Monday, November 28, 2011

Life Is sweet!!! :) and it Should BE!!

psss.. bfore that nak kate hari ni i dapat balik my lesen memandu.. setelah ditarik berikutan hujan yang mencurah2 kebumi!! :P *actually I ta dibenarkan drive bila hujan! atas sebab BAHAYE!! ----> katenya En. abah dan Puan mama.. haha.. so rini ta hujan kan dapat la drive p kampus... time balik tadi hujan je but i ok ok jerk!chewah!!  :D

back to topic LIFE IS SWEET!! and it SHOULD BE!! no matter what happen! Allah takkan menguji hamba NYA melebihi apa yang termampu.. even kau kate separuh jiwe kau melayang pergi atas sebab2 kehilangan atau pun rase kecewa but .. the truth is... jiwe kau ta hilang! ta akan hilang! hanya semangat yang melayang pergi!

one thing u should remember.. jangan sesekali suke melawan dan mencabar apa yang terjadi disekeliling kite sebab bile saatnya kau kalah dalam percaturan yang kau buat .. disaat tu kau akan tahu betapa langit itu tinggi atau rendah! baru kau akan rase menyesal atas ape yang kau buat! duit berjuta takkan mampu membayar segala rase yang kau terima untuk kembalikan keadaan kepada neutral.. diatas sebab  kelancangan diri kau sendiri!!

------------> Honestly said.. sy kagum ngan awak MR N!!.. sangattttttttt sangatttt...

Friday, November 18, 2011

Kite dan Penyakit Syok Sendiri (pss) memang xdapat Dipisahkan :))

-
-
PENYAKIT SYOK SENDIRI!! I selalu sebut tapi tak pernah aim yang every people ader penyakit ni.. the story begin with.. hari tu my lect , SIR tanya I satu soalan then I tak jawab (sebab i  tak yakin yangsoalan tu ditujukan buat I..  coz i tengok mate die macam tengok orang lain jerk.. haha) so lame die tunggu an.. after that dengan tanpe menunggu sesaat pun lagi terus dia perli fara

BACE NGAN GAYE MELERET leret okey~~

“ni lah die .. orang tanya soalan tak nak jawab.. orang kite ni ader PENYAKIT SYOK SENDIRI~~ die takut kalo die jawab nanti .. jawapan tu tak tepat.. SAHAM DIA Jaaaaa~~~ TUH~~. Padahal orang tak pikir pasal die pun.." bla bla bla.. dan serentak itu one class ketawa... ceys3.. malu I :P.. tapi as usual fara pun ketawa jugak..sebab terase lucu.. huwahuwa..

So stop story about lect sebab i memang selalu kne bahan ngan lect dalam kelas .. uhuhu.. sabo jerk lah.. :D but now fokus on her word PENYAKIT SYOK SENDIRI & PADAHAL ORANG TAK PIKIR PASAL DIE PUN... :P




U know what.. kite2 semua ni bile suke kat seseorang *Consider u know each other /but  tanpe pengetahuan orang tersebut y u suke die  pasti kkadang rase macam segala action yang nak dibuat.. yang melibatkan orang tu tak kene..macam contoh *erh ni bagi perempuan yang social life die sedang2 yerk.. kalo yang jenis self advanced tu fara rase tak der jadi macam ni pun..


NAK ADD FB

Harus pikir2 “eh aku nak add die ke tak ea?” “Eh kalo add nanti mesti die tahu aku suke die” and bla bla bla.. then bile da add nanti pikir pulak “nak cakap mekasih ke tak ea?” “tak cakap mekasih nanti orang ingat sombong lak and opkos dietak prasan kewujudan haku.. :P” “kalo cakap mkasih t mesti die tahu aku suke die.. alllaaaaaaa~~ malu~~” :P.. haha...so then end up with dok pikir2 24 jam.. uhuuu..walhal when there are a situation u know somebody/kawan baru ke ape ke.. dengan tanpe segan silunya you add die.. tak derk lak nak pikir ni semua.. dengan bangga2 nyer pi melalak kat pages kengkawan u tu lagi la evendo u all tak rapat sangat.. but becoz of the name F.R.I.E.N.D.S so it would not be a problem.. n since u are her friend to.. i do think dat die pun tak terpikir sal u syok die ke hape ker since u know each other right!! Arrhh PSS nnyer pasal..


