Thursday, March 31, 2011

Hari hari yang dilalui lately ini teramat menterujakan.. ;p

nak tahu kenapa??? ;p

1) sebab semua assigment fara dah hantar.. hoyeah!! last hantar aderlah tadi.. business proposal and isnin lepas case study Financial accounting.. evendo does not know whether it is good or bad.. but syukur alhamdulillah.. at last it end.. aii like.. *yatie... cepat siapkan report.. ahahaha.. XD

2) selasa dan rabu.. dua hari berturut turut makan pizza.. (T_T).. selasa miss Syatilla lecturer taxs belanja kita orang satu kelas.. rabu.. lectrure syazrin aiza belanja budak budak yang dapat A Tax sem lepas.. aii tak dapat pun (T_T).. tapi anis ngan zaida.. my besfriend dapat..dapat 1 kotak sorang.. so kiranya ada dua kotak la..so mereka pun sharing caring ngan aii n dua kawan lagi.. so dapat makan pizza lagi.. sukewwwwwww.. :P

3) lately nih setiap kali lepas jawab kuiz or test harus muka aii sebal.. sebab aii rasa aii tak dapat jawab langsung.. pikiran melayang entah kemana.. but alhamdulillah jugak..semua result aii da dapat.. and Thanks Ya Allah.. for tax both test aii got 94% and Audit yang kuiz fail tuh.. uhuhuh..for test both aii dapat average 75%-78%.. still A kan.. ahahaha. sukew!!! :p.. entah kenapa saya rasa Allah banyak sangat bagi pluang pada saya.. even saya rasa omg... teruknya performnce bila nak jawab kuiz or test.. but somehow bila kuar result.. alhamdullilah.. saya bersyukur sangat.. Thanks Ya Allah ;p

4) refer entry lepas.. Dua berite gembira yang buat saya teruja.. so tak yah ulang ulang.. ahahaha..

5) dinner yang super agak best la..  buat kali pertamanya dapat rasa suasana dinner pastuh make up make up segala.. even tak makeup sangat pun sebenarnya.. but somehow it just an awesome days for me.. feeling glamor sekejap.. bahahahaha..

6) Final year timetable dah conpirm (T_T) start 23/4 habis 30/4.. rasa takut ada tapi suka jugak bila dapat tau date dia.. sebab senang aii nak atur jadual belajar..wah fara belajar.. (T_T).. yang penting after 30 hb aii bebas.. aii da graduate.. insyaallah.. amin~~ ;p

7) last.. entry ini buat saya tersenyum da terharu bila bukak blog arini.. ahahahaha...


thanks you so much.. terharu.. ahahaha.. saje tempek nak bagi korang jelous sebab dia cakap nanti nak bagi aii hdiah dari mesir.. ekekekeke.. but somehow so sory sebab baru baca entry nih.. padahal dah tulis lama dah.. ini sebab fara tak online lately nih.. kalo online.. bukak entry yang latest yang kuar kat link tepi  blog tu jerk dat why la tak perasan.. ouh my.. hadiah dari mesir beb.. teruje.. ahahaha.. okeys tipu.. memang truja tapi takderlah sampai nak mintak.. malu la aii.. haish.. aii terjah iklas ape.. tengok muka iklas aii nih.. *bayangkan sendiri.... wakakaka..

thanks you so much Xneed.. ;p.. btw korang perasan tak ps dia tuh.. hah per lagi.. pi terjah and follow dia cepat.. ahahaha...

ok lah.. lusa aii ader test lagi sebenarnya.. but last punyer test.. so tak sabar..

Kata Hati:- ader ketika hati gembira gila sampai lupa macam mana cara nak menangis.. ada ketika hati down gila sampai lupa macam mana cara nak tersenyum.. apa apapun.. saya tahu dan mula faham.. hidup manusia ada naik dan turunnya.. so just valued every moment that happen in your life.. :-)

P/s:- Hari nih saye puasa.. oppss puasa ganti jerk.. bukan puasa sunat T_T.. rasa macam nak makan besar bukak nanti.. ahahaha.. gile :P
P/s/s:-  sedang mengalami gangguan follow.. ahahaha.. sebab tangan gatal tekan2 follow even da follow.. and tak sure da follow ke belum.. huhuh.. ;p

Wednesday, March 30, 2011

Saye ada due berite gembira .. SILEW TERUJE ^-^

pertama.. 

say congrat to me first ahahah.. poyo pulak.. yang pertamanya.. aii salah seorang dari 40 orang student yang layak ker AKADEMI AUDIT NEGARA kat nilai dari total student 200 or 300 ++++..siyes teruja.. masa tengok nama kat list mereka yang layak pergi tuh mata terus terbeliak.. adrenalin terus naik.. ahahaha.. adrenalin tu apa?? aii pun tak tahu tapi aii baca ramai yang suka guna ayat nih bila rasa teruja gila.. so nak guna la jugak.. lalalalla... :P


actually student2 yang dipilih nih based on result test one Audit.. 40 person tertinggi from all student.. tapi tapi.. result aii tak tinggi pun sebenarnya.. huhuh.. 76 ++ jerk tapi mungkin sebab higher for test audit cuma 88 kalo tak silap that why la nama kuh tercampak sama kat list tuh.. siyes teruja.. bukan senang beb nak pi jabatan Audit nih.. dah la free of charge.. bab bab free cepat jerk.. dah tu ramai lak student college.. so siyes teruja.. TERUJA TERUJA... thanks Allah..;p.. insyaallah kalo takder aral maka pergi la aii ngan selamatnya.. (T_T)

yang kedua..

 aii nak jumpa dato ` Dr Syed Muzaphar minggu depan satu lagi.... ouh my.. pengsan!!!


actually dia nak wat motivation kat my kolej 15 hb depan.. mula mula fara teruja nak pi tapi kawan2 cakap tak mungkin la dr tuh nak wat ceramah kat kolej kan..so dengan rasa hampa.. terus batalkan niat.. tertiba2 dengar yang mmang betul motivation tuh wat kat my college.. per lagi trus pi serang tingkat 3 .. beli tikt masuk.. hohoh.. tiket dia RM 2 jerk..  dan terhad untuk 300 orang.. terus pujuk ekngkawan pi jugak.. tapi sorang punt ak nak..

hohoh.. aii tak kira dah.. tetap nak eprgi jugak even sorang. ;p bila lagi beb nak jumpa ANGKASAWAN NEGARA nih.. bukan senang dowh.. kalo nak tahu aii nih peminat fanatik Dr sms.. aii sesuka benar menstalker dia nyer wall fb.. pastuh like mengelike status dia nih memang hobi la.. ahahaha.. fanatik tak fanatik tak..lalalala..

btw fara suka bukan apa.. dulu sebab dia hensem.. tapi bila dia dah kwin.. rasa teruja tu lebih kepada.. KAGUM NGAN KEJAYAAN Dia yang super da boom tuh.. teruja teruja.. ;p

so insyallah takder aral.. dapat jumpa dia jugak.. live weyh.. ahahaha..

oklah.. itu saja!! teruja nyer pasal sal dua benda nih sampai lupa nak wat assigment.. ekekeke.. daa semua ~~ :P

p/s:- erh esok besday scandel  aii la.. bahahaha.. opss bukan aii ingat yerk.. tertiba teringat.. tak hader maknanya nak ingat.. apa apapun HAPPY BESDAY TO YOU.. MAY GOD BLESS YOU ALWAYS..;p
btw bila baca balik entry nih kan rasa nak gelak guling2... kalakau.. but siyes langsung tak rasa suka ker apa sekarang.. kumbang bukan sekor.. ahahaha.. xd

Monday, March 28, 2011

Pre Pict of Final year Dinner at Park Royal Hotel..


