manusia*erh betul la tu dulu kau mase tinggalkan seseorang dulu pun rase separuh nyawaku pergikan.. orang lain pun mungkin begitu.. so kau jangan salahkan cinta mahupun orang itu!

back to my question.. jatuh cinta kerana apa? rupakah? dan ape kau pasti rupe tu akan membuat semua jatuh cinta? tak kan!sebab for me even kau listkan sejuta manusia didepan aku.. hati aku cuma nakkan seorang je dalam hidup ni! hanya seoarang! dan selama ni aku bertahan pun sebab seseorang tu.. 3tahun! so tak mungkin dalam sekelip mate hilang! tak mungkin! so  stop accuse me untuk kesalahan y aku tak lakukan!i`m sosory if u feel like i`m manipulated u! tak gune diterangkan sebab awak sendiri dah highlight bebesar yang saya menjauhkan awak dari die.. saya minta maaf! tapi satu y saya nak ckp.. takder satu pun tentangnya dalam kepala.. even u says me and him baik gile but still saya tak nampak apa kebaikan y kami berdua pamerkan.. kalo cakap pasal SmSs.. semuanya pasal pelajaran! kalo awak salahkan saya sebab kate awak , dengan saya die berbalas senyum but not you.. itu lagi bukan kesalahan saya.. ahh... stop it! setiap patah kata y keluar dari saye pasti tak mungkin difahami!dalam kepala awak saya salah! dan fine saya terima! thank you so much for aall the wonderful words that you gave to me!  terima kasih awak.. terima kasih sebab pernah ketawa same mase di kfc dulu mase di surau mase dalam kete .. semuanya.. terima kasih! satu y awak kene tahu biar la awak kate apepun! saya tetap takkan marah n benci awak sebab bukan salah awak bukan salah saya and opkos bukans alah die*sebab die langsung x tahu menahu! dan kalo boleh saya memang nak bawak die menghadap kite bertige supaya semuanya jelas!!

hakikatnay bende ni(accuse as being a 3rd person/diwarning supaya jangan berkawan dengan itu ini/) sentiasa berulang! fara selalu tertanya pada diri sendiri . apa y fara da buat sebenarnya.. nak akte cakap lembut GEDIK2 tu memang tak la sebab kawan2 lelaki y rapat ngan fara selalu marah2 cakap fara garang bile bercakap! tak perempuan langsung!naksopan lembut segala! memang muntah la jawabnya.. nak kate cantik sampai boleh mengugat kasihnya orang lain lagi la tak sebab honest seumur hidup saya orang tak pernah kate saya cantik pun! huhu.. nak kate saya sopan santun.. kalo dah kate bercakap pun kasar mane sopan santun y boleh meruntuh hati mereka! takder satu pun yang fara tengok dalam diri y bisa mengugat hati mereka .. takpaham! kenapa kawan2 perempuan harus terasa tergugat ataupun berpikir y kawan2 lelaki mereka akan beralih apda fara! ya allah apa itu kelebihan atau itu kekurangan aku ..rase  yang akan memakan hidup aku sendiri.. dan awak.. betul la kata awak.. kalos aya dengar cakap awak .. jaga batas dalam pergaulan mesti semua tak begini kan.. tapi batas apa y saya dah langgar! sekadar bertegur/berbual dan tersenyum bile berjumpa.. apa itusatu dosa? yaa.. dosa sebab melanggar janji y dibuat! kan?? janji tu takkan dilanggar kalo awk teguh berdiri disisi saya! hakikatnya cume perasaan tu y jadi semangat supya saya kuat bukan awak.. sebab awak tak pernah ada disisi saya.. !!!