BILE DAH JADI FRIEND KAT FB

Bile minat seseorang harus la stalker2 kan.. then bile die up status*status yang menarik mule terpikir “nak komen ke tak komen ke tak..” kalo komen die tak bals malu kononnya.. *state on your mind the reason nk komen ni sebab status tu menarik bukan sebab u nak interprame urself depan die okeyh?? takpun.. “nak like ke tak nak.. nak tak nak”  kalo like nanti mesti die tahu guwa stalk die.. aderh! Haha.. paderhal status je pun... poyos lebih.. it so differ with when there are status from your new friend*cosider baru add fb die jugak.. tanpe segan silunyer u pi komen2 kat her post.. da kate takder feeling so ape nak kesah.. your friend pun balas2 tanpe prejudisnya.. can u just thingking.. die pun y da tentunya dont know we like him harus layan diri kite tanpe prejudisnya.. arrhh PSS lagi.. :P


BILE JUMPE DEPAN DEPAN

Dah namenya kenal each other  so secara logikalnya bile jumpe senyum and bertegur saper itu adalah biase right.. but bile melibatkan orang y kite suke dalam diam harus feel like.. “kalo aku senyum nanti msti dia kate aku suke dia” ..  “kalo aku tegur die mesti die pikir aku ni nak attract die”  then bla bla.. kalo duk sekelas lak.. mesti mngelak dari bertembung muke sebab tak tahu nak react macam mane bila saling brpandangan..kes pikir bende2 tadi.. walhal secara logikalnya da name sekelas should you bertembung ke ape ker mesti tegur2 right.. then when u saw the other friend nyer faces logiknya harus u senyum right.. err kalo i gitu la.. kalo tertembung muke ngan dak2 kelas lelaki ke perempuan ke memang i akan senyum so just thingking .. SUKE DALAM DIAM.. its mean that the guys does not now u like him so why should u make a differr treatment in treat him?? Dah kate kwan .. treat like biase la kan.. at least u can be her friends..haish syok sendiri nyer pasal.. jurang yang sepatutnya tidak ader tapi wujud bcoz of ur PENYAKIT SYOK SENDIRI!!. :P

So conclusinya tak payah nak syok sendiri sangat la.. when the are no tendecy to him to syak u suke die so why you should make a differ perception and treatment toward her! Remember melalui action u tu la yang actually akan membuatkan die lame2 sedar yang u admire him!! Dah tu kalo muke asyik blus je setiap kali bertembung wajah  tidak ke haru disitu... uhuuu...

Ouh ye ini like i says untuk perempuan/lelaki yang mane merasekan u suke somebody but takderla sampai terpikir nak attract @ get him/her atau ape.. just suke tengok face/appearance/attitude die .. itu jerk.. kalo u memang berniat nak dapatkan die so sile la huhahuha depan die.. paling kurang if die tak bg feedback baik kat u die akan pikir yang u saje nak interprame depan die.. lagi tak bagus.. haha..:D

p/s:- i pun ader pss.. i always avoid from bertembung muke ngan seseorang sebab setiap kali tengok muke die jerk mesti rse cam tak leh senyum *takut die pikir i senyum bersebab so dengan segeranya harus kalihkan muke tanpe rase bersalah walhal ngan kengkwan die senyum n huhahuha jerk! Haish kene buang penyakit nih dengan segera nampak gayenya coz sangat tak baik buat kesihatan.. hahaha.. :D

THanKs FoR ReAdInG ^-^

Saturday, November 12, 2011

Innocent/sensored atau tak paham bahase???

