Saturday, December 31, 2011

Tahun Baru dah!! 2012 :D.. I Hope That..


mule2 budget nak tido awal sebab esok nak start tahun baru dengan satu semangat yang bru.. but then tertibe rase nak menulis.. even baru jerk post entry lepas.. huhu tak ksah lah! just wanna to write what i want.. and yes! mule2 nak wish2 bagai but indeed tertibe "Pakcik" ceramah2 sal NEW YEAR terus tak jadi.. hahaha.. 
but maap lah "pakcik" still gak nak cakap2 sal my hope.. is just a hope not a wish.. so takpe kan?? :P :P
soo..let start with ..

Nak tambah Ilmu dan amal.. perbaiki diri supaya mampu menuju kearah hidup yang lebih berkat dan diredhai Allah.
 Sebagai manusia saya harap mampu menjadi kawan, anak, adik, kakak, yang baik pada mereka mereka.
 lupakan segala salah dan silap di masa lalu.. terhadap y lain atau daripada y lain.
nak blajar msak! aduh malu pulak rasenya bile da 22 tapi masak nsi pun takreti.. huhu.sadis
nak dan berharap agar diri mampu dan mampu terus mempertahankan prinsip diri supaya satu saat nanti bhagia yang dicari mampu diraih.

nak dapatkan result yang higher than or atleast maintain result time diploma.. 
nak kurangkan angin dalam badan!! haha.. angin disini means my temper! ouh saya garang okeyh.. kekadang rimas dengan sikap diri yang terlalu over temper .. so i nak berubah.. :D
 nak juge kurangkan kechildisan dalam diri.. huhu.. I don`t know why people around me always says i`am kebudak2an .. kalo da lame kenal itu ta kesah la..eh I saje nak manje2 lah..  :P.. tapi kalo y baru kenal pun says i CHILDISH walau bunyi die cute *perangai cam budak budak cute kan* tapi rase ankward pulak.. tak patut.. haha.. :P SO kene berubah jugak!! T___T


and last

 berharap mmpu menjadi kekasih, dan isteri yang baik , solehah bagi Suami and Mumy y baik bagi anak2 yang.. cute?? haha *ni kes terpengaruh ngan citer Aduh Sayang tadi lani.. about one family  yang punye due anak y banyak ragam but comel2.. huaaaa.. sukeee.. tertibe teruja !Ceys ceys!! simptom2 umur y menginjak la nih.. .. :P but yes I do hope that future saya begini..tapi 3 4 tahun lagi la not now..haha..

PERFECT!!! :D

oklah itu saja.. nak tidur dah! sebab esok nak bangun pagi and memulekan hari dngan senyuman and opkos dengan satu doa mudah mudahan hari2 mendatang akan menjadi yang lebih baik.. amin..btw to all hapy new years!! :D


.

Thursday, December 29, 2011

HighLight 2011 (Story Ended)


Diploma & ConVOcaTion ! 
setelah 3 tahun at last.. I habis jugak diploma at KPTM KL.. alhamdulillah habis seperti mne yang dirancang that is oN TRACK!.btw teruja nak convo.. kononnya.. tapi tak boleh blah ! time konvo nangis! sebab after bersurai phone mati.. bateri kong! cari parent lak tak jumpe! dengan kelam kabutnya ramai orang n nak hantar jubah bagai *i Think konvo belah petang memang clumsy lah! .. terus nangis! haha * pedulik ngan orang ramai.. bukannya kenal pun.. T___T


Back To the EARTH!!
gaye cakap macam bfr this duk kat langit jerk :P.. btw back to da earth means back to da tempat asal. *no more story about Johor , PutraJaya n Kl That is KELANTAN! TOTALLY!! N FOR FOREVER??? *hopefully no! :P  that is becoz I conti degree pun kat UITM MACHANG, KELANTAN! so boleh dikate saya sekarang ni FULLY KELANTANESEE PEOPLE la.. haha..  *tapi until now cakap masih selang seli ngan bahase standard! poyos lebih.. huhu


New LifE!! UITM MACHANG!
suke Uitm ni sebab die besar! tapi tak suke sini jugak.. sebab? time masuk klas tuh tengok dak2 senior*student lame semua macam BERLAGAK jerk! ekekkee.. tapi bile da lame2.. tak la berlagak punmereka! cume mungkin kami newbie so diorang pun tak suke jugak.. haha.. but Yeah! NOW diakui I just Love To be one of a D1AC2204B student! ader hikmah rupenya I masuk group ni.. *psstt before this tanak masuk group ni! nak D1AC2204A due to myprinsip always wanna to be number first! A! haha..  tapi nasib baik tak msuk kelas A becoz i kan gile2.. kelas A i tengok budaknya serius2 .. skema sikit kowt.. huhu.. :)) 