Friday, May 25, 2012

Jage hati jage perasaan barulah bahagia! kan?

nasib manusia tu beza beza.. boleh jadi kite nak itu tapi kita dapat ini.. ada ketikanya kita nak ini n then kite dapat itu.. punyala menangis merintih bersedih sebab tak dapat y hati nak .. walhal kite tahu bile ALLAH tak memberi apa y kite mahu itu tandanya sama ada kita tak layak.. belum msanya dan boleh jadi ia tidakla seperti y dsangka..


jage hati jage perasaan itu kunci kekuatan.. fara akui tak mudah untuk jage perasaan.. kekadang kite main2 suke kats eseorang tapi tertibe ALLAH terbalikkan hati kite supaya betl2 sukekan seseorang tu.. akdang2 kite ego dengan cakap ERH AKU TAKKAN SUKA KAU LA teribe ALLAH buat kite separuh annar sukakakan die..a da kes pulak kite eager gile suke kat seseorang tu.. masa ke mase tapi bila kita dapat ianya tak seperti disangka.. konon2 rase macam bahagia gile walhal ianya nothing..

dalam hidup ni taks emau sepeti y kite nak.. as i said before.. and for thsi reason i`m trying so hard ntuk bahagiakan hati sendiri.. jaga hati jaga diri.. salah  apa y fara buat sampai hidup akhirnya bertukar menjadi begitu dan begini.. ye saya tahu kite hanya merancang ALLAH y menentukan..tapi layak ke fara terima balasan diatas apa yfara tak buat.. awak ragui saya kerana pada pandangan mate awak saya menghianati awak.. sedang saya?? saya bisu.. saya tak tahu nak terangkan bagaimana.. hati saya bukan semudah itu boleh diganggu gugat.. kenapa diri dituduh diatas sesuatu kesalahan y saya tak lakukan. kenapa awak nak rase terganggu gugat walhal saya tak pernah mencuba walau sekalipun merampas hak awak..

pelik kenapa orang nak rase terganggu dengan kedatangan kite dalam kehidupan mereka




Wednesday, May 23, 2012

"Family" Outing D1ac2205b

.
hari ahad bersamaan dengan 20/5/2012  *cuti sempena TRW menang..hehe kami satu "family" berjimba2 dekat lata Tembakah, Jertih Terengganu. depart from masjid Belukar dkt ngan UITM MACHANGSTER  kul9 lebih kurang , seramai 27 org dengan menaiki 7 buah kete *eh jap.. kenape terasa skema semacam ni.. haha....

dari uitm,KELANTAN ke Lata Tembakah,TERENGGANU dekat jerk, dalam 1jam+++ kowt.. tambah saat2 kecemasan sebab sesat*terpisah dri geng konvoi .. pastu msyuarat kat tepi jalan*kene marah sebab tak ikut kepala konvoi.. and blabla bla.. :P.. ok gurau jerk..sampai2 sana terus jalan kaki ramai2 ke tingkat 4 *fyi LT ni ada 7 floor.. then SERBU AIR /hidupkan api untuk bakar ayam..

makanan ada ayam bbq-dagingbbqazma-sosej-airsanquick-mihun-meegorengazma-
keropok-jajan-kek-lagi??? ok x ingat! 

Caption?? ok takder! :P

time mereka semua serbu air me n myfriend(azma) hanya terpingga2 pandang sebab cume kami berdue je y overdress.. berjeans bagai sedang mereka semua da ready ngan bikini pakaian mandi segala .. *azma lupe nak bawak tracksuit.. fara lak memang awal2 xbwak sebab da kene warning awal2 ngan parent JANGAN MAIN AIR!! huhu. tapi nasib baik ada spare part tracksuit kt rumah mf so bawak n g tukar sebab tergoda gle nak main air..

me and azma!

dak2 kelas y busy2 main air..

orang lain main dekat sejam tak kene apa .. fara turun x sampai lime minit kaki dah berdrah ! kulit tersiat! terlanggar batu! hua2. sadis! terus naik cepat2.. sementara mereka main kami bakar ayam.. then acara2 lain sambut belated days dak2 ni-sambil diiringi bunyian gitar-main2 baling tepung-krimkek-kuah bbq*ok tak senonoh haha.. then berendam2 didalam air- main baling cumi dalam air-pastu jumping2 bagai lagi lah! psstt air die walhal CETEKKKKKKKK gile.. kat lutut je.. :P

sambut bday-sambil main gitar-sambil potong kek.. n bertempiaran lari dri kene baling tepung . y tak boleh blah... bukan bday gurl.guys pun kene jugak! huhu..