Semalam dinner.. (T_T).. ermmm nak cakap apa yerk.. best la.. macam macam hade.. tak leyh ar nak komen lebih2 sebab dinner ni pihak comittee yang bertanggungjawab urus dinner ni semua kngkawan aii kang ada jugak yang sentap kang.. wakakaka.. so aii just says.. DINNER BEST!!! lagi lagi part nyanyi tu..

okeys let start with.. kita orang pergi dinner naik bas jerk (T_T).. ader jerk keta yang boleh dinaik sebenarnya tapi leceh la pulak nak mnumpang2 orang nih,.. so naik bas sudey.. tolak la dalam kul 6.15 gitu.. nak cakap satu jerk Junior yang assist kitaorang tuh HENSEM seyh.. ahahaha.. nasib baik junior.. plus nasib baik aii tak gedik... lalala.. ok abaikan .. :P

sampai sana about k 6.45.. masuk masuk kat ruang lobi masuk dewan park royal tu kami dihidangkan dengan dengan.. apa erk orang panggil.. aper ntah aii pun lupa.. tapi masa menunggu tu kita orang diberi air.. ada kacang, and makanan ringan jugak la kat ruang menuggu tuh..


lepas minum air kita orang semua g register.. time register dapat shawl ngan voucher from arfa butik.. murah la rezeki anak dia ngan keluarganya nanti sebab sudi menaja kami.. ehehehe.. ayat bodek.. :P

btw dinner start pukul 8 lebih.. sementara nak start dinner and tunggu azan magrib we all melepak lepak la dulu.. well~~



after azan semua gi serbu surau .. err tak semua la.. tipu jerk.. yang mana nak pergi tuh pergi la.. pas semayang make up make up segala.. aii tak mekap pun..:P

tak reti erh.. tader masa.. huahua hua.. dan disebabkan ketidakmahuan aii make up tu lah.. tertiba kena tegur.. ngan orang orang tertentu.. ala ala kena marah pun hader.. T_T.. kata dia "eii.. pergi la makeup.. muka obvios gila tak make up.. pucat.. bla bla bla.. " nak mnangis kejap bila kena ceramah cam tuh.. ekekekeke.. malu sekejap..:P

dalam kul 8  masuk dewan.. meja kitaorang number 17.. ma aihh bapak jauh..sentap.. ye ar tak nampak seyh.. grr... sila bayangkan.. meja dibahagian paling last kowt.. terhendap2 kepala aii nak melihat kedepan.. (T_T).. tak ubah seperti gaya pencuri.. huhuh.. xd


aii kan.. sebenarnya banyak nak citer.. tapi kesuntukan masa.. plus letak banyak2 gambar kang ader jugak yang muntah karang.. ahahaha.. so kita layan gambar makanan suasana dan pict orang len lak..


 romantickan suasananya?? sempena earth hour lampu ditutup sekejap.. pastuh kekononnya mai la pelayan2 nyalakan lilin lilin kat setiap meja.. ouh so romantic and sweet ok.. ahahaha..


 ceteka ceteka air apa.. :P


roti.. ahahaha.. kalo nak tahu fara punya la teruja nak try satu persatu makanan so setiap kali amik makanan budget amik banyak.. kononnya.. tapi makan sesuap dua terus kenyang.. cari makanan lain pulak.. wakakaka.. last last tader dah makanan nak rasa.. so minum la air teh.. ehehehe.. teh pun jadi la.. :P


last pict.. syahid and the geng nyanyi.. siyes ..sedap betul suara diorang.. sungguh smart gaya mereka main gitar..sebenarnya they all kena perform satu lagu jerk.. tapi lepas diorang habis semua jerit jerit.."satu lagi satu lagi".. ahahaha.. so they all pun nyanyi lagi... teruja jerk aii nengok.. rasa macam dan dan nak pergi depan pentas tuh.. ahahaha..

ok lah.. ni pre pict jerk.. lain2 aii simpan dalam stor.. tak leh tengok banyak2.. nanti korang jelous.. :P

kata hati :- "pakcik" saya kata.. bguslah pergi dinner boleh cuci mata..*dia tak cakap macam ni tapi macam ni la maksudnya..  wahahaha.. geram jerk aii nak jerit sekarang.. yeay saya dah cuci mata dah tengok junior yang assit kita orang tuh.. hensem. tergugat iman aiii.. ahahaha...

p/s:- minggu depan satu kelas nak hangout ngan lecture.. katanya nak main MAK NYAMUK ANAK NYAMUK.. (T_T).. saper pernah main.. angkat pinggan.. ahahaha.. XD

Sunday, March 27, 2011

rasa macam dah lama tak menulis.. walau tader benda nak tulis.. tapi tetap nak menulis.. :P

semalm dinner wo.. fara sebenarnya tengah tulis entry sal dinner tu tadi.. tapi punya la lembab upload gambar... so sementara tunggu gambar diupload meh la kite berstory dulu.. dua tiga empat lima hari nanti bila rajin fara hupdate.. kalo tak rajin fara malas hupdate..sebabnya gambar semua banyak tak jadi.. hohoh.. muka pucat macam hantu.. mencik.. bahahaha.. ok lah stop it..

fara sebenarnya tak tahu pun nak membebel apa..asa macam dah lama tak menulis.. walau tader benda nak tulis.. tapi tetap nak menulis.. :P*saja ulang tajuk atas sebenarnya..  ada sesuatu yang mahu disuarakan tapi tak leh diluahkan disini.. bahaye.. hohoh..  so moh la kita membuat entry rahsia.. walawey.. sist aisyaaaaaaaaaaa.. dan korang2 semua yang kuar link tulis ENTRY RAHSIA.. EKEKEKE tu haritu..  sebenarnya tu just try jerk.. tader apa pun.. sebab fara baru tahu cecara nak buat entry protected tu.. bahahaha..  mesti semua rasa teruja nak tahu kan.. ahahaha..

k lah.. bosan jerk membebel sengsorang.. fara sebenarnya tadi kan.. buatsesuatu yang bodoh.. hohoh.. weell~~

tapi entry ni protected .. aahahha.. like aii said nak meluahkan tapi tak mampu nak merungkaikan dihadapan semua.. takkan mungkin.. hurm.. bulan march dah nak habis.. sekejap nya masa berlalu..  lagi sebulan jerrk duduk sini... pasnih nak balik tm dah.. tak tahu la apa perasaan.. rindu kat family tapi takut pun ada.. takut jumpa ngan orang2 tertentu.. bahahaha.. ok lah..
kalo sesaper nak tahu macam mana nak buat entry rahsia ni.. ini link dia.. sila belajar sendiri.. :P

Tutorial how to make protected entry.

so conclusionnya walau Fara tader benda nak tulis tapi tetap jugak korang leh tahu sal protected Entry ni kan..selamat beramal ..:P

*lagu ntuk tambah feeling.. ehehehe.. xd

kata Hati:- Hati kelu bila tahu hakikat sebenar.. apa yang akan jadi pada masa depan sebenarnya?? Ya Allah aii dont believe you could do this..

P/s:- saper nak baca tulis komen nak baca sebanyak sejuta kali..wakakakaka.. :P *okeyh tipu.. hint dia ada dalam entry ni jugak sebenarnya :P

Friday, March 25, 2011

Hari ni saye buat Perangai jakun kat Klia.. :P

hai semua.. ;p

semalam kan.. erh erh bukan semalam rasanya dah berminggu2 fara dok mengembar gemburkan *ayat tak leh bla bahwasanya hari ni bersamaan ngan 25/3 aii nak p klia.. siap wat masuk dalam list important reminder lagi kat tepi blog nih.. giler semangat..

alkisahnya aii pergi klia sebab nak sambut bakal husband y baru balik dari oberseas..,*motif highlight???  ahahaha.. okeyh.. tipu.. actually fara ngan akak g jumpa my grandmother.. dia nak pergi buat umrah hari ni.. pagi tadi dia berlepas dari lapangan terbang kota bharu dengan diantar oleh family2 yang berada disana.. and sampai klia about 7 lebih kowt.. kami2 selaku cucu yang duduk kat luar negeri nih harus la dengan banganya memunculkan diri kat klia tuh.. actually cucu dia ader 4 kat sini.. which is kami berdua.. abang fara and my cazen.. ayu.. tapi mereka tader.. kerja.. so we all berdua sampai sana about 8.30 and siyes itu adalah kali pertama fara jejak kaki ke klia.. ouh my.. so besar.. and cantik.. and really international lah.. ok fine gelak la puas2 sebab mengaku aii memang kuno.. tak pernah naik flight.. (T_T)

jumpa they all kat tempat makan.. ouh my lagi sekali.. gila sweet arh dia nyer tempat makan.. erh you know what depan meja tempat kami2 duduk tuh.. ada RAJA FARAH ngan HUSBAND  dia wooo plus family or kengkawan dia kowt... teruja jap.. selang sebuah meja jerk.. patutla first time tengok husband dia rasa macam pernah nampak jerk.. baru jerk nak ngorat..wakakaka.. okeyh tipu.. tapi masa tuh fara tak nampak pun RAJA FARAH tuh.. bila akak fara cakap baru fara perasan.. tapi still ta jelas jugak sebenarnya even dekatsebab almaklumlah kalo dah rabun tuh.. pahem2 jer lah erk.. ehehehe..

after makan naik floor 5.. tempat amik beg para para umrah nih.. dan lepak la kat situ jap..
amik amik gambar ngan tak malunya..:P


okeys.. itu nenek saya.. nenek belah my mum.. btw walaupun bergambar dengan nenek.. tapi gaya tetap rock.. tader nak sopan sopannya .. wakakaka..


time nih langsung tak leh bla.. boleh lak fara bersimpun bagai kat lantai tuh.. mereka empat2 aderlah orang kampung saya.. ehehehe... yang pakai tudung biru tuh mama kawan saya, Syakira  kat sek dulu.. dia juga merangkap mak mertua kazen aiii... sokiranya nenek aii ni p umrah ngan mak mertua cucu dia la.. 