MEEtInG My Old FrienDs
*just added .. kenangan terindah bile jumpe balik kwan2 mase I tinggal Di Bp, johor dulu, Khalisah! Fatihah, Haliana and others.. just imagin kami terpisah hampir 10 tahun.. *terputus hubungan after fara pindah Kelantan and just imagine I cari mereka selama bertahun2.. dan sentiase berharap kalo adernya pertemuan itu..and yes.. kuasa ALLAH even after sekian lama.. I jumpa mereka walau hanya Di Fb! tak tahu nak kate apa just Can say.. I LOVE THEM TO MUCH and YES I HOPE THAT OUR FRIENdSHIP EVA LASTING!! :)) *and fara tak sabar nak tunggu reunion di bp dimane segalanya bermula.. :) 

DRIVING At LAst!
saye tak suke bawak motor naik motor n sebagainya coz for me err PEREMPUAN NAIK MOTOR TAK CUTE!! haha.. *padahal gedik n mengade2.. DEMAND! so now I da reti DRIVING CAR! evendo memule DRive da terlibat ngan ACCIDENT! *till now kete still tak cat lagi kesan berlanggar tuh! bile tengok jerk rase nak lempang diri sendiri sebab gara2 I kete CACAT! haha. n now err bukan nak kte tapi I admit makin lame driving bukan makin bagus tapi makin teruk! selalu jerk langgar isyarat lalu lintas.. *laju nyer psal tak sempat brek! haha.


TRAGEDI 'dirisik'
*btw its not an offcial 'risik' .. just unofficial talk..but seriously killing inside!  tragedi  yang buat I nangis 3 hari 3 malam!Boikot semua family! tak nak cakap ape2. nangis je kerje. pastuh buat action seolah olah DESPERATE kejap *desperate nak cari lelaki y boleh dibuat pakwe dngn tujuan nak wat balik umah tunjuk kat "semua"! that is my pakwe! Jangan pakse i menerima y lain.. haha* semua gara gara takut my parent 'accept' 'risikan' tersebut.. ouh tidak! huhu.. ok cukup ! tak nak story panjang2 coz ngeri nak mengingati apatah lagi memikirkan.. huhu *coz kisah ini masih belum berakhir/tapi I harap ianya sudah berakhir.. AMINNN* just nak cakap pengajaran yang fara dapat that is cinta tak boleh dipaksa! sepertimana saya tak mahu orang memaksa saya *bukti sampai nangis2/menyumpah2 tak nak and being desperated evendo that time bkan official pun* untuk menerima mereka begitu juga saya tak akan memaksa 'seseorang' untuk menerima saya. so please la! jangan terlalu taksub dengan FIGHT FOR YOU LOVE tuh! masih banyak jalan kehidupan didepan  dan masih banyak pilihan dihadapan.. walau atas apa tujuan sekalipun.. just think the other people feeling! jangan ingat hidup macam novel. BUKAN ITU ERTI CINTA!! OKEYH YOU! *kekadang rase macam mimpi .. macam novel pun ader. erh lucu pun ye jugak! huhu..apa apa jelah.. 


MeReka DatANg & PerGi 
setiap hari kite cipta kawan.. setiap hari kite jumpa kawan baru..setiap hari kite 'ternampak' orang baru n whatsoever.. da boleh dikatekan sometime setiap detik we will feel like.. HEY I LIKE HIm!! So Much?? maybe yes maybe not! sometime we will feel so eager to get "someone" in our life! and sometime we will just like TIDAK MENGHARGAI orang y datang tanpe diundang dan so DESPEREDO pade yang tak kunjung tibe.. but somehow.. like i says mereka datang dan pergi.. mungkin hadirnya dia hanya untuk bagi satu pengajaran.. mungkin untuk create satu memory.. indah atau buruk.. apa yang pasti hdirnya dia untuk melengkapkan ataupun menjadi pelakon tambahan dalam kisah hidup kite.. sama ader mereka menjadi pelakon y terbaik atau hanya pelakon yangsekadar membace skrip tanpe memahami apa ertinya setiap sesuatu y terjadi..hurm.. apa yang pasti just wanna to says thanks to all of them.. I know I have my own -ve side which sometime or maybe always make the other get sick to stand beside me but believe on me i`m  trying to be a good person .. trying to understand what people want and trying to accept what all of you want me  to be and to accept evrthing.. but yet I`m still fail.. and yes.. I`m still In a LEARNING PROCESS.. :))