then makan2.. bakar2 ayam..pas habis melantak satu bekas g main air balik.. this time tengok mereka riuh je duk dalam air.. so dekkerana jelous gile aci redah je ngan jeans lak turun ke air.. tangkap2 gambar.. n OK!! jatuh!!batu licin, habis basah.. PADAN MUKE DIRI SENDIRI..nasib baiK naik kete orang lain so basah pun kereta die kan.. haha.. jaat gile... after dat semua naik n makan2 lagi sekali..

 suke sebab dapat masuk ke tengah air then cepat2 jerit "semua cepat2 nak amik gambar :P"

ok abaikan budak2 lelaki.. just tengok kami2 dibelakang.. haha..

sambil makan2 gosip2.. saje nak memeriahkan suasana tak kurang juga meluahkan perasaan..gosip itu gosip ini last2 diri sendiri pun kene gosip jugak! da habis cerita la tu.. huhu.. :P!  dalam kul 3kami naik ke DARAT balik..

"family member" zana-syaza-hani-fida-kak ira-yana-sufi-asmah-ilah-fahmi-kak izzat-ain-kimah-azma-fara-hazwan-nabil-syakir-afifah-yuna-aidil-khai-aiman-azwan-idham. Then ada hafiz n muhaimin.

Masjid Jertih! .. solat-mandi-tukarbaju-tangkapgambar :P

 ..  after dat kami singgah MINUM2 pulak kat E-RUP SUP , still in Jertih.. makan abc.. *ader org kate nk belanja tapi kata je la coz bayarnye duit sendiri gak.. :P... kat sini minum2-makan2-borak2-gelak2-tangkapgambar- then departt balik.. 

makan abc! tapi abc tak sedap pun!! wahaha.. *_*

kat rumah my mum tanya "best ke g sana" fara *ngan heksitednya ckap  "best.. kitaorang naik sampai tingkat 4.." tapi belum habis cakap terus kepala nak kene ketuk "....orang dah kate JANGAN NAIK TINGKAT ATAS.... bla2.. *ok terus x jadi nak citer sal kaki y berdarah sebb takut kene marah.. huhu.. :( ape pun.. walau penat gile +plus sakittangan*kuat sngat kibas ayam kowt . n kaki sakit.. pastu panas mncacak2 nak daki turun kebawah.. tapi still I wanna to says saya gembira and Thanks To ALLAH for everything.. selamat pergi dan selamat kembali.. :))

p/s: Fara jadi jurukamera tak bertauliah babtu la banyak gambar.. penuh Gb! ok melampau! haha..
p/s 2: apa yang perlu saya korbankan supaya awak merasa 'selamat dan percaya' pada ketika saya sendiri tak ada apa2 pun untuk dikorbankan??? sory  to says and thanks.. 

ThanKs For ReaDing!

Sunday, May 13, 2012

Happy Mother`s and Father`s Day :))

.
Fakta2 Sempena Mothers dayS!


- masa pergi beli kek akak tu tanya "nak tulis apa?" pandang adik "adik nak tulis ape.." Kompius.. then decide "happy mothers day lah" tp time akak tu ngah tulis tertibe terus jerit! "kak .. buat sebelah mothers tu slash pastu tulis fathers terus ea" "hah? sambut terus ke? jimat ea" sambil gelak2 berdue bertige.. *blush sekejap .. fine! .. saye bukan nak jimat kak tapi for me there were no diskriminasi between father and mother.. I love them both! so dat Is .. kek tu tulis HAPY MOTHER`s/FATHER`s day! ... haha ..