-
-
eh korang perasan tak budak2 sekarang tak padan ngan KECIK!!! tapi care berkate2 WORST GILE!!! haish dunie.. haha.. seriously i sangat benci orang y gune HARSH WORD bile cakap tak kisah la ngan kawan ke ape ker! menyampah gile! TAK SOPAN!! haha..

so tadi i comment2 status my kazen*guys/umur tak sure ..for sure dak2 kecik lagi and tertibe ader comment perkatan sangat KURENG SOPAN yang ditujukan buat kazen I. even ayat tu bukan for me but siyes i sentap. rase macam erh budak ni kalo adik2 haku cakap macam tu siyes sile la bersedia makan selipar saiz 8 <--- pinjam selipar orang lain sebab i saiz 5/6 jerk.. :P

so i pun sound lak budak tuh..

*dak kecik cakap ko aku ngan i.. sentap jugak.. :P.. 
cube la panggil kakak ke.. sejuk hati.. haha

then..tertibe i pulak yang kene balik.. die kate i cakap kasar sebab gune perkataan BTW!!! pelik sekejap btw tu equal by the way so whut da problem with da words?? cakap punye cakap rupenya dak tu ingat tu ayat KURENG SOPAN jugak!!! haish i terpikir btw tu punye maksud tersirat lain ker?? siyes haku tak paham.. haha..innoncent kah saye ?? :P*atau boleh kah i consider budak tu tak paham singkatan bahase??

dulu i pernah chat ngan one group ni kat geng blogger tak silap.. ader one guys tolong i wat pe ntah hari tu.. *da lupe so i says la THANK YOU JASAMU DIKENANG.. then..tertibe dia sound i cakap i SENSORED!!  i pelik la kan.. berulang kali tanya ape die saye tak paham.. n ulang balik 4 ayat yang fara tulis kat atas tu...dan die hanya wat icon gelak2 seolah itu semua perkara yang melucukan /kekonon i ni nak buat2 jadi seorang gadis innoncent after berkelakuan SENSORED!! ceys!! kuang asam..*ayat ni tak terkategori dalam bahase kasar ya.. haha..  pendekkan citer lame tu i refresh my pages and baru terkeluar ayat DIKENANG yang i tulis tuh semua appear like this DI******* ... semua!!! semua!!!! barangkali mamat tu pulak jenis kureng so die tak dapat dah bayangkan ayat tu as DIKENANG melainkan ayat sensored semata2.. huwaaaaaa.. malu taksah cakap la.. skat tu i da tak chat da kat gb... serik! haha..

whatever it is... siyesly menyampah dengan orang yang  suke berkate perkataan KASAR/TAKSOPAN/TAK CUTE/KOTOR and whatsoever!! its not about me pretend to be innoncent people by pure2 jadi gadis yang sopan santun/tak cakap kasar kononnyalaaaaa.. but its about who you are and how you want the others treat you . eh ko ingat orang akan cakap baik ngan ko ker kalo 24 jam bercakap kasar semedang.. uhuh!! dak kecik pun da look like orang2 tue bile bercakap begitu..kan kan :P

p/s:- dalam banyak2 ayat kasar fara hanya suke sebut SENGAL jerk tu pun dulu.. after kene sound ngan someone da tak sebut dah.. haha.. SENGAL terkategori dalam ayat kasar ke ea?? kompius.. :P


Friday, November 11, 2011

11.11.11. hari ulangtahun .. :P

-
hey .. wait2.. first jangan cakap fara taksub ngan tarikh ni okeyh.. haha..
tapi da semua cakap sal 11.11.11 .. so i pun nak sibuk  jugak.. i kan penyibuk.. :P

btw everthing happen have a pro and contra.. ader suke ader tak.. same macam tarikh ni..

