Hidup berubah 360 darjah!!

---
Assalamualaikum.. 
Hai guys! :D

lamenya tak hupdate! haha.. poyo2 busy walhal tak busy mane pun! but siyesly i just realise that my life was changes 360 darjah sekarang.. uhuh! tak sangka degreee time ni time untuk be serius and comitted sepanjang mase. nak wat cam mane kalo TERleka sekejap jerk terus ketinggalan for forever! kerja setiap hari bertambah! ouh my.. botak kepala kalo memikirkan.. haha.. so demi mengelakkan kepala menjadi botak just let all the things go.. err lelaki orang cakap kalo botak seksi.. perempuan?? ahaaa.. :P

but siyesly la.. jujur fara cakap hidup berputar gile.. like

PERANGAI CAM ROLLER COASTER! mood pun same!.. yang paling jelas skang fara selalu Emo! marah memanjang.. haha.. selalu jadi bile nak study.. ye la dulu kan fara stay putrajaya ada bilik study sendiri! 24 hours sunyi sepi. skang dok ngan family . bilik berkongsi ngan due adik2 yang kecoh memanjang!*tak masuk makim yang suke menyibuk dalam bilik kami!  sekali cakap SENYAP LA KAKCIK NAK BUAT KERJE! haram mereka nak dengar! so terpaksa la tinggikan suara setiap saat dan detik! haish. *kekadang pikir rase bersalah gile! cos fara sedar lately ni mereka setiap hari kene marah ngan I tapi nak buat cam mane! I rimas! bosan! tak leh nak fokus bile bising2.. grrrrrrr... what should I do??

ZERO SOCIAL LIFE! mase dip stay kat town! every weekend tak pun atleast every month*senang kate setiap kali dapat mara harus enjoys2! wayang! makan2! Shopping2! bowling! karoeke! cuci mate! mc D! kepsi! Pizza!! but kat sini semua tu tak ader! tak ader! arhh I bukan la hadap sangat nak berjimba2 gitu tapi sometimes terpikir .. bosan jugak 24 hours buku buku buku! ouh tak bersyukur kah saye? haha

SEDIKIT TERKONGKONG! yeah! u know! bile dok with family pergi balik harus terjaga waktunya! keluar harus tahu dimane tempatnya! dengan siapa! tapi wat mase sek semua ni takder masalah! coz i know my family will never and ever mengongkong my step. and i pun tak terpikir lgi nak melangkah jauh2 sehingga memaksa my family catu setiap pergerakan! tapi yaa da name dok kampung! sedikit sebanyak kalo anak perempuan dok berkehulu kehilir! harus la ade mate2 yang memandang dan itu membuatkan I terpkse mencatu setiap pergerakan I! heh! kecoh.. haha.. *kekadang terpikir apakah i yang terlalu prejudis ngan mereka walhal mereka tak kisah tapi tu la.. dok kampung! name parent yang dibawa.. susa susa.. huhuh..

KAT KAMPUS SEMUA KENE CONTROL!! nak pakai baju pun kene catu! :P. ader satu hari tu i pakai baju kurung yang jarang! tapi pakai ngan inner la.. dan2 jer ader satu lect laki tu cakap sal baju2 kurung yang jarang nih.. seksi seksa katanye..sentap I ! haha..tobat tak nak pakai dah! uhuh! kat kl orang pakai baju nipis dengan Tube tu tak kecoh pun.. hua2.. dalam kelas tak leh gelak kuat2.. tak tahu nape semua action kene control mungkin sebab fara tak berapa nak serasi lagi ngan semua2. erh fara tak tahu la fara yang sombong atau mereka yang begitu! rasenya fara ni dah very the ramah tamah! fara just rapat ngan newbie je.. yang budak2 senior dalam kelas aka yang dah lame menapak kat uitm machang tu sorang due jerk pernah bercakap.. y lain tak.. mereka sombong! haha.. apekah??

 TAKDER KAWAN NAK BIKIN HOT MEMBUATKAN HATI SUNYI SEPI! OUH I NEED SOMEBODY! hurm! fara rase skang fara tengah mengalami konflik kejiwaan! sape y kenal fara tahu la i have my own prinsip! takder mase nak feeling meeling yang siyes2.. kalo main2 feling meling macam kat Mr N tu biase ar.. ekekeke! tapi skang selalu terpikir! ouh bagusnya kalo ader seseorang yang boleh menceriakan hati! SERIOUS!  ouh my! what the ? tidak2 I have to stick on my prinsip! lelaki mereka semua menyusahkan! haha..  hurm.. apakah??

-------->>>>>> btw dear u know what.. after for a while i`am forgetting my feeling towards you but know.. it cames again. i dont know what GOD wanna to show to me. should I wait for the right time.. ? wait for you to come to me.. wait for you to say hello and asking about my days.. my life .. whether i have any problem.. hapy or not? need your help.. wanna you to be on my side every minutes and hours.. or just hangky pangky with my social life without have to consider what are the feeling for?  why the feeling came.. why i should to think about it! coz reality.. the feeling was just like nothing! you were not here! and fact i never and ever knowing WHO ARE 'YOU!' it just only the feeling! that the fact! or..maybe the feeling just come to me just only to ensure that i`am always takecare about myself! don`t let myself being played again and again . until there are the right person come to me and being my prince charming!. and it is YOU?? huh! what the???? apa apapun doa saya hanya satu.. kalo perasaan itu betul .. kalo gerak hati itu betul.. i hope that one days you will come to me.. i will always waiting! No doubt!. :) <<<<<------------

ya ALLAH bile tengok pict ni tersangat rase nak pergi bercuti ke satu tempat yang aman dan damai.. saya mahukan satu ketenangan.. I admit that! semua benda dalam dunia ni fara dah dapat..semuanya.. bahagia, kecewa, sakit, gembira, strees... tapi tetap juga terasa tak lengkap lagi hidup ni.. mengapa ya? sukar benar mencari kasih yang tulus right.. uhuh... 

btw minggu depan saye cu cu cuti!! Seminggu!! nak pe pe pergi Putrajaya! CONVOCATION time!!!:))

ThanKs FoR reaDinG!! ^__^

Popular Posts