- to be honest i dont know how to celebrate mothers day coz eventhough i`m the one anak yang paling cengeng/tak boleh separate from family/ manja/gedik tak hengat/tapi still i dont know how to say it... but yes i love them! 

- dulu setiap kali bangun pagi mama tegur2  kenapa tak lipat comforter .. alasan fara "kan malam ni nak tidur balik.. buat apa susah2 lipat.. buat penat je.. haha" ..fine sebenarnya bukan penat tp malas.. I`m Sory! but now then setiap kali bangun pagi I da rajin lipat comforter! so than THANKS diatas CERAMAH FREE:)

chocolate blueberry cake with sate .. menu untuk celebt parents day.. nak msak sendiri tak reti.. haha :)

-  mengenali my dad i know takde benda free dalam hidup! you want it so try to get it! bukan dengan meminta! but show your effort! walau dulu suke kate abah ni berkire.. hua2.. tapi disebakan ajaran itu jugalah until now when i want something i will try to get it! and yes i GOT IT! THANKS DAD! 

- dulu setiap hari mama tegur! sile belajar memasak.. tapi until now even nsi pun saya tak lepas lagi.. reti tapi kekadang lembik! hakikatnya tiap kali mama berkepergian .. mungkin bile balik die mengharapkan ada makanan y terhidang but still i never cook for them! sekarang mama da tak sebut2 tapi i know.. ada ketikanya mama berharap bila balik taadaaaaaaa!! dah boleh makan.. hehe.. poor my mum and dad! coz it rarely happen..

- masa kecik2 ada la dua tige kali berura2 nak lari dari rumah sebab selalu kena marah! siap kemas beg bagai.. paling tak boleh blah tiap kali nak lari bedak mesti cilok awal3..mungkin dalam kepala mase tu even lari dari rumah makeup itu perlu.. haha.. *kalau diturutkan hati agaknya dimana ya saya sekarang??

-dulu suke masak agar2.. sebab teringin nak makan.. tapi hakikatnya agar2 saya tak pernah keras.. hahaha.. tapi still agar2 tu habis jugak dimakan oleh family.. I`m SORY  but then THANKS...

 hadiah dr kami 3 beradik.. hadiah untuk abah takde.. xjadi beli.. :P

- like father like sons! hakikatnya citarasa abah tak sama ngan fara.. fara suke benda pedas/masakan kicap/and barat .. tapi abah tak suke  .. so bile rase nak makan gile2 terpaksa la abah "berpuasa" sebab fara dah request kat my mum..masakitu  ini!! .. hehe.. poor my dad!... but then thanks! :) 

- until now eventhough I`m almost 22 but i never "Hangout malam" with friend unles wit family and for the study purpose/or da keluar awal tp terbalik malam.... kekadang honestly think rase dikongkong oleh family! erh remaja lah katekan! nak lepak2 jugak.. huhu.. but then now i just wanna to says THANKS coz diatas "kongkongngan" itu jugala adanya saya pada hari ini.. :)

- setiap malam khamis mama suke ajak baca yassin/with adik2 semua.. dulu *sekarang pun kekadang suke pura2 tido.. tak nak baca yassin *sebab hari2 lain dah mengaji.. so khamis malam rase nak rehatt je!PEMALAS!! .. but now diatas paksaan itu sekarang ni ia sudah menjadi rutin hidup.. insyaallah akan berkekalan.. so then THANKS..

- fact terakhir y perlu anda tahu adalahhhhhhhhhhhh.. tadi beria jalan slow sambil bawak kek pergi ke ruang tamu and jerit "HAPY MOTHERS DAY!!! and FATHERS DAY!!" tapi2.. rupa2nya mama takder kat ruang tamu.. die duk belakang kitaorang.. tinggal abah yang duk enak melantak sate terkebil2 sebab terkejut.. haha..sengal sungguh... Suprise tak jadi! apepun.. HAPY FATHER /MOTHERS DAY TO ALL MUM AND DAD IN DA WORLD!!!

nak bagi sejambak bunga tapi kat sini takde so i bagi sejambak teddy bear.. haha.. :)

Thanks For Reading!! :)

Saturday, May 12, 2012

Manusia dan kuasa AJAIB!!! *Jakun!