fara?? siyes heksited gak ngan tarikh ni.. sebab tarikh die comel.. kene pulak hari jumaat.. baik sangat la kalo nak dirikan rumah tangga.. dengan harapan memulakan hidup baru dengan hari yang baik.. erkkk!! hape haku merapik nih.. dirikan rumah tangga?? haha.. ok abaikan.. :D

ape pun there nothing happen and i pun tak harapkan ape2 pade date ni sebab date yang sangat penting dalam my life aderlah 12/12/12.. bukan 11/11/11 hehe.. ape pun.. pade yang berkahwin.. selamat menjalani kehidupan baru.. yang tunang ngan couple tu tak nak wish ar.. haha.. 

whatever is is... i am waiting waiting waiting for you 12/12/12... tak sabarnye... ekekeke.. :P.. insyaallah if panjang umur.. and ader jodoh.. :D

p/s:- even there are nothing special happen on this date..there were somebody make me feel like tertibe 11/11/11 give me a funny stories ..


bile i balas camtu terus my friend offline!! sentap la tu.. miahahaha..:p.. whatever it is.. i wish you all da best f0r 11/11/11 (even tarikh tu takder ahpe pun sebenarnya).. n hari2 berikutnya.. haha.. sile lah mnyambut ulang tahun dengan jayenya ya awak.. :P

HUPDATE!! br tahu one of my class mate bertunang hari ni .. CONGRATULATION.. and also one of my class mate besday hari ni.. HAPY BESDAY!!! . may GOD bless all of you..  and hapy2 selalu.. ;D

Wednesday, November 9, 2011

Day 1:- Bende Yang saye buat bile sorang2

walau heksimen gile banyak tapi terase takder social life pulak bile 24 jam mengadap buku? betul tak?? <----- sile hangguk even hari ni tidur je 24 jam ... tanpe memandang buku.. T___T.. demam sebab makan daging banyak sangat! siyes tak tipu.. masuk harini dah 5 +++ biji panadol yang i makan .. tapi tak jalan.. haha.. :D so terbukti suda makan daging tak berapa baik.. ekeke..::

so tertibe terase nak buat 30 days challenge ni.. meyh2 buat.. :D

Bende yang saye buat bile sorang sorang??

1) pasang lagu volume tertingi sambil nyanyi2.. kekonon feeling jadii hartis sekejap..
2) bace novel!! feeling2 jiwang with da hero...
3) Thingking of somebody.. ekhem3.. :P

and last.. honest! saye saye.. saye tak suke dok sengsorang sebab selalunya bile dok sengsorang msti ade feeling feeling semcam je(same ader feeling seram atau sedih /sayu sebab sunyi..make me feel like missing somebody) yang at the end of the days buat i akan berselubung dalam blanket 24 hours and kebarangkalian untuk menangis aderlah 70%.. haha.. siyesly fobia and never and ever wanna to do it .. T___T..

ok done! korang? suke ke dok sorang?? mesti takk

Monday, November 7, 2011

Raye x leh makan daging banyak banyak.. T___T

-
p/s:- entry selang seli with pitcha tanpa saling berhubungkait.. :))

*ngah tengok lembu yang bakal dikorbankan with ratu kebaya..

first siyesly tak tau nak bgi tajuk ape.. so bantai je la kan.. heheh! *consider tajuk y diberi dah cun giles!!haha
so hari ni raye kedue! tapi i tak pi mane pun! ader majlis akikah my cuzzy n invitation from my friend to makan2 but i did`t go. kepenatan kemelandaan! pening kepala! serabut sebab makan daging banyak sangat! <------ boleh tak nak bagi alasan cam ni.. haha..