psstt... bila tengok gambar ni kan.. aii rasa.. oh mai god ouh may god..awat tembam sangan muka aii nih.. ahahaha.. kalo tang mata tuh tak sah tanya sebab mata aii bangun pagi tadi bengkak semacam.. ta cukup tidur kowt.. btw patutler lately nih kawan2 asyik tegur.. "fara muka tembam.. " ceys kecik ati.. tapi fara abaikan kata kata tuh coz berat badan kalo tengok memang da turun.. seluar jeans pakai asyik kena tarik jerk sebab longgar.. tapi siyes.. muka kuh mula menunjukkan ketembanan dia..baju pun .. err no komen..  ahahaha.. taper taper.. t aii diet balik.. :P


after hampir setengah jam duduk sini.. kitaorang ikut rombongan2 tuh pergi check in beg pulak.. menyibuk!! lalala..
pastuh disebabkan flight diorang pukul sebelas.. masa tuh kul 10.. dan kawasan tempat kitaorang lepak pun semakin ramai so dengan baiknya kami berdua bersalam bagai dan mengundurkan diri.. ahahaha.. tak senonoh betul cucu yang duaorg nih.. patut tunggu they all nek flight dulu.. tapi taper la halalla.. 

so after taht kitaorang pun pergi terjah...tada!!!


breakpeast jap..:P guna kupon yang orang duk hangat memperkatakan tuh.. beli rm5 dapat free dua breafeast... so beli la coffee.. siyes ai tak suka.. pahit.. huhuh.. XD


 lepas makan singgah toilet... buat kedua kalinya.. tadi da masuk ngan nenek2.. tapi tak leh ar nak amik gambar.. kang ada jugak yang cakap.. aishh gedik betul anak Faridah nih.. dalam toilet pun amik gambar :P
btw toilet dia sungguh cantik.. waaa.. gila jakun..:P


CHOCOLATES shop.. ini antara salah satu kdai yang we all sempat singgah.. wa cakap lu.. gula2 dia bapak mahal.. huhuh.. ader pastu g kedai yang lain.. coklat yang sama tapi harga?? beza gila.. haish.. da kata international kan..

pas tuh balik... we all pergi pejabat pos.. and pasarina.. aii beli jagung bakar.. sedap woo.. gila mengidam nak makan jagung.. tapi sebaik.. sampai bawah apartment .. "Along.. mana jagung aku???" dengan muka peliknya.. jagung tuh aii pegang letak sekali dalam plastik buah pisang .. tapi tapi..

"mana tahu letak mana???"

terus tengok balik plastik.. cezz dammm!! plastik tuh koyak.. jagung aii jatuh.. huwaaa.. MEMALUKAN BETUL.. mesti jatuh masa lintas jalan tadi.. JAGUNG JAAT!! tacing aii.. huhuh.. :P

kata Hati : masa tengok balai berlepas tuh tertiba dapat feeling sedang menanti seseorang balik dari oberseas dengan girangnya.. miahahaha.. gila berangan.. macam la dia tuh duk oberseas.. entah2 duk bercucuk tanam kat kampung jerk miahahaha.. :P

p/s:- suatu hari nanti aii nak pi umrah and haji jugak ngan dia and family aii.. nak bawak satu family.. insyaalllah.. and amin~~ .. teruja la bila tengok diorang semua dapat pergi bumi Allah itu.. huhuh.. bila la agaknya ya dapat pergi..  ;p

Thursday, March 24, 2011

Sumpah!! hari nie adalah hari y paling mengembirakan bg saye.. ^_^

Hoyeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...
menjerit dengan gembiranya hokey.. siyesly aiii rasa nak menjerit sesangat sangat...
first of all thanks you Allah sebab makbulkan doa saya selama hampir 10 thun nih...
seriyes teruja..

ok.. kalo korang na tahu.. err tak mau tahu pun dah tertahu jugak sebab da nak bgtau dah ni.. kalo tak nak tau cepat cepat cabut.. ahah.. :P
kalo korang nak tahu.. fara dulu lahir kat tm.. pastuh family pindah ke johor.. batu pahat johor.. so dari kecik fara dibesarkan dijohor.. sekolah tadika kat johor.. namanya TASKA ABIM.. pastu sekolah rendah kat johor jugak.. namanya SEKOLAH RENDAH KEBANGSAAN CONVENT!!

pastuh masa darjah lima family decide ntuk balik kelantan.. mula mula siyes fara rasa hapy giler bila tahu dady nak pindah kelantan...sebab kekonon nak pindah sekolah baru.. pastuh balik kampung kan ada nenek.. so kekononnya rasa gembira la.. bila na pindah.. kengkawan mintak alamat .. no phone..tapi fara langsung tader effort na bagi.. kononnya nanti dapat kawan baru kat sana .. so ta nak kawan lama dah.. hohoh.. pemikiran cetek betul :P

tapi siyesly.. kehidupan yang tak seindah yang disangka.. pergi3 sek baru jer kena buli.. huhuh.. walaupun buli itu hanya satu gurauan budak2 y tak matang tapi siyes.. setiap hari aii akan bandingkan kawan baru ngan kawan2 baik aii di bp which is FATIHAH , HALIANA, KHALISAH, AMIRA and HASPALELA.. setiap hari rindu..setiap perkara dan aktiviti y dibuat mesti aii akan bandingkan antara kawan kat sekolah lama ngan y baru.. sampai adakalanya fara menangis sebab NAK BALIK BP... HUWAAAAAAAAAA... RINDU GILER.. (T_T)

masuk tngkatan satu.. sudah ta mampu berpura2 menipu diri..siyesly hidup saya tak seindah masa di bp.. kelukaan dan kepahitan.. kesunyian yang dialami dalam life memang buat fara dendam gila ngan KELANTAN!! dalam hati fara dulu AKU BENCI KELANTAN SEBAB PINDAH SINI BUAT HIDUP AKU MERANA.. HUHUH!!XD.. dan mulai detik itu jugak fara terus terusan berharap dapat jumpa mereka2 semua tuh.. setiap kali saya ingat mereka.. saya akan menangis.. dan adakalanya bila tiba 7/4 (date pindah dari bp) aii will cry jugak.. hohoh.. see betapa mereka teramat membahagiakan kehidupan saya... (T_T)

dan.. dipendekkan citer.. after 10 tahun.. setelah penat cari they all kat fb, kat myspace.. kat fs tapi ta jumpa.. dan semalam entah macam mana terlintas nak cari diorang throught google.. dan dan,. omg aii jumpa.. tapi sorang jerk KHALISAH RAMLI!! .. 

terus add dia kat fb.. dan tnpa rasa malu walaupun tak pasti itu dia ke tak terus sent mesej macam nih..


dan alhamdulillah walau muka agak tak malu tulis macam tuh.. tapi siyesaya teruja.. dan aii heran gak ar..selama ni aii cari tak jumpa.. mungkin bukan masanya.. huhuh.. yang buat fara teruja.. like you see..dia pun kenal aiii huwaaa.. suke..:P

pastuh lagi kan.. kat fb dia ader gambar nih.. hohoh.. aii just suprise with that.. na tengok??? sila tengok ..:P


gambar masa tadika.. huwa huwa huwa.. yang dalam album fara punyer da hancuz.. ta sangka dia masih simpan baik gambar nih. just imagine aii skang da 20 tahun.. gambar tuh.. 6 thun.. back too 14 years ago.. and aii just cannot believe it.. muka aii macam tu erk dulu.. wakakkaa.. sila cari yang mana saya.. :P.. ok lah konpem takkan jumpa kan.. fara pun ta tau yang mana satu fara.. ahahhaa.. XD.. tapi yang bawah punyer gambar nih fara tahu.. :P btw before that sila jangan gelak,.. kalo gelak tak mau kawan .. huhuh.. XD


that is.. yang name kaler merah tuh aderlah insan2 yang aii sebut tuh.. amira ngan haspalela aii ta sure kitaorang start kenal bila.. ;p.. btw to be honest hanya nama2 tuh jerk yang fara ingat.. yang lain siyesly langsung fara ta ingat.. hohoh.. giler ar aii.. dasar lemah ingatan betul..
tapikan...


tapi kan...korang tengok gambar tuh.. laki hujung sekali pakai songkok tuh.. fara rasa kenal. SYAHRIL namanya.. sorang tuh jerk y aii kenal..wakakakaka.. mengapakah?? skandel masa kecik kowt.. bahahaha..