.
setiap manusia ader kuasa telepati! pernah dengar tak.. dulu my cikgu/lect pernah bgtau.. 
"Kite bile teringatkan seseorang akan ada satu aura dimana 'ingatan" tu akan dihantar ke atmosphere then akan mencari orang y diingati tu!! so akan terjadi situasi dimana orang yang kau ingat tu akan ingat kau jugak! *pfft! imaginasi kuat sungguh lecture ni! haha.. 


dulu setiap kali dengar even kekadang rse nak gelak tapi tiap kali pikir ada logiknya..
contoh terdekat adalah parent.. mase duk Kl dulu .. tiap kali i terasa nak contact mereka je harus tertibe2 dapat mesej or call!dan2 tu jugak!  harus then jerit2 kat parent! "la baru je nak contact... nasib baik ma tepon.. mcm tahu2 je ..jimat kredit orang" hak3.. :P

then haritu i just think of my friend azie *hai Azie :P .. terpikir cik tu ngah buat apa agaknya ya.. lamenya tak bertegur sape di fb *kami selalu sembang2 di fb je.. die gune maxis fara celcom! MEMBAZIR kalo msj!! haha.. :P then tertibe mlm tu dalm kul 3.30 pagi i got phone mesej! 

"FARA RINDU!!! muahahaha.. " 
*gelak tak hengat! nampak sangat saje nak mengacau! hua2..

i just feel like.. erh2.. mcm tahu2 je td duk teringat kat die.. dan fara ni kan kekadang LURUS BENDUL TAK AGAK2 .. even tahu mesej tu harus da lame dihantar sebenarnya*tak tahu la kenapa dalam bilik skang ni takder coverage..so mesej selalu dapat lambat tp still balas je la! even dat time kul 3 pagi! haha.. saje nak mengacau anak orang!!sebab i tahu die pun sengaja nak mengacau!!! :P :P
tp ngan my friend ni fara tak heran sebenarnya kalo tiap kali fara teringat die , fara akan terima khabar berita die sebab kami kawan baik n  dari zaman diploma lagi.. kami selalu sama... terpakai baju sama..*nanti jumpe mule la terjerit2 KENAPA PAKAI BAJU SAMA NI!tukar2 haha..  terlintas nak pergi ke tempat sama.. terstory cerita sama.. erh semua sama la.. yang beza fara lembut die kasar! hak3.. ok tipu.. :P


then ngan kengkwan lain pun SELALUNYAaaaaa la gitu .. baru terlintas tertiba dapat la mesej ke call ke.. im ke.. *hai jue/zaida/tia/ameera/lisa/pakcik..n semuanya la.. haha.. n alkisahnya dua tiga hari leps i borak2 ngan kwan sal one of my friend y kami da lama tak dengar cerita.. lameeeeeesangat!!.. dan hari ni tertibe i "terjumpa" dia.. besar sungguh kuasa ALLAH kan *spechless! 

tapi tapi.. kekadang fara tak faham.. telepati*kite consider telepati connection la ea ni wujud untuk mereka yang kite rapaaaaaaaaaaaaatttt gile.. like besties/parent/atau untuk orang y dekat dihati/y disayangi.. atau kawan2 biase pun ada juga 'kuasa' ni. sebab i just remember dulu pernah teringat kat "seseorang" *erh bukan seseorang sangat la tapi kite consider orang y dekat dihati la.. Ingat bagai nak gile.. hari2 seru supaya dia "muncul". tapi tak.. kami tak pernah "berjumpa". berbulan2 lamenya baru muncul.. apekah??? >.<


so then ! korang rase macam mana.. apa sebenarnya?? erh fara rase .. rase nak mandi la! PANAS!! haha..

p/s: apepun fara percaya.. semuanya y terjadi*teringat n dapat khabar berita atas kehendak ALLAH.. :) 

ThanKs FoR ReaDing *_*

Sunday, May 6, 2012

Why you Keep Hurting me? Y y y??