Conclusinya.. Hidup hanya sekali.. Buat la apa yang terbaik yang boleh dibuat dalam kehidupan ni.... paling tidak jika bukan untuk diri sendiri cube la untuk mmbahagiakan yang lain.. n yeah! i just proud to be myself .. evendo until now still kekadang tertanya.. Kenapa ini jalan yang Allah Beri pada saya *citer2 lain disebalik higlight... but yaa saya tahu pasti itu y terbaik n I will always waiting for the answer of my Question.. i mean Hikmah.. :))


ouh ya .. SELAMAT MENUTUP BUKU LAMA (2011) TO EVERYBODY! ^___^


Monday, December 26, 2011

Dady!!!! Saya nak DATINGG!!!!! Please Please!!! ^___^

-

SCENE 1

time : 9pagi .... what is one day you.. a 21st girl asking for your parent.. 

" dady!!! can i go out.. date with my Boyfie.. he just came back from london" *feeling pakwe tuh study obersee lame tak jumpe kan! so teruje gilewwwww na jumpe! n your dady said! "opkos you can my daughter.."  n you pun dengar kate kate dady u terus loncat loncat! yeay yeay yeay! suke la kononnya.. but tertibe.. you dady sambung ayat " .... but ensure that kamu balik ke rumah before 9.30 pagi!! muktamad!"

tengok jam *skang pukul 9 pagi.. balik bfore 9.30 pagi???* conclusinya.. ape perasaan????? 


SCENE 2

"sayang.. minggu depan i cuti.. seminggu..kite da lame tak jalan2..habiskan waktu sesame :))"
"dear! U  la y busy.. kerje semedang.. balik lewat malam.. keluar awal pagi. langsung tak ingat wife kat rumah.. T___T"
"sory sayang.. :P.. minggu depan kite pergi bercuti same same kat PULAU MANUKAN okey.. i`m promise.. 24/7 is yours!"
"really! yes yes! tq so much! i Love You DEAR!!" 

*selingan sekejap..sumpah weyh..  pulau manukan ni sweet giles!! 
and fara nak sangat pergi sane nanti..haha :) 

btw diatas itu .. adalah gaye suami isteri zaman moden.. bercakap pun i you i you je... :P and the story begin...

on the vacation.. your husband phone keep ringging! your husband secretary keep calling .. dengan ayat bos itu bos ini..*budget kwen ngan CEO :P .. n the most important.. your husband keep 24 hours with laptop. menyemak segala report report.. 

conclusinya ape perasaan?????? 


pikrlah sendiri..dan sesungguhnya ini la perasaan saya disaat dan ketika ini!!! that is.. GUY KITE DA STUDY WEEK! SEMINGGU!! yeay yeay!! but jangan lupe ISNIN SELASA RABU KHAMIS ader kelas okeyh .. SEKIAN TERIMA KASIH!!! :((

p/s:- for the scene one i will never and ever care about coz takder istilah DATE on my kamus hidup.. :P
but for the scene 2.. if i am the wife .. care nye senang jerk.. pergi kat your husband "B, tengok phone jap" cakap sambil senyum n kelip2 mate.. *budget comel la kan..haha and when i got the phone.. i will BALING KE LAUT!! DENGAN LAPTOP2 SEKALI KALO PERLU! sibuk jerk!! huhuh! :P

p/s/s:- Okeyh! selamat berbahagia buat U! perasaan.  sedih? sikit! kecewa? Maybe! hapy ? opkos for U.. So  gud luck final!

Friday, December 16, 2011

1, 2 3, LOVE U shooting! The guys dat should be respected!

...

due tige hari lepas i ade shoot untuk crg movie.. jadi ceo.. perghh.. gaye cakap kekonon macam artis lah pulak!! haha.. actually dat is my assigment! shooting about ethical issue.. tak nak citer panjang2 sebab i think as a student shooting2 movie tuh da biase dah even ta tau ape motip kene belakon bagai! uhuh!! 


so move on tu topic.. 123 love you shooting.. that is mase mule2 elok je berlakon but  time last semua dok gile2 amik gambar ngan slide LOVE YOU! i pun tak tahu cam mane perkataan LOVE YOU ni leh kuar sedangkan kami berlakon ethical issue!! n word LOVE YOU ini membuatkan kami semua gile2 bergambar sampai sanggup berdiri atas kusi dan gilir2 take pict! APEKAH?? haha.. tapi y pasti everybody having "something" in her mind when take the pict with LOVE YOU.. tak gitu azma?? hahahaha.. 

n when look this pict i just thingking something.. THE GUYS DAT SHOULD BE RESPECTED!