so.. dipendekkan citer.. melallui gambar ni jugak.. aii dapat reach FATIHAH, ngan HALIANA.. aii da add diorang.. dan sekarang sedang menunggu mereka approve.. huhuh.. JEJAK KASIH BETUL NIH.. :P

harap harap mereka kenal saye.. amin~~

Kata Hati :- korang tahu tak.. ain pergi bp tahun lepas.. juling biji mata cari korang kat majlis kahwin kak fiezah.. tapi ta jumpa.. kecewa kejap..dan sekarang dah jumpa.. siyes ini aderlah anugerah terindah dalam hidup ain.. ain sangka takkan jumpa korang sampai bila bila.. omg.. DUNIA NI MEMANG KECIK DENGAN KUASA TUHAN.. ;p

p/s:- okeyh.. nak tidow suda.. esok nak wat perangai jakun kat klia lak.. :P

Tuesday, March 22, 2011

Day 16 : a picture of someone who inspires you

ENTRY TAKING FROM A DRAFT + EDITED
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

aii takk faham la apa yang dia tanya.. apakah ini menandakan bahawa aii tak faham bahasa.. atau aii lemmmmmmmmbab!! hahaha.. tapi siyes.. what are the meaning of a picture of some one who inspire you??

jeng jeng jeng..
maybe.. aii just says maybe.. becoz aii pun tak paham sangat.. hehehe..

first opkos my family..erh sat sat dia kata some one erk??? arhh tak kira aii nak tempek picture beberapa one not some one.. hahaha.. layan~~


okeys.. that is my family pict.. family yang teramat amat disayang.. chewah.. erh sat sat.. aii ta paham kenapa muka farisha macam tuh..sengal semacam.. wakakaka.. hujung sekali tuh nenek aii.. yang lain mamy, dady, abang.. kakak.. dan 3 sitecik yang ta berapa nak tecik.. which is makim, isha ngan tyah sitenit.. 

there are no words to describe how much aii valued all off them in my life.. enought to says that.. they are always inspire me to get whatever that aii want..

evendo ta dilahirkan dalam keluarga yang super duper mewah.. perfect and what soever.. but honestly to said.. selama 20 tahun aii hidup nih.. smua yang aii mahukan aii dapat.. kecuali satu.. but aii believe maybe it not a right time.. so aii will just waiting for da right time..

actually aii baru jerk lepas bergayut ngan mereka nih.. perasaan sebak menguasai diri sebab siyesly da lama ta contact.. eheheeh.. anak perempaun dia yang sorang nih memang selalu busy.. ta sedar diri.. tak reti reti nak bertanya khabar.. ahahaha..

tak sabar la nak balik.. omg... really miss all of you.... that its..
ouh .. dalam gambar tuh aii ngan adik laki aii tader.. masa nih konvo my bro.. and aii exam.. so ta pergi.. ;p

p/s:- hambik kau.. konon busy tadi.. nih hupdate lagi.. ekekeke.. ;p


Hari ni marathon dr G ke tingkat 11.. PENGSAN!!! :P

first of all.. wanna to says.......waaaaaaaa.. rindunya kat encik blog.. peluk cium sikit.. ehehehe.. satu pencapaian yang jitu coz fara tak log in da dua hari.. ta sempat punya pasal.. echewah!! mana na sempat kalo asyik tidur jerk.. :P

btw tadi ada test.. test sepatutnya habis kul about 6.50 tapi jam fara kat 6.30 terus fara chow.. wakakaka..sebabnya takut sampai rumah lewat.. aishh aii ta tau la kenapa ..skang ni asal malam menjelma jerk.. if aii kat luar rumah harus kalut2 nak balik rumah.. PENAKUT gilewww!! tapi tapi test tadi aii da siapkan semua la.. just betul tdak tak tahu.. hopefuly betul.. kalo tak mampus aiii.. huhuh :P

so tadi sempat la fara naik erl y kul 7.10 sampai sentral kul 7.30 gitu.. tunggu beberapa minit then naik bas balik rumah.. hoyeah.. tapi tapi.. tapi... sampai sampai ke apartment.. LIF ROSAK!!.. hohoh.. dua dua lak tuh.. terkedu jap.. tapi aii cool jerk.. konon la.. tanpa mahu memikirkan.. terus patah pergi surau.. solat magrib.. ye ar dari tunggu lif tuh baik aii chow jap.. after solat  dengan hati berkobar2 ingat lif da leh guna.. sekali ROSAK LAGI!! ceyssss!!!

setelah tambah tolak darab bahagi.. terus panjat tangga.. tingkat 11 broooo.. tinggi seyh.. siyes sesampainya tingkat 11 rasa nak mintak INHALER...sebab penat gilew!! ahahaha.. ngeri pun hader sebab sunyi kan.. tapi alhamdullilah aii selamat.. TERTIBA TERASA BANGGA MENYELUBUNGI DIRI SEBAB BERJAYA MARATHON DARI G KE TINGKAT 11.. selama ni kalo kat kampus kena naik tingkat 5 ngan tangga pun muka harus ketat.. penat seyh!! dan rasa bangga tuh menyebakan aii rasa macam nak bagi award kat diri sendiri



TAHNIAH KEPADA NUR FARAH HANI DIATAS USAHA ANDA YANG JITU MEMANJAT TANGGA.. ahahahaha.. bangga bangga.. :P

terus cakap mekasih mekasih sambil tangan kat dada mata pandang atas.. ehehehe.. sila lempang aii.. :P

oklah.. taleh tulis panjang2 sebab nak blogwalking jap.. pastuh nak p baca buku.. coz lusa fara der test audit lak.. so kita berjumpa lagi dilain waktu.. daa~~

P/s:- kak Aisyaaaaaaaaaaaaa... mana mana???  welcome back.. :P

Saturday, March 19, 2011

Day 23 : 15 facts about you

- seorang yang suka berangan.. berangan itu indah hokey.. mulanya fara ta mengaku.. tapi keluarga suka cakap fara suka berangan.. kengkawan kat dunia nyata pun sama.. dalam blog pun hader yang cakap fara suka berangan.. hohoh.. fiezah pun sama..sentap ;p.. so sekarang saya terima hakikat bahawasanya saya suka berangan..ahahaha ;p

- seorang yang manja dan sensitip.. bukan anak manja tapi still manja .. sikit sikit na nangis .. pun sama macam diatas setelah ditegur berkali kali akan kemanjaan itu baru sedar diri.. eiii.. aii bukan mengader ngader ar... da hati lembut cam macemallow babtu la sensitip.. huhuhu.. XD

-walaupun manja dan sensiti saya seorang yang tegas.. aii tak garang hokey.. tegas itu ya.. aii ta suka orang buli aii.. aii ta suka orang tinggikan suara pada aii.. dan aii ta suka orang tak hormat aii.. apatah lagi diri ditindas.. dat why la aii harus tegas dan err.. garang la kekadang..

- benci akan kritikan.. hohoh.. walaupun cuba menerima kutukan tapi sedia maklum ngan hati sendirik.. harus tarik muka bila dikritik.. hohoh.. ko apehl nak kritik kritik aku.. opsss.. maap.. gurau saja.. ;p

- suka akan kefemininan.. dat why sekarang kekononya lebih selesa memakai skirt.. becoz feel like.. auu auu .. macam perempuan.. hokey fine aii memang perempuan.. ahahahaha..

- borus.. my dady alwy said dat aii borus.. infact dia ta cakap pun aii tahu.. just see.. setiap kali kuar even seorang diri pun aii manage ntuk habiskan. dua tiga ratus dalam masa dua tiga jam.. nanti balik rumah.. tengok purse.. harus geleng kepala sambil cakap "apa jerk aku beli?? ta der apa apa pun???" :P

- amat gilakan novel..dan mewajibkan setiap bulan harus beli novel.. suka habiskan masa dengan novel.. pada saya  hidup dalam dunia novel amat indah.. cita cita saya na jadi penulis novel.. tapi skang busy yang amat.. insyaalah one days nanti if ader rezeki fara na capai cita cita fara AJA AJA FIGHTING..

- suka makan aiskrim.. tiap kali sakit benda yang aii nak aderlah aiskrim.. tiap kali hapy aii will want to celebrate with eating da aiskrim.. tiap kali jiwa kusut dan sedih tetap jugak akan ingat aiskrim.. aiskrim is everthing.. waaa.. belanja fara aiskrim please..

- ta reti memasak lauk pauk even nasi pun sama..tapi teror bab bab buat kuih muih.. kek and segalanya la.. oh i memang terer bab bab try and error first resepi nih.. bangga :P

- suka akan pantai..waaa rindu na pergi pantai.. nak berjiwang kat sana.. ahaha.. dan juga rindu nak ke satu tempat tuh..sebelum fara balik tm harus fara pergi tempat itu..

- suka buat tindakan drastik.. ikut kpala sendirik.. all thing dat ii do always a drastic thing...sometimes it good for me..sometime it turn to bad.. da nama drastik kan.. ;p

- suka layan lagu jiwang.. suka tengok wayang citer melayu.. ta suka citer bi.. aii will rather kuar panggung dari habiskan citer bi tuh.. evendo tiket mahal.. membazir..