.
setip kali terluke hati mesti tertanya? kenape kenape n kenape? soalan tu akan berulang dan terus berulang .. walau berjuta variasi jawapan y kau bagi sekalipun it still takkan dapat meredakan hati engkau yng before this keep babyling 
kenape kau sakitkan hati aku?
kenapa aku y disakitkan?
kenape itu kenape ini??
guys/girl stop asking to yourself kerana kau takkan dapat jawapan.. dalam hidup ni satu2nya benda yang kau dapat control hanyalah hati kau*walau selalunya ia adalah uncontrol!  not the other .. not your friend not your enemy.. and the outsider people.. hati kau kau punya hati die die yang punya..so amsing2 punya hak untuk terus menyakitkan dan yang menerima rasa sakit tu akan terus disakitkan hatinya..
persoalannya sekarang..

*curi my 'uncle' punya pict kat fb die.. hua2.. uncle la sangat kan.. mekasih :P

persoalannya sekarang dont as why people keep hurting you but ask yourself y are u allowing it to happen? semut diseberang jalan nampak gajah didepan mate x nampak! heh betul ke ayat ni? ok gitu la lebih kurang.. dari ko dok babyling mencari sebab kenapa hati kau disakiti.. erh jap one thing kau kene ingat dalam dunia even orang y paling kau sayang sekalipun boleh melukakan hati kau apetah lagi orang y xde ape2.. kawan, keluarga..eh semua la..

so inorder to avoid dari hati dilukai just AVOID
avoid.. to believe the others 100% .. atleast bile kepercayaan kau dikhianati kau x lah rase luke sangat sebab rase SUSPICIOUS tu da ada dalam diri..
avoid .. to think dat everybody perfect.. perfect y emberi makna mereka takkan melukai hati sesiapa.. ouh tdak.. hakikatnya semakin perfect seseorang tus emakin kuat rase hati die untuk menyelar keunperfectan orang lain ..:P
Avoid think dat will make you suffer.. bercinta, main kayu tiga, putus cinta , borus*habis duit t hidup tak mewah.. haha  semua tu akan menghancurlumatkan hati kau kan.. so avoid it..
in case thing happen.. avoid from be close with things y boleh melukakan kau.. profile fb somebody, gambar, kengkawan die, tempat2 n kate2 janji manis cam madu tuh! LUPEKAN! kalo in case orang y pernah n bakal melukakan hati tu ada berhampiran avoid from berhubung dengan mereka *erh tapi jangan putuskan persaudaraan kerana ALLAH murka pada orang y memutuskan persaudaraan.. cukup sekadar tidak menjadi terlalu dekat.. whatever it is kalian still pernah mengenali... sesekali jumpe senyum tu ok lah tu..

Orang ckp seseorang y hatinya dilukai jiwanya akan menjadi tersangat rapuh tapi ada juga yang kate seseorang y hatinya dilukai egonya akan semakin tinggi. tapi for me..katelah ape pun..satu yang pasti dalam hidup ni untuk servive dan memastikan hati sentiasa berbahgia kite kene bertindak sedikit kejam! terover action on something.. terover menangisi pada sesuatu.. terover ragu .. terlalu berhati2 dalam meniti kehidupan .. and whatsoever lah! yang psti hidup hrus bahagia.. walau satu dunia takder disebelah engkau .. Allah tetap Ada.. xkan pernah hilang melainkan engkau y menolakNYA! so keep smiling! 

p/s: dulu selalu berharap kalo la masa boleh diputarkan harus akan memilih untuk tidak mengenali tapi sebenar2nya jikalau benar masa boleh berulang saya tetap mahu 'semuanya' ada dan akan terus mempertahankan semuanya.. 

