Thursday, December 29, 2011

HighLight 2011 (Story Ended)


Diploma & ConVOcaTion ! 
setelah 3 tahun at last.. I habis jugak diploma at KPTM KL.. alhamdulillah habis seperti mne yang dirancang that is oN TRACK!.btw teruja nak convo.. kononnya.. tapi tak boleh blah ! time konvo nangis! sebab after bersurai phone mati.. bateri kong! cari parent lak tak jumpe! dengan kelam kabutnya ramai orang n nak hantar jubah bagai *i Think konvo belah petang memang clumsy lah! .. terus nangis! haha * pedulik ngan orang ramai.. bukannya kenal pun.. T___T


Back To the EARTH!!
gaye cakap macam bfr this duk kat langit jerk :P.. btw back to da earth means back to da tempat asal. *no more story about Johor , PutraJaya n Kl That is KELANTAN! TOTALLY!! N FOR FOREVER??? *hopefully no! :P  that is becoz I conti degree pun kat UITM MACHANG, KELANTAN! so boleh dikate saya sekarang ni FULLY KELANTANESEE PEOPLE la.. haha..  *tapi until now cakap masih selang seli ngan bahase standard! poyos lebih.. huhu


New LifE!! UITM MACHANG!
suke Uitm ni sebab die besar! tapi tak suke sini jugak.. sebab? time masuk klas tuh tengok dak2 senior*student lame semua macam BERLAGAK jerk! ekekkee.. tapi bile da lame2.. tak la berlagak punmereka! cume mungkin kami newbie so diorang pun tak suke jugak.. haha.. but Yeah! NOW diakui I just Love To be one of a D1AC2204B student! ader hikmah rupenya I masuk group ni.. *psstt before this tanak masuk group ni! nak D1AC2204A due to myprinsip always wanna to be number first! A! haha..  tapi nasib baik tak msuk kelas A becoz i kan gile2.. kelas A i tengok budaknya serius2 .. skema sikit kowt.. huhu.. :)) 

MEEtInG My Old FrienDs
*just added .. kenangan terindah bile jumpe balik kwan2 mase I tinggal Di Bp, johor dulu, Khalisah! Fatihah, Haliana and others.. just imagin kami terpisah hampir 10 tahun.. *terputus hubungan after fara pindah Kelantan and just imagine I cari mereka selama bertahun2.. dan sentiase berharap kalo adernya pertemuan itu..and yes.. kuasa ALLAH even after sekian lama.. I jumpa mereka walau hanya Di Fb! tak tahu nak kate apa just Can say.. I LOVE THEM TO MUCH and YES I HOPE THAT OUR FRIENdSHIP EVA LASTING!! :)) *and fara tak sabar nak tunggu reunion di bp dimane segalanya bermula.. :) 

DRIVING At LAst!
saye tak suke bawak motor naik motor n sebagainya coz for me err PEREMPUAN NAIK MOTOR TAK CUTE!! haha.. *padahal gedik n mengade2.. DEMAND! so now I da reti DRIVING CAR! evendo memule DRive da terlibat ngan ACCIDENT! *till now kete still tak cat lagi kesan berlanggar tuh! bile tengok jerk rase nak lempang diri sendiri sebab gara2 I kete CACAT! haha. n now err bukan nak kte tapi I admit makin lame driving bukan makin bagus tapi makin teruk! selalu jerk langgar isyarat lalu lintas.. *laju nyer psal tak sempat brek! haha.


TRAGEDI 'dirisik'
*btw its not an offcial 'risik' .. just unofficial talk..but seriously killing inside!  tragedi  yang buat I nangis 3 hari 3 malam!Boikot semua family! tak nak cakap ape2. nangis je kerje. pastuh buat action seolah olah DESPERATE kejap *desperate nak cari lelaki y boleh dibuat pakwe dngn tujuan nak wat balik umah tunjuk kat "semua"! that is my pakwe! Jangan pakse i menerima y lain.. haha* semua gara gara takut my parent 'accept' 'risikan' tersebut.. ouh tidak! huhu.. ok cukup ! tak nak story panjang2 coz ngeri nak mengingati apatah lagi memikirkan.. huhu *coz kisah ini masih belum berakhir/tapi I harap ianya sudah berakhir.. AMINNN* just nak cakap pengajaran yang fara dapat that is cinta tak boleh dipaksa! sepertimana saya tak mahu orang memaksa saya *bukti sampai nangis2/menyumpah2 tak nak and being desperated evendo that time bkan official pun* untuk menerima mereka begitu juga saya tak akan memaksa 'seseorang' untuk menerima saya. so please la! jangan terlalu taksub dengan FIGHT FOR YOU LOVE tuh! masih banyak jalan kehidupan didepan  dan masih banyak pilihan dihadapan.. walau atas apa tujuan sekalipun.. just think the other people feeling! jangan ingat hidup macam novel. BUKAN ITU ERTI CINTA!! OKEYH YOU! *kekadang rase macam mimpi .. macam novel pun ader. erh lucu pun ye jugak! huhu..apa apa jelah.. 


MeReka DatANg & PerGi 
setiap hari kite cipta kawan.. setiap hari kite jumpa kawan baru..setiap hari kite 'ternampak' orang baru n whatsoever.. da boleh dikatekan sometime setiap detik we will feel like.. HEY I LIKE HIm!! So Much?? maybe yes maybe not! sometime we will feel so eager to get "someone" in our life! and sometime we will just like TIDAK MENGHARGAI orang y datang tanpe diundang dan so DESPEREDO pade yang tak kunjung tibe.. but somehow.. like i says mereka datang dan pergi.. mungkin hadirnya dia hanya untuk bagi satu pengajaran.. mungkin untuk create satu memory.. indah atau buruk.. apa yang pasti hdirnya dia untuk melengkapkan ataupun menjadi pelakon tambahan dalam kisah hidup kite.. sama ader mereka menjadi pelakon y terbaik atau hanya pelakon yangsekadar membace skrip tanpe memahami apa ertinya setiap sesuatu y terjadi..hurm.. apa yang pasti just wanna to says thanks to all of them.. I know I have my own -ve side which sometime or maybe always make the other get sick to stand beside me but believe on me i`m  trying to be a good person .. trying to understand what people want and trying to accept what all of you want me  to be and to accept evrthing.. but yet I`m still fail.. and yes.. I`m still In a LEARNING PROCESS.. :))


Conclusinya.. Hidup hanya sekali.. Buat la apa yang terbaik yang boleh dibuat dalam kehidupan ni.... paling tidak jika bukan untuk diri sendiri cube la untuk mmbahagiakan yang lain.. n yeah! i just proud to be myself .. evendo until now still kekadang tertanya.. Kenapa ini jalan yang Allah Beri pada saya *citer2 lain disebalik higlight... but yaa saya tahu pasti itu y terbaik n I will always waiting for the answer of my Question.. i mean Hikmah.. :))


ouh ya .. SELAMAT MENUTUP BUKU LAMA (2011) TO EVERYBODY! ^___^