- saya suka senyum.. konon bangga sebab ada lesung pipit.. ahahahah.. but siyesly.. smiling will make your world bright for da day.. so sila senyum.. :P


- keras hati.. just make my heart hurt.. aii will remember taht for all time.. bukan berdendam.. just hati saya sukar menerima sebarang kejutn, kelukaan, penghiantan, kecurangan, penipuan and what soever.. apa apa je benda yang membuatkan air mata aii mengalir akan sentiasa diingati..


- suka akan kata kata MAAF! evendo you make a big mistake to me if you says sory.. aii will dengan senang hati memaafkan.. but depends la.. semuanya bergantung pada hati..

cukup ker 15??? :P

p/s:- esok fara nak pi HOT AIR BALLON.. insyaallah.. ada orang cakap nak blanjer naik ballon.. so SILEEEEEEEEEEEEE JALOUSSSSSSSS :P

Hari ni kite belajar tentang marshmallow (T_T)

hari ini dan semalam saya makan aiskrim..AISKRIM WALL SELECTION DOUBLE DUTCH... ala yang duk iklan dalam tv tuh.. yang anak beranak duk makan tuh..  korang nak??? dalam peti ada lagi.. :P :P :P
kalo korang nak boleh .. boley bla.. ekekeke.. p ar beli sendirik .. sibuk jerk.. ahahaha..
harus sentap saper yang baca kan.. fara gurau jerk ar.. :P btw actually dalam aiskrim tukan .. ada marshmallow..*betul ke eja.. payah gilew na eje.. :P pastu pastu aii pun makan la.. eiiii.. ta sedap.. (T_T) bukan aiskrim yang ta sedap tapi marsh mallow tu yang ta sedap.. erkkk??? ke aii jer y rasa cam tuh.. sebab setahu fara ramai y suka marshmallow ni.. huhuhu..

so conclusionnya fara yang taste KHAMPUNG!! sebab tu ta suka macemallow.. *eja cam ni arh lagi senang.. berbelit lidah fara nak tulis macemallow tuh ngan nama sebenar.. uhuhuh..

so disebabkan semangat berkobar2 na tahu menatang apa macemallow nih fara pun google la.. and tada!!!!!!!! banyak jenis rupanya macemallow nih.. let see.. ;p

macemallow peeps.. berbentuk ala ala binatang.. ada arnab... based on my review.. macemallow peeps nihs selalunya ada mata.. ahahaha.. XD

macemallow man.. macam orang salji,.. dia pakai baju macam nak pergi tadika.. sweet dowh..

Macemallow fondant.. seb bek bukan pondan.. ahahaha.. macemallow nih kebanyakkanya yang nipis nipis.. ta pun kecik kecik.. selalu nyer dirias diatas kek.. cuppy cake.. ngan cake yang besar atau gomok.. :P

macemallow plant.. yang paling biasa rekaanya.. yang korang dok makan tuh benda alah ni la namanya.. ouh...

macemallow color .. macam biasa gak rasanya cuma dia berwarna warni.. bila tengok benda yang nih aii rasa macam pernah makan benda nih sampai comot2 mulut la masa kecik kecik dulu.. apakah???

macemallow yang disalut cokelat.. strawberi atau apa apa jer.. dipanggil macemallow pop .. mungkin sebab dia macam lolipop.. ermm.. cam sedap la pulak..

macemallow roots.. patut rupanya tak cantik.. macam kayu rupanya..

macemallow cake.. kek yang dibuat .. pastuh design with macemallow.. omg.. mesti aii ta leh telan nih.. ahahaha... just imagine .. sumenya lemik lemik kat atas.. .. bahahaha.. cam tader gigi lak rasa kalo asyik termakan macemalloh tuh.. ;p

ok itu saja.. nama nama macemallow yang fofular.. macemallow jugak leh buat gift door untuk kahwin memandangkan dia semakin pamous sekarang.. macam ini..



cantik kan?? ouh dia tulis VALENTINE!! sila boikot yang tuh..eheee..
so conclusionnya walau rupamu cantik menawan.. fara tetap ta makan.. ahahaha.. xd.. btw fara rasa nanti na kahwin na bg benda ni gak ar.. orang khampung cam aii mesti ta makan benda nih.. so jimat sikit door gift yang nak bagi nanti.. wakakaka.. xd

ouh sebelum terlupa .. macemallow nih leh dibuat sendiri tau.. resepi mintak ngan encik google.. saper rajin leh la buat..pastu bagi aii rasa sikit.. :P

p/s:- hari nih ader ceramah kat surau kat apartment.. penceramah dari tb... nanti bukak tb tengok la muka fara terpampang kat depan.. wakakaka.. tuh pun kalo pergi.. ahaaa.. XD

Friday, March 18, 2011

day 22 : a letter to someone who hurt you recently

ENTRY TAKING FROM A DRAFT
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

DEAR YOU

there are a lot of things that aii wanna  to say to you.. but just let me start all my words with if in the 2 years time which is til ended 2012 we are not meet again @ meet.. i just let all the thing goes, include you~~

sekian mekasih.. ;p

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

jiwang tak jiwang tak.. lalallaa.. ;p
sila abaikan sahaja yerk... btw putrajaya ada hot air ballon.. saper dah pergi????


best???

p/s:- na pergi esok kalo jadi.. kalo ta jadi.. korang y pergi sila kim salam kat doraemon.. bahahaha.. xd

day 20 : the meaning behind your blog name

ENTRY TAKING FROM A DRAFT
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

erh... fara baru perasan .. header fara tak leh nak dicilok erk.. ehehehee..

ingat nak amik header tu nak tempek kat sini tapi tak leyh.. so sila abaikan...
bercakap sal nama blog.. UNPRIVATED JOURNAL???

takder apa apa maksud pun.. just mean as sesuatu yang ditulis berkenaan dengan kehidupan seharian.. like diary.. kalo na tahu fara ni suka menulis.. kalo terasa nak mluahkan perasaan ker.. nak conteng2 ker.. fara amik jerk paper and then tulis.. pastuh simpan.. aii also ader diary.. yang tu dikira PRIVATE JOURNAL..

about nama  Nur Farah Hani.. dulu fara guna nama nurfaraain.. sebab setengah kawan panggil fara setengah lagi panggil ain..senang2 aii gabung jerk..walau hakikatnya nama aiii.. ain dulu baru fara.. pastu tukaw guna nama farania.. sebab tergoda ngan nama ilyana dalam citer impian ilyana sunsilk.. kan ker dia tukaw nama dia jadi Anayli.. so fara tukar la ain jadi nia..  last2 fara tukar jadi nama Nur Farah hani nih sebabnya saja sukew sukew.. tertiba erasa best lak nama hani tuh.. dulu aii tak suka nama hani.. tapi skang da suka..tapi kan.. ada la dua tiga orang y call hani kekadang .. dan harus aii gelak masa tu jugak.. ekekeke.. kelakar tapi.. tapi..  time na menyamar or tak mau reveal nama sebenar aii guna la nama hani jugak.. :P.. tapi hani tu termasuk dalam nama sebenar aii sebenarnya..

yang lain lain takder apa apa yng istimewa..
oh ya ada pantun kan kat situ???

SEANDAINYA KITA DICIPTA UNTUK MENJADI SATU
PASTI SUATU KETIKA KITA AKAN BERTEMU
SEANDAINYA KITA DICIPTA UNTUK TIDAK BERSATU
WALAU DEKAT SELALU KAU TAKKAN JADI KEPUNYAANKU

dalam this blog sedikit sebanyak ada bercakap sal perasan..so pantun tuh paham paham sendiri la yerk.. ekekeke.. :P

Wednesday, March 16, 2011

Melalui hari hari yang..

bosan?? panjang?? leceh?? rumit?? kelam kabut? yeasss!! kelam kabut sebab kerja yang ta berapa banyak tapi waktu yang ta berapa na reti manage.. so membuatkan segala kerja kerja dibuat dalam keadaan yang agak rushing.. huhuh!! penat sob sob...