Jalan2 cuci mata!!! :)

.
Semalam waktu sedang enak(betul ke enak??? ) tido tertibe bunyi kecoh2.. bangun2 cepat! tapi not in my ear but my sista! dalam hati terpikir2 y my dad jerit2 begitu seawal pukul 9 pagi plus y just my sista y dikejutkan not me*puzzled coz dlm kepala pikir mereka nak kemana? x kan nk kuar x ajak fara? being the only one big girl in da house make me ALWAYS followed them! HAVE to follow them and always WANNA to Follow them! heh! kalo fara x g jangan arap adik dapat pergi!jarang sekali lah mereka nak tinggalkan fara duk sengsorang kat rumah..WELLL~~!dan  tertibe mama datang and kejut*tak kejut sangat la sebab fara da jaga da mse tuh! BANGUN CEPAT! Nak g Jalan!

and tada.. here we areeeeeee.. makan angin di KOTA BHARU! 1st place y kmi  pg adelah TEMAN! kat situ ada EXSPO sempena perasmian RTC kota baru.. ouh jangan tanya banyak coz fara tak tahu apa2 sal RTC ni.. y fara tahu sampai je sana shopping n shopping! kat situ ada mcm2 sayur! buah! baju! karnival pendidikan! pekerjaan! teka2 berat kambing*sape menang dapat kambing tuh! haha.. lucu.. :p then ada kain! erh semua ada la! so sempat la fara bor0ng tudung n kain pasang dengan jayanya! :)

*PUSAT KARANGKRAF! tempat ni sangat2 menenangkan! rase mcm duk putrajaya pulak.. hehe

after dat pergi lepak kat PUSAT KARANGKRAF! err betul kowt namanya! abah g solat jumaat di Masjid y berhampiran istana di kb tu! mase abah masuk sane fara memulekan misi mencuci mate.. haha.. x la cuci sangat tapi honestly itula first time fara jejak Masjid n pusat karangkraf y berhmpiran istana tu evendo bleh kate 7-8thun dah duduk sini.. masa lepak2 bunyi siren.. ERH RAJA2 DATANG SOLAT! tp x nampk pun coz die gune black window! :( baru nk heksited tengok raje. :P

3rd place y kami pergi EXSPO jugak sempena TAHUN MELAWAT KELANTAN! kat depan stadium bola KB...siyesly  i was encapsulated!!! .. banyak gile jersey THE RED WARRIOR! fara ni x la minat bola hehe.. tapi sumpah suke gile tengok bju2 tu semua.. n suke THE RED WARRIOR! *kire fara ni penyokong dari jauh la even tak pernah tengok pun bola .. *dalam ht je selalu ckp Moga2 TRW menang!!! harus chaiyok2!! :D

 *comel la station TRW.. kenape selama ni tak pernah nampak! heh mane nak nampak kalo bukan kepala bola!! sadis!!!

kat sana xshopping pun tp  terus pergi serbu tengok  kete2 pameran n terus mate membulat evendo dat time panasnya mencacak2!!! OUH MY GODNESSSS!!!!

 *kete ni comel! doremon banyak! x sangke doraemon da pandai gune kete!! haha..

 *yang ni teddy bear pulak!

 *tige kete ni yang fara suke gile2! smart sungguh! kalau kau manusia kompirm nak ngorat!! KOMPERM!!

 *Smart kan??? agak2 tuan die smart ke tak ea?? nak cari pakwe y bawak kete racers lah!! haha.. 

