Wednesday, October 5, 2011

Saye tak suke awak tapi saya minat awak jerk.. :P


hari ni kelas sepatutnya abis kul 4 tapi jadi kul 12 sebab satu kelas lect takder satu lagi kelas batal sebab eletric takder! so aircond n lampu tak berfungsi. wah heaven kan kami! takder electric so takder kelas.. huahua.. kalo seminggu takder electric seminggu takder kelas! over betul.. T___T

back to topic.. CINTA, SUKA, SAYANG dan MINAT adalah 4 perkara yang berbeza.. ouh rupenya.. setelh diggoogle2.. maka inilah hasilnya.. psssttt tak yah bisik2 dalam hati dan kepala dengan mengesays PUYOOO SIAP GOOGLE LAGI... OVER!! haha.. coz i know memang the action sedikit over.. tapi ader haku kesah.. :P :P :P OK FINE!!! memang haku kesah.. hahahaha.. :))



______________________________
Cinta 
Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau buleh nak dia tahu.. dan kita sebuleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)

Sayang 
Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)

Suka
Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Yang boleh menceriakan hari2 kita.. :)

Minat
Ada sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )
__________________________

ouh alkisahnya... so murid2 paham tak apa itu cinta kasih dan sayang bla bla bla...hehe conclusinya.. dari ayat2 berikut terbukti suda betapa MINAT lebih berkuasa dari SUKE! omg! i thought you should choose to minat seseorang dari suke seseorang since orang cakap suka tu ertinya EH AKU SUKE ENGKAULAH n then minat lak SAYE TAK SUKE AWAK TAPI SAYE MINAT AWAK JERK :P:P:P *dengan gaye mengode .. huahua.. tapi sebaliknya pulak.. from my view i can says that


CINTA >>> 1
KASIH & SAYANG >>> 2
MINAT >>> 3
SUKA >>> 4

conclusinya .. whatever it is...even ramai y cakap suke tu lebih tinggi dari minat .. and sesungguhnya saya sedang suke kat seseorang itu... tapi Fara still nak cakap SAYE TAK SUKE AWAK TAPI SAYA MINAT AWAK JERK MR N.. :P:P:P.. hahahaha...

p/s:- dah lama rasenya tak gedik2 macam ni wei.. best rupenya ya?? patutlah ramai orang y gedik2 sekarang.. hahahhaa.. :P

THaNkS FoR ReAdInG ^__^