this week aii have done with etr presentation, and kuiz maf sebentar tadi.. 2nd presentation for far ?? sepatutnya isnin .. tapi lect pospone so terpaksa la dibuat esok.. huhuh.. so secara rasminya esok fara kena pi kampus.. hoyeah~~ hoyeah~~~ kata kata dengan lagak memerrli hokey .. :P

minggu depan selasa ada test tax, khamis ada test Audit, pastu isninnya lak hantar segala proposal... assigment and what so ever lah.. omg masa semakin suntuk.. bahang final semakin terasa.. wakakaka.. last gosip that aii heard final exam akan dibuat dalam masa 10 hari sahaja.. dari waktu sebenar about 20 hari.. its mean that aii akan habis study hujung bulan depan...30/4/11 omg ta percaya.. memikirkan cam mana na manage  5 subjek + muet yang terpaksa amik :P.. memikirkan berapa lamanya aii harus bertapak disini before balik kampung coz ritu gedik2 beli tiket flight 18 hb.. konon na stay sini lebih kurang seminggu b4 balik kampung.. tertibe cam ni pulak.. mati kutu la aii na tunggu till 18 hb tuh.. huhuh!! pastuh dengar khabarnya jugak elaun mara we all akan tamat bulan 4 ni?? that mean bulan 5 ngan 6 ta dapat?? apakah??? hancuz rancangan na pi ke langkawi guna duit mara... grrrrrrrr.. sentap:P *mara cam tahu2 jerk aii nak salah gunakan wang y diberi.. :P

btw my bro just back to da village semalam.. so now rumah ni hanya tinggal me and sister.. ouh... tertiba terasa bahang kesepian. dulu ada abang, kak nabila and adik laki sorang.. abang da pindah kuar.. kak nabila pun sama.. and semalam adik pulak.. so now memang tinggal berdua jerk.. balik rumah terasa sepi.. ekekeke.. ni cakap bukan sebab rindu kat dia.. wakakaka.. takder kerja erh.. tapi siyesly terasa bosan la jugak kan.. balik rumah tadi fara kemas kemas bilik y dia bersepahkan selama beberapa bulan ni.. kemas ruang tamu dapursegala.. now clean and clear.. gamaknya seminggu lagi la pulak kemas rumah coz ye ar.. rumah da macam hotel kowt.. kami balik rumah da petang.. duk santai2 kejap,.. kalo ta penat.. kalo penat tidow.. !! so bored disitu....

dah tak boleh la aii tiap2 kali balik rumah masuk rumah bercekak pinggang sambil cakap "bersepahnya rumahhhhhhh.. haishhhh!!!" tak boleh la pepagi buta setiap hari khamis kejut my bro cakap "weiiiiiii antar aku ke sentrallllll"  tak boleh dah la tiap tiap hujung bulan cakap macam nih "ada orang tu dapat gaji ta nak belanja ker" ta boleh la buat muka kesian setiap kali nampak dalam beg duit dia banyak duit.. " nak pinjam duit" :P..dan tader dahla dngar rancangan nak berjoging la.. g shopping la..tengok wayang..  nak makan itu makan ini.. nak g pasar and what soever.. huhuh!!

semlam time dia balik tertiba aii rasa nak balik jugak... huwaaaaaaaaaaaaaa... *nangis!! rindu kat adik adik.. rindu kat parent.. atuk nenek semua ada.. aii miss my home town so much.. ta sangka dah 3tahun lebyh duk sini.. and seriously suda ta mampu berpura pura betapa bahagianya duduk dibandar .. jauh dari family.. aii na balik kampung na tengok adik2 aii membesar.. rindu na marah marah kat sitecik tiga orang tuh!! rindu na dengar farisha bercerita sal sekolah dia.. kalo na tahu duduk dikampung aktiviti fara kat sana duduk kat anjung rumah sambil borak2 ngan farisha .. atierah and makim sal sekolah dia.. usik2 sal makwe pakwe.. marah marah tiap kali diorang ta buat kerja.. and opkos bagi arahan kemas rumah setiap kali terasa malas na mengemas.. haish gunakan kuasa veto anda sebagai seorang kakak sepenuhnya ya.. diorang cakap garang ke haper ke itu belakang kira.. :P

hurmm... k lah... na mandi.*kalo rajin pastu nak wat assigment *kalo rajin.. pastuh na tidur.. konpem rajin!!! :P

p/s:- minggu depan ada dinner tapi kulit dimuka secara baiknya start mengelupas.. grrrrrrrrrrrrrrr... tak mau pergi dinner!! huhuh :P

Tuesday, March 15, 2011

day 18 : 5 things that irritate ME about opposite/ same sex

ENTRY TAKING FROM A DRAFT
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

wah wah wah.. soalan yang da lama ku nantikan.. peluang datang bergolek seyh.. bab bab kutuk mengutuk kaum bukan sejenis ni mmang aii suka.. ekekeke.. gurau jerk lah.. ikut hati tak mau jawab.. tapi ni kan soalan tak baik tak jawaB.. :P so 5 perkara yang fara ta suka about opposite sex aka lelaki lelaki nih.. :P

1) hisap rokok.. oh my.. fara ni sedari kecik tak leh bau benda alah tuh.. kalo bau jer nanti ta leh bernyawa.. nak nak kalo demam .. geram jerk guwa nak lempang saper yang hisap rokok tuh.. ekekeke.. tapi.. tapi my dady hisap rokok sebenarnya.. *erh yang lempang tuh my dady ta termasuk la.. ahahaha.. XD so setiap kali dia na hisap rokok fara mesti pandang2.. tak pun tutup hidung .. ta pun menjerit "ABAHHHHHHHHHH... g la kat luarr!!!" dan segeranya dia akn pergi luar rumah.. ekekek.. kalo macam ni aii suka.. aii bukan ta suka orang hisap rokok tapi aii tak suka mereka hisap depan aii..bukan setakat hidung lemas.. nanti ngan baju baju fara pun ada bau rokok..ta suka ta suke..   tapi pssstt kalo na cari husband kan tak mau arh y hisap rokok.. mau hari2 fara halau diia kuar rumah.. ekekeke.. :P

2) mata keranjang.. ohoho.. guwa cukup menyampah bila orang yang da ada makwe nak senyum senyum ker pandang2 ker perempuan lain.. grrr..sentap!! even bukan pakwer gua yang buat macam tuh.. tapi pakwe mereka mereka yang buat macam tuh tetap geram jerk rasa.. da ada makwe dok diam diam suda..takyah senyum senyum..senyumanmu itu sudah tak bermakna.. bahahaha..
tapi kola muka sweet aii layan gak makwe kat sebelah pun apa ader hal.. ahahaha.. gurau jerk.. peace :P

3) suka sambil lewa tentang perhubungan.. huh berasap.. yang ni tak mau komen lbih2.. tak derk pengalaman.. based on apa y terjadi disekitar seharian hidup jerk.. so NO KOMEN>> TETTTT!!

4) sensitip.. alorh.. sikit sikit nak sensitip.. tak gentleman langsung.. gurau sikit pun ta boleh.. kalo gurau kasar kasar sikit mula la nak merajuk.. grrr.. kalo perempuan main aksar tak leyh.. kalo dia kasar takperlak.. erhh..sat sat.. ku nih sedang brcakap tetang saper.. ehehehe.. sila abaikan.. tapi tetap juga ta suka.. :P

5) pakai seluar pendek.. seksi dowh.. bahahaha... dulu masa sek men fara ada minat kat sorang mamat nih.. sekali rituh nampak dia pakai seluar pendek.. per lagi ..sentap la kan.. marah marah dalam hati.. masa tu tengok dari jauh.. dengan semangatnya pergi dekat na tengok betul ke dia pakai suar pendek..sekali.. salah orang TETTTTTTTTT... emosi betul.. tapi skang fara ta kesah.. lantak kamu lah guys.. asalkan bahagia sudeh.. :P
tertiba skang tengok they all pakai camtu rasa sweet lak.. ahahaha.. lempang disini.. =p

tambahan:-
to care.. ouh what teh hall.. awak da makan? tengah buat apa? hari ni buat apa? nak keluar kemana ? ngan saper?  :P tak suke ta suke.. sibuk jerk.. ekekekeke.. pada fara cukuplah dengan setiap pagi dapat wishing "morning dear.." chewah.. ingat rusa nak berdear2.. eheheh.. and malam.. "nite.. sweet dream" hanya itu..sesekali tanya la khabar.. time deman baru fara ta kesah kalo care sangat sebab perempuan time demam dia pelik sikit.. mengada ngada.. so aii pun kategori mengada ngada jugak.. ahahahah.. XD

fara paling ta suke tengok makwe2 na keluar pastu kena report segala gerak geri dier ngan pakwe3 nyer.. kalo husband lain la.. nak berkepit dua puloh hempat jam..:P erh erh ker fara jerk yang menyampah bila orang too care macam ni.. ahahhaa.. aii memang manusia pelik.. so sila abaikan.. :P

5 perkara yang fara ta suka pasal same sex or girl nih aderlah.. jeng jeng jeng

1) cerewet...
cantik tak pakai ni cantik tak baju ni.. cantik tak itu.. cantik tak ini.. yeah memang la semua orang na cantik.. fara pun sama..  saper y na tak cantik.. tapi kalo berulang kali tanya bosan gak guwaaa.. maunya kuh lempang disitu..:P

2) apa yerk???
fara rasa..
fara rasa.. tak baik kondem kaum sejenis.. ekekeke.. so cukuplah sampai disini.. sesungguhnya manusia itu ada kekurangan dan kelebihan nnya sendiri.. so why should we mempersoalkan segalanya.. ahahaha..

mestih sentap kaum kaum lelaki yang baca.. sesungguhnya tader niat nak kondem mereka mereka ituh.. tapi  fara kan kepala angin sikit.. bak sini nak suh tulis list apa yang guwa tak paus hati ngan laki n gurl.. konpem laki lagi banyak.. walawey.. erh takder diskriminasi kaum kat sini hokey... suka suka jerk.. jujur dan telus.. :P

p/s: ada pepatah mengatakan perhiasan yang paling indah dalam dunia aderlah perempuan.. :P
p/s/s:- Esok ader presentation, lusa ade quiz.. tulat fara kembali berblogging... :P