 *vespa aka motor peliks! abah y pakse2 fara amik gambar ni.. fara xsuke motor2 ni.. huahua

*harimau ----> wonder kenape semua kte ada anak patung.. y smart kat atas tu je x de! 

and lagi2??? xde darh! x larat dah nak meredahpanas.. b4 kuar abah cakap "harini hari jalan2 sedunia, ckap je nak g mana" so then kami pun g tesco pulak.. tapi2 sesampai di tesco x sempat nak shopping2 terus die warning "dah2 pasni taknak berhenti mane2 dah! balik!!!" .. ajak makan pun x nak! penat la tu.. hua2.. kalo fara jadi kepala shopping memang tak terlayan la jawabnya!! huhu.. apepun suke sebab dapat jalan2!! harusla ~~ :D
.
Thanks for reading!!
.

Tuesday, May 1, 2012

Penat usha orang nih! sape cakap x penat .. :D

.
dalam life fara percaya paling kurang sekali kite akan rase FALLING toward somebody.. mungkin kerana gaya, cara die bercakap, senyum, gaya berjalan sambil sebak rambut takpun  syok sebab first time tengokk appearance die yang mungkin hati akan bercakap "oy My!! awat ko hensem sangat!" x pun "gile la!smart sungguh!PERFECT!!" takpun " ya ALLAH , indah sungguh kejadian Tuhan!" haha.. *yang ayat ketiga memang selalu fara gune :)

so then starting from dat day we always wanna to see him.. perhati cara die bercakap ngan kengkawan, senyum, ketawa n semuanya la.. takde satu pun aktiviti harian die y ko nak terlepas pandang! takkan takkan n tidak! OUH SATU KERUGIAN RASENYA BILE TERLEPAS PANDANG GERAK GERI DIA.. haha..
so then bile da selalu pandang sehari x pandang mule rase UNPERFECT! n diakui kekadang bile terasa keterujaan keterlampaun akan membuatkan kite nak buat something y boleh buat die pandang kite I means like goda die balik! fara percaya sebaik atau seinnoncent mane pun perempuan tu sedikit dlam hati die mesti fikirkan cara cammana nak tarik attention orang y suka kat kite tuh! kan kan! *erh i tahu la coz I pernah buat! haha.. tapi too bad.. nak tarik orang lain, tapi orang lain y tertarik! laslty rase nak hentak kepala kat dinding! huhu... sedihh.. n tobat tak nak buat dah! niat tak baik memang cepat je dapat balasan.. so korang tak payah la buat..*_*


berbalik pada tajuk! penat memang penat bila usha seseorang y sukar kite nak tarik dia pada kita! yaa mungkin kerana die tak nampak kite mungkin kerana kite bukan taste die atau mungkin kerana die dah memang sebenarnya ngah otw usha orang jugak! so perhatian terfokus pada y lain! tidak pada kite! pffft! penat aku makeup ntuk kau tau!! hua2.. ok tipu.. so sebaik2 cara untuk melegakan hati sendiri just dengan 

1) pikir sebab kenapa kita usha die . suke or main2? if suke apakah rase suke tu suke y sebenar2nya atau hanya main2.. kalau main2 just let it go those crazy feeling kerana perasaan tu takkan kemana..
2) in case we feel that yaaa kite betul2 suke kat die then  asking from ALLAH! kekadang kite rase kite suke die betul2 tapi hakikatnya ALLAH lebih tahu.. perasaan tu mungkin hanya mainan perasaaan..


KEkadang ALLAH bagi jugak apa y kite rase baik walhal ianya hanya ilusi semata2 kerana ALLAH nak menguji dan nak beritahu kite ALLAH lebih tahu apa y terbaik!!! 


end up of story..
bile tersuka pada seseorang y takkan mungkin akan suke pada kite memang sangat memenatkan.. so kunci pada rase suke tu just doa.. bile mana Allah tak membalikkan hati lelaki tu pda kite itu mungkin kerana ada y lebih baik buat kita, mungkin kerana perasaan tu hanya satu ilusi atau mungkin juga kerana satu hari nanti hati kita sendiri yang akan beralih arah .. Allah pasti tahu apa y terbaik!! kan kan!! So GIRL! CHAIYOK2.. :D

Credit to Farah lee.. :)

THaNks FoR ReaDinG ^__^