- always smiling no matter for whom n for what! senyum itu satu sedekah right?? ni kalo bertembung muke pun tak nak senyum baik simpan muke kat lombong jerk! uhuuu..

- respected the other  privasi n request evendo mereka2 itu hanyalah kawannya..likely bile we says please respect our privacy then he will do.. just a sweet when they done it.. evendo just for a small matter! yang tak do tu memang nak kene baling ke lombong jugak!!haha

erh lagi?? lagi ntahla.. malas nak pikir.. tak penting.. miahahaha..


btw dear u.. how worst the girl whom come in your life? sampaikan you keep up and down with your relationship.. just thingking.. it is ours who cannot be perfectt as what u want or u yang perangai worst gile sampaikan hubungan u tak pernah kekal pun evendo u said dat u love her to0 much.. pity toward you because yaaa evendo we can says dat wow you are so perfect but beat me i think you  memang tak diciptakan untuk cinta! beat me.. i am pretty sure dat in your life u will never n ever know what are love for and what are the meaning of love.. i will never and ever mendoakan y tak baik buat u  but believe on me hati tak mampu lagi mendoakan yang baik! i am waiting for your true love .. to see how perfect those person who can effect your life so much! i`am willing to be a heartless one rather than having to remember you which not so worth anymore but always appearing in my mind.. -----> or can i says that semua y buruk2 ini hanya perception i y dari dulu until now always judge u without wanna to think anymore??

p/s:- esok shoot , then presenting ada 3 kali lagi, then test pun 3 lagi.. then ader kelas malam lak for 3 hari! uhuuu.. may GOD give us kekuatan n ketenangan untuk mengahadapi minggu last kelas :)) amin...




Friday, December 9, 2011

mase ! please laaa.. berjalan dengan lemah lembut bak model! :))

-
-
hei i ader story nak citer.. maih2 dekat.. lagi lagi n lagi.. haha.. :P
ok just kidding.. actually sedar ta sedar kan i da nak final pun.. tinggal two weeks lagi ntuk habis this sem .. ouh heksited!haha.. 

btw this two week err .. ok for the past few week lagi mmang banyak gile heksaiment sampai kan rase hidup mule menekan nekan.. strees datang sikit demi sikit n opkos perjalanan kehidupan mule terganggu! perggghh evendo always da kat umah before 7 tapi still ta mampu meluangkan mase ntuk tengok citer DHIYA~~ ouh hensem sungguh adi putra.. :P:P:P:P.. haha.. nak wat cam mane.. evendo da duk kat depan tv but dengar je lagu DHIA n then azan terus lelap.. ngantuk gile2 punye..then pastuh mule la dengar suara orang jerit "kakcik!! bangun!! magrib nak habis dah tuh! "*sape lagi kalo bukan sebecok bertige tuh!  then mule la kalut bangun p semayang kemudian sambung tidur balik. ouh melalui statement ini terbukti suda betapa saya penat kan?? :P

lagi bertambah terbukti akan kepenatan y dialami bile ltely ni setiap kali bangun je mesti my mum asking me "tidur mimpi ape semalam dok bebel2 sengsorang" huh? and latest one semalam,  she says i says "byeeee~~" time ngah tidur.. errkk?? apekah ? haha.. *dalam hati sambung ayat apekah semalam mimpi jumpeprince charming n kemudian terpakse berpisah sehingga terluah dengan kate2 bye?? hahaha.. tapi s usual hanya mampu buat muke blur sebab sesungguhnya mane la i tahu apa y diigaukan.. lagi pula aderlah perkara biase i terjerit2 di tengah malam if demam n penat gile2..*since i ta demam so penat la tu punye pasal tapi tu la kan..  honestly i setiap kali bangun tak pernah ingat ape2 pun.. mimpi pun tak ader.. bangun mesti dngan senyuman jerk.. haha.. well~~ :P

n also because penat gile2 lately ni asal tengok muke kat cermin je rse nak belasah cermin! err!!sebab menyampas tengok muke da macam panda .. ahha.. yeah! muke suram with keliling mate ader lingkaran just make me feel heee.. awat teruk benar muke kau.. rase nak wat surgery jerk...uhuh!. poyos~~

hurm then ape lagi yerk?? ouh ya! skng i da pandai drive dgn kelajuan 80 km hokeyh!! n drive dalam ujan*b4 this asal hujan je taleh bawak kete.. bukan i tak reti but my parent tak bagi..haha.. b4 this selalunya dalam 50/60 jerk coz takut bawak laju2 t ta sempat brek! so then rase macam wow best gak bawak laju2 nih*laju for me la  .. time orang duk potong memotong i pun sibuk ikut jugak.. hahaha.. and always time balik klas bile mood kureng sebab terlihat 'sesuatu' mesti akan bawak laju2 sambil pasang lagu sehabis kuat then ketuk2 stereng tande protes..haha -----> care untuk release perasaan .. a good one right?? :P

till then itu saje.. daa~~ 

p/s:- btw good luck for present and test U!! 