Sunday, March 13, 2011

day 17 : how you hope your future will be

ENTRY TAKING FROM DRAFT
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

hurm.. kenapa fara rasa fara tetap jugak tak paham soalan ni biar suda berulang kali baca?? .. huhuh!!

takperlah dipendekkan citer i hope that my future sangat sangat membahagiakan..

dapat kerja yang bagus .. gaji tinggi.. dapat bantu family and adik adik

dapat buka hati.. untuk terima segalanya.. huhuh.. lagi lagi???

entah!! yang penting harap2 masa depan dipenuhi dengan cahaya.. cahaya dunia dan akhirat..entry kali ini pendek sahaja..sekian mekasih.. XD

Saturday, March 12, 2011

Segmen: Apa Kata Cinta

wewittttttt.. :P
segmen nih dibawakan oleh En. Hakim kalo ta silap namanya.. disebabkan dijemput oleh empunya contest nih sendiri so fara agak teruja la nak masuk kan.. well~~~ take it as a challenge to talking about love evendo hakikat nya aii ta tahu pun benda alah apa yang bernama CHENTA itu.. chewah.. konon innoncent la ni.. :P

so this is da banner and .. click to join disegmen ya.. jangan malu malu hokeys.. even aii ta tag pun sila sila masuk.. ahahhaa.. mengalahkan tuannyer kontest lak.. XD


first of all.. kata lecturer saya.. LOVE IS JUST LIKE A BOX OF CHOCOLATE.. reason?? mungkin sedap dimakan... ermmm yumy yumy.. coklat memang sedap.. btw for da info not all chocolate manis hokey.. YOU WILL SUPRISE WITH THE CONTAINS IN DA BOX.. becoz sometime dia pahit.. jadi conclusionnya cinta itu memang indah tapi akan tetap ada kepahitan didalamnya.. right :p

back to my opinion.. CINTA ITU ANUGERAH .. TAK SEMUA MANUSIA AKAN MAMPU MENERIMA ANUGERAH ITU.. mereka yang selalu bercinta takkan tahu apa ertinya cinta sebab dah selalu sangat jatuh cinta.. for example da guys meet someone.. he will state on her mind.. perempuan ni lain dari lain yang lain.. i love him so much .. like dat la.. so mula bersayang bagai..calling siang malam.. pastu panggil pun berdear.. honey.. darling and what so ever..then ditakdirkan tuhan mereka putus.. pastuh couple balik ngan orang lain.. and then the feeling of "perempuan ni berbeza dari yang lain.. i love him" benda tu if you fikir logik it just like recyle .. berulang.. so tiap perasaan yang dia kata chenta tuh ada beza ker??? takder beza hokey.. ouh ok is not about guys only.. perempuan pun sama.. conclusionnya.. terlalu kerap merasakan kita sudah jatuh cinta.. at last the love is actually nothing..  poor to your wife.husband becoz evendo you said that you love him/her till jinjang pelamin pun tapi hakikatnya cara you treat your pasangan tuh sama.. takderk beza.. ngan bekas bekas pakwe makwe you.. huhuhu.. betulkan??

orang yang tak pernah bercinta memang secara logiknya takkan pernah tahu apa itu cinta.. yeah itu tak leh nak komen banyak la kan .. sebab da konpem tak pernah bercinta so how come dia nak tahu what are the feeling or of love??? ;p dia mungkin merasai feeling itu tapi dia ta dapat nak memahami pun akan  anugerah itu sebenarnya.. far far away from herself.. like me:P

orang yang tahu apa itu erti cinta bila dimana saatnya dia merasakan hatinya dimiliki aka jatuh cinta pda kali pertama atau kali kedua.. the meaning is .. ermm.. kita semua tahu.. ramai yang mahukan cinta pertamanya kekal sehingga ke akhir hayat.. but some how.. kita semua tahu.. cinta pertama jarang menjadi cinta terakhir.. so maybe kita boleh anggap percintaan pertama kita tuh sebagai satu tempoh percubaan.. tapi jangan la pulak waktuh first time ko nak couple tuh ko state dalam kepala "cinta ini hanya satu percubaan" pulak what aii mean tadi adalah .. ia satu benda yang biasa terjadi.. pernah dengar KAU MUNGKIN BUKAN YANG PERTAMA TAPI AKU JANJI KAU PASTI ADERLAH YANG TERAKHIR.. kita boleh simbolkan cinta kedua la nih.. korang tahu tak.. based on my opinion.. and based on what aii seeee.. LELAKI AKAN SELALU MENGENANG CINTA PERTAMANYA.. even da kahwin pun.. tetap jugak akan teringat pada cinta pertama dia.. hentah haper haper..  PEREMPUAN LEBIH MENGHARGAI CINTA YANG AKAN DATANG YAKNI CINTA TERAKHIRNYA.. yeah itu hakikatnya.. tak payah nak disangkal lagi.. back to story..

conslusion from the story mory that aii said above it HANYA MEREKA YANG EBRTUAH SAHAJA AKAN TAHU APA ITU ERTI CINTA~~
btw as you know cinta tak semestinya kepada kekasih sahaja..ibu bapa.. guru.. kengkawan.. semuanya hader.. satu yang apsti
CINTAILAH DIA KERANA "DIA"
KERANA HANYA "DIA" MAMPU MEWUJUDKAN CINTA ANTARA DIA~~

orang kata cinta aderlah ketawa!! tak semestinya.. menderita kerana seseorang.. tak pernah walau sedetik pun bahagia bila bersama dia..cinta membuatkan air mata anda mengalir ta henti henti..  itu juga sometime boleh dipangil CHENTA.. cinta bukan keindahan semata mata.. cinta bukan situasi dimana KAMU MAHU HIDUP DENGANNYA SAMPAI BIAL BILA tapi keadaan dimana KAMU TAK MAMPU HIDUP TANPANYA DISISI~~

satu hakikat yang nyata lagi
WE NOT CHOOSE LOVE
BUT LOVE CHOOSE US..
that the real fact in this world.. jodoh kita da ditetapkan.. ye memang memang orang cakap kita kena mencari cinta... but some how.. biar berulang kali pun ko mencari cinta tapi cinta tu bukan milik diri yang sebenarnya so it just like sia sia.. sayangilah diri anda seadanya.. ta perlu buta2 menerima cinta duniawi yang entah kemana pengakhiranya..

psstt kalo fara lebih baik bercinta lepas kahwin.. bebas.. leh main kejar2.. wakakaka.. tapi in real life wehave to face it.. bercinta selepas kahwin aderlah rissiko.. well WE WILL NEVER KNOW OUR PATNER EVEN FOR 100 YEARS.. dibuatnya dia kaki pukul tak ker haru.. fara pernah baca one word .. tak ingat kat mana

LELAKI YANG BAIK ADERLAH UNTUK PEREMPUAN YANG BAIK.. so demi na mendapatkan cinta yang jitu .. benar dan telus itu.. why not jaga diri sendiri baik baik.. and bila tiba saatnya barulah kau laungkan pada dunia "HOW MUCH YOU LOVE HIM/HER IN THIS WORLD" and betapa bersyukurnya diatas anugerah yang dikurniakan Allah itu..well you all know that  PEREMPUAN ITU ADER LAH ANUGERAH! see!! everthing in this world if kita turutkan segala yang diperintah oleh Pencipta kita.. insyaallah segala bahagia yang dicari akan ditemui.. AMIN~~~

done.. more info sila rujuk entry ini keyh.. tapi tang tuh from internet la.. that a past post from me!! DALAM MIHRAB CINTA  lain lain?? cari kat internet.. teheee :P

oklah aii sebagai doktor cinta na bersara dari memberi ceramah.. huhuh..
daa~~

tag dua orang
-Fiezah91 *psttt fiezah ni rock sikit.. so cam mana tuh kalo bab2 feeling meeling nih.. ahahah.. XD
-Fatin


p/s:- bila kita na jumpa nih :P

Jikalau aku Doraemon..

dengan segeranya kuh pi makan donut dari duk mengadap lappy nih.. wakakaka..

ops ops.. tak bagi salam tak bagi haper terus redah kan.. actually nih hah aii nak buat tag yang diberi oleh dak jaat :P.. sudahla fiezah setiap kali teringat fizah je mesti ingat kat budak jaat.. ahahaha.. so back to story cik fiezah tag aii ntuk join kontest ini.. ya ini... *psttt kenapa fara rasa pelik erh bila panggil fizah "cik fiezah" .. apakah kerana anda terlalu rock.. hehehehe.. ;p


saper na join sila klik gambar.. contest ni dibuat oleh cik eka..  syarat2 dia fara malas tulis.. ta sempat dah ni.. aii da nak berangan dah nih.. :P

so jikalau aku Doraemon..


