Kite dan Penyakit Syok Sendiri (pss) memang xdapat Dipisahkan :))

-
-
PENYAKIT SYOK SENDIRI!! I selalu sebut tapi tak pernah aim yang every people ader penyakit ni.. the story begin with.. hari tu my lect , SIR tanya I satu soalan then I tak jawab (sebab i  tak yakin yangsoalan tu ditujukan buat I..  coz i tengok mate die macam tengok orang lain jerk.. haha) so lame die tunggu an.. after that dengan tanpe menunggu sesaat pun lagi terus dia perli fara

BACE NGAN GAYE MELERET leret okey~~

“ni lah die .. orang tanya soalan tak nak jawab.. orang kite ni ader PENYAKIT SYOK SENDIRI~~ die takut kalo die jawab nanti .. jawapan tu tak tepat.. SAHAM DIA Jaaaaa~~~ TUH~~. Padahal orang tak pikir pasal die pun.." bla bla bla.. dan serentak itu one class ketawa... ceys3.. malu I :P.. tapi as usual fara pun ketawa jugak..sebab terase lucu.. huwahuwa..

So stop story about lect sebab i memang selalu kne bahan ngan lect dalam kelas .. uhuhu.. sabo jerk lah.. :D but now fokus on her word PENYAKIT SYOK SENDIRI & PADAHAL ORANG TAK PIKIR PASAL DIE PUN... :P




U know what.. kite2 semua ni bile suke kat seseorang *Consider u know each other /but  tanpe pengetahuan orang tersebut y u suke die  pasti kkadang rase macam segala action yang nak dibuat.. yang melibatkan orang tu tak kene..macam contoh *erh ni bagi perempuan yang social life die sedang2 yerk.. kalo yang jenis self advanced tu fara rase tak der jadi macam ni pun..


NAK ADD FB

Harus pikir2 “eh aku nak add die ke tak ea?” “Eh kalo add nanti mesti die tahu aku suke die” and bla bla bla.. then bile da add nanti pikir pulak “nak cakap mekasih ke tak ea?” “tak cakap mekasih nanti orang ingat sombong lak and opkos dietak prasan kewujudan haku.. :P” “kalo cakap mkasih t mesti die tahu aku suke die.. alllaaaaaaa~~ malu~~” :P.. haha...so then end up with dok pikir2 24 jam.. uhuuu..walhal when there are a situation u know somebody/kawan baru ke ape ke.. dengan tanpe segan silunya you add die.. tak derk lak nak pikir ni semua.. dengan bangga2 nyer pi melalak kat pages kengkawan u tu lagi la evendo u all tak rapat sangat.. but becoz of the name F.R.I.E.N.D.S so it would not be a problem.. n since u are her friend to.. i do think dat die pun tak terpikir sal u syok die ke hape ker since u know each other right!! Arrhh PSS nnyer pasal..


BILE DAH JADI FRIEND KAT FB

Bile minat seseorang harus la stalker2 kan.. then bile die up status*status yang menarik mule terpikir “nak komen ke tak komen ke tak..” kalo komen die tak bals malu kononnya.. *state on your mind the reason nk komen ni sebab status tu menarik bukan sebab u nak interprame urself depan die okeyh?? takpun.. “nak like ke tak nak.. nak tak nak”  kalo like nanti mesti die tahu guwa stalk die.. aderh! Haha.. paderhal status je pun... poyos lebih.. it so differ with when there are status from your new friend*cosider baru add fb die jugak.. tanpe segan silunyer u pi komen2 kat her post.. da kate takder feeling so ape nak kesah.. your friend pun balas2 tanpe prejudisnya.. can u just thingking.. die pun y da tentunya dont know we like him harus layan diri kite tanpe prejudisnya.. arrhh PSS lagi.. :P


BILE JUMPE DEPAN DEPAN

Dah namenya kenal each other  so secara logikalnya bile jumpe senyum and bertegur saper itu adalah biase right.. but bile melibatkan orang y kite suke dalam diam harus feel like.. “kalo aku senyum nanti msti dia kate aku suke dia” ..  “kalo aku tegur die mesti die pikir aku ni nak attract die”  then bla bla.. kalo duk sekelas lak.. mesti mngelak dari bertembung muke sebab tak tahu nak react macam mane bila saling brpandangan..kes pikir bende2 tadi.. walhal secara logikalnya da name sekelas should you bertembung ke ape ker mesti tegur2 right.. then when u saw the other friend nyer faces logiknya harus u senyum right.. err kalo i gitu la.. kalo tertembung muke ngan dak2 kelas lelaki ke perempuan ke memang i akan senyum so just thingking .. SUKE DALAM DIAM.. its mean that the guys does not now u like him so why should u make a differr treatment in treat him?? Dah kate kwan .. treat like biase la kan.. at least u can be her friends..haish syok sendiri nyer pasal.. jurang yang sepatutnya tidak ader tapi wujud bcoz of ur PENYAKIT SYOK SENDIRI!!. :P

So conclusinya tak payah nak syok sendiri sangat la.. when the are no tendecy to him to syak u suke die so why you should make a differ perception and treatment toward her! Remember melalui action u tu la yang actually akan membuatkan die lame2 sedar yang u admire him!! Dah tu kalo muke asyik blus je setiap kali bertembung wajah  tidak ke haru disitu... uhuuu...

Ouh ye ini like i says untuk perempuan/lelaki yang mane merasekan u suke somebody but takderla sampai terpikir nak attract @ get him/her atau ape.. just suke tengok face/appearance/attitude die .. itu jerk.. kalo u memang berniat nak dapatkan die so sile la huhahuha depan die.. paling kurang if die tak bg feedback baik kat u die akan pikir yang u saje nak interprame depan die.. lagi tak bagus.. haha..:D

p/s:- i pun ader pss.. i always avoid from bertembung muke ngan seseorang sebab setiap kali tengok muke die jerk mesti rse cam tak leh senyum *takut die pikir i senyum bersebab so dengan segeranya harus kalihkan muke tanpe rase bersalah walhal ngan kengkwan die senyum n huhahuha jerk! Haish kene buang penyakit nih dengan segera nampak gayenya coz sangat tak baik buat kesihatan.. hahaha.. :D

THanKs FoR ReAdInG ^-^

Popular Posts