Mase sile berlalu dengan lemah lembut !! please2.. haha :P


hei i ader story nak citer.. maih2 dekat.. lagi lagi n lagi.. haha.. :P
ok just kidding.. actually sedar ta sedar kan i da nak final pun.. tinggal two weeks lagi ntuk habis this sem .. ouh heksited!haha.. 

btw this two week err .. ok for the past few week lagi mmang banyak gile heksaiment sampai kan rase hidup mule menekan nekan.. strees datang sikit demi sikit n opkos perjalanan kehidupan mule terganggu! perggghh evendo always da kat umah before 7 tapi still ta mampu meluangkan mase ntuk tengok citer DHIYA~~ ouh hensem sungguh adi putra.. :P:P:P:P.. haha.. nak wat cam mane.. evendo da duk kat depan tv but dengar je lagu DHIA n then azan terus lelap.. ngantuk gile2 punye..then pastuh mule la dengar suara orang jerit "kakcik!! bangun!! magrib nak habis dah tuh! "*sape lagi kalo bukan sebecok bertige tuh!  then mule la kalut bangun p semayang kemudian sambung tidur balik. ouh melalui statement ini terbukti suda betapa saya penat kan?? :P

this week lak i have to settle 1 role plays.. 2 3test, kuiz, two presentation and about 4 5 assigment.. dalam mase 2 weeks! ouh makin kelam la hidup. dat why la kan lately ni asal tengok muke kat cermin je arse nak belasah cermin! err!!sebab menyampas tengok muke da macam panda .. ahha.. yeah! muke suram with keliling mate ader lingkaran just make me feel heee.. awat teruk benar muke kau.. rase nak wat surgery jerk...haha.. poyos~~

hurm then ape lagi yerk?? ouh ya! skng i da pandai drive dgn kelajuan 80 km hokeyh!! n drive dalam ujan*b4 this asal hujan je taleh bawak kete.. bukan i tak reti but my parent tak bagi..haha.. b4 this selalunya dalam 50/60 jerk coz takut bawak laju2 t ta sempat brek! so then rase macam wow best gak bawak laju2 nih*laju for me la  .. time orang duk potong memotong i pun sibuk ikut jugak.. hahaha.. and always time balik eklas bile mood kureng sebab terlihat 'sesuatu' mesti akan bawak laju2 sambil pasang lagu sehabis kuat then ketuk2 stereng tande protes..haha -----> care untuk release perasaan .. a good one right?? :P

till then itu saje.. daa~~ 

p/s:- btw good luck for present

Saturday, December 3, 2011

Aku hanya dihadapannya.. namun ..

-



" aku hanya dihadapannya,
namun dia tidak pernah melihat aku.. 
dia pandang kiri, kanan dan belakang,
namun bukan aku yang tetap dihadapan. 
tapi aku tak akan mengalah..
kerana aku akan buat dia lihat hadapannya.
terus melihat.. aku dihadapannya " 


Ya Allah...Seandainya telah engkau takdirkan Dia Bukan milikku Bawalah dia jauh dari pandanganku Luputkanlah dia dari ingatanku Dan peliharalah aku dari kekecewaan
 

Ya Allah Ya Tuhanku yang maha mengerti... Berikanlah aku kekuatan Menolak bayangannya jauh ke dada langit Hilang bersama senja nan merah Agar aku sentiasa tenang Walaupun tanpa bersama dengannya.

Ya Allah yang tercinta...Peliharalah aku dengan takdirmu Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan Adalah yang terbaik untukku sesungguhnya engkau maha mengetahui Segala yang terbaik untuk hambaMu ini....

p/s:- lamenya tak hupdate blog.. rindu gile.. haha.. banyak kali try menulis tapi otak mesti jem! :P.. btw  ayat2 diatas hanyalah diculik dari pakcik google  dan novel DENGAN NAMA CINTA DAN NUR KASIH :)) saje nak menmedetasikan diri diwaktu malam hari ni.. haha.. tapi yang penting saye bukan dalam keadaan kecewa okeyh.. hehe.. PEACE NO WAR!  

I LOVE YOU !!! ^___^ haha... :P