*with my youngest bro! makim.. our photog y ta bertauliah..:)) and with  Kaisara Daniela, qistina Batrisya  and Adwa Zafirah! uhuh hot2 name dak2 sekarang kan? anak2 kite kite nanti tak tau la name ape .. hua3.. :P

siyesly b4 this selalu dengar orang cakap jangan makan daging banyak sangat nanti darah naik! badan panas ker! tak pun sakit badan! n siyesly semalam pagi i cume makan gulai ayam + nasi warne kuning kekonon nasi minyak..then malam  baru makan nasi berlauk daging but malam semalam pening kepala tak usah dicakap! memang la tak siyes tapi keanehan kemelandaan sebab tertibe sakit kepala. so i consider daging tu y menyebabkan i sakit kepala.. ceys2.. :P

*baby Sofea! akhirnya jumpe jugak budak bam2 ni.. muke siyes tak leh bla.. haha.. :))

btw kami one family as usual la memang always celebt kat kampung belah mama je since belah abah tak buat ape pun.. belah mama boleh dikatakan lately ni every year korban sekor. so semalam orang lain berbusy2 dengn lembu bg lelaki n perempuan dengan masak memasak but me?? busy dengan melayan cuzy2 yang kekononnya da lame tak jumpe.. haha..

 *with sibling, kazen and anak kazen .. baby tu aniq baktiar yang akikah hari ni.. comel! suke.. :))/adik beradik ngan kaisara n qistina.. 


ok lah itu saje! motif entry nak tunjuk gambar je sebenarnya.. hahaha..ok tipu! acct ngah serabut ngan assigment yang berlambak giler but i dont know how to start to make it! dengan present y gile berlambak after sem break ni! siyes serabut... huk3.. so sesaje menaip entry yang langsung takder motip.. :((

ok lah..bai semua! :D
Selamat hari raye agains!! :))


p/s:- sebenarnya kan fara rase raye tak leh makan daging banyak2 bukan sebab darah tinggi ke ape tapi sebab kolestrol babe! lemak2.. haha.. :P

Friday, November 4, 2011

yeay dah cuti!!! Selamat hari raye !! :)

-
-
-
ekhem2.. pejam cellik pejam celik.. dah cuti .. yeah! bukan setakat cuti raye ok but cuti sem sekali! 10 hari!!!  siyes hapy giler.. and siyes tak sabar nak raye sebab nak balik kampung! yang jauhnya hanya 3 km tu.. haha.. gile jauhkan... sampai terindu2 nak balik kampung! tak lain tak bukan sebab rindu gile nak tengok baby sofea, baby akif and si budak cengeng adwa! lame tak tengok2 mereka.. siyes tak tipu .. rindu sangat.. hehe.. 

raye ni my family korban jugak.. sponsor by my grandmother! sekor untuk whole family, sedara mare n akikah anak sepupu....(amirul n aniq) malam esok ader bakar2 ayam kat kampung . BBQ!!.. erh erh.. wait! esok hari buat ketupat la! kebusyan kemelandaan sampai lupe ada hari buat ketupat.. ekekeke... tapi as usual fara tak join buat.. makan je join! T___T.. 

erm last week fara konvo! best! nak citer panjang! so tengok pre konvo pict sudah .. haha.. suatu hari nanti kalo ader kelapangan + gambar da fully edited  fara citer.. eceee... :P


then one more thing i da pakai contact lens! suke! sebab dapat mate baru! siyes jakun sekejap bile pandangan gile jelas! hehe.. bfore this i just use spect dalam kelas je kat luar tak la! takder mase nyah.. tak cute n cun.. :P:P.. so bile pakai contact siyes mate asyik melilau jerk! puas dapat tengoksemua dengan gile jelas.. haha.. for the first 'menangis' jugak la hari2 time nak pakai! siyes payah! bulu mate panjang sangat.. hak3.. then lame2 da biase.. suke... :P

lagi3.. nak cakap ape yer?? banyak fara nak citer tapi t panjang pulak so simpan sendirik2 suda.. *ayat ashia .. haha.. last word selamat hari raye semua.. :))

p/s:- baru one days cuti da terbayang2 dalam kepala wajah seseorang.. rindu ..haha.. apekah???  T___T.. btw selamat hari raye awak.. :))