- dengan segeranya aii akan menukarkan diri aii untuk jadi Nur Farah hani yang tak betul tuh.. pastuh pergi kl.. pakai baju comei2..warna merah sebab nak suh dari jauh lagi menyerlah.. pastuh.. bedak 14 inci then guna kuasa magic ntuk jadikan katak kepada bunga pastuh pergi jumpa...
jumpa...
jumpa...
USTAZ AMIRULLLL...waaa aii rindu la kat youuu ustaz.. lama ta sebut nama you kat blog nih kan.. you rindu kat aii tak.. :P
then kita orang pun g jalan jalan.. oh may.. tertiba teras berada diawang awangan.. korang mesti pelik kan kenapa ustaz amirul keluar ngan aii?? sebabnya aii kan doraemon so aii dan sihir dia awal awal.. tak caya tengok la malam nih mesti dia call aii :P *pessttt doraemon boleh menukarkan dirinya jadi orang ker??? ntah... fara pun ta tau.. ;p


*doraemon malu malusebab dapat jumpa ustaz amirull.. blushing...
 aish gedix jugak doremon versi aii ni erk.. :P


- disebabkan fara nih suka baca novel.. so doraemon tuh mestilah mewarisi genetik aii yang ulat buku nih.. disebabkan doraemon takder duit.. kalo ada pun bila dia pi kedai mesti semua orang lari sebab muka dia bulat.. kaler biru.. perut bulat .. tak lawa.. ekekeke.. so mengunakan kuasa magic nyer.. dia boleh la ZAM ZAM ALA KAZAM.. tada tiba tiba depan mata ada buku KAU LAKSANA BULAN .. kau tu merujuk pada aii tau.. wakakakak. berangan giler!!

*wah cutenya heroin kau laksana bulan nih... :P

- doraemon tuh kerjanya makan dorayaki aka donat pau jerk.. huhuh tak modern langsung..  akan kuserapkan citarasa diri yang tinggi nih pada dier.. biau beliau reti memasak.. paling kurang ayam pedas.. ok fine.. lupa tangan doraemon pendek.. cam mana na masak.. silap haribulan ngan dia dia terlingkup dalam kuali.. so pergi mekdi sudeh.. kan kan dora kan..

- hah kalo aii doraemon aii takkan bagi sesaper panggil aii doraemon.. sebab nama tu ta cantik.. dah tuh ramai yang nanyik nanyik.. ang ang ang.. dora emo mon.. *ahahah.. macam ni ker bunyiknya?? so demi nak popularkan diri aii selaku doraemon yang gojes nih akan ku buat satu name tag.. DORA.. please calll me DORA.. kan sweet tuh.. nih momon belakang.. buruk :P


- like cik fiezah91 cakap.. kalo jadi daremon takkan sesekali ku tolong nobita yang lembab tuh..semua na harap kat orang.. sibuk jerk.. kalo sizuka yang cun tu boleh la na tolong.. tapi tapi kalo ustaz amirul tak payah suruh dia tolong ngan segeranya aii pi tolong.. well chenta hati haruslah diutamakan.. :P

*bergurausenda bersama kekasih hati.. jiwa raga sanggup
 kuserahkan.. wekk muntah.. doremon gedix.. :P

- kalo jadi doremon dengen segeranya aii leh p kampus .. 5 minit nak masuk kelas baru pergi.. guna pintu magic.. doraemon kan ta pakai baju.. gigi pun ta gosok.. erh apa kejadahnya doraemon p kolej.. kan ke dia dah warisi kecerdikan dari aii ker.. hahahaha.. sengal~~ :P

*yeay yeay.. poteng sekolah.. nak pi jumpa ustaz amirul.. ;p

lagi lagi???

dah tader tader.. bercakap sal doraemon nih baru fara teringat.. masa sek menengah dulu.. ada adik nih.. nama dia hakimi.. hensem doyh.. :P.. mula mula masa fara kenal dia.. dia malu2 ngan fara..well ngan senior mesti la malu malu.. ;p..tapi  tertiba tertiba ada one days tuh dia panggil fara DORAEMON.. grrrr...sentap haku.. reason??? aii pun ta tahu.. huhuhu...

pastuh masa sem dua kat kampus nih.., ada mamat tuh.. dia mintak benda ngan aii.. gunting ke pensil.. so aii pun dengan segeranya bagi.. pastuh tertiba tertiba.. dia panggil fara DORAEMON.. huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sentapppppppppp lagikkkkkkkkkkk!!! reason?? dia cakap mintak apa jerk barang kat fara terus dapat.. ala ala macam aii have a magic bag ar.. tapi alasan nyer ta diterima.. sebab aii mengamuk.. terus cakap "AKU TAKKAN MAAFKAN KO DUNIA AKHiRAT" ehehehe.. masa tuh aii marah sangat rasanya.. ye arr.. nak ejek ejek lak.. banyak kali lak tuh.. pastuh.. doraemon lak tuh.. huh!!

tertiba rasa anti ngan doraemon :p

conclusionnya aii nak jadi diri aii balik.. ustaz terima aii seadanya kan.. :P

p/s:- doraemon ni laki ker perempuan.. Apakah doraemon ni gays.. bahahaha.. ;p

Friday, March 11, 2011

Day 15 : Something that you don't leave the house without


kalau agak agak tak bawak ic bila keluar boleh tak?? btw putrajaya selalu ada orang imigresen tangkap pati.. one days tu aii naik bas nadi from alamanda nak balik rumah tiba tiba bas yang aii naik tu kena serbu ngan pihak imigresen.. pakcik imigresen tu pergi kat aii annnnndddd dia cakap "malaysia????" ceys????? what the hal!! keciK hati aii hokey!! muka aii yang sikit punya ala ala perempuan melayu terakhir ni dia tanya sama ada orang malaysia ker tak! ouh ok aii cuba bersangka baik dengan mengagap yang aii mungkin terlebih putih sebab tempek bedak tebal lima inci membuatkan aii look like orang putih.. kan kan?? mekasih kerana bersetuju!!=p
pssttt aii baru tahu mr bean orang sabah.. hahaha...


phone yangs selalu dicampak merata rata.. bila nak kuar baru sibuk mencari! kalo kat kampung.. asal bangun pagi jerk phone takderk! reason?? tercampak bawah katil.. weell~~ tdur buas la katakan.. heee..


tiket bulanan erl .. penting yang amat! takderk tiket ni konpem aii tak leh p kelas.. beli baru?? membazir 10 hinggit lakkan.. sedangkan setiap kali guna benda alah ni pun.. setiap hujung bulan mesti lebih about 50-80.. banyak kan!! saper nak.. mintak ngan aii.. hahaha... 


pun sama penting.. guna untuk naik lrt dari bts ke pandan jaya.. my campus.. takderk dia.. leh patah kaki aii.. 


penting ntuk tambang bas nadiputra.. sehari sehinggit!! takderk dia cam mana aii nak naik bas?? tapi sometime aii beli tiket jerk.. lagi sonang.. tunjuk kat drver bas and blaaa.. tak yah amik tiket segala...=p


duit kertas pun kena bawak jugak.. ye ar takkan duit syiling jerk kowt.. (t_T).. errhhh aii terpikir harus ke aii citer semua benda alah yang tak penting ni.. hahaha.. cam sengal jerk!!takper ar kta teruskan.. da alang alang bercerita ni kan..=p


sudah menjadi semakin penting yang amat.. ouh aii dont know why.. condition mata aii makin hari makin parah.. just imagine orang yang jaraknye tak sampai 5oo km dari aii pun aii cam dah blur blur jerk.. kat kampus ramai yang cakap aii sombong sebab nye bla jalan tak pandang and senyum kat orang.. heee.. padahal aii tak nampak..sebab aii just pakai dalam kelas jerk.. hahaha.. sombong pun sombongla... malas aii nak pakai spec bila berjalan sesaje.. tak santek!! =p

tapi kan.. kalau ikut sebenarnya.. aii leh and selalu je kuar tanpa benda ni semua.. tepon pernah tinggal.. duit pernah tak bawak.. you see pict diatas.. takder gambar purse pon kan?? sebab aii memang jarak bawak purse bila kuar! malas ! berat .. hahaha.. btw time kuar kat area putra pun tak yah guna tket erl or touch n go.. so end of story memang benda benda ni semua tak penting sangat.. ic pun kekadang aii tinggal..

satu jerk yang memang tak pernah tnggal bila kuar rumah.. jeng jeng jeng.. apakah dia????
tada..........




ahahaha.. suspen tak suspen tak ??? nah pipi kalo nak lempang guwa.. :P

p/s:- seb bek dia tak tanya baju apa yang selalu pakai bila kuar rumah.. conpem aii pi geledah almari pasni.. hehehe.. peace!!=p